Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Επίδομα καφέ για τα στελέχη της ΕΡΤ


Απίστευτο κι όμως ελληνικό, καθώς οι διευθυντές και οι αναπληρωτές διευθυντές της ΕΡΤ, τον τελευταίο χρόνο λαμβάνουν κάθε μήνα ένα επίδομα 300 ευρώ για τους καφέδες που θα κεράσουν στους επισκέπτες τους στο Ραδιομέγαρο. 


Την ώρα δηλαδή που χιλιάδες Ελλήνων δεν έχουν τα βασικά είδη διατροφής, κάποιοι άλλοι θεωρούν πως τα 300 ευρώ που είναι λεφτά του ελληνικού λαού, μπορούν να ξοδεύονται έτσι άσκοπα. Λίγη ντροπή πάντως δεν βλάπτει κύριοι της ΕΡΤ.

Το επίδομα αυτό που αντιστοιχεί σε 3 βδομάδες εργασίας στους κανονικούς εργαζόμενους, σύμφωνα με τα νέα πραγματικά μισθολόγια, επανήλθε το τελευταίο έτος μαζί με το «στρατό» των συμβούλων, των διευθυντών και των αναπληρωτών τους, που έφεραν στην ΕΡΤ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Το λαμβάνουν άπαντες ακόμη και αυτοί οι διευθυντές και οι αναπληρωτές που έχουν ελάχιστη παρουσία στο Ραδιομέγαρο. Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ζητήσει την κατάργηση του, αλλά τα στελέχη ανθίστανται σθεναρώς και το θέμα έχει πάει στο Γκίκα Μάναλη. Στο γραφείο του έχουν συσσωρευθεί αιτήματα για την τοποθέτηση και άλλων αναπληρωτών διευθυντών, σε μια εταιρεία που δεν έχει προσωπικό στις βασικές υπηρεσίες όπως αυτή του οικονομικού ελέγχου-λογιστηρίου και λειτουργεί χωρίς δημοσιογράφους, μετά το κόψιμο των συμβασιούχων.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ Η κυβέρνηση Αναστασιάδη απαγόρευσε στην Κύπρο την φράση "Δεν Ξεχνώ"!


Δεύτερη πρόκληση- σε καθαρά εθνικό επίπεδο αυτή τη φορά-  της κυβέρνησης Αναστασιάδη, μετά την εξευτελιστική, και ύπουλη όπως αποδείχτηκε συμφωνία, του κυπριακού μνημονίου:

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κύπρου κατόπιν εντολών της κυβέρνησης απαγόρεψε στην ομάδα Διγενής Ακρίτας Μόρφου  να αναγράφει στη φανέλα της το εθνικό μήνυμα "Δεν ξεχνώ"

Υπενθυμίζεται ότι ο Αναστασιάδης είχε υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν το 2004, ενώ ετοιμάζεται μια νέα προσπάθεια, ενός καινούριου σχεδίου το οποίο ξένα κέντρα εξουσίας επιδιώκουν να περάσουν εν μέσω οικονομικής ισοπέδωσης, με προφανές "δόλωμα" για τον κυπριακό λαό κάποια υποτιθέμενη...ανάπτυξη που θα έρθει στο μέλλον...

Kάποιοι με υπερεθνική ταυτότητα ενοχλούνται από το "Δεν ξεχνώ", και επειδή θέλουν να ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ,επέβαλαν απαγορευτικό σε ομάδα της Κύπρου, να μην το ξαναβάλει στη φανέλα της! Και όλα αυτά λίγο καιρό αφότου μπήκε και η Κύπρος, σε εθνοκτόνο μνημόνιο.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΕ) απαγόρευσε στους παίκτες της ομάδας Διγενής Ακρίτας Μόρφου, προσφυγική ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄  Κατηγορίας στη Μεγαλόνησο,  να αγωνίζονται με φανέλες που θα  φέρουν στο μπροστινό μέρος τη φράση «Μόρφου Δεν Ξεχνώ», επειδή το θεωρεί … «πολιτικό μήνυμα». Η Μόρφου είναι έδρα της ομάδας και από το 1974 κατέχεται από τα τουρκικά στρατεύματα.

Ο αντιπρόεδρος του Διγενή Ακρίτα, Μάριος Χαραλάμπους, φανερά εκνευρισμένος για τη στάση της ΚΟΕ δήλωσε : «Ζητήσαμε από την ΚΟΠ να μας επιτρέψει την επόμενη χρονιά να αγωνιζόμαστε με φανέλες που θα αναγράφουν «Μόρφου Δεν Ξεχνώ» με τη χορηγία της ΣΠΕ Μόρφου, και η απάντηση που πήραμε είναι ότι αν κάνουμε κάτι τέτοιο, θα παραπεμφθούμε στη Δικαστική της ΚΟΠ και θα τιμωρηθούμε τουλάχιστον με 2.000 ευρώ! Διότι απαγορεύονται, λέει, τα πολιτικά συνθήματα! Ο απόλυτος εθνικός εξευτελισμός. Ο απόλυτος εθνικός πόθος των Μορφιτών θεωρείται αδίκημα και παραπέμπεται στη Δικαστική».

