Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Κίνα: Πράσινο φως για εισαγωγή 22,92 εκατ. τόνων πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η Κίνα εξέδωσε μια δεύτερη δέσμη ποσοστώσεων εισαγωγής πετρελαίου που θα επιτρέψει σε ανεξάρτητα διυλιστήρια και σε ορισμένες κρατικές εταιρείες να εισάγουν συνολικά 91,73 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου (1,83 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως) το 2017, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει το Reuters σήμερα Δευτέρα 19/62017.

Το Υπουργείο Εμπορίου ενέκρινε μια δεύτερη δέσμη..

Αλχημείες για ώθηση στην τιμή του πετρελαίου

Από το insider.gr
Σε διάφορες αλχημείες έχουν επιδοθεί τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ τα οποία παρά τη συμφωνία για πλαφόν στην παραγωγή με σκοπό να δοθεί ώθηση στην τιμή του πετρελαίου βλέπουν τις τιμές να παραμένουν καθηλωμένες κάτω από τα 50 δολάρια. Τη Δευτέρα, οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent διεθνούς προέλευσης μειώθηκαν κατά 11 σεντς ή 0,23% στα 47,26 δολάρια το βαρέλι.

Τη μεγαλύτερη πίεση στις τιμές του πετρελαίου ασκούν οι ΗΠΑ όπου η παραγωγή από σχιστόλιθο έχει αυξηθεί πάνω από 700.000 βαρέλια την ημέρα φθάνοντας τα 9,33 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιούνιο. Σύμφωνα με το ΙΕΑ, η παραγωγή στις ΗΠΑ θα μπορούσε, στο τέλος του 2017 να είναι αυξημένη κατά 920.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η τιμή του πετρελαίου πιέζεται από..

Φώσκολος: Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και ΦΑ στην Ελλάδα

Από το energy.reporter.com.cy
Για τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Παρέμβαση» με τον Κώστα Παπαζαφειρίου ο καθηγητής Αντώνης Φώσκολος.

Ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής πανεπιστημίου, αναφέρθηκε και στη συνάντηση Τσίπρα, Αναστασιάδη, Νετανιάχου όπου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός άνοιξε θέμα κατασκευής δεύτερου αγωγού πετρελαίου.

Αναλυτικά όσα είπε:

H Rosneft ανακάλυψε νέο κοίτασμα πετρελαίου στον Κόλπο Κατάνγκα στην Αρκτική

Από το worldenergynews.gr
Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft ανακοίνωσε, ότι ανακάλυψε ένα νέο πετρελαϊκό κοίτασμα στον Κόλπο Κατάνγκα στην Αρκτική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία προχώρησε σε γεώτρηση στο πεδίο Tsentralno-Olginskaya-1 και πήρε δείγματα από βάθη 2.305 έως 2.363 μέτρα, στα οποία εντοπίστηκε ελαφρύ πετρέλαιο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση..

Το καυτό καλοκαίρι των αγωγών: Κρίνεται η τύχη του Nord Stream 2 και επηρεάζει και την περιοχή μας

Από το energypress.gr
Αλλεπάλληλες εξελίξεις σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε ότι έχει να κάνει με την υλοποίηση του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου, Nord Stream 2. Οι εξελίξεις αυτές είναι πιθανό να επηρεάσουν ποικιλοτρόπως και την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Καταρχήν, η Κομισιόν μέσω του αντιπροέδρου για την Ενεργειακή Ένωση, Μάρος Σέφκοβιτς, ανακοίνωσε το χρονοδιάγραμμα για τις συζητήσεις με τα κράτη-μέλη, ώστε να λάβει την τελική εξουσιοδότηση και να διαπραγματευτεί με τη Gazprom για το έργο του Nord Stream 2. Η ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τα κράτη-μέλη αναμένεται να..

Οριστικά στο ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Rosneft περνάει η Jetoil του Ομίλου Μαμιδάκη

Από το worldenergynews.gr
Ανοίγει ο δρόμος για την είσοδο της ρωσικής Rosneft στην εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών, καθώς σήμερα (19/6) οι πιστώτριες τράπεζες υπογράφουν τη συμφωνία για την μεταβίβαση των εγκαταστάσεων της Jetoil στην Cetracore Energy. 

H εταιρία, που διαπραγματεύεται από τον περασμένο Δεκέμβριο με τις τράπεζες το χαρτοφυλάκιο της Jet Oil, εδρεύει στη Βιέννη και έχει ως μετόχους την UFG Εurope Holdings ( 80,1%) και απευθείας την Rosneft (19,9%), συμμετοχή που προβλημάτισε από την αρχή της εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών, καθώς πέραν της δυναμικής που μπορεί να αναπτύξει στις εξαγωγές στην περιοχή των Βαλκανίων δυσχεραίνοντας τη θέση ελληνικών εταιριών, θεωρεί πολύ πιθανή την επέκτασή της και στην λιανική αγορά, εξέλιξη που θα ανατρέψει πλήρως τις υφιστάμενες ισορροπίες. 

Δεν είναι τυχαίες..