Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Πάνω από 3% για κέρδη του πετρελαίου στην εβδομάδα

Πάνω από 3% για κέρδη του πετρελαίου στην εβδομάδα
Κέρδη άνω του 3% στην εβδομάδα για τα futures του πετρελαίου, με την παραγωγή σε Αφρική και Καναδά να αναμένεται να βοηθήσει στην μείωση των αποθεμάτων παγκοσμίως.

Οι τιμές για την ημέρα κινήθηκαν με πτώση, μετά τα νέα ότι επανήλθε σε λειτουργία λιβυκό λιμάνι εξαγωγής πετρελαίου και ο αριθμός των γεωτρήσεων στις ΗΠΑ έμεινε σταθερός.

Το αργό WTI παράδοσης Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 47,75 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 41 σεντς ή 0,9%.

Σε επίπεδο εβδομάδας το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε 3,3%.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Πράσινοι αιολικοί παπαγάλοι Πορτογαλίας


Βούιξε ο τόπος απ’ τη για ακόμα μια φορά “μούφα” “είδηση”, που δημοσιεύτηκε σε πολλά προπαγανδιστικά των ΑΠΕ μέσα, πως “Στοιχεία που παρουσίασε ο πορτογαλικός οργανισμός ZERO, σε συνεργασία με την Πορτογαλική Ένωση Ανανεώσιμης Ενέργειας (ARPEN), δείχνουν ότι η ζήτηση καλυπτόταν πλήρως από ΑΠΕ από τις 06.45 το πρωί του Σαββάτου 7 Μαΐου μέχρι τις 05.45 την επόμενη Τετάρτη”.

Προκειμένου να εξοικειώνεται ο πληθυσμός με την ιδέα πως ΑΠΕ είναι τα αιολικά, η “είδηση” συνοδεύεται -παντού!- από φωτογραφία αιολικού πάρκου, παρά το γεγονός πως η μεγάλη ΑΠΕ της Πορτογαλίας είναι τα υδροηλεκτρικά. Περιμένετε ποτέ να σας δείξει η προπαγάνδα σε τέτοιες ειδήσεις φωτογραφία υδροηλεκτρικού; Ποτέ δεν πρόκειται, ακόμα κι αν αναφέρονται στη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Κόστα Ρίκα, την Ουρουγουάη, την Αυστρία, χώρες με πολλές –και κυρίως αξιόπιστες- ΑΠΕ, που είναι βεβαίως τα νερά τους.

Τι πραγματικά συνέβη στην Πορτογαλία;

Δεν θα συμμετάσχει η Ρωσία στη σύνοδο του ΟΠΕΚ


Η Ρωσία δεν σκοπεύει να λάβει μέρος στην επερχόμενη σύνοδο του ΟΠΕΚ, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Ρωσία θα εξετάσει όποιες προτάσεις προκύψουν σχετικά με το πετρέλαιο, καθώς πάντα συμμετέχει στις σχετικές διαπραγματεύσεις, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί κάποια νέα πρόταση.

Σημειώνεται ότι η σύνοδος του ΟΠΕΚ είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο και αναμένεται να απασχολήσει τόσο τα μέλη του οργανισμού, όσο και τις υπόλοιπες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ελλάδα και Κύπρος να προχωρήσουν σε υπογραφή διμερούς συμφωνίας για την ΑΟΖ

Ελλάδα και Κύπρος να προχωρήσουν σε υπογραφή διμερούς συμφωνίας για την ΑΟΖ
Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι σήμερα διανύουμε την πιο κρίσιμη πενταετία της σύγχρονης ιστορίας μας. Η επιτυχής μας έξοδος από το Μνημόνιο ήταν μόνο η αρχή. Τώρα ξεκινούν οι προκλήσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Έχουμε να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις και να κάνουμε ζωτικής σημασίας επιλογές στα πιο κρίσιμα ζητήματα που θα καθορίσουν την επιβίωσή μας ως χώρα: Οικονομία, Κυπριακό, διαχείριση φυσικών πόρων. Και όλα αυτά σε μια περιοχή που κλονίζεται από τον πόλεμο, την τρομοκρατία, τις μεταναστευτικές ροές και την αβεβαιότητα για το αύριο.

Πρέπει να ξεχάσουμε..

Εκπληκτική εικόνα του πλανήτη Άρη από τη NASA

ekpliktiki-eikona-tou-planiti-ari-apo-ti-nasa
Η Γη θα πλησιάσει στον «κόκκινο πλανήτη» στην πιο κοντινή απόσταση, επιτρέποντας στους επιστήμονες να συλλέξουν πολύτιμες πληροφορίες

Η κατάκτηση του διαστήματος αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της ανθρωπότητας για το μέλλον. Η προσοχή της επιστημονικής κοινότητας βρίσκεται πλέον στραμμένη στο σύμπαν που περιβάλλει τη Γη, δίνοντας τεράστια μάχη με το χρόνο, ώστε να γίνουν κτήμα του ανθρώπου τα μυστικά που κρύβονται τόσο στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, όσο και στον γαλαξία μας.

Η NASA, μέσω του τηλεσκοπίου Χαμπλ, έδωσε..