Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Η Τουρκία πολεμά με το συριακό λαό


коллаж 2012 июль турция сирия турция танки
Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε την Τουρκία ότι υποστηρίζει την τρομοκρατική δραστηριότητα στο έδαφος της Συρίας.
«Η τουρκική κυβέρνηση δημιούργησε στρατόπεδα στο έδαφός της, από όπου οι μυστικές υπηρεσίες από Ισραήλ, ΗΠΑ, Κατάρ και Σαουδική Αραβία κατευθύνουν τρομοκράτες για να πολεμούν με το συριακό λαό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συριακού ΥΠΕΞ, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη.
Την ίδια στιγμή, το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας άρχισε να διεξάγει ασκήσεις στη συνοριακή με την Συρία επαρχία Σανλιούρφ, γράφει η εφημερίδα Hurriyet. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά στις ασκήσεις λαμβάνουν μέρος 25 άρματα μάχης, καθώς και τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού, αντιαεροπορικά συστήματα, μονάδες Πεζικού και βοηθητικά τμήματα.
Μία ημέρα νωρίτερα ανάλογες ασκήσεις ξεκίνησαν και σε άλλο τμήμα των τουρκο-συριακών συνόρων. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Το Ισραήλ αξιολόγησε τις εν δυνάμει απώλειες σε ένα πόλεμο εναντίον του Ιράν


израиль иран израиль флаг огонь нападение война
Οι ειδικοί στο σχεδιασμό του Υπουργείου Αμυνας του Ισραήλ ετοίμασαν πρόγνωση των εν δυνάμει απωλειών της χώρας σε περίπτωση πολέμου εναντίον του λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ, της Συρίας και του Ιράν, γράφει η εφημερίδα Haaretz.
Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, σε μια σύγκρουση εναντίον της Χεζμπολάχ και του Ιράν το Ισραήλ μπορεί να χάσει περίπου 200 πολιτικά πρόσωπα – σε νεκρούς. Σε περίπτωση που στις πολεμικές επιχειρήσεις προσχωρήσει η Συρία, οι απώλειες θα αυξηθούν στους 300 νεκρούς.
Η ανάλυση βασίστηκε στις εκτιμήσεις του αριθμού των πυραύλων, που βρίσκονται στη διευθέτηση των εν δυνάμει εχθρών, καθώς και στο επίπεδο της προετοιμασίας του Στρατού της άμυνας του Ισραήλ και στα λάθη των περασμένων πολέμων.
Σε ένα πόλεμο σε σημαντικό βαθμό η υπόθεση θα εξαρτηθεί από την κατασκοπεία και τους στρατιωτικούς πιλότους. Οι κατάσκοποι θα πρέπει να εντοπίζουν έγκαιρα τους ετοιμαζόμενους για εκτόξευση πυραύλους, ενώ οι δεύτεροι – να τους καταστρέφουν χωρίς καθυστέρηση. 
ΠΗΓΗ:http://greek.ruvr.ru

Παραίτηση Κόφι Ανάν λόγω αποτυχίας τερματισμού της κρίσης στη Συρία


Παραίτηση Κόφι Ανάν λόγω αποτυχίας τερματισμού της κρίσης στη Συρία
Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν ο Κόφι Ανάν παραιτήθηκε από τη θέση που είχε αναλάβει ως κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία.
Ο Κόφι Ανάν ανέλαβε καθήκοντα ειδικού απεσταλμένου στη Συρία στις 23 Φεβρουαρίου όμως το ειρηνευτικό σχέδιο των έξι σημείων που συνέταξε, το οποίο προέβλεπε την κατάπαυση του πυρός στη Συρία και την πολιτική μετάβαση, δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη (όπου βρίσκεται η έδρα του ΟΗΕ) νιώθει ιδιαίτερα απογοητευμένος και αιτιολογεί την απόφαση του να παραιτηθεί από τη θέση που είχε αναλάβει λόγω της ελλιπούς στήριξης που έλαβε από τη Διεθνή κοινότητα για την επίλυση της κρίσης στη Συρία 
ΠΗΓΗ:koutipandoras.gr

Να μην ξεχνάμε! Κάνει τα σκάνδαλα... αόρατα!


ΠΗΓΗ:sibilla-gr

Νέο προκλητικό και δυσφημιστικό άρθρο του Focus για την Ελλάδα


''Τι πρέπει να γνωρίζουν οι τουρίστες σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη'', είναι ο τίτλος του νέου προκλητικού άρθροτ που δημοσιεύεται σήμερα στο γερμανικό Focus online


Νέο προκλητικό και δυσφημιστικό άρθρο του Focus για την Ελλάδα 


Η συντάκτρια του άρθρου, Corinna Schneider, υπογραμμίζει ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας και η πιθανή έξοδος της χώρας μας από την Ευρωζώνη γίνονται ολοένα και πιθανότερες.
''Οι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα θα πρέπει να αναμένουν ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες και θα πρέπει να λάβουν υπ' όψιν τους ορισμένες συμβουλές'', γράφει στο προκλητικό άρθρο της.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Η τριανδρία της δραχμής παίρνει την οριστική ευθύνη της διάλυσης της χώρας»