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως παρά τον κίνδυνο «καμπάνας», από την επόμενη περίοδο οι παίκτες της ομάδας, θα φέρουν στη φανέλα τους τη φράση «Μόρφου Δεν Ξεχνώ». «Ας μας στείλουν στο αθλητικό δικαστήριο. Αυτοί θα εξευτελιστούν. Ένα πράγμα δεν μπορούν να μας κάνουν.. Να μας πάρουν την ψυχή μας» κατέληξε ο κ.Χαραλάμπους

Καταλάβατε τι θα συνέβαινε εάν πέρναγε ο εκτρωματικός "αντιρατσιστικός" νόμος στην Ελλάδα; Το "Δεν ξεχνώ", είναι φράση που καλύπτει όλον τον Ελληνισμό, και θα καθίστατο αυτομάτως "ρατσιστική" φράση που υποκινεί σε "εχθροπάθεια" και άλλα ωραία εφευρήματα, για να φιμωθούμε.

Με το μνημόνιο της Κύπρου νεοταξίτικα κέντρα ήρθαν μαζί του στο Νησί, και έπιασαν αμέσως δουλειά στην εθνική αποδόμηση, ακριβώς όπως κάνουν και εδώ. Προσπαθούν να ποινικοποιήσουν την Μνήμη των Ελλήνων.Σου λέει "αν από την αποβλάκωση που σου εξασφαλίσαμε με τα ΜΜΕ και την κάκιστη παρεχόμενη παιδεία, εσύ συνεχίζεις για κάποιο λόγο να θυμάσαι, δεν πειράζει σε βγάζουμε παράνομο, σε διατάζουμε να ξεχάσεις, και αν δεν ξεχάσεις θα σε διαλύσουμε ποινικά, και οικονομικά".

Είναι ξεκάθαρο στο που αποσκοπούσε το "αντιρατσιστικό" ν/σ στην Ελλάδα αφού ακόμα και φράσεις όπως το "Όχι" της 28ης Οκτωβρίου θα χαρακτηριζόνταν "πολιτικό" μύνημα που υποκινεί κάποιον...ρατσισμό.

Η κυπριακή ομάδα -και μπράβο της- είναι αποφασισμένη να αντισταθεί, και να οδηγηθεί στα δικαστήρια με την "ελληνοκυπριακή" ΚΟΠ, με σκοπό είτε να τους αναγκάσει να "κάτσουν στα αβγά τους" παραφράζοντας τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, είτε να τους αναγκάσουν να εξεφτελιστούν δημοσίως ενώπιον όλων των Κυπρίων αδελφών, αλλά κυρίως στα μάτια των 200000 προσφύγων.

Αρκετά πια με τους διεθνείς καθωσπρεπεισμούς και με την επιβολή των "πολιτικά" ορθών, για το νεοταξικό καθεστώς εκφράσεων. Θέλουν με νόμους να μας καταργήσουν λέξεις, γιατί όταν λέιπουν λέξεις, λείπουν ΣΚΕΨΕΙΣ.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Σκεπτόμενοι το αδιανόητο: Εγκαταλείποντας ένα νόμισμα !!!


Σκεπτόμενοι το αδιανόητο: Εγκαταλείποντας ένα νόμισμα

Των Thomas Catan και Marcus Walker.
Η ανεργία στην Ισπανία είναι στο 27%. Οι νέοι εγκαταλείπουν την Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Ένας στους τέσσερις Έλληνες λένε ότι έχουν δυσκολία να πληρώνουν για τα τρόφιμα.

Παρά τις προπολεμικές συνθήκες που επικρατούν όμως, η Ευρώπη, δεν έχει κανένα «σχέδιο δράσης» για την…ανάκαμψη. Σύμφωνα με τη γερμανικής έμπνευσης στρατηγική για έξοδο από την κρίση του ευρώ, τα κράτη του Νότου που ασφυκτιούν, πρέπει να συνεχίσουν να περικόπτουν τις δημόσιες δαπάνες, να χαμηλώνουν τους μισθούς και να συμπιέζουν τις τιμές μέχρι να γίνουν πάλι ανταγωνιστικά. Με τους τρέχοντες ρυθμούς, θα μπορούσε να πάρει μια δεκαετία ή και περισσότερο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, σύμφωνα με μελέτες της Goldman Sachs.

Με τόσο «πόνο» που υπομένουν, εγείρεται το ερώτημα: Υπάρχει ένα κρίσιμο σημείο στο οποίο οι Ευρωπαίοι απλώς θα πουν, «Αρκετά»;

Σίγουρα οι Ευρωπαίοι έχουν διαμαρτυρηθεί κατά της λιτότητας. Όμως, παρά τους φόβους, καμία χώρα δεν έχει εγκαταλείψει το ευρώ. Η υποστήριξη της άποψης για την παραμονή στο κοινό νόμισμα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, αν και υπάρχει ευρεία απογοήτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πάνω από το 60% των Ισπανών, των Ελλήνων, των Ιταλών και των Γάλλων θέλουν να διατηρηθεί το κοινό νόμισμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται αυτό το μήνα από το Κέντρο Ερευνών Pew.

