Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Περαιτέρω πτώση των τιμών πετρελαίου




Κάτω από τα 106 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί σήμερα η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων δύο ετών, υπό το βάρος των ανησυχιών για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
«Υπάρχουν σίγουρα νέες ανησυχίες για διάχυση των επιπτώσεων της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Ασκούνται μεγάλες πιέσεις πλέον στις ισπανικές τράπεζες, πρόκειται για κρίση εμπιστοσύνης», σχολίασε αναλυτής της CMC Markets.
Στις 10:20 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε κατά 74 σεντς στα 105,94 δολάρια το βαρέλι, διαμορφώνοντας τις απώλειες του Μαΐου στο 11,3%.
Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στα 90,01 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 75 σεντς. Από τις αρχές του μήνα έχει υποχωρήσει συνολικά 14,2%. 
ΠΗΓΗ:http://www.inews.gr/

ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ




Σύμφωνα με το κρητικό prismanews.gr, οι έλεγχοι θα γίνουν  μέσα στο καλοκαίρι, ακόμη και στα σπίτια όσων έσπευσαν τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου να «στοκάρουν»  φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα.
Οι έλεγχοι θα έχουν επίκεντρο τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα βρίσκεται και το Ηράκλειο. Μάλιστα, οι έλεγχοι θα επεκταθούν και στην Κρητική ύπαιθρο καθώς σε πολλά χωριά της ενδοχώρας του νησιού, «φούλαραν» δεξαμενές από κεντρικά, μεγάλα πρατήρια των πόλεων.
Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία του ελέγχου για να εντοπιστούν σε ποιες περιπτώσεις στην Κρήτη εντοπίζονται «ύποπτοι» αριθμοί, ώστε να ακολουθήσουν στοχευμένοι έλεγχοι.
Η προοπτική αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης θα σημάνει με τα σημερινά δεδομένα την εκτίναξη της τιμής στα 1,40 ευρώ το λίτρο. Αγοράζοντάς το στα 1,046 ευρώ που ήταν η τελευταία μέση τιμή στα τέλη Απριλίου (όσο ίσχυε δηλαδή και η μειωμένη τιμή διάθεσής του κατά τη χειμερινή περίοδο), χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις  γλύτωσαν περίπου 400 ευρώ μετά από λίγους μήνες.
Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ δεν αφορούν στους πολίτες, αλλά σε λαθρέμπορους, οι οποίοι  χρησιμοποιούν εικονικά ΑΦΜ και γεμίζουν τις δεξαμενές τους με φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης είτε για να κερδοσκοπήσουν με την τιμή είτε για να το πουλήσουν ως… πετρέλαιο κίνησης. 
ΠΗΓΗ:http://www.inews.gr

ΕΧΟΥΜΕ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ;;


Citypress-gr®: Απίστευτη σκηνή στην Ισπανική TV με τη γυναίκα του...

Citypress-gr®: Απίστευτη σκηνή στην Ισπανική TV με τη γυναίκα του...: Χαμός στην Ισπανία, το βίντεο σπάει τα κοντέρ. Η γυναίκα του προέδρου της Barcelona, του Juan Laporta, που έφερε τους παικταράδε...

Reuters: Από Vitol και Glencore προμηθεύεται η Ελλάδα πετρέλαιο




Από τις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών Vitol και Glencore προμηθεύεται πετρέλαιο, πλέον, η Ελλάδα, εξαιτίας των κυρώσεων στο Ιράν, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, τους τελευταίους δύο μήνες οι δύο αυτές εταιρίες αποτελούν τους βασικούς προμηθευτές των ΕΛΠΕ έχοντας δώσει στην Ελλάδα συνολική ανοιχτή πίστωση 300 εκατ. ευρώ επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την αγορά χωρίς τραπεζικές εγγυήσεις. 
Από την ελληνική πλευρά πάντως, εκπρόσωπος των Ελληνικών Πετρελαίων επανέλαβε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η εταιρία δεν σχολιάζει την εμπορική της πολιτική».
Κύκλοι της αγοράς ανέφεραν ωστόσο ότι οι πληροφορίες που επικαλείται το Reuters δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι οι δύο συγκεκριμένοι οίκοι δεν είναι οι μοναδικοί προμηθευτές του ομίλου.
Από την πλευρά των δύο εταιριών που φέρονται να είναι οι αποκλειστικοί προμηθευτές των ΕΛΠΕ, trader ενός εκ των δύο εταιριών δήλωσε στο Reuters:
«Τα πάντα είναι πολύπλοκα με την Ελλάδα. Κάθε συμφωνία είναι ξεχωριστή από την άλλη, για κάθε φορτίο, έχουμε διαφορετικούς όρους».
«Εάν έπρεπε να παραδώσω πετρέλαιο στην Ελλάδα τώρα θα ένιωθα πολύ άβολα,» τόνισε trader ρωσικής εταιρείας που δεν προμηθεύει την Ελλάδα προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως μία ΄τρύπα’ 100 εκατ. ευρώ θα τον σκότωνε.     
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr

Αγορά καυσίμων: Συνεχίζεται το σφυροκόπημα, άμυνα ζώνης από τα διυλιστήρια




Στο μείον 8 έως 10% βρίσκεται και το πρώτο τρίμηνο του 2012 η αγορά καυσίμων και όπως ανέφεραν χθες κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων οι δύο διυλιστηριακοί όμιλοι που ελέγχουν και τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας της αγοράς, συνεχίζονται οι προσπάθειες για περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης.
Ακόμη και στο πετρέλαιο θέρμανσης η μείωση είναι ακόμη μεγαλύτερη και σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν στα ΕΛΠΕ φτάνει το 14,7%. 
Μειωμένη κερδοφορία αλλά αύξηση μεριδίων αγοράς εμφάνισε η Μότορ Όιλ, σύμφωνα με την παρουσίαση που έκανε ο αν. διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Π. Τζαννετάκης. Όπως είπε μέσα σε ένα περιβάλλον κρίσης και λιτότητας οι καταναλωτές κοιτούν περισσότερο τις τιμές, άρα αναγκαστήκαμε να περιορίσουμε τα περιθώριά μας για να κρατήσουμε τους πελάτες μας. 
Η ΜΟΗ συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα περιορισμού του κόστους και στην κατεύθυνση αυτή αναδιαπραγματεύεται συμβάσεις μίσθωσης, χρήσης σήματος κλπ, ενώ τόσο το διυλιστήριο όσο και οι εταιρείες του ομίλου έχουν μειώσει σημαντικά το χρόνο πίστωσης προς τους πελάτες. Το διυλιστήριο έχει μειώσει από τις αρχές του έτους κατά 5 ημέρες τις πιστώσεις, ενώ ανάλογες κινήσεις έχουν κάνει Shell (Coral) και Avin. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε τις δραστηριότητές μας ανέφερε χαρακτηριστικά .......ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παγκόσμιο σοκ-πέφτει η Ισπανία! Παραιτήθηκε ο διοι...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παγκόσμιο σοκ-πέφτει η Ισπανία! Παραιτήθηκε ο διοι...:   Από τον Γιάννη Αγγέλη. Η κρίση χρέους μεταφέρει ταχύτητα τους προβολείς της από την Ελλάδα στην άλλη άκρη της Ευρωζώνης στην Ιβηρική...

Πρώτη πράξη αντίστασης





Στα τέλη Μαΐου του 1941 είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους Γερμανούς, που ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με την κατάληψη της Κρήτης. Ο Μανώλης Γλέζος (9/9/1922) και ο Λάκης Σάντας (22/2/1922) ήταν δύο νεαροί φοιτητές, που δάκρυζαν, όπως και χιλιάδες Αθηναίοι, βλέποντας τη γερμανική σβάστικα να κυματίζει στην Ακρόπολη. Το χιτλερικό σύμβολο προκαλούσε την ελληνική υπερηφάνεια. Έπρεπε, λοιπόν, να κατέβει…
Το παράτολμο σχέδιο γεννήθηκε στο μυαλό τους ένα ανοιξιάτικο σούρουπο στο Ζάππειο, καθώς αντίκριζαν την Ακρόπολη και στρώθηκαν στη δουλειά για να το υλοποιήσουν. Πήγαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη και διάβασαν ό,τι σχετικό με τον Ιερό Βράχο. Στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια ανακάλυψαν όλες τις σπηλιές και τις τρύπες της Ακρόπολης. Γρήγορα, αντιλήφθηκαν ότι η μόνη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους γερμανούς φρουρούς ήταν μέσω του Πανδρόσειου Άντρου.
Το πρωί της 30ης Μαΐου 1941, ο Γλέζος και ο Σάντας πληροφορήθηκαν από το ραδιόφωνο ότι η Κρήτη είχε πέσει. Οι Γερμανοί με προκηρύξεις κόμπαζαν για το κατόρθωμά τους. Οι δύο νέοι αποφάσισαν να δράσουν το ίδιο βράδυ. Όπλα δεν είχαν, παρά μόνο ένα φαναράκι κι ένα μαχαίρι. Η ώρα είχε φθάσει 9:30 το βράδυ. Η μικρή φρουρά της Ακρόπολης ήταν μαζεμένη στην είσοδο των Προπυλαίων και διασκέδαζε με νεαρές Ελληνίδες, που πουλούσαν τον ερωτά τους, πίνοντας μπύρες και μεθοκοπώντας.
Με άγνοια κινδύνου, πήδηξαν τα σύρματα, σύρθηκαν ως τη σπηλιά του Πανδρόσειου Άντρου και άρχισαν να σκαρφαλώνουν από τις σκαλωσιές, που είχαν φτιάξει οι αρχαιολόγοι για τις ανασκαφές. Φθάνοντας σε απόσταση ολίγων μέτρων από τον ιστό της σημαίας δεν αντιλήφθηκαν κανένα.......ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άμεση υπογραφή ΣΣΕ στη ΔΕΗ ζητούν εννέα σύλλογοι εργαζομένων

