Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Τα βήματα των πετρελαϊκών εταιρειών της Κίνας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

 


Επι τάπητος θέτει τον σχεδιασμό της η Κίνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε ο επικεφαλής σύμβουλος της χώρας για το κλίμα, όπως ανέφερε το Reuters.

«Η Κίνα σίγουρα πρόκειται να ξεκινήσει έναν πολύ ισχυρό στόχο ανάπτυξης χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα» δήλωσε ο αξιωματούχος, Xie Zhenhua, κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας Kevin Rudd. Πρόσθεσε ότι η δέσμευση..

Ποιός νοιάζεται για τον χάρτη της Σεβίλλης – Ιδού οι επίσημοι χάρτες της ΕΕ



 Ο περίφημος χάρτης της Σεβίλλης για τον οποίο γίνεται πρόσφατα τόση φασαρία στα ΜΜΕ είναι μία μελέτη που έκανε ένας καθηγητής από το ομώνυμο πανεπιστήμιο το 2003. Στον χάρτη αυτό, έδειξε τα όρια των θαλασσίων ζωνών των ευρωπαϊκών κρατών στη Μεσόγειο, αλλά η Ελλάδα δεν τον επικαλέστηκε ποτέ.

Η άστοχη δήλωση του Αμερικανού πρέσβη για τον Χάρτη της Σεβίλλης, του 2003, έχει προκαλέσει έναν καταιγισμό αναλύσεων ακόμα και από αυτούς που δεν..

Στα 49 δολάρια το βαρέλι βλέπει την τιμή του brent η Goldman Sachs στο τέλος του έτους



 Στα 49 δολάρια / bbl εξακολουθεί να βλέπει η Goldman Sachs την τιμή του Brent στο τέλος του έτους παρά την διαγραφή όλων των κερδών την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και το ριμπάουντ στις τιμές του πετρελαίου.

Lockdowns, αποθέματα και πλωτή αποθήκευση θα είναι οι καθοριστικοί παράγοντες που θα διαμορφώσουν την αγορά πετρελαίου το επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρει η Goldman είχε προειδοποιήσει ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τη Δευτέρα 28/9 ξεκινάει η Γενική Συντήρηση της μονάδας Πολυπροπυλενίου ( P.P ) στις ΒΕΘ που θα διαρκέσει έως τις 13/10/20 για τις εργασίες συντήρησης συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας ασφαλούς επανεκκίνησης.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους, στελέχη της εταιρείας και εργαζόμενους, να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται..

O Covid 19 κλόνισε τις βεβαιότητες στον κόσμο των CEOs



Η πανδημία, οι επιπτώσεις της αλλά και οι αλλαγές που επέφερε στη λειτουργία των επιχειρήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής έρευνας της KPMG CEO Outlook 2020: Covid 19 special edition στην οποία συμμετέχουν εκατοντάδες διευθύνοντες σύμβουλοι καταθέτοντας τις απόψεις και τις εκτιμήσεις τους. 

Όπως ανέφερε ο senior partner της KPMG στην Ελλάδα Ν. Βουνισέας οι CEOs που συμμετείχαν στην έρευνα εκφράζουν λιγότερη βεβαιότητα..

Αγγλία: Εξετάζει την απαγόρευση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου από το 2030






 Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ήθελε να σταματήσει τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνης και πετρελαίου) έως το 2040. Αργότερα όρισε το 2035 ως την χρονιά ορόσημο, ενώ πλέον εξετάζεται η απαγόρευση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου από το 2030.

Το μέτρο αυτό αποτελεί..

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός της Elpedison για τη νέα μονάδα αερίου στη Θεσσαλονίκη



 Έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχει ληφθεί η τελική επενδυτική απόφαση και να έχει επιλεγεί ο προμηθευτής για νέα μονάδα φυσικού αερίου που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Elpedison στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει η εταιρία για την επιλογή του προμηθευτή της μονάδας μεταξύ των μεγάλων παγκόσμιων κατασκευαστών όπως η Ansaldo, η Mitsubishi, η General Electric, η Siemens κλπ.

Παράλληλα προχωρεί..