Όσοι μιλούσαν για το τέλος της Ευρωζώνης, και ανέμεναν ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη το 2012, έχουν φαινομενικά υποτιμήσει την προθυμία των Ευρωπαίων να συμβιβαστούν με χρόνια κακουχίας αντί να ρισκάρουν μια έξοδο. Αλλά οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι οι οποίοι επισημαίνουν τη σταθερότητα της κοινής γνώμης υπέρ του ευρώ, μπορεί να κάνουν το αντίθετο λάθος.

Τα αποθέματα υπομονής των Ευρωπαίων είναι μεγάλα αλλά σίγουρα πεπερασμένα.

«Το μόνο που αντιστρατευόταν ένα κύμα υποστήριξης της εξόδου μέχρι στιγμής ήταν ο “τρόμος” της εγκατάλειψης»,  λέει ο Simon Tilford, επικεφαλής οικονομολόγος του Κέντρου για την Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση,  με έδρα το Λονδίνο. Όταν οι άνθρωποι αισθανθούν ότι δεν υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ, όμως, «θα αρχίσουμε πιθανότατα να βλέπουμε μια πιο δημόσια συζήτηση σχετικά με το κόστος και τα οφέλη της παραμονής στο ενιαίο νόμισμα», λέει. «Και από τη στιγμή που θα δείτε αυτή τη συζήτηση, τα πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν πολύ γρήγορα.»
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Υπέρ Σκοπίων οι Οικολόγοι – Πρασίνοι στο Ευρωκοινοβούλιο


Φυσικά δεν μας προκαλεί καμιά εντύπωση η στάση των Οικολόγων – Πρασίνων, καθώς ο εκπρόσωπος του κόμματος στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κ.Νίκος Χρυσόγελος, είναι ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής, που ψήφισε υπέρ της άμεσης έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ε.Ε.

Στη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων – Πρασίνων, ενέκρινε τη σχετική εισήγηση της κομισιόν, την ίδια στιγμή που οι υπόλοιποι Έλληνες ευρωβουλευτές, εξέφραζαν τις σοβαρές ενστάσεις τους, για την ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων, που εξακολουθεί να προκαλεί τις γειτονικές της χώρες και να μη δείχνει διάθεση συμβιβασμού για το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα. Κατά της έκθεσης, τάχθηκαν και οι έξι ευρωβουλευτές της Κύπρου.

Τελικά το ψήφισμα, που είχε εισηγητή τον Βρετανό Σοσιαλδημοκράτη κ.Ρίτσαρντ Χιούιτ, εγκρίθηκε  με συντριπτική πλειοψηφία, 505 υπέρ έναντι 61 κατά. «Λευκό» ψήφισαν επίσης,  οι ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτές κ.Γιώργος Χατζημαρκάκης (Γερμανία) και η κυρία Μαρίνα Γιαννακουδάκη (Μεγάλη Βρετανία).

«Η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα μπορούσε από μόνη της να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση, δίνοντας ώθηση σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και σε καλύτερες σχέσεις της χώρας με τους γείτονές της», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο του ψηφίσματος.

Στην παρέμβασή της, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου επέκρινε έντονα την ηγεσία των Σκοπίων, χαρακτηρίζοντας εγκληματική τη στάση της να συνηθίσει τους νέους της χώρας σε καταστάσεις και πεποιθήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. 

Η ίδια, κάλεσε την προεδρία του συμβουλίου και τον αρμόδιο επίτροπο για τη Διεύρυνση Στ. Φούλε να καταδικάσουν την τάση «αρχαιοποίησης» της σημερινής πολιτικής από την πλευρά της ΠΓΔΜ και την εμμονή της σε μύθους και κατασκευάσματα. Η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την έκθεση   Χιούιτ, γιατί «δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψη την πολιτική κατάσταση στη χώρα και τη μη ουσιαστική πρόοδο στις προσπάθειες για επίλυση του ζητήματος του ονόματος».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Πρόγραμμα Εργασιακής Απασχόλησης Νέων Πτυχιούχων από τα ΕΛΠΕ


Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ είναι ένας σύγχρονος και δυναμικός ενεργειακός Όμιλος με ηγετική θέση στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής  Ευρώπης.

Περιλαμβάνει 40 εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε 6 χώρες και απασχολεί πάνω από 4.000 εργαζόμενους. Με προτεραιότητα την ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και την εταιρική κοινωνική ευθύνη, με συνεχή κερδοφορία, οικονομική ευρωστία και εξαγωγικό προσανατολισμό συνεισφέρει σημαντικά στην εθνική οικονομία.
Το εύρος των δραστηριοτήτων του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ καλύπτει:
• Εφοδιασμό, Διύλιση και Εμπορία πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό
• Λιανική Εμπορία πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό
• Παραγωγή και Εμπορία Χημικών/Πετροχημικών
• Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων
• Παραγωγή και Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας 
• Φυσικό Αέριο 
• Έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
• Παροχή Μελετών και Τεχνικών Υπηρεσιών για τεχνικά έργα συναφή με θέματα υδρογονανθράκων
• Μεταφορά αργού πετρελαίου και προϊόντων (αγωγοί, θαλάσσιες μεταφορές).

