Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Τα καύσιμα της φωτιάς στην Ελλάδα


Φορολογικό πρωταθλητισμό στις τιμές της βενζίνης κάνει η Ελλάδα, με τα βάρη που καλούνται να σηκώσουν καταναλωτές και επιχειρήσεις να είναι δυσανάλογα υψηλά σε σχέση με τις οικονομικά πιο εύρωστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ειδικά στην αμόλυβδη, που η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αυξήσει κι άλλο τους φόρους όπως και στο φυσικό αέριο, η χώρα μας συγκαταλέγεται ήδη στην οκτάδα των κρατών-μελών με τον υψηλότερο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (678 ευρώ τα χίλια λίτρα), ενώ επιβάλλει και τον τρίτο υψηλότερο ΦΠΑ στην Ε.Ε. (23%).

Το αποτέλεσμα είναι ο..

Στα ύψη τα στοιχήματα στο πετρέλαιο πριν τη συνάντηση του ΟPEC τον Απρίλιο

Στα ύψη τα στοιχήματα στο πετρέλαιο πριν τη συνάντηση του ΟPEC τον Απρίλιο
Οι κερδοσκόποι ενέτειναν τα στοιχήματά τους στο πετρέλαιο, αφού η επόμενη συνάντηση των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών μπορεί να οδηγήσει σε συμφωνία θέσπισης πλαφόν παραγωγής.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αυξήθηκαν κατά 11% μέσα σε δύο ημέρες, μετά από τις δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου του Κατάρ πως μερικά μέλη του OPEC μπορεί να φτάσουν σε συμφωνία παγώματος της παραγωγής. Το ράλι συνεχίστηκε μετά από..

Στις 17 Μαΐου τα εγκαίνια του TAP


Στις 17 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου TAP, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξη του στο Mega. Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με την παρουσία και ξένων ηγετών  

Όπως σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης η έναρξη της κατασκευής του TAP σημαίνει τη δημιουργία, 8.000 θέσεων εργασίας, καθώς και δουλειές για ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες και βιομηχανίες παραγωγής σωλήνων.


ΠΗΓΗ:energyworld.gr

ΠΟΠΕΚ: Κάποιοι θεωρούν ότι η φορολογία 70% στα καύσιμα είναι χαμηλή!


Σε ανακοίνωση σχετικά με την φημολογούμενη αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα προέβη η ΠΟΠΕΚ, τονίζοντας ότι δεν θα είναι αποτελεσματική για τα δημόσια έσοδα.

Πιο αναλυτικά, η ΠΟΠΕΚ αναφέρει τα εξής

Επιβαρύνσεις «φωτιά» από εισφορά αλληλεγγύης και ενιαία κλίμακα- Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

Αποτέλεσμα εικόνας για Επιβαρύνσεις «φωτιά» από εισφορά αλληλεγγύης και ενιαία κλίμακα- Δείτε αναλυτικά παραδείγματα
Δύο εβδομάδες άντεξαν οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργήσει στην κυβέρνηση για «χαλάρωση» των απαιτήσεων για μέτρα λιτότητας, τα τετ-α-τετ Τσίπρα και Τσακαλώτου με τους Ευρωπαίους στις 7 και 8  Μαρτίου στις Βρυξέλλες (στη Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό και στο Eurogroup αντίστοιχα). Μπορεί κυβέρνηση και Κομισιόν να μιλούν για «σημαντική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις, ώστε να μη δημιουργηθεί ανησυχία και φόβος για την πορεία του ελληνικού ζητήματος, όμως οι συνομιλίες διεκόπησαν και συμφωνία πριν το Πάσχα των Καθολικών δεν προκύπτει.   

Αντιθέτως, οι κρίσιμες αποφάσεις αναβάλλονται για τουλάχιστον μισό μήνα ακόμα. Μέχρι να επιστρέψουν στις 2 Απριλίου οι δανειστές (για να ξαναρχίσουν συνομιλίες στις 4 Απριλίου) θα έχουν μεσολαβήσει δύο εβδομάδες επαφών με τα  περίφημα «τεχνικά κλιμάκια», που θα κάνουν όλη την «βρώμικη δουλειά» για να την βρουν έτοιμη οι επικεφαλής των δανειστών όταν επιστρέψουν.   

Εβδομάδα των Παθών με νέα μέτρα  


 Επί της ουσίας..

Το πετρέλαιο τελειώνει σε 50 χρόνια – Η Σαουδική Αραβία βρήκε τη λύση!

Το πετρέλαιο τελειώνει σε 50 χρόνια – Η Σαουδική Αραβία βρήκε τη λύση!
Αν και εξακολουθεί να τροφοδοτεί την παγκόσμια αγορά με τεράστιες ποσότητες πετρελαίου, η Σαουδική Αραβία προετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν, για έναν κόσμο, στον οποίο τα ορυκτά καύσιμα θα αποτελούν παρελθόν.

Η μεγαλύτερη εξαγωγέας χώρα αργού έχει τα τελευταία χρόνια αυξήσει αισθητά τις επενδύσεις της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η ηλιακή, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Αλί Αλ Ναϊμι.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο ιδανική χώρα για ανανεώσιμες πηγές από την Σαουδική Αραβία, από τη στιγμή, που έχουμε τόσο ήλιο και διαθέσιμη γη» σχολίασε ο Αλ Ναϊμι σε δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε πάντως ότι η «εποχή χωρίς πετρέλαιο» δεν προβλέπεται να έρθει σύντομα, καθώς οι χώρες ανά τον πλανήτη θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα για τουλάχιστον 50 χρόνια ακόμη.


ΠΗΓΗ:tribune.gr

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 36ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΣΕΕ

IMG_2516

 Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του 36ου Τακτικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ με την εκλογή οργάνων διοίκησης. Στις εκλογές πήραν μέρος επτά παρατάξεις (7).

Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής: Ψήφισαν 370, έγκυρα 368, άκυρα 2, λευκά 0. Αναλυτικά ανά παράταξη τα αποτελέσματα μπορείς να τα δεις ΕΔΩ 



No Comments...