Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Το κίνημα Extinction Rebellion εντείνει τις δράσεις της με απεργίες πείνας σε 27 χώρες

Από το energypress.gr
Οι ακτιβιστές του κινήματος που μάχεται κατά της κλιματικής αλλαγής Extinction Rebellion ασκούν πιέσεις για να αναληφθεί γρηγορότερα δράση για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, εισερχόμενοι σε μια τρίτη φάση των κινητοποιήσεών τους με απεργίες πείνας σε 27 χώρες.

Οι κινητοποιήσεις αυτές, οι οποίες θα διαρκέσουν..

Βιολογικοί παράγοντες στο χώρο εργασίας — ποια είναι τα προβλήματα υγείας που προκαλούν και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα;

Από το osha.europa.eu
Η νέα έκθεσή μας εξετάζει την επιστημονική βιβλιογραφία σχετικά με συγκεκριμένες ασθένειες που συνδέονται με την εργασία — όπως οι λοιμώδεις νόσοι και οι αλλεργίες — που προκαλούνται από βιολογικούς παράγοντες. Περιλαμβάνει επίσης τα πορίσματα έρευνας εμπειρογνωμόνων και αξιολόγησης των συστημάτων που..

Προϋπολογισμός 2020: 2,4458 Δισ. Ευρώ Αναμένει να Εισπράξει το Δημόσιο Από τις Αποκρατικοποιήσεις Μέσω ΤΑΙΠΕΔ

Από το energia.gr
Ποσά ύψους 2,4458 δισ. ευρώ αναμένει να εισπράξει το Δημόσιο από τις αποκρατικοποιήσεις μέσω του ΤΑΙΠΕΔ το 2020, όπως αναφέρει ο νέος προϋπολογισμός

Το συνολικό ποσό κατανέμεται ως εξής:

Βρώμικο “Beach party” στα κεντρικά των ΕΛΠΕ

Από το greenpeace.org
Ενώ η δράση στη διυλιστήρια Ασπροπύργου συνεχίζεται [1], δεύτερη ομάδα ακτιβιστών διαμαρτύρεται στα κεντρικά των ΕΛΠΕ στο Μαρούσι συνεχίζοντας την ειρηνική διαμαρτυρία ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων. Μαζί τους μέλη τοπικών κοινωνιών.

Δεκάδες ακτιβιστές της Greenpeace αλλά και μέλη τοπικών κοινωνιών στήνουν ένα πρωτότυπο ‘beach party’ μετά συνοδείας μουσικής, χορού και

Γ. Παπαθανασίου (ΕΛΠΕ): Φιλοδοξούμε να κατασκευάσουμε τον 1ο σταθμό εφοδιασμού οχημάτων με υδρογόνο

Από το economy365.gr
Τα Ελληνικά Πετρέλαια φιλοδοξούν να κατασκευάσουν τον πρώτο σταθμό εφοδιασμού οχημάτων με υδρογόνο στη χώρα μας, αποκάλυψε ο πρόεδρος του ομίλου Γιάννης Παπαθανασίου μιλώντας απόψε στο ενεργειακό συνέδριο του ΙΕΝΕ. Ήδη όπως τόνισε σε αρκετά πρατήρια της ΕΚΟ υπάρχουν φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων ενώ..

Διαμαρτυρία της Greenpeace στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ


Δ. Γόντικας( Energean): Εστιάζουμε σε 4 σημαντικές ενεργειακές υποδομές στην Αν. Μεσόγειο

Από το mononews.gr
Σε τέσσερις σημαντικές ενεργειακές υποδομές στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επικεντρώνεται η Energean, είτε έχοντας ήδη ξεκινήσει την κατασκευή τους είτε προωθώντας τους σχεδιασμούς για την υλοποίησή τους.

Όπως επεσήμανε ο κ. Δημήτρης Γόντικας, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Energean στην Ελλάδα σε παρουσίασή του..

Με εξαγορές πρατηρίων “Total Plus” εξαπλώνεται η Coral στην Κύπρο

Από το energypress.gr
Πρατήρια με το εμπορικό σήμα “Total Plus” προτίθεται να εξαγοράσει η Coral Cyprus, η κυπριακή θυγατρική του Ομίλου Motor Oil Hellas.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα είναι το τρίτο εμπορικό σήμα που θα έχει στη διάθεσή της η Coral Cyprus, καθώς ήδη διατηρεί δίκτυο..

EIA: Αυξήθηκαν κατά 1,4 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ ενισχύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή τους, ενώ άνοδο σημείωσαν και τα αποθέματα βενζίνης ενώ μειώθηκαν τα αποθέματα αποσταγμάτων, ανέφερε η ΕΙΑ την Τετάρτη 20/11/2019.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν..

Ακτιβιστές της Greenpeace στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο

 



Οι εξορύξεις υδρογοναθράκων είναι κλιματικό έγκλημα

Από το greenpeace.org
Ακτιβιστές της Greenpeace εμποδίζουν την είσοδο οχημάτων στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, έχοντας προσδεθεί με αλυσίδες στην κύρια πύλη και αναρτώντας πανό με κεντρικό μήνυμα «ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ = ΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ». Οι ακτιβιστές απαιτούν από τα ΕΛΠΕ να ακυρώσουν τα σχέδια για εξορύξεις υδρογονανθράκων και να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της Συμφωνίας των Παρισίων.

Με την επιστήμη να προειδοποιεί ότι..