Άμεση υπογραφή ΣΣΕ στη ΔΕΗ ζητούν εννέα σύλλογοι εργαζομένων

ΟΣΕΤΕΕ ΣΤΥΕ




Αθήνα, 29/05/2012
Προς: 1. κ. Κωνσταντίνο Κουβαρά, Πρόεδρο ΣΤΕΑΤ
2. κ. Γεώργιο Βλάχο, Πρόεδρο ΣΑΤΕ
3. κ. Γεώργιο Ρωμοσιό, Πρόεδρο ΠΕΔΜΕΔΕ
4. κ. Κωνσταντίνο Σαββίδη, Πρόεδρο ΠΕΣΕΔΕ
5. κ. Ευστάθιο Μανδηλαρά, Πρόεδρο ΠΕΔΜΗΕΔΕ
6. κ. Ανδρέα Λουκάτο, Πρόεδρο ΣΕΓΜ
Κύριε Πρόεδρε,
Στις 8 Απριλίου οι εργοδοτικοί φορείς του τεχνικού κλάδου μεταξύ των οποίων και ο
φορέας που εσείς εκπροσωπείτε ως Πρόεδρός του, καταγγείλατε τη συλλογική ρύθμιση που
καθορίζει ως Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους όρους αμοιβής και
εργασίας των τεχνικών υπαλλήλων.
Η συγκεκριμένη σύμβαση είναι αποτέλεσμα πολυετών ελεύθερων διαπραγματεύσεων
μεταξύ των κοινωνικών εταίρων στον κλάδο.
Με τις διατάξεις του 2ου μνημονίου και των σχετικών εφαρμοστικών εγκυκλίων δίνεται η
δυνατότητα στους εργοδότες να καταγγείλουν τις συλλογικές συμβάσεις και ουσιαστικά
απέχοντας από τις διαπραγματεύσεις έως τη λήξη της τρίμηνης μετενέργειας, να οδηγήσουν
στην κατάργηση κάθε έννοιας προστασίας της εργασίας και να ισοπεδώσουν την αξιοπρεπή
εργασία. Με τον τρόπο αυτό οδηγούμαστε σε μειώσεις μισθών 30% έως 80% , με
εισαγωγικό μισθό στον κλάδο για νέους κάτω των 25 ετών τα 520 ευρώ μεικτά που
σημαίνει για παράδειγμα για τους διπλωματούχους μηχανικούς με τις εισφορές στο
ΤΣΜΕΔΕ και στο ΙΚΑ, 200 ευρώ τον μήνα, καθαρά! Αντίστοιχη φαίνεται να είναι και η
δική σας στρατηγική και στόχευση.
Σε άλλους κλάδους όπως το εμπόριο και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι εργοδότες έχουν
επιλέξει να συζητήσουν με τους εργαζόμενους δίχως να καταγγείλουν τη σύμβασή τους.
Η ενότητα των συντελεστών του κλάδου, ανέργων, εργαζόμενων, επιχειρηματιών και
ελεύθερων επαγγελματιών αποτελεί προϋπόθεση για να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για
την υπέρβαση της σημερινής κατάστασης και τη σηματοδότηση της ανάπτυξης.
Πιστεύετε εσείς ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με εργαζόμενους πουν θα αμείβονται με
μισθούς πείνας;
Πιστεύετε ότι είναι έντιμη, πολιτισμένη και αξιοπρεπής απέναντι στους εργαζόμενους ή
στάση ενός εργοδοτικού φορέα που παρακωλύει τεχνητά τη διαδικασία της
διαπραγμάτευσης, ώστε να οδηγήσει τον κλάδο σε εργασιακό μεσαίωνα;
Πιστεύετε ότι η δικαστική σας αγωγή έναντι του ΣΤΥΕ και της ΟΣΕΤΕΕ για κατάργηση
της Εθνικής Κλαδικής ΣΣΕ είναι μία ενέργεια που βοηθάει τον κλάδο;
Πιστεύετε ότι επειδή η τρόικα και το μνημόνιο με τους εφαρμοστικούς νόμους της
κυβέρνησης, σας έδωσε το πιστόλι, εσείς πρέπει να το χρησιμοποιήσετε απέναντι στους
εργαζόμενους με πολλούς από τους οποίους είσαστε και επιμελητηριακά συνάδελφοι;
Επειδή όταν συναντιόμαστε σε κοινούς χώρους εργασίας, Συλλόγων και Επιμελητηρίων και
σας υποβάλλουμε τα παραπάνω ερωτήματα, μεταθέτετε την ευθύνη ο ένας εργοδοτικός
φορέας στον άλλον, σας καλούμε να τα απαντήσετε και να ξεκαθαρίσετε εντίμως τη στάση
σας. Δε μπορεί να συνεχιστεί το κρυφτούλι και ο εμπαιγμός των εργαζομένων.
Στην περίπτωση που δεν απαντήσετε, θα θεωρηθεί ότι συνεχίζετε να υποτιμάτε τον τεχνικό
κόσμο και να συμμετέχετε και εσείς με τον φορέα σας στην μεθόδευση της εξόντωσής του.
Εμείς από την πλευρά μας, ζητούμε την απόσυρση της καταγγελίας της ΕΚΣΣΕ και την
έναρξη του διαλόγου, υπό ίσους όρους για την εξεύρεση μιας ρεαλιστικής και κοινά
αποδεκτής λύσης για υπογραφή νέας Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,
χωρίς το ασφυκτικό περιθώριο του τριμήνου και τον εκφοβισμό του ενδεχόμενου
μισθολογικής κατάρρευσης των τεχνικών υπαλλήλων.
Αυτή τη στιγμή γράφεται ιστορία στον τεχνικό κλάδο.
Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΟ


25 Μαϊ. 2012


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΟ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ 23ης ΜΑΙΟΥ 2012, ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ, ΟΤΙ

  • ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

  • Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΉΤΑΝ – ΤΟΣΟ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ 2010 – ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ, ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ/ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

  • ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ


 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Α Π Ο Τ Ε Λ Ε Σ Μ Α Τ Ω Ν    Α Ρ Χ Α Ι Ρ Ε Σ Ι Ω Ν

                                                                                               ΑΘΗΝΑ 25-05-2012

Συνάδελφοι ,
Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών της 23/05/2012, έχουν ως εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή :

Ψήφισαν : 279         Έγκυρα : 266           Άκυρα : 6      Λευκά : 7
  • Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΟ» έλαβε 114 ψήφους.
Εκλέγει 4 εκπροσώπους στο Δ.Σ. και 1 στην Εξελεγκτική Επιτροπή.
  • Η «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» έλαβε 98 ψήφους.
Εκλέγει 3 εκπροσώπους στο Δ.Σ. και 1 στην Εξελεγκτική Επιτροπή.
  • Η «ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΟ» έλαβε 54 ψήφους.
            Εκλέγει 2 εκπροσώπους στο Δ.Σ. και 1 στην Εξελεγκτική Επιτροπή.

Για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία :

Ψήφισαν : 265         Έγκυρα  : 254          Άκυρα : 6      Λευκά  : 5

Με βάση τα καταστατικά των παραπάνω οργάνων εκλέγονται 7  αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία.

  • Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΟ» έλαβε 103 ψήφους.
Εκλέγει 3 εκπροσώπους.
  • Η «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» έλαβε 97 ψήφους.
Εκλέγει 3 εκπροσώπους.
  • Η «ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΟ» έλαβε 54 ψήφους
            Εκλέγει 1 εκπρόσωπο.







Για αντιπροσώπους στο ΕΚΑ :

Ψήφισαν :  278        Έγκυρα :  266          Άκυρα :  6     Λευκά :  6

Με βάση τα καταστατικά των παραπάνω οργάνων εκλέγονται  4 αντιπρόσωποι για το Ε.Κ.Α.
  • Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΟ» έλαβε 109 ψήφους.
Εκλέγει 2 εκπροσώπους
. Η «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» έλαβε 103 ψήφους.
Εκλέγει 1 εκπρόσωπο.
  • Η «ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΟ» έλαβε 54 ψήφους.
            Εκλέγει 1 εκπρόσωπο.