Ο Όμιλος, την τελευταία πενταετία υλοποίησε ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους €3 δισ., στο πλαίσιο του οποίου εντάσσεται και η ολοκλήρωση της μεγαλύτερης ιδιωτικής βιομηχανικής επένδυσης στην Ελλάδα των τελευταίων ετών, που αφορά τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του διυλιστηρίου Ελευσίνας. Το νέο διυλιστήριο αναμένεται να υποστηρίζει ουσιαστικά την κερδοφορία και την εξωστρέφεια του Ομίλου ενώ, παράλληλα, προσφέρει πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, την απασχόληση και την εθνική οικονομία.

Το όραμα μας είναι:
«Να είμαστε πρωτοπόρος περιφερειακός ενεργειακός Όμιλος, με τη βιώσιμη ανάπτυξη ενσωματωμένη στη στρατηγική μας».

Ανάμεσα στις πολλές συντονισμένες δράσεις που πραγματοποιούμε προκειμένου να υποστηριχθεί με επιτυχία το όραμά μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη Προγράμματος Εργασιακής Απασχόλησης Νέων Πτυχιούχων. Το πρόγραμμα αυτό είναι σχεδιασμένο ώστε να δώσει ευκαιρίες εργασιακών επιλογών σε νέους με εξαιρετικά προσόντα από καταξιωμένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και του Εξωτερικού εμπλουτίζοντας παράλληλα, το Ανθρώπινο Δυναμικό του Ομίλου με νέα στελέχη υψηλού δυναμικού εξέλιξης τα οποία θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητάς μας.

Το Πρόγραμμα Εργασιακής Απασχόλησης Νέων Πτυχιούχων αφορά δέκα (10) θέσεις απασχόλησης στους ακόλουθους τομείς δραστηριότητας:

ΤΟΜΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ και ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ:

• ΔΙΥΛΙΣΗ
Τρεις (3) θέσεις απασχόλησης στην Παραγωγή/Διύλιση, οι οποίες αφορούν διπλωματούχους Χημικούς Μηχανικούς και Μηχανολόγους Μηχανικούς. Κωδικός Δραστηριότητας (ΚΩΔ. ΔΡΑΣ.:CME).

• ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
Δύο (2) θέσεις απασχόλησης στις Οικονομικές Υπηρεσίες του Ομίλου, οι οποίες αφορούν πτυχιούχους Οικονομικών Επιστημών στον τομέα των Χρηματοοικονομικών. Κωδικός Δραστηριότητας (ΚΩΔ. ΔΡΑΣ.: FIN).

• MARKETING και ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Μία (1) θέση απασχόλησης στο Marketing και στις Πωλήσεις Εμπορίας, η οποία αφορά πτυχιούχους Οικονομικών Επιστημών στον τομέα του  Marketing.  Κωδικός Δραστηριότητας (ΚΩΔ. ΔΡΑΣ.: MARK).

• ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
Δύο (2) θέσεις απασχόλησης στον Εφοδιασμό & Εμπορία Πετρελαιοειδών, οι οποίες αφορούν διπλωματούχους Χημικούς Μηχανικούς. (ΚΩΔ. ΔΡΑΣ.:CEF).

• ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΜΙΛΟΥ
Δύο (2) θέσεις απασχόλησης στη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Ομίλου, οι οποίες αφορούν διπλωματούχους Μηχανικούς και πτυχιούχους Οικονομικών Επιστημών στον τομέα Χρηματοοικονομικών. Κωδικός Δραστηριότητας (ΚΩΔ. ΔΡΑΣ.: SBD).

Η χρονική διάρκεια απασχόλησης του Προγράμματος Εργασιακής Απασχόλησης Νέων Πτυχιούχων είναι ένα (1) έτος, με δυνατότητα ανανέωσης ενός έως δύο ετών (1-2), μετά από αξιολόγηση.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρόβλημα για τα Ευρωπαϊκά Διϋλιστήρια οι Αυξημένες Εξαγωγές Ρωσικού Ντίζελ