«Η τριανδρία της δραχμής παίρνει την οριστική ευθύνη της διάλυσης της χώρας»
Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε και σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας με αφορμή τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, ο Α.Τσίπρας είπε ότι τελείωσαν οι όποιες αυταπάτες και ψευδαισθήσεις για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και πως «τα νέα μέτρα που συνυπογράφουν, αποτελούν την ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας και βάζουν τη σφραγίδα στο διαβατήριο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη».
Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, μέσα κι έξω από τη Βουλή, προκειμένου να αποτρέψει αυτή την καταστροφή, και αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε πως «η τριανδρία της δραχμής παίρνει την οριστική ευθύνη της διάλυσης της χώρας» για να καταλήξει: «Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη της αναγέννησης και της ανασυγκρότησης της χώρας».
Ακόμα, υποστήριξε ότι «οι χώρες  ακόμα και όταν χρεοκοπούν δεν πεθαίνουν» και πως υπάρχει δυνατότητα να αποτραπεί αυτή η καταστροφή.
Σημείωσε, δε, ότι το κόμμα του δεν ενδιαφέρεται για τον χρόνο θητείας της κυβέρνησης, αλλά να μην προχωρήσουν σε αυτή την πολιτική, «που μας βυθίζει στη χρεοκοπία».
Σχετικά με τα θέματα που άπτονται της ΑΔΕΔΥ, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι επικεντρώθηκε στην ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης και αναδιάρθρωσης της δημόσιας διοίκησης και τόνισε την ανάγκη για τολμηρές τομές στο συνδικαλιστικό κίνημα. «Είναι αναγκαία η επανίδρυση, η ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, προκειμένου να μπορεί να εκφράσει σήμερα τη μεγάλη μερίδα της εργασιακής επισφάλειας, τους νέους ανθρώπους που χάνουν την ελπίδα τους και φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό» είπε προς τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ.. 
ΠΗΓΗ:24h.g

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ!


ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ! 
"ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ" Ο ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ-ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!
Σε τροχιά ιδιωτικοποίησης και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές μπαίνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς αναμένεται μέσα στον Αύγουστο η κυβέρνηση να αναζητήσει αγοραστή προκηρύσσοντας διαγωνισμό.

Την ίδια ώρα η Alpha Bank με ανακοίνωσή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας από τον γαλλικό τραπεζικό κολοσσό Credit Agricole. 
Σε ό,τι αφορά το ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε χθες στο πρακτορείο Reuters ότι η ιδιωτικοποίηση του ΤΤ θα λάβει χώρα άμεσα, σημειώνοντας ότι έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τράπεζες. Ας σημειωθεί ότι το ποσοστό του ελληνικού δημοσίου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι 44% (το 10% αφορά τη συμμετοχή των Ελληνικών Ταχυδρομείων). Το ΤΤ αναμένεται να το διεκδικήσουν τόσο η Εθνική Τράπεζα, όσο και η Eurobank, οι οποίες κατέχουν ήδη από 6% του μετοχικoύ κεφαλαίου. 
Με ιδιαίτερη σπουδή η τρικομματική δρομολογεί και πλήθος άλλων ιδιωτικοποιήσεων, με στόχο τον κατευνασμό των δανειστών και της τρόικας. Ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε, επίσης, ότι «προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η πώληση του ΟΠΑΠ» ενώ προωθούνται επίσης η ιδιωτικοποίηση των Κρατικών Λαχείων και η "αξιοποίηση" του Κέντρου Τύπου (IBC). Σημειώνεται ότι το κράτος κατέχει το 34% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ (29% μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και 5% απευθείας συμμετοχή) ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ανακοίνωσε ότι επτά υποψήφιοι αγοραστές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση της έκτασης στην περιοχή Αφάντου Ρόδου. 
Ο σκανδαλώδης τρόπος με τον οποίο έγινε η διάσπαση της Αγροτικής Τράπεζας σε «καλή» και «κακή», για να προχωρήσει στην συνέχεια η απορρόφηση του «υγιούς» κομματιού από την Τράπεζα Πειραιώς, άνοιξε τον δρόμο για να προχωρήσουν τάχιστα οι συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο. Μάλιστα, χθες, υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, μιλώντας σε ημερήσια εφημερίδα, υπογράμμιζαν πως χρειάστηκαν μόλις λίγα 24ωρα για να επιβεβαιωθεί το ενδιαφέρον της Alpha για την Εμπορική, ενώ στη σκακιέρα μπήκε και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΚΕ: Τρομοκρατικές απολύσεις στη Χαλυβουργία



