Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Μείωση της παραγωγής ουρανίου κατά 10% σχεδιάζει το Καζακστάν εντός του 2017

Από το worldenergynews.gr
Το Καζακστάν, ο μεγαλύτερος παραγωγός ουρανίου στον κόσμο σχεδιάζει μείωση των παραγωγών του, εξαιτίας μιας παρατεταμένης  προσφοράς πλεονάσματος, που έχει οδηγήσει στην πτώση των τιμών από 50 δολ. σε 20 δολ. η λίμπρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών.

Η πτώση αυτή πιστεύεται ότι έχει καταγραφεί κυρίως ως αποτέλεσμα της ιαπωνικής περικοπής παραγωγής πυρηνικής ενέργειας σε συνδυασμό με την αναδιάταξη της παραγωγής σε άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς.

Το Καζακστάν θα..

Λ. Τζούμης (Αντιστράτηγος ε.α.): Οι «Γκρίζες Ζώνες» και το ενεργειακό «παιχνίδι» στην Ν.Α. Μεσόγειο.

Από το worldenergynews.gr
Η Τουρκία δεν είναι διατεθειμένη να μείνει εκτός της εκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου της περιοχής και γι’ αυτό θα προσπαθήσει μέσω της πάγιας και μακροπρόθεσμης στρατηγικής που εφαρμόζει να αλλάξει το status quo

Πριν μια εβδομάδα ο υφυπουργός ναυτιλίας κατέθεσε έγγραφο στη Βουλή, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καταβάλλονται σοβαρές προσπάθειες με στόχο και προοπτική την κατοίκηση 28 μικρών νησιών του Αιγαίου, ώστε να αποκτήσουν οικονομική δραστηριότητα για εθνικούς κυρίως λόγους. 

Όταν ανακοινώθηκε η είδηση, υπήρξε ευφορία στην κοινή γνώμη, αλλά το Μαξίμου σύμφωνα με δημοσιεύματα  εμφανίσθηκε ενοχλημένο. 

Στο παρελθόν είχαμε..

Συναγερμός στην Ιαπωνία - Τεράστια πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου (Pics+Vids)

Από το newsbomb.gr
Οι ιαπωνικές Αρχές διέταξαν την εκκένωση περίπου 3000 εργαζομένων και κατοίκων έπειτα από τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο πετροχημικών στην πόλη Arida της Ιαπωνίας σήμερα 22 Ιανουαρίου.

Πλάνα που μεταδόθηκαν από τα ιαπωνικά μέσα δείχνουν πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες, καθώς πυκνοί καπνοί υψώνονται στον ορίζοντα.
和歌山県有田市・東燃ゼネラル石油和歌山工場で爆発炎上、現在も延焼中! pic.twitter.com/PMlc4xT9kL
— TAKE7700 (@take7700gh5fs) January 22, 2017
Σύμφωνα με την NHK, τουλάχιστον...

'' Να σταθώ στα πόδια μου ''

Τραμπ και Γουαϊόμινγκ στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα: στο Υπουργείο της Μεσογείων ακούει κανείς;

Από το greeklignite.blogspot.gr
Η προπαγάνδα για τις ΑΠΕ δείχνει πάντα ανεμογεννήτριες, προσπαθώντας να περάσει στο υποσυνείδητο των ανυποψίαστων πως "ΑΠΕ σημαίνει αιολικά", μη τυχόν και κάποιος θεωρήσει ότι "ΑΠΕ" μπορεί να είναι και τα υδροηλεκτρικά ή η γεωθερμία ή η βιομάζα, πολύ πιο αξιόπιστες πηγές ενέργειας απ' τα εντελώς αναξιόπιστα αιολικά. Δυστυχώς για την προπαγάνδα, η παροιμιώδης αναξιοπιστία των αιολικών πλέον έχει γίνει αντιληπτή σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης, οι επενδύσεις σε αιολικά μειώνονται παντού κι αυτό που θα μείνει σε λίγα χρόνια θα είναι μόνο δεκάδες χιλιάδες ανεμογεννήτριες να περιμένουν στη σειρά για αποσυναρμολόγηση.

Είναι δε τέτοια η αναξιοπιστία των αιολικών, που στην Πολιτεία του Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ θέλουν να τα κηρύξουν εκτός νόμου! Το ιστολόγιο βρήκε και σας παρουσιάζει σήμερα, στην πιο πάνω εικόνα, το νομοσχέδιο που κατατέθηκε πολύ πρόσφατα, με τίτλο "Electricity production standard". Το νομοσχέδιο προσδιορίζει τις..