Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Άλλο ένα ψέμα του Σταθάκη για το Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό. Μέρος 2ο.


Από το greeklignite.blogspot.com
Όπως έγραψα και στην προηγούμενη ανάρτηση, ένα απ' τα πολλά ψέματα που μας σέρβιρε ο Σταθάκης, θεωρώντας πως οι πολιτικοί είναι για να μας ταΐζουν σανό, είναι πως "για πρώτη φορά η χώρα αποκτά Μακροχρόνιο Ενεργειακό Σχεδιασμό"...

Περού: Διαρροή 8.000 βαρελιών αργού πετρελαίου στον Αμαζόνιο

Από το naftemporiki.gr
Περίπου 8.000 βαρέλια αργού πετρελαίου έχουν διαρρεύσει στον Αμαζόνιο, και η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroperu υποστηρίζει ότι αυτό συνέβη επειδή μέλη της τοπικής κοινότητας αυτοχθόνων έκοψαν τον αγωγό. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, μέλη της κοινότητας Μαγιουριάγκα στην περιοχή Λορέτο πρώτα κατέστρεψαν τον αγωγό και στη συνέχεια παρεμπόδισαν..

Δεξαμενόπλοιο LNG κατασκευάζει η ΔΕΠΑ: Το πρώτο στο είδος του ελληνικής ιδιοκτησίας

Από το hellasjournal.com
Στην κατασκευή πλοίου που θα τροφοδοτεί με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) άλλα πλοία στον Πειραιά και σε άλλα Ελληνικά λιμάνια προχωρά η ΔΕΠΑ, που υπέγραψε γαι το σκοπό αυτό σύμβαση για την συγχρηματοδότηση της επένδυσης από την ΕΕ. 

Σύμφωνα με τη ΔΕΠΑ το πλοίο αυτό, χωρητικότητας 3.000 κ.μ. LNG περίπου, θα είναι το πρώτο πλοίο αυτού του είδους στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο και θα μπορεί να ικανοποιήσει ανάγκες τροφοδοσίας πλοίων ..

Στο πιο κρίσιμο στάδιο μπαίνει η γεώτρηση στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ

Από το real.gr
Στην τελική ευθεία και το πιο ευαίσθητο τεχνικά στάδιο μπαίνει η γεώτρηση στον στόχο «Δελφύνη-1» με το γεωτρύπανο Stena Icemax, στο τεμάχιο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ήδη συμπληρώνεται η σταθεροποίηση και το τσιμέντωμα του τελευταίου σταδίου πριν το τελευταίο στάδιο της γεωτρυτικής δραστηριότητας. Αμέσως μετά, το γεωτρύπανο ξεκινά να κατεβαίνει προς την επιφάνεια του στόχου -δηλαδή..

Άρωμα γυναίκας στο γραφείο του Γ. Σταθάκη

Από το energypress.gr
Έντονο άρωμα γυναίκας έχει αποκτήσει τελευταία το γραφείο του Γ. Σταθάκη, με τρεις συνεργάτιδες να καταλαμβάνουν εδώ και λίγες ημέρες νέες θέσεις στο επιτελείο του, ενισχύοντας έτσι το γυναικείο στοιχείο στον κύκλο των συνεργατών του υπουργού Ενέργειας. 

Κοινό στοιχείο και των τριών είναι ότι είναι δικηγόροι, που όλες έχουν περάσει από τα έδρανα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια διαφορετικές διαδρομές στις μεταπτυχιακές σπουδές τους, αλλά και στην..

Ρομπέρτο Καραχάννας (ΕΛΠΕ): «Η προεκλογική περίοδος βάζει σε σκέψεις τους επενδυτές»

Από το mononews.gr
Τον προβληματισμό τους για την επίπτωση στην αποφασιστικότητα των ενδιαφερόμενων επενδυτών για  τα ΕΛΠΕ τις περιρρέουσας ατμόσφαιρας εξέφρασαν χθες σε διάφορους τόνους στελέχη των ΕΛΠΕ, σημειώνοντας ότι αν και το ενδιαφέρον των υποψήφιων επενδυτών είναι δεδομένο ωστόσο τους τρομάζουν οι αβεβαιότητες και οι αλλαγές στα δεδομένα.

Ειδικότερα, ο κ. Ρομπέρτο Καραχάννας Γενικός Διευθυντής Εμπορίας του ομίλου ΕΛΠΕ σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται, χωρίς ωστόσο να έχει τεθεί ..

Μία Ελληνίδα ερευνήτρια της NASA ανάμεσα στους καλύτερους νέους επιστήμονες στον κόσμο (φωτο)

Από το pronews.gr
Είναι μόλις 30 χρονών, αλλά η δουλειά, η εξειδίκευση και τα επιτεύγματά της δεν μαρτυρούν σε τίποτα το νεαρό της ηλικίας της. Η ερευνήτρια της NASA Ελένη Αντωνιάδου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους καλύτερους νέους επιστήμονες στον κόσμο.

Γεννημένη το 1988 στη Θεσσαλονίκη, η Ελένη Αντωνιάδου ξεχώρισε από το 2015, όταν το περιοδικό Forbes την συμπεριέλαβε..

«Κλειδώνουν» έως τα Χριστούγεννα τα σχήματα διεκδίκησης των ΕΛΠΕ – Δύσκολη έως αδύνατη η ιδιωτικοποίηση πριν τις εκλογές

Από το worldenergynews.gr
Μέσα στις επόμενες ημέρες και πιο συγκεκριμένα έως τις γιορτές των Χριστουγέννων, θα οριστικοποιηθούν τα σχήματα που θα υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές για το 50,1% των ΕΛΠΕ. 

Αυτό αναφέρουν πηγές των Ελληνικών Πετρελαίων, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι οι δύο «μνηστήρες» Vitol και Glencore βρίσκονται σε επαφή με την αλγερινή Sonatrach και την αμερικανική Carlyle, αντίστοιχα, για κοινή κάθοδο..