«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τις έξι νέες τρομοκρατικές – εκδικητικές απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών χαλυβουργών από τον μεγαλοκαπιταλιστή Μάνεση, προκειμένου να πλήξει το ανυπότακτο ταξικό τους φρόνημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα. «Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι στο στόχαστρο της απόλυσης η μεγαλοεργοδοσία και οι συνεργάτες της έβαλαν τους έξι εργάτες που συνέλαβαν οι δυνάμεις καταστολής κατά την διάρκεια της βίαιης εφόδου τους στην πύλη του εργοστασίου με εντολή εισαγγελέα και του πρωθυπουργού. Ανάμεσα στους 6 απολυμένους πρωτοπόρους χαλυβουργούς είναι ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και δύο αναπληρωματικά μέλη. Η αχαλίνωτη επιθετικότητα του Μάνεση, η επίδειξη μίσους των διευθυντών και των τραμπούκων του κατά των ηρωικών χαλυβουργών έχει την κάλυψη και τη στήριξη της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, συνολικά του κρατικού μηχανισμού, των καναλιών και των εφημερίδων που υπηρετούν την πλουτοκρατία. Ο υπουργός Εργασίας είναι πολλαπλά εκτεθειμένος και συνυπεύθυνος για τις νέες τρομοκρατικές απολύσεις, εφόσον κάλυψε και ενθάρρυνε τα ψέματα και τις προβοκάτσιες κατά των χαλυβουργών στο όνομα δήθεν της προστασίας της εργασίας» επισημαίνεται.
Το ΚΚΕ τονίζει ότι «ο υπουργός δικαιοσύνης έχει την πολιτική ευθύνη και δεν μπορεί να σιωπά τη στιγμή που οι εισαγγελείς και άλλοι δικαστές λειτουργούν απροκάλυπτα ως εντολοδόχοι του Μάνεση συμμετέχοντας στο σχεδιασμό τρομοκράτησης και καταστολής του δίκαιου αγώνα των χαλυβουργών».
Παράλληλα, ο Περισσός προσθέτει ότι «αυτή είναι η δημοκρατία των μεγαλοβιομηχάνων και των υπηρετών τους: Απειλές, συκοφαντίες, ωμή τρομοκρατία, στυγνή εκμετάλλευση κατά των εργατών, αυτά θέλουν να βασιλεύουν στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς. Μπροστά στη διασφάλιση των κερδών και της ανταγωνιστικότητάς τους, αξιώνουν με κάθε μέσο οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν την εξαθλίωση, την υποταγή και τον εξευτελισμό».
Το ΚΚΕ καταλήγει, υπογραμμίζοντας «η άγρια συντονισμένη επίθεση που δέχονται οι ηρωικοί εργάτες χαλυβουργοί πρέπει να ξεσηκώσει την οργή του λαού και ειδικά της εργατικής τάξης, των προοδευτικών ανθρώπων. Τώρα πρέπει να υψωθεί πιο αποφασιστικά η ταξική αλληλεγγύη, συσπείρωση, και αντεπίθεση. Ο αγώνας των χαλυβουργών αφορά όλη την εργατική τάξη, αποτελεί παράδειγμα και δείχνει το δρόμο του ταξικού ανυποχώρητου αγώνα για το δίκιο, την τιμή, τη νίκη της εργατικής τάξης».   
ΠΗΓΗ:http://moneypost.gr

ΚΚΕ: Θέατρο των πολιτικών αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης


ΚΚΕ: Θέατρο των πολιτικών αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης
«Πίσω από το θέατρο που παίζουν και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της τρικομματικής κυβέρνησης, φαίνεται ολοκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμιά συνταγή, ούτε μαλακή ούτε σκληρή, που μπορεί να δώσει φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση», σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα ανφερόμενη στις χθεσινές εξελίξεις σχετικά με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.Σύμφωνα με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, «η αποδέσμευση από την ΕΕ και η μονομερής διαγραφή του χρέους είναι η μόνη εναλλακτική λύση», οπότε όσο το δυνατόν γρηγορότερα «πρέπει να δημιουργηθούν οι πολιτικές προϋποθέσεις για αυτό».
Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι η πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου, των εφαρμοστικών νόμων του, όπως και των δανειακών συμβάσεων που προκύπτουν από αυτό αλλά και το προϋποθέτουν, συνιστά «αφετηρία για να αντιμετωπίσει ο λαός τούς ποικιλώνυμους εκβιασμούς» και την «απόλυτη χρεοκοπία». 
ΠΗΓΗ:moneypost.gr

Ολοκληρώθηκε η Συνάντηση Μανιτάκη- Λιβιεράτου



Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης, μαζί με τον Υφυπουργό Μανούσο Βολουδάκη, συναντήθηκαν σήμερα με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ευάγγελο Λιβιεράτο προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειεςτης ενοποίησης των 29 Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (Ν.Π.Ι.Δ.)που εποπτεύονται από το Υ.Π.Ε.Κ.Α., σε 14 φορείς φορείς.
Επιβεβαιώθηκε ότι, όχι μόνο δεν θίγεται ή απειλείται οοικολογικός σκοπός των ενοποιημένων φορέων,αλλά αντιθέτως διατηρείται η αυτοτέλεια τους, ενώ οι δραστηριότητες τους εξορθολογίζονται και γίνεται εν τέλει πιο αποδοτική η διαχείριση των πόρων τους και συνεπακόλουθα πιο αποτελεσματικήη προστασία του περιβάλλοντος.
Από την συνάντηση διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και αποφασίστηκε τα δύο Υπουργεία να βρίσκονται σε διαρκή και στενή επικοινωνία τόσοστο θέμα την αναδιάρθρωσης της διοίκησηςόσο και σε αυτό της ενοποίησης των εποπτευόμενων φορέων 
ΠΗΓΗ!energia.gr

Ανοδικά το αργό λόγω μειωμένων αποθεμάτων



Ανοδικά κινήθηκε η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη καθώς τα αποθέματα στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα κατέγραψαν σημαντική πτώση.
Το αργό τύπου light sweet παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε 1% στα 88,91 δολ. το βαρέλι έχοντας φτάσει έως το υψηλό ημέρας των 89,47 δολ. 
Στο ICE το Brent λίγο πριν το κλείσιμο ενισχύεται 0,8% στα 105,71 δολ. το βαρέλι. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

«Αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, θα ακολουθήσουν Ιταλία και Ισπανία»


XRIMANEWS.GR
«Αν αναγκαστεί να βγει από το ευρώ η Ελλάδα, μετά θα έρθει η σειρά της Ισπανίας και της Ιταλίας» δηλώνει ο Γάλλος οικονομολόγος και συγγραφέας, Ζακ Ατταλί, υποστηρίζοντας πως «μόνο ένα ομοσπονδιακό σύστημα θα σώσει την Ευρώπη».
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσσατζέρο, ο Αταλί εκτιμά ότι το ευρώ δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την Ελλάδα, «διότι κανείς δεν θα πιστέψει ότι η Ευρωζώνη είναι ικανή να σώσει τις χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση».
Παράλληλα, υποστηρίζει ότι «δεν μπορούμε πάντα να κρεμιόμαστε από μια παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η ΕΚΤ θα δραστηριοποιηθεί, αλλά δεν μπορεί να φέρει σε πέρας όλα μόνη της. Πρέπει να λάβουν αποφάσεις οι πολιτικοί και η απόφαση είναι μόνο μία: ομοσπονδιακό σύστημα». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε Θετική Τροχιά τα Κέρδη της Total



Η γαλλική Total σημείωσε μικρή άνοδο στα κέρδη του β’ τριμήνου, παρά τις μειωμένες τιμές του πετρελαίου και την αύξηση του μερίσματος που αποφασίστηκε.
Η εταιρεία είδε τα κέρδη της να αυξάνονται κατά 2% σε 2,9 δις ευρώ λόγω της ισχυρής απόδοσης του τομέα διΰλισης. Η παραγωγή ανήλθε σε 2,26 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα, 2% μικρότερη σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Επίσης, η Total σημείωσε πως η παραγωγή της επηρεάστηκε λόγω του ατυχήματος στην εξέδρα Elgin στη Βόρεια Θάλασσα.
Τέλος, τα κέρδη από τον τομέα διΰλισης ανήλθαν σε 383 εκατ. ευρώ, έναντι 180 εκατ. πέρυσι. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Bild: Η Ελλάδα δεν έχει στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στη Γερμανία!


Bild: Η Ελλάδα δεν έχει στοιχίσει ούτε ένα ευρώ στη Γερμανία
Με 60 εκατομμύρια ευρώ που κέρδισε χάρη στο δανεισμό με αρνητικό επιτόκιο, η βοήθεια στην Ελλάδα δεν έχει στοιχίσει τίποτα ως σήμερα στην Γερμανία. Η συντηρητική γερμανική εφημερίδα Bild, γνωστή για το μένος της εναντίον της χώρας μας, αναγνωρίζει απροκάλυπτα ότι η Γερμανία βγαίνει κερδισμένη από την κρίση του ευρώ.
Το ευρωσκεπτικιστικό γερμανικό ταμπλόιντ σε σημερινό δημοσίευμα αναφέρει ότι «η Γερμανία κερδίζει χρήματα χάρη στην κρίση του ευρώ». Πράγματι, τα πολύ χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται η Γερμανία αποβαίνουν σε όφελος του κρατικού προυπολογισμού και των ιδιωτικών τραπεζών. Ειδικότερα οι τράπεζες επωφελούνται από την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων που εφαρμόζει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα για να αποσοβηθεί η κρίση. Αποτέλεσμα, η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα …δεν στοιχίζει τίποτα στη Γερμανία, γράφει η Bild. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Le Figaro: «Μοναδική πηγή ορυκτού πλούτου η Ελλάδα»



(τελικά δεν είμαστε μια φτωχή… χωρούλα με τεμπέληδες απολίτιστους «κολλημένους» στο παρελθόν κατοίκους όπως θέλουν να μας παρουσιάσουν και το πράττουν από κοινού με τους ζηλόφθονους Ευρωπαίους. Ιδού γιατί «καίγονται» ΟΛΟΙ να «σωθούμε»!)...
Επανέρχομαι για μια ακόμη φορά στο ζήτημα του ορυκτού πλούτου της πατρίδος μας, ελπίζοντας να καταλάβουν επιτέλους οι Έλληνες τί κρύβεται κάτω από τα πόδια τους και να ξυπνήσουν πριν είναι πολύ αργά, στέλνοντας στον αγύριστο όλους αυτούς που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. 
Όλους αυτούς που προσπαθούν σώνει και καλά να μας «σώσουν» και που στην ουσία μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο για τον έλεγχο όλων αυτών των υδρογονανθράκων και των σπάνιων στρατηγικών ορυκτών. 
Η Έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύεται στη γαλλική(σχόλιο: ΚΑΜΙΑ ελληνική) εφημερίδα Le Figaro, είναι αποκαλυπτική. «Βάσει ερευνών και εξορύξεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, η χώρα κάθεται επάνω σε μία πλάκα με δεκάδες εξαιρετικά σπάνια ορυκτά με εφαρμογή στην βαριά βιομηχανία, αεροναυπηγική κλπ. τα οποία τα διαθέτει και σε μεγάλες ποσότητες».  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Κούρδοι του Β. Ιράκ Ανακοίνωσαν ότι θα Ξαναρχίσουν τις Εξαγωγές Πετρελαίου