Για εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ /ΕΚΟ ΑΒΕΕ


Ψήφισαν : 289         Έγκυρα :  281          Άκυρα :  5     Λευκά : 3

Εκλέγονται 2 εκπρόσωποι

  • Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΟ» έλαβε 131 ψήφους.
Εκλέγει 1 εκπρόσωπο.
  • Η «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» έλαβε 96 ψήφους.
Εκλέγει 1 εκπρόσωπο.
  • Η «ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΟ» έλαβε 54 ψήφους.

Για Επιτροπές και Αντιπροσώπους Υγιεινής και Ασφάλειας


Ψήφισαν : 290         Έγκυρα :  285      Άκυρα : 4          Λευκά : 1


Από το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  εκλέγονται 3 για την Επιτροπή Σκαραμαγκά, 3 για την Επιτροπή Θεσσαλονίκης, 1 Αντιπρόσωπος Κρήτης και 1 Αντιπρόσωπος Δωδεκανήσων.

Έφοδοι ΣΔΟΕ σε όσους “φούλαραν” με πετρέλαιο θέρμανσης





Αιφνιδιαστικούς ελέγχους μέσα στο κατακαλόκαιρο, ακόμα και στα σπίτια όσων έσπευσαν τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου να «στοκάρουν» από τώρα πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα, ετοιμάζεται να εξαπολύσει το ΣΔΟΕ. Στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μπαίνουν κυρίως εκείνοι που δήλωσαν πως εφοδιάστηκαν τον Απρίλιο ασυνήθιστα μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, με σκοπό να επωφεληθούν από τις συγκριτικά χαμηλότερες τιμές πριν τις αυξήσεις έως και 40 λεπτά το λίτρο που προβλέπεται από το Μνημόνιο να επιβληθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Η προοπτική αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, θα σημάνει  με τα σημερινά δεδομένα την εκτίναξη της τιμής στα 1,40 ευρώ το λίτρο. Αγοράζοντάς το στα 1,046 ευρώ που ήταν η τελευταία μέση τιμή στα τέλη Απριλίου (όσο ίσχυε δηλαδή και η μειωμένη τιμή διάθεσής του κατά την χειμερινή περίοδο), χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις «φούλαραν» τις δεξαμενές πετρελαίου προκειμένου να γλιτώσουν περίπου 400 ευρώ μετά από λίγους μήνες...... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ειδήσεις » Ελληνικές » Ξεκινά Σήμερα στην Θεσσαλονίκη το «6th South East Europe Energy Dialogue» του ΙΕΝΕ

Ειδήσεις » Ελληνικές » Ξεκινά Σήμερα στην Θεσσαλονίκη το «6th South East Europe Energy Dialogue» του ΙΕΝΕ

Καμπανάκι από ΔΕΠΑ για τις Συσσωρευμένες Οφειλές





Ζήτημα εθνικής ανάγκης χαρακτηρίζει η ΔΕΠΑ το πρόβλημα με τις οφειλές στην αγορά ενέργειας, σε επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος, Χ.Σαχίνης, προς το ΥΠΕΚΑ και τη ΡΑΕ την περασμένη εβδομάδα. Τα στοιχεία που παραθέτει κάνουν λόγο για χρέη 300 εκατ. ευρώ, τα οποία δυσχεραίνουν την θέση της εταιρείας και την δυνατότητά της να εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου από το εξωτερικό.
Ο κ. Σαχίνης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν μπορέσει να βρει άμεσα μια λύση, τότε η ΔΕΠΑ θα ζητήσει εγγυητικές επιστολές από τράπεζες ώστε να αγοράσει αέριο. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι οι Ρώσοι και οι υπόλοιποι ξένοι προμηθευτές δεν κάνουν πίστωση χρόνου όσον αφορά τις εξαγωγές τους, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην εγχώρια αγορά. Θυμίζουμε ότι στις 15/6 η ΔΕΠΑ οφείλει να πληρώσει την τουρκική Botas, ενώ στις 22/6 ακολουθεί η Gazprom και η Eni.
Τέλος, η διοίκηση της ΔΕΠΑ προειδοποιεί ότι σε περίπτωση αποτυχίας των προσπαθειών αυτών, θα αναγκαστεί να διακόψει την προμήθεια προς τους ηλεκτροπαραγωγούς και μάλιστα σε μια περίοδο υψηλής ζήτησης, όπως είναι η καλοκαιρινή. 
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr