Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Ποιους επηρεάζει η νέα ρύθμιση για τις απεργίες

Από το naftemporiki.gr
Τα τοπικά ομοιοεπαγγελματικά σωματεία των οποίων οι εργαζόμενοι δεν βρίσκονται σε έναν ενιαίο εργασιακό χώρο, όπως είναι για παράδειγμα οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας, θίγει κυρίως η νέα ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας που αλλάζει τον τρόπο λήψης των αποφάσεων για απεργίες. 

Αυτό επισημαίνουν στη «Ν» νομικοί - εργατολόγοι με μακροχρόνια εμπειρία στον χώρο των συνδικάτων, επισημαίνοντας παράλληλα πως η επίμαχη τροπολογία που άναψε φωτιές αφορά όλα τα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία του ιδιωτικού τομέα, των ΝΠΔΔ με σχέσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αλλά και των ΔΕΚΟ, των συγκοινωνιών, καθώς και τα ναυτεργατικά σωματεία. 

Επισημαίνεται ότι..

Προς αναβάθμιση των ενεργειακών σχέσεων Ελλάδας-Σκοπίων

Από το capital.gr
Σε τροχιά σημαντικής αναβάθμισης βρίσκονται οι ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας - FYROM, με υποδομές που καθιστούν τη χώρα μας παράγοντα - κλειδί για τον ενεργειακό εφοδιασμό του γειτονικού κράτους αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Στα νέα έργα περιλαμβάνεται η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου από τη Θεσσαλονίκη (Νέα Μεσημβρία) προς τα Σκόπια καθώς και η αναβάθμιση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των δύο χωρών, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ..