Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ήρθαν στα χέρια Π. Τατσόπουλος και Σ. Σταυρίδης


Στο ΤΑΙΠΕΔ ο άνθρωπος που έδωσε την ΑΓΕΤ στην… Κόζα Νόστρα




Τον ακροδεξιό επιχειρηματία του κόμματος Δράση, Στέλιο Σταυρίδη, επέλεξαν να θέσουν επικεφαλής του ταμείου εκποίησης της δημόσιας περιουσίας ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Σταυρίδης που μέχρι σήμερα προσπαθούσε να ιδιωτικοποιήσει την ΕΥΔΑΠ (ήρθε στην εταιρεία μετά την τοποθέτηση από το ΠΑΣΟΚ ανθρώπων της γαλλικής πολυεθνικής Veolia) προβιβάζεται...
στην θέση του ανώτατου εκποιητή.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σουλτς: Σώσαμε τις τράπεζες, χάσαμε μια γενιά




Η Ευρώπη έσωσε τις τράπεζες, αλλά κινδυνεύει να χάσει μια ολόκληρη γενιά, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς

«Μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ότι ο κόσμος έχει χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της ΕΕ να λύσει τα προβλήματά του. Και εάν η νεότερη γενιά χάνει την εμπιστοσύνη της, τότε, στα δικά μου μάτια, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει πραγματικό κίνδυνο», είπε ο Σουλτς στο Reuters.

Παράλληλα αναφέρθηκε (προφανώς) και στην Ισπανίδα Μπεατρίζ Ταλεγόν την Ισπανίδα γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης Σοσιαλιστικής Νεολαίας.

Όπως είπε, πρόσφατα βρέθηκε αντιμέτωπος με μια Ισπανίδα, σε μία συζήτηση για το μέλλον των νέων της Ευρώπης. «Πρακτικά μου έθεσε αυτή την ερώτηση: “δώσατε 700 δισ. ευρώ για το τραπεζικό σύστημα, πόσα χρήματα διαθέτετε για εμένα;”. Και ποια είναι η απάντησή μου; Εάν έχουμε 700 δισ. ευρώ για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, πρέπει να έχουμε τουλάχιστον τόσα για τη σταθεροποίηση της νέας γενιάς σε τέτοιες χώρες», είπε.

«Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία έχουν ενδεχομένως τις καλύτερα μορφωμένες γενιές που εμφάνισαν ποτέ, οι γονείς τους επένδυσαν πολλά χρήματα στην εκπαίδευση των παιδιών τους. Έκαναν τα πάντα σωστά. Και τώρα που είναι έτοιμοι να μπουν στην αγορά εργασίας, η κοινωνία τους  λέει: “Δεν υπάρχει χώρος για εσάς”. Δημιουργούμε μια χαμένη γενιά», είπε Σουλτς.
ΠΟΝΤΙΚΙ
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Φωτιά και Τσεκούρι στους προσκυνημένους

Φωτια και τσεκουρι
 Κυκλοφορεί στα…  περιξ

 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Αναλυτικός οδηγός για φορολογικά θέματα από το υπουργείο Οικονομικών Απαντήσεις για τις συνηθέστερες απορίες των φορολογουμένων


Αναλυτικός οδηγός για φορολογικά θέματα από το υπουργείο Οικονομικών
Εγχειρίδιο με τα συνηθέστερα ερωτήματα πολιτών σε θέματα φορολογίας εισοδήματος, φορολογίας κεφαλαίου, τελών και ειδικών φορολογιών, είσπραξης δημοσίων εσόδων, μητρώου και φορολογικών ελέγχων εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Στον οδηγό έχουν ενσωματωθεί όλες οι αλλαγές που έχουν επέλθει στην φορολογική νομοθεσία και δίδονται με τη χρηστική μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων πληροφορίες για μια γκάμα θεμάτων.

Δείτε τον οδηγό:
ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ
 ΠΗΓΗ:.news.gr

Στο δίλημμα «ευρώ ή δημοκρατία», οι Έλληνες ψήφισαν ευρώ επειδή νόμιζαν πως το δίλημμα ήταν «ευρώ ή δραχμή».




Από το επίκαιρο σημερινό άρθρο του εκπληκτικού «πιτσιρίκου» με τον τίτλο «Ανθρωποφαγία», αναδημοσιεύουμε ένα πολύ σημαντικό τμήμα του για τη Δημοκρατία που έχει ως εξής:

«Οι Έλληνες πολίτες, από φόβο μη χάσουν το ευρώ που έχουν ήδη χάσει, έκαναν ξανά κυβέρνηση...
τα δυο κόμματα της απόλυτης διαφθοράς που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία.

Η ευκαιρία για κάθαρση και ένα νέο ξεκίνημα για τη χώρα χάθηκε. Μάλλον οριστικά.

Πέρα από τα όσα «ηρωικά» λέγονται και γράφονται από πολιτικούς της κυβέρνησης και τα παπαγαλάκια των νταβατζήδων, είναι ολοφάνερο πως οι νόμοι έρχονται πακέτο από το εξωτερικό και ψηφίζονται, χωρίς δεύτερη κουβέντα, από τους πολιτικούς που η Τρόικα κρατούσε και κρατάει στο χέρι. Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Η όποια διαφοροποίησή τους μπορεί να τους οδηγήσει στη φυλακή.

Όποια και να είναι η επόμενη κυβέρνηση, θα είναι εξαιρετικά αδύναμη, αφού η Ελλάδα θα είναι ξεπουλημένη και δεμένη χειροπόδαρα. Θα είναι πια πολύ αργά.

Στο δίλημμα «ευρώ ή δημοκρατία», τον περασμένο Ιούνιο οι Έλληνες ψήφισαν ευρώ -επειδή νόμιζαν πως το δίλημμα ήταν «ευρώ ή δραχμή»-, με αποτέλεσμα να χάσουν και το ευρώ και τη δημοκρατία.

Ας πρόσεχαν. Οι λαοί γράφουν την τύχη τους μόνοι τους. Κι ας κλαίγονται μετά πως είναι θύματα.». 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για Ανοιχτή Σύσκεψη - Συνέντευξη Τύπου στο Ε.Κ.Θ, στις 13/3/2013





Τετάρτη 13-3-13, στις 10π.μ. Ανοιχτή Σύσκεψη- Συνέντευξη Τύπου 
των εκπροσώπων των επιχειρήσεων που βρίσκονται στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.


 Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και οι Εκπρόσωποι των Σωματείων που βρίσκονται στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων (ΛΙΜΑΝΙ, ΕΥΑΘ, ΕΒΖ, ΕΛΒΟ, ΔΕΗ , ΟΣΕ, ΕΛΤΑ) σας προσκαλούν στην ανοιχτή Σύσκεψη και Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013 στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ε.Κ.Θ. (Αριστοτέλους 32, 7ος όροφος) με θέμα: “Ιδιωτικοποιήσεις:  Η πραγματικότητα πίσω από τους αριθμούς και τα σενάρια”.
                Θεωρώντας τη συμμετοχή σας αλλά και τη προβολή των θέσεων των εργαζομένων από τα ΜΜΕ που εργάζεστε δεδομένη σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

            
ΠΗΓΗ:ekth.gr
  
ΣΧΟΛΙΟ: Τα ΕΛΠΕ που ειναι ;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δημιουργείται Παρατηρητήριο Συνθηκών Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου με την συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας στην Εργασία με το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής (ΕΛΙΝΥΑΕ –ΕΚΕΔΑ).




Η ευρύτερη περιοχή του Θριασίου αποτελεί τον κατεξοχήν βιομηχανικό πόλο της πατρίδας μας, με υψηλή συγκέντρωση μεγάλων παραγωγικών μονάδων που απασχολούν σημαντικό αριθμό εργατικού δυναμικού.

Ως εκ τούτου η δημιουργία ενός « Παρατηρητηρίου» καταγραφής των συνθηκών Υγείας και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους  της περιοχής, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, που θα έχουν  απώτερο στόχο τη βελτίωσή τους, θα συνδράμει αποτελεσματικά στην ενδυνάμωση των διαδικασιών πρόληψης των επαγγελματικών κινδύνων και στη διαμόρφωση παιδείας (κουλτούρας) Υγείας και Ασφάλειας.

Το ΕΛΙΝΥΑΕ ως γνώστης της κατάλληλης τεχνογνωσίας κατέχοντας επιπλέον την αναγκαία εμπειρία,   θα συνεργαστεί με το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, μετά και από το κάλεσμά του , ώστε από κοινού να συμβάλλουν στη δημιουργία του εν λόγω « Παρατηρητηρίου».

Η δράση του « Παρατηρητηρίου» θα αποσκοπεί στη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών Υγείας και Ασφάλειας στις παραγωγικές μονάδες της περιοχής και θα αναπτυχθεί μέσω τριών βασικών φάσεων, που θα αποτελέσουν και τα κύρια δομικά στοιχεία στο σχεδιασμό και την οργάνωση των διαδικασιών πρόληψης.

1η Φάση

Η φάση αυτή θα περιλαμβάνει την αποτύπωση της πραγματικότητας μέσω μιας διαδικασίας η οποία εμπεριέχει το σύνολο των ενεργειών πληροφόρησης, τεκμηρίωσης και καταγραφής των συνθηκών εργασίας, από την φάση της απλής περιγραφής της παραγωγικής διαδικασίας μέχρι και τις τελικές φάσεις προσδιορισμού των βλαπτικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων και των πληροφοριών σχετικά με την επίδραση του εργασιακού περιβάλλοντος στην ανθρώπινη υγεία.

Ο δυναμικός χαρακτήρας αυτής της διαδικασίας εκφράζεται μέσω της αξιολόγησης των επεμβάσεων για την προστασία και πρόληψη της υγείας των

εργαζομένων καθώς και με την παρακολούθηση της εξέλιξης των κινδύνων σε σχέση με την προσαρμογή της τεχνολογίας στις παραγωγικές απαιτήσεις.

2η Φάση

Περιλαμβάνει την τεκμηριωμένη ενημέρωση και πληροφόρηση, σε πρώτο επίπεδο των μελών των Επιτροπών Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων και σε δεύτερο επίπεδο, μέσω ημερίδων στο σύνολο του εργατικού δυναμικού της περιοχής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση της 2ης φάσης, είναι η επεξεργασία κατάλληλου « εκπαιδευτικού υλικού» που θα προκύψει από τη συλλογή των πληροφοριακών στοιχείων της 1ης φάσης.

3η Φάση

Ηφάση αυτή περιλαμβάνει τη συνεχή παροχή τεχνογνωσίας, ενημέρωσης και πληροφόρησης Υγείας και Ασφάλειας στους εργαζόμενους, μέσω και της συνεργασίας με τον Τομέα Ιατρικής της Εργασίας του Θριασίου Νοσοκομείου.

Έτσι, λοιπόν, πιστεύουμε ότι αυτή η καινούργια προσπάθεια ανοίγει όλους εκείνους  τους ορίζοντες, ώστε να καταγραφούν και επισήμως πλέον οι επαγγελματικές ασθένειες, ως άμεσες συνδεδεμένες παθήσεις από το ύφος και το αντικείμενο   δραστηριότητας κάθε χώρου εργασίας ξεχωριστά.   

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Βουλευτές Περιφερείας, Αντιπεριφέρεια, Δήμο Ελευσίνας, Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, Δήμο Ασπροπύργου, Δήμο Μεγαρέων, Σωματεία  Δύναμης ΕΚΕ-ΔΑ, Τοπικό Τύπο 
ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Ευνοϊκή απόφαση για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΔ


Ευνοϊκή απόφαση για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΔ

Ο ασφαλισμένος είχε καταφύγει στην Ανεξάρτητη Αρχή, επειδή ο Οργανισμός δεν του χορηγούσε βεβαίωση συνεχόμενου χρόνου ανεργίας, λόγω ολιγοήμερης εκπρόθεσμης απογραφής του.
Κατόπιν της ευνοϊκής απόφασης, ο ΟΑΕΔ προχώρησε επιπλέον στη σύσταση Ειδικής Επιτροπής που θα εξετάζει ανάλογα αιτήματα για επαναφορά του διαγεγραμμένου δελτίου ανεργίας ή συνένωση δύο χρονικών διαστημάτων ανεργίας. Στις περιπτώσεις αυτές, θα πρέπει το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί, όπου παρατηρείται εκπρόθεσμη προσέλευση, να είναι σχετικά μικρό και να οφείλεται σε ειδικούς λόγους (ανωτέρας βίας, ασθένειας, κ.λπ.).
Ο Συνήγορος του Πολίτη εκφράζει την ικανοποίησή του διότι αντιμετωπίστηκε και το ευρύτερο ζήτημα στην κατεύθυνση που είχε προτείνει η Ειδική Έκθεση.
Σημειώνεται ότι προηγουμένως, η ανεξάρτητη Αρχή, με έγγραφό της προς τον ΟΑΕΔ, είχε τονίσει ότι οι συνέπειες της δικαιολογημένης ολιγοήμερης καθυστέρησης απογραφής είναι ιδιαίτερα επαχθείς, καθώς ο πολίτης στερείται φορολογικών απαλλαγών και παροχών που θέτουν ως προϋπόθεση την αδιάλειπτη ανεργία.
Επίσης, υπογράμμισε ότι η διοίκηση οφείλει να ασκεί τις αρμοδιότητές της, ώστε κατά την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων να αποφεύγονται οι ανεπιεικείς και απλώς δογματικές ερμηνευτικές εκδοχές, ενώ ταυτόχρονα επισήμανε ότι η στέρηση παροχών και φοροαπαλλαγών σε πολίτες που αποδεδειγμένα είναι άνεργοι για καθαρά τυπικούς λόγους φαίνεται υπέρμετρη, ιδίως στην παρούσα οικονομική συγκυρία.
Επισημαίνεται ότι ήδη από το 2007, σε Ειδική Έκθεσή του, o Συνήγορος του Πολίτη είχε επισημάνει στη διοίκηση του ΟΑΕΔ ότι η ύπαρξη ανωτέρας βίας πρέπει να εξετάζεται από τις υπηρεσίες του Οργανισμού (μη έγκυρη προσέλευση λόγω ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών ορεινών περιοχών κλπ) και ότι έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει την απόφαση διαγραφής, με την οποία πλήττονται δικαιώματα που προκύπτουν από την καταγεγραμμένη μακροχρόνια ανεργία. 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Ποιος ανέλαβε τη μελέτη για το Σχέδιο Αθηνά; Ο Όμιλος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ!!!!!


Ποιος ανέλαβε τη μελέτη για το Σχέδιο Αθηνά; Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ!!!!!

Το σχέδιο "Αθηνά" για τον νέο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πρέπει να τον γνωρίζεις. Σίγουρα θα είσαι ενήμερος για τις αντιδράσεις τόσο των Πανεπιστημιακών, φοιτητών, σπουδαστών, όσο και των τοπικών κοινωνιών, για τη συγχώνευση διαφόρων Τμημάτων και το κλείσιμο ορισμένων άλλων.

Αυτό όμως που πρέπει σήμερα να μάθεις, είναι ότι τη μελέτη για τον Ακαδημαϊκό Χάρτη της Ελλάδας, το Υπουργείο Παιδείας την ανέθεσε στην εταιρία EEO GROUP ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Α.Ε.




Μπορεί αυτό να μην φαίνεται περίεργο....

Πώς θα σου φαινόταν εάν σου λέγαμε ότι η συγκεκριμένη εταιρία συμβούλων, ανήκει στον Όμιλο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ;

Με λίγα λόγια, ο Όμιλος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, βρίσκεται πίσω από την κατάρτιση της μελέτης, για την αποτύπωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας..... 

Τί δεν καταλαβαίνεις;;;;

ΠΗΓΗ:ramnousia.com

ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ Τελευταία χρονιά για τις αποδείξεις στις δηλώσεις



Τέλος οι εκπτώσεις δαπανών στην εφορία για ενοίκια, δίδακτρα, ιατρικά στις φορολογικές δηλώσεις καθώς από του χρόνου θα ισχύσει νέο καθεστώς με περιορισμένες μειώσεις φόρου όπως για διατροφή.

Φέτος λοιπόν θα είναι η τελευταία χρόνια όπου οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν τις δηλώσεις τους με το σύστημα των αποδείξεων, καθώς όπως έχει προαναγγείλει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, το αφορολόγητο θα αποσυνδεθεί πλήρως από τις δαπάνες και θα θεσμοθετηθούν ειδικά κίνητρα όπως η πληρωμή μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών ακόμα και για αγορές των 500 ευρώ.

Στο μεταξύ «παγίδες» κρύβει φέτος το μέτρο των αποδείξεων, που μπορεί να οδηγήσουν στην πληρωμή έξτρα φόρου 22% για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Κι αυτό γιατί στη νέα «λίστα» της Εφορίας έχουν αλλάξει τα δεδομένα για το ποιες αποδείξεις «περνάνε» και ποιες όχι.

«Άχρηστες» θα είναι φέτος οι αποδείξεις που αφορούν δαπάνες για το πετρέλαιο θέρμανσης, το φυσικό αέριο και τις υπηρεσίες κοινοχρήστων, τις οποίες δεχόταν μέχρι και το 2012 η Εφορία.

Ακόμη και αποδείξεις για έξοδα τηλεφωνίας, του ενοικίου που πληρώνει ο φορολογούμενος για την κύρια κατοικία ή τα παιδιά του που σπουδάζουν σε άλλη πόλη, κάθε είδους ασφάλιστρα και η αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων δεν θα ισχύουν πλέον.

Αυτό φυσικά δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα το υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι απορροφούν μεγάλο μέρος του ετήσιου οικογενειακού προϋπολογισμού σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που τα έσοδα έχουν μειωθεί σε μισθωτούς και συνταξιούχους ενώ τα βάρη από τα δάνεια οδηγούν ολοένα και περισσότερες οικογένειες στην πλήρη απόγνωση.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΑΙΓΝΙΟ Επέλαση Ρώσων και Κινέζων για λιμάνια και ΟΣΕ τρομοκρατεί ΕΕ και ΗΠΑ




Σκηνικό ανάλογο με αυτό των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ εξελίσσεται και στο χώρο των υπό αποκρατικοποίηση λιμένων της χώρας, καθώς η τρόικα ενώ αρχικά ήθελε να πουληθούν τα κυριότερα λιμάνια της χώρας, μετά την εpέλαση των Κινέζων και την κάθοδο των Ρώσων, έχουν ανακρούσει πρύμνα και οι "πωλήσεις" έγιναν "παραχωρήσεις", ενώ αναζητείται από τον Χορστ Ράϊχεντμπαχ τρόπος να αποκλειστούν οι Κινέζοι και οι Ρώσοι από το παιχνίδι.

Η αιτία αυτή την φορά δεν είναι κάποιο δήθεων μονοπώλιο και παράβαση των κανόνων του ανταγωνισμού όπως στις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, αλλά ότι Κινέζοι και Ρώσοι μπορούν να μετατρέψουν τα λιμάνια της Ελλάδας σε βασικές πύλες εισόδου των προϊόντων από όλο τον πλανήτη στην ΕΕ και να "τινάξουν στον αέρα" τα λιμάνια του Αμβούργου, της Αμβέρσας, του Αμστερνταμ, της Νάπολι, της Γένοβας κλπ

Ετσι, ενώ αρχικά η τρόικα πίεζε για πωλήσεις λιμανιών, τώρα, φοβούμενη για κινεζικό μονοπώλιο, κάνει λόγο για παραχωρήσεις, ενώ ανησυχία επικρατεί και για τις ρωσικές εταιρείες, οι οποίες έχουν εκδηλώσει σαφές ενδιαφέρον για περιφερειακά μεν, αλλά υψίστης στρατηγικής σημασίας λιμάνια, όπως αυτά της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας, του Βόλου κλπ.

Οι Ρώσοι σχεδιάζουν να μετατρέψουν αυτά τα λιμάνια σε πύλες εξόδου των ρωσικών βιομηχανικών προϊόντων στις αγορές της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, σε συνδυασμό με την απόκτηση του ΟΣΕ, όπου όπως και στην περίπτωση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ έχουν καταθέσει μη ανταγωνιστικές προσφορές. Βασικά στον ΟΣΕ έχει κατατεθεί μόνο μία προσφορά της Russian
Railways.

Στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου δημοσίευμα της «China Daily» ανέφερε ότι ο όμιλος COSCO σχεδιάζει να αποκτήσει το 60% του λιμανιού του Πειραιά. Το ποσό της επένδυσης εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ, ενώ η COSCO θα καταθέσει την επενδυτική της πρόταση μόλις η Αθήνα ανακοινώσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης των δύο μεγαλύτερων λιμένων της χώρας. Ο κινεζικός όμιλος είχε αρνηθεί να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Να αποκαλύψουμε στο σημείο αυτό και ένα άγνωστο γεγονός, ότι κινεζικές εταιρείες έχουν έρθει σε επαφή με την ρωσική πλευρά για να διεκδικήσουν από κοινού τον ΟΣΕ.

Η επίτευξη της συμφωνίας της COSCO με τη  Hewlett-Packard και η έναρξη σιδηροδρομικών δρομολογίων στη γραμμή Ικόνιο - Θριάσιο και η ανάλογη εξέλιξη στο λιμάνι τις Αλεξανδρούπολης όπου επιτέλους θα συνδεθεί το λιμάνι με το σιδηροδρομικό δίκτυο, δημιουργεί στους ενδιαφερόμενους αγοράστές αυξημένο ενδιαφέρον.

Μονο τυχαίο δεν είναι ότι οι Ρώσοι της Rosoboronexport που ενδιαφέρονται για την αγορά της ΕΛΒΟ το μόνο πράγμα που ρώτησαν είναι αν συνδέεται το λιμάνι και οι εγκαταστάσεις της Σίνδου με σιδηροδρομική γραμμή.

Κατ'αυτό τον τρόπο οι συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις έχουν αποκτήσει καθαρά γεωστρατηγική διάσταση. Βρυξέλλες, Βερολίνο και Ουάσιγκτον έχουν αποδυθεί σε μία μάχη οπισθοφυλακής γαι να αποτρέψουν τον έλεγχο των παραπάνω στρατηγικών υποδομών από Ρωσία και Κίνα, αλλά πως; Χωρίς χρήμα;

Χωρίς καμία δυτική εταιρεία να ρποσφέρει κάποιο αξιόλογο οικονομικό αντάλλαγμα απέναντι στον πακτωλό δισεκατομμυρίων ευρώ Ρώσων και Κινέζων; Μόνο το γεγονός ότι ελέγχεται από την τρόικα το παιχνίδι σε οικονομικό επίπεδο και από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον σε πολιτικό έχει αποτρέψει μέχρι σήμερα την υλοποίηση αυτών των επενδύσεων. Αλλά για πόσο; Ο τζάμπας ... πέθανε!
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ν.ΤΣΟΜΣΚΙ «ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ Χρυσόστομος: "Επιστροφή στην κυπριακή λίρα αν εμμείνουν στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας"




Με το ενδεχόμενο ακόμη και επιστροφής στη λίρα απαντά η Κύπρος στους εκβιασμούς που δέχεται από την τρόικα όσον αφορά στην υπογραφή ενός μνημονίου που θα μεταφράζεται σε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Οι δανειστές της Κύπρου, και ειδικά η Γερμανία εποφθαλμιούν τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και θέλουν να τα βάλουν στο… χέρι πιέζοντας τους Κυπρίους να υπογράψουν μία σύμβαση «κατοχική», όπως αυτή που με ευκολία υπέγραψε η Ελλάδα.

 Τη στιγμή που ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, με ατζέντα κυρίως την οικονομία και την ΑΟΖ, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, εκφράζοντας σε μεγάλο μέρος την άποψη των Κυπρίων ανέφερε πώς «αν θέλουν να μας καταστρέψουν, να έχουμε το θάρρος να πούμε ότι μπορούμε να ζήσουμε και μόνοι μας, με την κυπριακή λίρα που είχαμε προηγουμένως».

 Εξέφρασε σαφώς τη δυσαρέσκειά του για τη στάση που τηρεί η τρόικα στις διαπραγματεύσεις σχετικά με την κυπριακή δανειακή σύμβαση, ενώ υπέδειξε στην πολιτική ηγεσία ότι θα πρέπει να φανεί σκληρή απέναντι στους δανειστές «και να τους πει ότι κάνουμε σκέψεις να φύγουμε από το ευρώ».

Ο κ. Χρυσόστομος μίλησε και για την κατάσταση στις τράπεζες, λέγοντας ότι συζητά την καταχώρηση αγωγών κατά της προηγούμενης κυβέρνησης και ειδικότερα κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη. Υποστήριξε ότι αυτοί έχουν εμπλέξει το όνομα της Ελληνικής Τράπεζας στους όρους εντολής, που έδωσαν στην Pimco, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι η τράπεζα είναι υγιής και δεν χρήζει κρατική στήριξης.

Ο αρχιεπίσκοπος προσέθεσε ότι υπέδειξε στη διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας να μελετήσει εάν ευθύνονται η προηγούμενη κυβέρνηση, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και ο τέως υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή και να προχωρήσει στην καταχώρηση αγωγών εναντίου τους. Ήγειρε και θέμα Pimco, του διεθνούς οίκου που ανέλαβε τον διαγνωστικό έλεγχο για το πραγματικό ύψος των κεφαλαιουχικών αναγκών των τραπεζών.

Διατύπωσε αμφιβολίες για τον τρόπο της μεθοδολογίας που ακολούθησε ο οίκος σε σχέση με το σενάριο μη βιώσιμου χρέους και υποστήριξε ότι μεθοδεύτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για να αποσοβήσει τις ευθύνες της. «Εάν ήταν σοβαρή εταιρεία» ισχυρίστηκε ο κ. Χρυσόστομος «θα έπρεπε να κάνει την έρευνα και να υποβάλει μόνο μία πρόταση. Από τη στιγμή που έχει δύο προτάσεις τουλάχιστον εμένα με βάζει σε πολλές υποψίες».

Ο κ. Χρυσόστομος είχε παρέμβει και στο θέμα της «εξόδου» των υδρογονανθράκων από την ΑΟΖ της Κύπρου μέσω αγωγού της Τουρκίας και είχε πει πώς «αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν είναι εθνικά και οικονομικά συμφέρον».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Τα μνημόνια που κατέστρεψαν τέσσερις χώρες


Τα μνημόνια που κατέστρεψαν τέσσερις χώρες

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν στο Eurogroup να υποστηρίξουν το αίτημα της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας για επέκταση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών που επωμίστηκαν όταν δέχθηκαν τη βοήθεια Ε.Ε.-ΔΝΤ.
Η κίνηση αυτή ήταν προϊόν της μαζικής κοινωνικής αντίδρασης στα σκληρά προγράμματα λιτότητας που εφαρμόζονται σε όλη την ευρωπαϊκή περιφέρεια, με δυσβάσταχτο κόστος για τους πολίτες. Η πολιτική αμφισβήτηση και αβεβαιότητα των ιταλικών εκλογών, η «ηφαιστειακή» κατάσταση στην Ελλάδα, οι μαζικές διαδηλώσεις σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία και η παλλαϊκή αντίδραση στη Βουλγαρία κατά των ανατιμήσεων στο ρεύμα, με συνέπεια την πτώση της κυβέρνησης, θορύβησαν τις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα να προτίθενται να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους.

Βεβαίως, τα πρώτα σημάδια αυτοκριτικής και αναγνώρισης του «λάθους» της ακολουθούμενης πολιτικής στις υπερχρεωμένες χώρες είχε έλθει πρώτα από το ΔΝΤ, με την παραδοχή της εσφαλμένης εκτίμησης των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών που χρησιμοποιήθηκαν στα προγράμματα λιτότητας, με συνέπεια τη μεγαλύτερη του προσδοκωμένου ύφεση των οικονομιών αυτών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύνταξη στα 55 για 300.000 εργαζόμενους-Αναλυτικοί πίνακες


Σύνταξη στα 55 για 300.000 εργαζόμενους-Αναλυτικοί πίνακες
Σύνταξη στα 55 για 300.000 εργαζόμενους

Σύνταξη στα 55 "κλείδωσε" μια μεγάλη κατηγορία ασφαλισμένων μέσα από τις μεταβατικές διατάξεις που διατηρούνται σε ισχύ και μετά το 2013, που αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

Βασική προϋπόθεση είναι, ανάλογα με την ημερομηνία της πρώτης ασφάλισης, να έχουν συμπληρώσει είτε 17,5 έτη υπηρεσίας (στο δημόσιο) είτε την 25ετία (δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες) είτε 4.500 ή 5.500 ημέρες ασφάλισης αν πρόκειται για γυναίκες, που είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ.

Δείτε αναλυτικούς πίνακες - Τι προβλέπεται στο δημόσιο

Πόσα θα χάσουμε αν επιβληθεί και φέτος το χαράτσι της ΔΕΗ


Πόσα θα χάσουμε αν επιβληθεί και φέτος το χαράτσι της ΔΕΗ

Άλλο ένα πλήγμα στους εξασθενημένους μικροιδιοκτήτες θα αποτελέσει η πρόθεση της τρόικας να επιβάλλει για έναν ακόμη χρόνο το χαράτσι της ΔΕΗ επικαλούμενη την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλλει τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα. Χαμένοι, θα βγουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν μόνο ένα σπίτι στο όνομά τους (πολλές φορές μάλιστα …μισό λόγω συνιδιοκτησίας) καθώς θα κληθούν πάλι να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ μέσω της ΔΕΗ ενώ με τον ενιαίο φόρο, θα πλήρωναν από τίποτα έως κάτι λίγο (ή για την ακρίβεια …λιγότερο).

Το fpress.gr έχει αναφερθεί εγκαίρως στο θέμα σημειώνοντας ότι είναι πολύ προτιμότερο για τον απλό ιδιοκτήτη να πληρώσει τον ενιαίο φόρο εφόσον βέβαια, αυτός υπολογίζεται με τους συντελεστές που είχαν διαρρεύσει από το υπουργείο Οικονομικών. Τι μας έλεγαν οι ιθύνοντες; Ότι θα υπάρχει ένα αφορολόγητο 50.000 ευρώ και ότι από αυτό το όριο και πάνω ο φόρος θα υπολογίζεται με συντελεστή από 0,1% έως και 1,5% με τον υψηλότερο συντελεστή να εφαρμόζεται στις περιουσίες αξίας άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Ας μην αναφερθούμε στους μεγαλοιδιοκτήτες. Άλλωστε, αν δείτε και τον πίνακα που ακολουθεί, θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότεροι εξ’ ημών, δεν έχουμε τα «φουσκωμένα» Ε9: Περίπου 4,5 εκατομμύρια Έλληνες, έχουν περιουσία κάτω των 100.000 ευρώ στο όνομά τους.
Η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων
(ποσά σε ευρώ)
Από… …έως Πλήθος δηλώσεων
0            20.000                           2.548.315
20.001             40.000                   711.019              
40.001              60.000                   568.036
60.001               80.000                     407.873 
80.001               100.000                288.874
100.001            160.000                 423.335
160.001            200.000                 215.030
200.001               και πάνω                 404.571

Τι θα πλήρωναν λοιπόν αν θεσπιζόταν το αφορολόγητο των 50.000 ευρώ;
Για περιουσία 100.000 ευρώ (το μέγιστο δηλαδή για 4,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας) θα προέκυπτε φόρος 50 ευρώ αν ο συντελεστής οριζόταν στο 0,1% (για το τμήμα της περιουσίας από τα 50.000 έως τα 100.000 ευρώ), 100 ευρώ αν οριζόταν στο 0,2% και 150 ευρώ αν οριζόταν στο 0,3% (πουθενά στην Ευρώπη δεν εφαρμόζεται φόρος κατοχής με υψηλότερο συντελεστή για τις μικρές περιουσίες). Ακόμη και αν αποφάσιζαν να μην υπάρχει καν αφορολόγητο, οι φτωχότεροι θα πλήρωναν 100, 200 και 300 ευρώ αντίστοιχα.
Και τι πληρώνουν με το χαράτσι της ΔΕΗ;
Δείτε τον πίνακα για να αντιληφθείτε το έγκλημα που θα γίνει εις βάρος μας αν επιβληθεί το χαράτσι. Υπολογίζεται το ποσό για ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής
Είναι προφανές ότι με τον «δίκαιο» ενιαίο φόρο ακινήτων που «πουλάει» η κυβέρνηση εδώ και τόσο καιρό (ήταν μάλιστα και προεκλογική εξαγγελία), δεν μπορούν να μαζευτούν τα έσοδα των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και τι κάνουν; Μελετούν να καταφύγουν στην γνώριμη συνταγή του χαρατσιού η οποία όμως κρίθηκε νόμιμη από το Συμβούλιο της Επικρατείας μόνο για δύο χρόνια.
Πάλι οι φτωχοί θα την πληρώσουν… 
ΠΗΓΗ:.fpress.gr

Απόρρητη έκθεση για πετρέλαιο 500 δισ. δολαρίων στα "συρτάρια" από το 1997




Απόρρητη έκθεση για κοιτάσματα δυτικά της Πελοποννήσου και νότια της Κρήτης αξίας 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Γνώριζαν τα αποτελέσματα από το 1997

Κλειδωμένη από το 1997 παρέμενε στα συρτάρια της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου της Ελλάδος απόρρητη έκθεση που αποκάλυπτε την ύπαρξη γιγαντιαίων στόχων - κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου δυτικά της Πελοποννήσου και νότια της Κρήτης.
Σε αυτή την έκθεση, που έφερε στο φως η Real News, περιλαμβάνονται χάρτες στους οποίους αποτυπώνονται αντίστοιχες σεισμικές καταγραφές με αυτές που προέκυψαν κατά την πρόσφατη έρευνα της νορβηγικής εταιρείας PGS, η οποία επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη περιοχή και για τις προοπτικές των εν λόγω κοιτασμάτων.
Ανάλογο ενδιαφέρον, ωστόσο, δεν επέδειξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις, αφού η άκρως εμπιστευτική έκθεση των 200 σελίδων με τον τίτλο International Mediterranean Ridge Seismic Experiment (IMERSE), όπως αποδεικνύεται, παρέμενε "θαμμένη" και αναξιοποίητη για δεκαέξι ολόκληρα χρόνια, έχοντας περιέλθει στα "χέρια" της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., μετά την κατάργηση της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου της Ελλάδος τον Απρίλιο του 1998.
"Αν είχαμε προχωρήσει τότε, σήμερα θα είχαμε συμβάσεις αφού, όπως αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες έρευνες της PGS, το έργο IMERSE ήταν άκρως επιτυχημένo", ανέφερε η τότε πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., Τερέζα Φωκιανού.
Η έρευνα ξεκίνησε το 1995 και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MAST II από τη ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε., σε κοινοπραξία με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Geomar του Κιέλου και με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Ecole Normale Superieure του Παρισιού, του Imperial College του Λονδίνου και των πανεπιστημίων της Τριέστης και του Μπέρμιγχαμ. Στον χώρο μεταξύ Πελοποννήσου -λιβυκών θαλάσσιων συνόρων και Κρήτης έγιναν καταγραφές συνολικού μήκους 2.650 χλμ., με τους ξένους ερευνητές να υποστηρίζουν με την τεχνογνωσία και τον θαλάσσιο εξοπλισμό το όλο εγχείρημα, ενώ η ΔΕΠ- ΕΚΥ Α.Ε. ήταν αυτή που ανέλαβε το δύσκολο έργο της ανάλυσης και επεξεργασίας των δεδομένων της έρευνας, καθώς διέθετε πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια και εξειδικευμένο προσωπικό.
Η εξαιρετική ποιότητα των καταγραφών εκείνης της εποχής επέτρεψε να εντοπιστούν, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση, εντυπωσιακοί στόχοι πιθανών κοιτασμάτων, ένας εκ των οποίων παρουσιάζει έκταση η οποία ξεπερνά τα 1.000 τ.χλμ. Περίπου τρεις φορές μεγαλύτερο, δηλαδή, από το κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ που έχει έκταση 370 τ.χλμ.
Μάλιστα, στην έκθεση αποτυπώνεται και η αξία των κοιτασμάτων στην εν λόγω περιοχή με μια πρώτη οικονομοτεχνική μελέτη. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πιθανότητα ύπαρξης 80% πετρελαίου και 20% φυσικού αερίου, οι επιστήμονες εκτιμούσαν ότι μπορεί να δώσει από 5 έως 10 δισ. βαρέλια πετρελαίου, αξίας 500 δισ. δολαρίων και καθαρής αξίας για τα ταμεία του κράτους, αν αφαιρεθούν τα έξοδα ερευνών, 150 δισ. δολαρίων.
Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη ελήφθησαν υπ’ όψιν κατά τη σύνταξη της μυστικής εκθέσεως που είχε παραδοθεί πέρυσι το καλοκαίρι στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από τους επιστήμονες Αντώνη Φώσκολο, Ηλία Κονοφάγο και Νίκο Λυγερό, σύμφωνα με την οποία από την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που εντοπίζονται γύρω από την Κρήτη το όφελος για το ελληνικό Δημόσιο μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 1,3 τρισ. δολάρια.
Ένα από τα σημαντικά ευρήματα της έκθεσης ήταν η διαπίστωση ότι τα ανώτερα στρώματα των γεωλογικών στόχων αποτελούνταν από εβαπορίτες (δηλαδή άλατα του Μεσσηνίου, που δημιουργήθηκαν πριν από περίπου 7 εκατομμύρια χρόνια) και τα οποία μπορούν να εγκλωβίσουν υδρογονάνθρακες. Ανάλογη σύσταση έχουν τα κοιτάσματα σε Κύπρο και Ισραήλ, στα οποία αυτή τη στιγμή γίνονται γεωτρήσεις. 
ΠΗΓΗ:news247.gr/

ΘΕΛΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ Γερμανία: Ιδρύθηκε κόμμα κατά του ευρώ!




Ένα νέο κόμμα ίδρυσαν oι αντίπαλοι του κοινού νομίσματος στη Γερμανία, το οποίο τάσσεται υπέρ της κατάργησης του ευρώ και της επιστροφής στο μάρκο. Το όνομα του κόμματος είναι «Το εναλλακτικό για τη Γερμανία».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, ο Κόνραντ Άνταμ που ίδρυσε το κόμμα μαζί με άλλους δημοσιογράφους και ερευνητές, αναφέρει ότι «η αντίθετη άποψη όσον αφορά το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δεν αντανακλάται καθόλου στο γερμανικό κοινοβούλιο».


Σε έρευνα του εβδομαδιαίου περιοδικού Der Spiegel τον Ιούλιο, 54% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν θεωρούν πως η επένδυση χρηματικών μεγάλων ποσών στη διατήρηση του ευρώ αξίζει πραγματικά.
Η ομάδα απαιτεί την διάλυση της ευρωζώνης αλλά όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και μια ανοικτή συζήτηση των στρατηγικών διάσωσης.

«Όλα τα μέρη της Βουλής έχουν ουσιαστικά την ίδια άποψη όσον αφορά τη διάσωση του ευρώ» δήλωσε στη DW o Άνταμ σημειώνοντας ότι «η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι το ποσό που θα έπρεπε να επενδυθεί για να εφαρμοστεί το νέο νόμισμα και πότε θα συμβεί αυτή η διαδικασία. Είναι θέμα χρόνου».

Όπως αναφέρει «το ευρώ αντιμετωπίζεται ως ιερό και οποιοσδήποτε με διαφορετική άποψη είτε απορρίπτεται ως λαϊκιστής ή ντροπιάζεται. Αυτό δεν είναι σωστό».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση, ένας στους τέσσερις Γερμανούς θα εξέταζε το ενδεχόμενο να ψηφίσει στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου κάποιο αντιευρωπαϊκό κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύεται τη Δευτέρα και υπογραμμίζει την αγωνία των γερμανών ψηφοφόρων σχετικά με το κόστος της κρίσης στην ευρωζώνη.

Από το ποσοστό που θα λάβει το νέο κόμμα θα φανεί και η δυναμική των αντιπάλων του ευρώ σε μια χώρα που έxει ωφεληθεί τα μέγιστα από το κοινό νόμισμα!
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Συζήτηση για το πρόγραμμα ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ από την ΕΝΙ




Το πρόγραμμα εργασίας, που θα υποβάλει ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός ΕΝΙ για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και ο σχετικός προϋπολογισμός, θα συζητηθούν σε συνάντηση αντιπροσωπείας της Κρατικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Κύπρου (ΚΡΕΤΥΚ) με εκπροσώπους της εταιρείας στο Μιλάνο.

Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΚΤΡΕΤΥΚ, Σόλων Κασίνης, είπε ότι θα ανταλλαγούν επίσης απόψεις για το είδος των σεισμικών ερευνών που θα κάνει η εταιρεία και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής τους.

Στο πλαίσιο του δευτέρου γύρου αδειοδότησης, η κυπριακή κυβέρνηση υπέγραψε τρία συμβόλαια με την ιταλο-κορεατική κοινοπραξία ΕΝΙ/KOGAS για χορήγηση άδειας εξερεύνησης υδρογονανθράκων στα ερευνητικά τεμάχια 2, 3, και 9 εντός της κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Κασίνης ανέφερε ότι θα συζητηθεί και ενδεχόμενη επίσπευση του προγράμματος εργασιών και ότι στη διάρκεια της επίσκεψης στην Ιταλία, η κυπριακή αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τα εργαστήρια της ΕΝΙ, της μεγαλύτερης εταιρείας στον τομέα της ενέργειας στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Σύστημα 5-3-1 στη μοιρασιά του κράτους από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ




Η κατανομή των θέσεων ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό αποκαλύπτει ότι και η τρικομματική κυβέρνηση, παρ' ότι ανέλαβε σε καιρό Μνημονίου, μοίρασε τις καρέκλες στην κομματική πελατεία κατ' αναλογίαν της προσφοράς των εταίρων

Ως «λάφυρο» αντιμετωπίζει το κράτος η τρικομματική κυβέρνηση, μοιράζοντας τα «ιμάτιά» του σε εκλεκτούς και κολλητούς, στους οποίους αναθέτει θέσεις ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό. Η διακυβέρνηση στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην «κομματική πελατεία», που εξυπηρετείται ανάλογα με τα εκλογικά ποσοστά του κάθε κόμματος. Με αυτά τα δεδομένα το πολυδιαφημισμένο από την κυβέρνηση Παπανδρέου Opengov, ως θεματοφύλακας της αξιοκρατίας στη λειτουργία του κράτους, μόνο θυμηδία προκαλεί.

Η «Κ.Ε.» επιχειρεί την πολιτική χαρτογράφηση των κυβερνητικών στελεχών σε επίπεδο γενικών γραμματέων και επικεφαλής φορέων καίριας σημασίας σε καυτά μέτωπα, όπως οι αποκρατικοποιήσεις, η ενέργεια, η υγεία, η απασχόληση, η παιδεία και αναδεικνύει εκλεκτικές συγγένειες και κομματικούς συσχετισμούς. Το συμπέρασμα είναι ότι η τροκομματική κυβέρνηση -Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ- «παίζει» σύστημα 5-3-1 στη μοιρασιά του κράτους!
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Στέλιος Σταυρίδης Νέος Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ




Ο μηχανικός-οικονομολόγος κ. Στέλιος Σταυρίδης, μέχρι σήμερα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, αντικαθιστά τον κ. Τάκη Αθανασόπουλο στην προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ. Πριν τον διορισμό του θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Αντώνης Βαρθολομαίος, οικονομολόγος, μέχρι σήμερα μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, προτείνεται στη γενική συνέλευση των μετόχων από τον βασικό μέτοχο, για Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ. Στη θέση του, ως μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, ορίζεται ο κ. Γιώργος Κουτσουδάκης, οικονομολόγος, μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ. 
ΠΗΓΗ:energia.gr