Η επιβράδυνση της ρωσικής οικονομίας αποδεσμεύει περισσότερες ποσότητες ντίζελ ώστε να εξαχθούν στην Ευρώπη, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για τα ευρωπαϊκά διϋλιστήρια, όπως τονίζει η Wall Street Journal.
Τη στιγμή λοιπόν που τα ευρωπαϊκά διϋλιστήρια αντιμετωπίζουν έτσι κι αλλιώς πρόβλημα λόγω της ασθενούς ζήτησης, έρχεται τώρα να προστεθεί ακόμη ένας πονοκέφαλος με προέλευση τη Ρωσία. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι από το 2008 έχουν κλείσει ή προγραμματίζεται να κλείσουν 16 μονάδες στην Ευρώπη.
Όσον αφορά το ρωσικό ντίζελ, οι εξαγωγές προς την βορειοδυτική Ευρώπη έχουν αυξηθεί στα 500.000 βαρέλια ανά ημέρα από 300.000 βαρέλια ένα χρόνο πριν, με βάση τα στοιχεία της ESAI Energy.
Το αποτέλεσμα είναι ότι οι τιμές συρρικνώθηκαν από τα 946 δολάρια ανά τόνο στα 865 δολάρια στην ίδια χρονική περίοδο και τα διϋλιστήρια είδαν τα κέρδη τους να περιορίζονται από τα 17,1 δολάρια ανά βαρέλι πέρυσι σε 14,8 δολάρια.
Σύμφωνα με την ιταλική Saras, που διαχειρίζεται τα μεγαλύτερα διϋλιστήρια της χώρας, η εταιρεία θα παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο εξής όσον αφορά τις τιμές και τα περιθώρια κέρδους. «Το από πού προέρχεται το ντίζελ δεν έχει σημασία. Το θέμα είναι ότι τα ευρωπαϊκά διϋλιστήρια βρίσκονται υπό πίεση και είναι αντιμέτωπα με δύο επιλογές: Η να κλείσουν ή να επενδύσουν», τόνισε ο επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων, Μάσιμο Βάκα.
 ΠΗΓΗ:energia.gr

ΟΤΕ: Νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση


Στην υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας προχώρησε η διοίκηση του ΟΤΕ και η ΟΜΕ-ΟΤΕ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η νέα ΕΣΣΕ έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας του 2011 στον ΟΤΕ και των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων στα εργασιακά. Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να τα βρουν το θέμα του Επαγγελματικού Ταμείου με αποτέλεσμα στην υπογραφείσα ΣΣΕ να περιληφθούν οι απόψεις των δύο μερών και το ζήτημα να παραμένει σε εκκρεμότητα. 

«Υπενθυμίζεται ότι η Σύμβαση του 2011 ρυθμίζει τις αμοιβές των εργαζομένων για τα έτη 2012-2014, οι οποίες και δεν μεταβάλλονται. Με την παρούσα Σύμβαση διατηρούνται ως έχουν όροι των Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων που ρυθμίζουν θεσμικά εργασιακά ζητήματα για το διάστημα ισχύος της Σύμβασης του 2011. Αλλαγές επέρχονται στον κανονισμό μεταθέσεων και στον πειθαρχικό κανονισμό με βάση τις σημερινές ανάγκες της εταιρείας» αναφέρει η εισηγμένη.

«Είναι πολύ σημαντικό για την εύρυθμη πορεία της εταιρείας, Διοίκηση και Εργαζόμενοι να δουλεύουν προς έναν κοινό στόχο. Στον ΟΤΕ το έχουμε πετύχει αυτό, με απόδειξη τη σημερινή συμφωνία. Με την ενεργό συμμετοχή των ανθρώπων μας, ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ σε μια σύγχρονη εταιρεία που μπορεί να συμβάλει στην εξέλιξη της χώρας, συνεχίζεται» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Σύμφωνα με την ΟΜΕ-ΟΤΕ, η συμφωνία «κατεδαφίζει τις μνημονιακές πρακτικές και κατοχυρώνει όλες τις προηγούμενες ΣΣΕ οι οποίες είχαν λήξει σύμφωνα με το μνημόνιο».

«Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει θέματα όπως αυτό του πειθαρχικού συμβουλίου και του κανονισμού μεταθετότητας, που επί σειρά ετών αποτελούσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, διασφαλίζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προστασία των εργαζόμενων από το αυθαίρετο διευθυντικό δικαίωμα. Η ΟΜΕ-ΟΤΕ για άλλη μια φορά αντιλαμβανόμενη το εξωτερικό και εσωτερικό περιβάλλον και τις προκλήσεις των καιρών, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της υπογραφής, εκπροσωπώντας επάξια όλους τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ» επισημαίνει η συνδικαλιστική οργάνωση. 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Δίκασαν το Μελισσανίδη με 12 χρόνια καθυστέρηση για λαθρεμπορία και το αδίκημα... είχε παραγραφεί!


Δύο μέτρα και δύο σταθμά φαίνεται πως έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη, ως προς τους επιχειρηματίες για χρέη προς το Δημόσιο...

Σε άλλες περιπτώσεις οι.....
δικαστές οδηγούν στη φυλακή, με συνοπτικές διαδικασίες, μικρούς επιχειρηματίες για χρέη προς το Δημόσιο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις κάνουν μέχρι και 12 χρόνια να δικάσουν μεγαλοσχήμονες επιχειρηματίες, μέχρι τα αδικήματά τους να έχουν παραγραφεί...

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της εταιρείας πετρελαιοειδών Αιγαίον Όιλ, συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη, οι υπεύθυνοι της οποίας κατηγορούνταν για υπόθεση λαθρεμπορίας 6.328.200 λίτρων ναυτιλιακών καυσίμων που φέρεται ότι έγινε το Σεπτέμβριο του 2001.

Μετά από αλλεπάλληλες αναβολές και διακοπές από τον περασμένο Φεβρουάριο, σήμερα Παρασκευή, κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας πετρελαιοειδών Αιγαίον Όιλ, ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου μεταφοράς πετρελαίου (σλέπι) «Ετζίαν ΙΙΙ», Ιάκωβος Μελισσανίδης, αδερφός του Δημήτρη Μελισσανίδη, που συμμετέχει και στο μετοχικό σχήμα εξαγοράς του ΟΠΑΠ.

Συγκατηγορούμενοι ήταν ο πλοίαρχος του «Ετζίαν ΙΙΙ», Εμμανουήλ Γιαννικουρής και ο πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας Μεντόιλ ΙΙ ΝΕ.

Στο σκαμνί με καθυστέρηση 12 ετών!

Ο πλοίαρχος αντιμετώπιζε το αδίκημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος. Για ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή δικαζόταν ο Ιακ. Μελισσανίδης, ενώ ήταν απών ο τρίτος κατηγορούμενος.

Αν και η υπόθεση αφορά φερόμενη δασμοδιαφυγή ύψους 2.218.721,06 ευρώ (σ.σ. για την οποία έχει συνταχθεί πράξη καταλογισμού και εκκρεμεί στα διοικητικά δικαστήρια προσφυγή της Αιγαίον Όιλ), δεν δικάστηκαν για λαθρεμπορία, καθώς η πράξη - εάν είχε τελεστεί - θα είχε γίνει το Σεπτέμβριο του 2001 και άρα έχει παραγραφεί 12 χρόνια μετά...

Το μόνο αδίκημα για το οποίο δικάστηκαν, ήταν η πλαστογραφία - νόθευση που φέρεται να έκανε ο πλοίαρχος στο ημερολόγιο του πλοίου, προκειμένου να αποκρύψει ποσότητα 6.328.200 λίτρων πετρελαίου εσωτερικής καύσης (Ναυτιλίας) που διακινήθηκαν παράνομα από το πλοίο «Ετζίαν ΙΙΙ», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Οι δικαστές εκλήθησαν να δικάσουν την υπόθεση με καθυστέρηση 12 ετών και ενώ η έρευνα των τελωνειακών είχε γίνει, επίσης, με πολυετή καθυστέρηση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ Το ΔΝΤ ''δολοφονεί'' την Ελλάδα


Εδώ και τρία χρόνια η πατρίδα μας βρίσκεται υπό το καθεστώς μιας ιδιότυπης ξένης κατοχής και το αποτέλεσμα με αυτές τις πολιτικές ακραίας λιτότητας είναι η Ελλάδα να επιστρέφει στα χρόνια της κατοχής, όπου η πείνα, η αύξηση της θνησιμότητας και η μείωση των γεννήσεων, συνθέτουν ένα σκηνικό που δυστυχώς αν και έμοιζε μακρυνό, πλέον αποτελεί μια πραγματικότητα. Τα στοιχεία τα οποία παρουσιάστηκαν στο 43ο Παιδιατρικό Συμπόσιο Βόρειας Ελλάδα απλά συγκλονίζουν. 

Στην καθημερινή ζωή ως «φτώχεια» ορίζεται ως η αδυναμία απόκτησης ενός αξιοπρεπούς τρόπου ζωής. Την φτώχεια προκαλεί η ελάττωση του εισοδήματος και η ανεργία. 

Συνέπειες της φτώχειας: δυσκολότερη και μη έγκαιρη πρόσβαση σε δομές υγείας, ελλιπής περίθαλψη, ανεπαρκής φαρμακευτική θεραπεία, υποβάθμιση προληπτικής ιατρικής. Όλα αυτά οδηγούν σε τραγική αύξηση της νοσηρότητας ιδίως στα παιδιά. 

Η φτώχεια είναι σήμερα η πρώτη αιτία θανάτου και αύξησης της νοσηρότητας του πληθυσμού.

Επιστημονικές έρευνες διαπιστώνουν σημαντική συσχέτιση του μηνιαίου εισοδήματος με το επίπεδο υγείας: 

- Με μηνιαίο εισόδημα 1800 ευρώ έχεις άριστο επίπεδο υγείας 
- Με 1300 μέτριο και 
- Με 550 πολύ κακό

Αυτή τη στιγμή περίπου 4.000.000 Έλληνες διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας, εκ των οποίων τα 500.000 είναι παιδιά. Αν αυτό δείχνει δραματικό τότε η διαπίστωση ότι οι αριθμοί αυτοί αυξάνουν με ετήσιο ρυθμό ετήσιας 26%, μάλλον σημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ανθρωπιστική καταστροφή η οποία όμως δεν έχει (μέχρι στιγμής) τα δευτερογενή εκείνα χαρακτηριστικά που την κάνουν αναγνωρίσιμη.

Πολλοί άρρωστοι δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε νοσοκομειακή περίθαλψη. Καρκινοπαθείς και χρόνια άρρωστοι δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα φάρμακα τους. Μεγαλώνει συνέχεια ο αριθμός των ανασφάλιστων. Η ανεργία αγγίζει το 30% (65% σε νέους 18-30 χρονών), κατά συνέπεια μειώνονται συνεχώς τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, ενώ η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον προυπολογισμό είναι κατά 25% χαμηλότερη. Τα τελευταία τρία χρόνια αφαιρέθηκαν πάνω από 3 δις από το δημόσιο σύστημα υγείας. 


- Παρατηρείται σαφής αύξηση βρεφικής θνησιμότητας και ελάττωση προσδόκιμου ζωής. 
- Αύξηση αυτοκτονιών και μολυσματικών ασθενειών.

Στο σύνολό τους οι χώρες με δανειακή σύμβαση με το Δ.Ν.Τ. εμφάνισαν 16,6% μεγαλύτερη θνησιμότητα από φυματίωση σε σχέση με τις χώρες που δεν είχαν τέτοια σύμβαση. 

Για κάθε χρόνο επιπλέον παραμονής στο ΔΝΤ η νοσηρότητα και θνησιμότητα από φυματίωση αυξάνονταν κατά 4,1%. Ενώ για κάθε επιπλέον 1% ποσό δανείου από το ΔΝΤ η νοσηρότητα και θνησιμότητα από φυματίωση αυξάνονταν κατά 0,9%! 

Αντιστρόφως, οι χώρες που διέκοπταν τις συμβάσεις τους με το ΔΝΤ παρουσίαζαν μείωση των δεικτών νοσηρότητας από φυματίωση κατά 30,7%. (!)

Η όξυνση των κοινωνικο-οικονομικών ανισοτήτων προκαλεί συνεχώς επιδεινούμενη αύξηση της ψυχoκοινωνικής επιβάρυνσης και όλων των συνακόλουθων ψυχικών διαταραχών: άγχος, κατάθλιψη, αυτοκτονικές τάσεις κ.λπ. Την κατάσταση επιτείνει η ραγδαία πτώση των μισθών των εργαζόμενων στην υγεία και περίθαλψη, καθώς και η επιστημονική μετανάστευση και απορφάνιση των υπηρεσιών Υγείας από σημαντικό μέρος του εξειδικευμένου προσωπικού τους.

Οι Ασθένειες της Φτώχειας είναι:

 Φυματίωση: (476 κρούσματα το 2011), 
Ελονοσία, AIDS: (1180 νέα περιστατικά το 2012) 
Δάγγειος Πυρετός: 84 περιστατικά, οι Ψυχικές Διαταραχές, ο Αλκοολισμός, η Ενδοοικογενειακή Βία, η Νοητική και Ψυχοσωματική Καθυστέρηση, ο Καρκίνος, τα Καρδιολογικά Νοσήματα, η ψώρα, η σύφιλη και η λύσσα (ΚΕΕΛΠΝΟ 2012-2013). 

Δραματική μείωση των γεννήσεων στην Ελλάδα

Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου σε έρευνά της διαπίστωσε ότι πολλοί γονείς, την περίοδο αυτή της οικονομικής κρίσης, έχουν γίνει σκληροί, ασυνεπείς, παραμελούν ή και εγκαταλείπουν τα παιδιά τους. Η κακή ψυχική υγεία στην παιδική και εφηβική ηλικία μπορεί να οδηγήσει και σε προβλήματα υγείας κατά τη νεαρή ενήλική ζωή, π.χ. χρήση ουσιών, βία, μικρότερη εκπαιδευτική πρόοδο, ανεργία, κακή αναπαραγωγική και σεξουαλική ζωή.

Η οικονομική κρίση γίνεται κρίση οικογενειακή και προσωπική. Η ανεργία και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας αυξάνουν την κοινωνική απελπισία, μέσα σε μια κατάσταση όπου καταρρέουν ταυτόχρονα και η εργασία και το κράτος πρόνοιας.

Όταν υπάρχει φτώχεια, υπάρχει ανισόρροπη διατροφή με χαμηλή κατανάλωση λαχανικών, φρούτων, γαλακτοκομικών, κρέατος και πουλερικών. Αυτό έχει ως συνέπεια τον υποσιτισμό, την έλλειψη δηλαδή θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό μας ή τον υπερσιτισμό με την υπερκατανάλωση φτηνών τροφών (junk foods) δηλαδή που οδηγεί στην «παχυσαρκία των φτωχών» και έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση των καρδιαγγειακών παθήσεων, σακχαρώδη διαβήτη, υπέρτασης κ.λ.π. από την παιδική ηλικία ακόμη.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ''Κλείδωσαν'' οι όροι για την πώληση της ΔΕΠΑ


Κατά το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εγκρίθηκαν και τυπικά οι όροι της σύμβασης πώλησης της ΔΕΠΑ.

Οι όροι αναμένεται να σταλούν στους διεκδικητές της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ μέσα στο Σαββατοκύριακο, με αυτούς να έχουν προθεσμία έως τις 7 Ιουνίου, για να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.

Στους όρους της σύμβασης πώλησης προβλέπεται η μείωση του ύψους της εγγυητικής επιστολής που θα καταβάλει ο πλειοδότης στο 10%, από 20% που συζητιόταν έως τώρα.

Επίσης, κατόπιν και της σχετικής έκκλησης του διευθύνοντος συμβούλου της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, προς τον πρωθυπουργό, στην πρόσφατη συνάντησή τους στην Αθήνα, αποφασίστηκε ότι, στην περίπτωση που η ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού μπλοκάρει τελικά τη συμφωνία, θα επιστραφεί το σύνολο της εγγυητικής.

Στο ζήτημα των χρεών των ιδιωτών προς τη ΔΕΠΑ, αποφασίστηκε ότι, εάν οι οφειλές αυτές δεν έχουν εξοφληθεί έως τις 21/12/2015, τότε αυτές θα αφαιρεθούν από το τίμημα της πώλησης (το ΤΑΙΠΕΔ θα πληρώσει το 65% και τα ΕΛΠΕ το 35%).

 ΠΗΓΗ:defencenet.gr

''Το κοινωνικό κράτος βρίσκεται υπό κατάρρευση''


Ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, Σάββας Ρομπόλης, στην εκδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «οικονομική κρίση και κοινωνικό κράτος», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Επίκεντρο», τόνισε ότι το κοινωνικό κράτος βρίσκεται υπό κατάρρευση και η κατάσταση θα επιδεινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, αν δεν διαφοροποιηθούν οι ασκούμενες πολιτικές της λιτότητας και της αύξησης της ανεργίας.

«Μέσα από το βιβλίο μου προσπαθώ να αναδείξω την κρίση του κοινωνικού κράτους και την περίοδο της ανάκαμψης της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά, ιδιαίτερα, την κατάρρευσή του στην περίοδο της οικονομικής κρίσης», είπε ο κ. Ρομπόλης κι έκανε λόγο για «μετάλλαξη» του κοινωνικού κράτους, που είναι και υπό την επήρεια θεωρητικών και επιστημονικών επιλογών όσων ήθελαν το κοινωνικό κράτος να αποκτήσει περισσότερο ατομική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου παρά συλλογική ευθύνη της κοινωνίας.

«Δυστυχώς, το κοινωνικό κράτος θα είναι ανέκδοτο, διότι η κρίση, κατά την άποψή μου, δεν ξεπερνιέται», υπογράμμισε ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Ζήσης Παπαδημητρίου, και πρόσθεσε: «Ο καπιταλισμός, ως σύστημα, έχει αλλάξει τελείως δομή αλλά και τρόπο συμπεριφοράς, καθότι κυριαρχείται σχεδόν απόλυτα από το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Δηλαδή το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει καθυποτάξει την πραγματική οικονομία αλλά και την πολιτική, η οποία δεν έχει πολλές δυνατότητες να παρέμβει. Δεν θα έχουμε, και παρά την υπέρβαση της κρίσης, εάν υπάρξει, μια επανεμφάνιση του κοινωνικού κράτους. Αντίθετα θα έχουμε έναν εντελώς διαφορετικό καπιταλισμό, ο οποίος θα είναι κτηνώδης και πολύ φοβάμαι ότι προετοιμάζει ήδη και την «πέμπτη φάλαγγα» σε περίπτωση αποτυχίας να τη χρησιμοποιήσει, εννοώ τα νέα φαινόμενα νεορατσισμού κλπ. Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει επανάκαμψη ή αναζωογόνηση του κοινωνικού κράτους, όπως αυτό το γνωρίσαμε, ιδιαίτερα στις αναπτυγμένες βιομηχανικά χώρες του δυτικού κόσμου στην μεταπολεμική περίοδο».

«Η κρίση του κοινωνικού κράτους έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς», παρατήρησε η καθηγήτρια του ΑΠΘ, Λίλα Αντωνοπούλου. «Από το 1980 άρχισε η υπονόμευση του κοινωνικού κράτους και πιστεύω ότι διάγουμε μια περίοδο μετάβασης από έναν καπιταλισμό που ξέραμε σε έναν καπιταλισμό που δεν ξέρουμε πού θα μας πάει. Μια νέα μορφή οικονομικού συστήματος. Πολλές φορές μου θυμίζει την περίοδο μετάβασης από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό, που οι αιώνες ανάμεσα ήταν σαν να κρέμονται στην Ιστορία. Δεν ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει. Φως βλέπω στη γνώση. Μια μεταρρύθμιση της γνώσης, αυτό θα μας σώσει», επισήμανε.

Την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου οργάνωσε η Εταιρία Οικονομολόγων Θεσσαλονίκης και τη συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρός της καθηγητής Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr