Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Απίστευτο: "Αποζημιώνουν" με 5.000.000 το Χ.Θεοχάρη για τις υπηρεσίες του στην τρόικα


Απίστευτη πρόκληση συνιστά η αποζημίωση του πρώην γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων Χ. Θεοχάρη που φέρεται να αγγίζει το ποσό των 5.000.000 ευρώ. Οι Έλληνες φορολογούμενοι δηλαδή, όχι μόνο πλήρωσαν και πληρώνουν με «αίμα» την οικονομική πολιτική που ασκούσε και ο κ. Θεοχάρης αλλά καλούνται να καταβάλουν και ένα μπόνους-μαμούθ στον εκλεκτό της τρόικας γιατί η κυβέρνηση πιστεύει πώς με την αλλαγή προσώπων θα πείσει και για αλλαγή πολιτικής.

Ο κ. Θεοχάρης είχε υπογράψει 5ετές συμβόλαιο με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ασκεί τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα δημοσίων εσόδων και να «ξεσκίζει» του Έλληνες φορολογούμενους με τις εγκυκλίους του, καθ’ υπόδειξη ασφαλώς της κυβέρνησης, αλλά κυρίως της τρόικας που διοικεί την Ελλάδα και τον τοποθέτησε στη θέση αυτή.

Το συμβόλαιο του κ. Θεοχάρη έληγε τον Ιανουάριο του 2018. Όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει τον ανασχηματισμό μετά τη συντριβή των Ευρωεκλογών και να δώσει το μήνυμα, κενού ουσίας, στους Έλληνες πολίτες ότι θα… αλλάξει πολιτική εξασφάλισε τη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για τον Γ. Στουρνάρα και αποφάσισε να παραιτήσει τον γενικό γραμματέα δημοσίων εσόδων.

Μόνο που η παραίτηση του θα στοιχίσει τους Έλληνες φορολογούμενους, όπως γράφει σήμερα και το «Παρόν» 5.000.000 ευρώ. Τόση εκτιμάται η αποζημίωση για το σπάσιμο του συμβολαίου που είχε για ακόμη 3,5 χρόνια ο τεχνοκράτης και εκλεκτός της τρόικας κ. Θεοχάρης.

Έπρεπε άλλωστε η κυβέρνηση να του χρυσώσει το χάπι για να τον απομακρύνει από το υπουργείο Οικονομικών για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε και ασφαλώς να κάμψει τις αντιδράσεις των δανειστών που αντέδρασαν στο άκουσμα και μόνο της παραίτησης του.  

Και ποιες ήταν οι υπηρεσίες του κ. Θεοχάρη ενάμιση χρόνο τώρα; Να βγάζει συνεχώς εγκυκλίους για κατασχέσεις μισθών και συντάξεων, για κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και ακινήτων των πολιτών και να διαλύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με απανωτούς φορολογικούς ελέγχους και πρόστιμα.

Για τους «μεγαλοκαρχαρίες» της φοροδιαφυγής ούτε μία εγκύκλιο δεν εξέδωσε ο κ. Θεοχάρης ή και να την εξέδωσε έμεινε απλά στο συρτάρι. Αυτός είναι και ο λόγος που η φοροδιαφυγή δεν έχει καταπολεμηθεί. Σαφώς και την ευθύνη δεν την έχει μόνο ο κ. Θεοχάρης.

Ήξερε όμως πολύ καλά να «πίνει» το αίμα των μισθωτών και των συνταξιούχων, να εκδίδει κατασχετήρια ακόμη και για ανέργους. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του «κοινωνικού μερίσματος» που οι τράπεζες κατέσχεσαν τα 500 ευρώ πριν καν τα δούν οι δικαιούχοι. Ακόμη παλεύουν να τα πάρουν ενώ η κυβέρνηση διαβεβαίωνε για το ακατάσχετο.

Αλήθεια δε, ποιος θα πληρώσει τις απώλειες από την εγκύκλιο του κ. Θεοχάρη περί φορολόγησης των ξένων επενδυτών για τις συναλλαγές επί ελληνικών ομολόγων την περίοδο 2012-2013 που «γκρέμισε» το χρηματιστήριο;

Αυτή ήταν και η εγκύκλιος που «έτσουξε» την κυβέρνηση γιατί απλά ενόχλησε τα συμφέροντα. Το γεγονός ότι εξαιτίας των εγκυκλίων του κ. Θεοχάρη έχουν ξεσπιτωθεί εκατοντάδες οικογένειες, έχουν αυτοκτονήσει δεκάδες Έλληνες βλέποντας τους κόπους μιας ζωής να πηγαίνουν χαμένοι δεν έχει απασχολήσει την κυβέρνηση.

Η αναλγησία τους, η αλαζονεία τους και η κοροιδία τους προς τον ελληνικό λαό δεν έχει όρια, όπως και το θράσος τους. Η ώρα όμως που θα «πληρώσουν», θα έρθει…

ΠΗΓΗ: defencenet.gr