Η ημιαυτόνομη περιοχή του κουρδικού Βορείου Ιράκ ανακοίνωσε χθες ότι θα επαναλάβει τις εξαγωγές πετρελαίου, τονίζοντας ότι επιθυμεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την κεντρική ιρακινή κυβέρνηση. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Φυσικών Πόρων της Κουρδικής Περιφερειακής Κυβέρνησης Ashti Hawrami, παρά την αρχική διστακτικότητα από τις πετρελαϊκές πολυεθνικές για την έναρξη εξαγωγών, οι εταιρείες πείστηκαν, τελικά, να εξάγουν ποσότητες 100 χιλ. βαρελιών αργού την ημέρα. 
Η Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση προχώρησε σε διακοπή των εξαγωγών, τον περασμένο Απρίλιο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση οφειλόμενων πληρωμών, εκ μέρους της Βαγδάτης, ύψους 1,5 δις δολ., τις οποίες η κουρδική αυτόνομη κυβέρνηση χρειαζόταν για να πληρώσει τις πετρελαϊκές πολυεθνικές. 
Τελικά, ανακοινώθηκε ότι η επανάληψη των εξαγωγών θα γίνει από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. «Οι εξαγωγές θα παραμείνουν στα επίπεδα των 100 χιλ. βαρελιών ημερησίως για έναν μήνα και αν συνεχιστούν οι πληρωμές, θα αυξηθούν αμέσως στα 200 χιλ. βαρέλια την ημέρα», δήλωσε ο Hawrami.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Γ. Κασαπίδης για την Κατασκευή του Νέου ΑΗΣ Πτολεμαΐδας



Την ημερομηνία έναρξης κατασκευής του νέου ΑΗΣ Πτολεμαΐδας ζήτησε από τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ζερβό κατά την πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, ο βουλευτής του Νομού Γιώργος Κασαπίδης.
Εκμεταλλευόμενος την παρουσία των δυο κρατικών αξιωματούχων σε ακρόασή τους στη Βουλή για θέματα της ΔΕΗ ο κ. Κασαπίδης επεσήμανε την αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων του Νομού ως προς τη μεγάλη αυτή επένδυση της ΔΕΗ που έχει εγκριθεί εδώ και 4 μήνες.
Ο βουλευτής του Νομού έθεσε ταυτόχρονα και το θέμα της μετεγκατάστασης της Μαυροπηγής που είναι άμεσα συναρτώμενη με το νέο εργοστάσιο.
Τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Ζερβός στην απάντησή του, όσο και ο Υφυπουργός σε κατ' ιδίαν συνάντηση διαβεβαίωσαν τον κ. Κασαπίδη για τη διεκπεραίωση όλων των ενεργειών που απαιτούνται μέχρι την έναρξη των εργασιών κατασκευής. Το πρόβλημα, ωστόσο, που δυσκολεύει περισσότερο την εξέλιξη του έργου όπως υπογράμμισε ο κ. Ζερβός είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης του έργου από την πλευρά της ΔΕΗ. Το ζήτημα αυτό σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου αναμένεται να διευθετηθεί μετά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αποκατάσταση της προβληματικής λειτουργίας τους.
Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Κασαπίδης έθεσε και το θέμα του παγώματος εδώ και μήνες των εποχικών προσλήψεων που επιτείνει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού μετά και την επιβολή της αναλογίας 1/10 στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στη ΔΕΗ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα Φωτοβολταϊκά Παύουν να Είναι η Κότα με τα Χρυσά Αυγά



Παρά τις εκκλήσεις των συνδέσμων φωτοβολταϊκών, όλα δείχνουν πως οι αλλαγές που θα αποφασίσει η κυβέρνηση θα είναι πολύ έντονες και πιο κοντά στα όσα ζητούσε η τρόικα. Χθες κατατέθηκε η εισήγηση της ΡΑΕ για το θέμα και το ΥΠΕΚΑ αναμένεται να αποφασίσει εντός των ημερών για τα μέτρα που θα λάβει, τα οποία εκτός απροόπτου θα συμπεριλάβουν μειώσεις των εγγυημένων τιμών για τα νέα έργα, μη αναδρομική ισχύ, έκτακτη εισφορά, αλλά και μείωση του 18μήνου που ισχύει σήμερα ως προθεσμία για την πραγματοποίηση μιας επένδυσης από τη στιγμή που υπογραφεί η σύμβαση.
Όπως είναι φανερό, πρόκειται για τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων ετών στα φωτοβολταϊκά, οι οποίες δίνουν οριστικό τέλος στην άποψη ορισμένων ότι τα φ/β είναι η «κότα με τα χρυσά αυγά». Το κακό πάντως για το υπουργείο είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου αδειών, που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και αναμένεται να γιγαντωθεί όταν αλλάξει η ταρίφα, ιδίως αν ανασταλούν οι νέες αδειοδοτήσεις. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα ντοκιμαντέρ που πρέπει να δεις για τον εξωγήινο πολιτισμό που είναι δίπλα μας .



 Πέντε ντοκιμαντέρ που πρέπει να δεις για να καταλάβεις τι ακριβός φοβούνται οι ΗΠΑ μετά τον βομβαρδισμό με τακτικά πυρηνικά τεχνουργημάτων που βρέθηκαν στην Σελήνη.  
 Η πραγματική αποστολή του Απόλλων 11 και η συνάντηση τους με εξωγήινο πολιτισμό...    
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

. . . Χίλιες λέξεις

thumb
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ





Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΟΚΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ


 Αντιμετωπίζοντας για μια ακόμα φορά ακραία καιρικά και φυσικά φαινόμενα, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αποδεικνύουν με περίσσιο τρόπο αυτό που πάντα απεδείκνυαν. Ότι υπεράνω όλων είναι η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση του κόσμου, η ομαλή λειτουργία του συστήματος, η εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής εικόνας που αρμόζει σε μια επιχείρηση όπως η ΔΕΗ.


Αυτές τις μέρες, επί 24ωρης βάσης, οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη με τις καιρικές συνθήκες και προσπαθούν να αποκαταστήσουν όσο πιο άμεσα μπορούν τις βλάβες που προκάλεσαν οι καταιγίδες, ιδιαίτερα σε πόλεις όπως η Κοζάνη, όπου τα προβλήματα που προκλήθηκαν ήταν και σοβαρά και μεγάλης έκτασης.
Μην υπολογίζοντας τις συνθήκες και δουλεύοντας με όλα τα μέσα που θα μπορούσαν να έχουν στη διάθεσή τους, τα συνεργεία της ΔΕΗ έμειναν υπό βροχή, υπό κεραυνούς και υπό ασφυκτική ζέστη, ολόκληρα εικοσιτετράωρα στους δρόμους, προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές και να τροφοδοτήσουν με ρεύμα όπου υπήρξαν διακοπές.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συγχαίρει τους εργαζόμενους για το ζήλο, την επιμονή και την υπομονή που επιδεικνύουν, βρέθηκε και βρίσκεται κοντά τους σε κάθε τι που μπορεί να χρειαστούν και γνωρίζει πολύ καλά ότι όλοι οι εργαζόμενοι σε όποιο πόστο κι αν υπηρετούν θα δίνουν πάντα άοκνα τον αγώνα τους.
Ένας αγώνα που από μόνος του αποδεικνύει και ταυτόχρονα διαμηνύει στους κυβερνώντες, ότι στο ενιαίο μισθολόγιο δεν μπορούν να εντάσσονται κατηγορίες εργαζομένων με φύση εργασίας τόσο ιδιαίτερη όσο αυτή που διέπει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ. 
ΠΗΓΗ:spartakos-dei.gr

Νεαρή πομακοπούλα λέει την αλήθεια για τους ποκάκους και του προδότες Έλληνες Βίντεο



 Η νεαρή πομακοπούλα ξεσκεπάζει τους εγκληματίες φασίστες της Άγκυρας και τους άθλιους "προοδευτικούς" έγχρωμους φασίστες-συνοδοιπόρους τους στην Αθήνα.
 Γιατί μας μαθαίνουν με το ζόρι Τούρκικα, ντρέπομαι που δεν ξέρω να μιλάω πομάκικα και την γλώσσα της πατρίδας μου τα Ελληνικά, αύριο το πρωί εμένα και την οικογένεια μου θα μας κυνηγήσουν, είναι μόνο λίγα από αυτά που θα την ακούστε στο βίντεο που ακολουθεί να λέει...    
 Αίσχος και καταισχύνη σε όσους συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο σ' αυτό το έγκλημα. 
 Ακούστε ολόκληρη την ομιλία της πομακοπούλας κύριοι....
συνοδοιπόροι των φασιστών βαρβάρων. 
 Ομιλία της π. Γραμματέως του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, κα Μολλά Νουρσέλ, στην ιδρυτική εκδήλωση του Συλλόγου, στην....Κομοτηνή, στις 23.05.2009. 
 Η Μολλά Νουρσέλ κατάγεται από το Πομακοχώρι Κάρδαμος ν. Ροδόπης.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Να αποφασίσει ο λαός για τα νέα μέτρα θέλει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ


Δημοψήφισμα προτείνει ο Δ. Κρεμαστινός
Δημοψήφισμα προτείνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Κρεμαστινός. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ ανέφερε ότι «εάν όλα αυτά τα μέτρα ο κόσμος δεν τα αποδεχτεί, στην πράξη κι επαναληφθούν οι αξέχαστες εκείνες συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή, έχω την εντύπωση - δική μου γνώμη είναι αυτή - πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος και να αποφασίσει για τα μέτρα. 
Όχι για το ευρώ και την ευρωζώνη» και πρόσθεσε: «Να κάνει δημοψήφισμα και να του πει η κυβέρνηση, εάν δεν ληφθούν αυτά τα μέτρα θα έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. 
Εάν ληφθούν θα έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Δεν μπορεί η χώρα να διαλυθεί, όπως διαλύθηκε την πρώτη φορά και να έρθουν άλλα μέτρα, εκτός από αυτά που συζητάμε τώρα».
Ο κ. Κρεμαστινός εκτίμησε πως αυτό πρέπει να γίνει: «Σε περίπτωση που ο κόσμος αντιδράσει στα μέτρα. Όπως ακριβώς έγινε το 2011. Τέτοιες εκδηλώσεις καταλήψεις υπουργείων, δρόμων, καταστροφές, φωτιές κλπ. δεν αντέχει, πλέον, ο τόπος. Αυτό λέω». 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Η Κυπριακή Arcadia Petroleum Περιορίζει τη Συμμετοχή της σε Κοίτασμα της Αφρικής



Η Arcadia Petroleum είναι μια μικρομεσαία πετρελαϊκή με έδρα την Κύπρο, η οποία ανήκει στο Νορβηγό εφοπλιστή Τζον Φρέντρικσεν και διαθέτει άδειες εξόρυξης σε χώρες της Αφρικής.
Πρόσφατα, αποφασίστηκε ότι η εταιρεία θα μειώσει το μερίδιό της σε κοίτασμα της Ναμίμπιας, από το 85% στο 26%, με την ισπανική Repsol να αποκτά μερίδιο 44% και την επίσης ισπανική Tower Resources να αυξάνει το δικό της από το 15% στο 30%.
Για την Tower, η νέα αυτή προσπάθεια είναι κρίσιμη, καθώς τον Φεβρουάριο απέβη άκαρπη η γεώτρησή της στην Ουγκάντα, οδηγώντας την αξία της μετοχής σε χαμηλά επίπεδα.  
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΤΕΕ: Τι Εισηγείται για τους Περιβαλλοντικούς Όρους στις Έρευνες Υδρογονανθράκων σε Πατραϊκό και Κατάκολο



Την ανάθεση πρωταγωνιστικού ρόλου σε τοπικούς φορείς, για την παρακολούθηση των εργασιών έρευνας πετρελαίου σε Κατάκολο και Δυτικό Πατραϊκό εισηγείται το Τεχνικό Επιμελητήριο, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων. 
Η πρόταση έγινε στο πλαίσιο αξιολόγησης των στρατηγικών Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις δύο περιοχές στις οποίες θα γίνουν έρευνες, ενώ η 17μελής επιτροπή που έχει συστήσει το ΥΠΕΚΑ, αναμένεται να ασχοληθεί με τις προτάσεις, μόλις ολοκληρώσει το διαγωνισμό για τα σεισμικά σε Ιόνιο και Λυβικό. 
Σε γενικές γραμμές το ΤΕΕ κρίνει ότι οι μελέτες δεν έχουν την πληρότητα που απαιτείται για παρόμοιας έκτασης παρεμβάσεις, λόγω του ανεπαρκούς χρόνου που ήταν διαθέσιμος για την εκπόνηση τους. Δίνει δε ιδιαίτερη έμφαση στην εξασφάλιση εφαρμογής των βέλτιστων τεχνικών και πρακτικών στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, μέσω της διαπραγμάτευσης που θα γίνει με τους υποψήφιους επενδυτές. 
Μάλιστα το ΤΕΕ συνιστά τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πλαισίου Ανάλυσης Εκτίμησης Κινδύνου (Environmental and Financial Risk Assessment) το οποίο θα αποτελεί βασικό εργαλείο σχεδιασμού και λήψης αποφάσεων της Πολιτείας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέες Κυρώσεις από τις ΗΠΑ Κατά των Επιχειρήσεων που Βοηθούν το Ιράν να Εξάγει Πετρέλαιο



Το αμερικανικό κογκρέσο ενέκρινε ένα νέο γύρο κυρώσεων κατά του Ιράν την Τετάρτη, οι οποίες έχουν στόχο να πλήξουν τις τράπεζες, τις ασφαλιστικές εταιρείες και τις ναυτιλιακές που συνδράμουν την Τεχεράνη να εξάγει πετρέλαιο.
Η νομοθεσία στηρίχθηκε και από τα δύο κόμματα και πλέον απαιτεί μονάχα την υπογραφή του προέδρου Ομπάμα για να τεθεί σε ισχύ. Είχαν προηγηθεί ανάλογα μέτρα τον περσινό Δεκέμβριο, τα οποία είχαν στόχο να αναγκάσουν χώρες όπως η Ιαπωνία και η Κορέα να περικόψουν τις εισαγωγές ιρανικού αργού.
Την υιοθέτηση των μέτρων χαιρέτισαν τα ισραηλινά λόμπι στις ΗΠΑ, όπως το American Israel Public Affairs Committee. 
ΠΗΓΗ!energia.gr

Δικαστήριο της Σιβηρίας Καταδίκασε την ΒΡ



Αλλαγή πλεύσης αποφάσισε να κάνει το δικαστήριο της Σιβηρίας, στο οποίο εκδικάζεται η υπόθεση μικρών μετόχων της κοινοπραξίας ΤΝΚ-ΒΡ ενάντια στην ΒΡ. Ενώ παλαιότερα είχε απορρίψει αντίστοιχες αγωγές, τις τελευταίες ημέρες αποφάσισε να αναγκάσει τη βρετανική εταιρεία να πληρώσει 3,1 δις δολάρια σε αποζημίωση.
Από την πλευρά της, η ΒΡ δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε έφεση και τόνισε ότι αντίστοιχα φαινόμενα αποτελούν «μέρος του να δραστηριοποιείσαι στη Ρωσία». Όπως είναι φυσικό, η απόφαση του δικαστηρίου δεν ικανοποίησε τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούν για την θέση τους στη χώρα. Παράλληλα, αρκετοί είναι οι αναλυτές που θεωρούν ότι η απόφαση σχετίζεται με την σχεδιαζόμενη πώληση του μεριδίου της ΒΡ στη Rosneft. Σημειώνεται ότι και οι ολιγάρχες συνέταιροι της ΒΡ στην κοινοπραξία ΤΝΚ-ΒΡ ενδιαφέρονται για το μερίδιό της.  
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΟΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε 27


"Ενημέρωση" Τεύχος 196
Από την συγκριτική αποτύπωση της πορείας της απασχόλησης προκύπτουν τέσσερις ομάδες χωρών. Η πρώτη ομάδα αποτελείται από χώρες (Γερμανία, Μάλτα, Λουξεμβούργο και Πολωνία) των οποίων 
η απασχόληση δεν επηρεάστηκε από την κρίση. Η δεύτερη ομάδα αποτελείται από χώρες (Σουηδία, Νορβηγία, Εσθονία και Λιθουανία) των οποίων η απασχόληση επηρεάστηκε από την κρίση κατά τα πρώτα χρόνια, ενώ μετά ανέκαμψαν με την ενίσχυση της απασχόλησης. Η τρίτη ομάδα αποτελείται από χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Φιλανδία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ρουμανία, Ουγγαρία και Κύπρος), οι οποίες διεύρυναν τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Τέλος, η τέταρτη ομάδα 
αποτελείται από χώρες (Ελλάδα, Ισπανία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Δανία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Ισλανδία και Κροατία) των οποίων η απασχόληση μειώθηκε καθ’ όλη την διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Επιπλέον, η ενημέρωση σε αυτό το τεύχος παρουσιάζει άρθρο σχετικό με τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια Εργαζομένων, διερευνώντας το περιεχόμενο της νέας οδηγίας 2009/38, η οποία αναδιαρθρώνει την παλαιά οδηγία 94/95. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξαετής η Άδεια Εκμετάλλευσης της Melrose για το Κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα



Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας πρόκειται να απονείμει στην βρετανική εταιρεία Melrose Resources άδεια εκμετάλλευσης εξαετούς διάρκειας για το κοίτασμα Καβάρνα Ιζτόκ, όπως ανακοινώθηκε.
Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ το συγκεκριμένο κοίτασμα βρίσκεται στην ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα της χώρας στη Μαύρη Θάλασσα και καλύπτει 3,97 τ.χμ. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Στα 2,5 Εκατ. Βαρέλια οι Εξαγωγές Αργού του Ιράκ τον Ιούλιο



Οι εξαγωγές αργού πετρελαίου του Ιράκ αυξήθηκαν κατά 4,6% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο, αγγίζοντας τα 2,515 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το υπουργείο Πετρελαίου της χώρας.
Η αξία τους ανήλθε σε 7,535 δις δολάρια τον περασμένο μήνα, έναντι 6,435 δις τον Ιούνιο. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι το μέσο βαρέλι πωλήθηκε έναντι 96,599 δολαρίων, έναντι 90 δολαρίων τον Ιούνιο. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Το πρώτο 100% “ηλιακό” έθνος στον κόσμο



Τα νησιά Τοκελάου στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό πρόκειται να γίνουν το πρώτο έθνος στον κόσμο που ηλεκτροδοτείται εξολοκλήρου από τον ήλιο.
Σύμφωνα με Μέσα Ενημέρωσης της Νέας Ζηλανδίας, στην οποία τα Τοκελάου ανήκουν διοικητικά, θα εγκατασταθούν 4000 φωτοβολταϊκά πάνελ στις τρεις ατόλες των νήσων -Φακαόφο, Νουκουνόνου και Ατάφου.
Τα φωτοβολταϊκά θα παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια στους 1400 κατοίκους των νησιών και θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση 12000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.
Τα νησιά Τοκελάου βρίσκονται στην περιοχή της Δυτικής Πολυνησίας και απολαμβάνουν ηλιοφάνεια όλο το χρόνο.
Το νησί ενεργειακά εξαρτάται κατά 95% από το ξένο πετρέλαιο και εισάγει 2000 βαρέλια ετησίως. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Γιατί δεν ψηφίσαμε τη στρατηγική μελέτη για τα πετρέλαια"



Μετά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας όπου συζητήθηκαν οι δύο Στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εκμετάλλευση υδροδονανθράκων στο Δ. Πατραϊκό και στο Κατάκωλο, ο Περιφερειακός σύμβουλος της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Κώστας Παπακωνσταντίνου δήλωσε:
«Η συζήτηση για τη στρατηγική μελέτη ήταν η τελευταία ευκαιρία όπου το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως πολιτικό όργανο, θα μπορούσε να διαμορφώσει μια πολιτική στάση που θα καθορίζει τις εξελίξεις - ένα απλό μήνυμα προς όλους: ‘πάρτε μας στα σοβαρά!’.
Φυσικά, μόνο στα σοβαρά δεν μας παίρνουν όταν, για τη στρατηγική μελέτη ενός σχεδίου που υπόσχεται ότι θα διαρκέσει δεκαετίες και θα φέρει δισεκατομμύρια, το ΥΠΕΚΑ αφιερώνει χρονικό διάστημα μόλις δύο μηνών και το ευτελές ποσό των 20.000 €.
Αναπόφευκτα, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, που ήταν ο ανάδοχος, παρά τις επιστημονικά συνεπείς προθέσεις του, παρουσίασε μια απλή ανασκόπηση βιβλιογραφίας που αντιγράφηκε σχεδόν αυτούσια και στις δύο μελέτες. Ανάμεσα στα πολλά αρνητικά σημεία είναι ότι δεν εξετάζονται οι πιθανές αθροιστικές επιπτώσεις των διαφόρων οχλήσεων, δεν λαμβάνονται υπόψη σημαντικοί παράγοντες όπως ο τουρισμός και δεν προβλέπεται η εξέταση αντισταθμιστικών μέτρων, π.χ., προς την αλιεία και τα τρία εθνικά πάρκα που πιθανότατα θα επηρεαστούν.
Το παράξενο είναι ότι η εισήγηση της Περιφέρειας, ενώ στιγμάτισε λεπτομερώς τα αρνητικά σημεία, στο τέλος κατέληξε σε ΘΕΤΙΚΗ εισήγηση «αφού ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις μας». Στην πράξη αυτό δίνει το μήνυμα ότι η μελέτη είναι, σε γενικές γραμμές, αποδεκτή. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