Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Ο "προφητικός" χάρτης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ανατολική Μεσόγειο

 


Σε προηγούμενο άρθρο μας έγινε αναφορά σε δημοσίευμα-φωτιά της Μc Clatchy DC που αποκάλυψε ένα χάρτη σχεδιασμένο από χαρτογράφους του Bureau of Energy Resources των ΗΠΑ (υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπεύθυνη για τη διεθνή ενεργειακή ασφάλεια) "υπό τις οδηγίες του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν".

Ο εν λόγω χάρτης (xάρτης 1) παρουσιάστηκε προσωπικά..

Exxon Mobil: Tρίτο συνεχόμενο τρίμηνο απωλειών - Ζημιές 680 εκατ. δολ.

 






Τρίτο συνεχές τρίμηνο ζημιών ανακοίνωσε την Παρασκευή 30/10/2020 η Exxon Mobil ενώ παράλληλα μείωσε και τις δαπάνες για το επόμενο έτος.

Η αμερικανική εταιρεία σημείωσε..

Η Ρωσία γύρισε στην τρόικα των κύριων εξαγωγέων πετρελαίου και πετρελαιοειδών στις ΗΠΑ






 Η Ρωσία μετά από τέσσερα χρόνια, πέρασε και πάλι στην τρίτη θέση ως προς τον όγκο των εξαγωγών πετρελαίου και πετρελαιοειδών στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Αύγουστο του 2020, εξάγοντας 17,1 εκατομμύρια βαρέλια καυσίμων, όπως συνάγεται από τα έγγραφα της Διεύθυνσης ενεργειακής..

Baker Hughes: Αυξήθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

 


Ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Οκτώβριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα καθώς οι εταιρείες πρόσθεσαν περισσότερες πλατφόρμες από τον Μάιο του 2018 ενώ παράλληλα ορισμένοι επέστρεψαν στις γεωτρήσεις μετά την άνοδο των τιμών του αργού.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, αυξήθηκε..

Η Κεντροδυτική Ευρώπη ανακαλύπτει ότι τα αιολικά δεν παρέχουν ασφάλεια ηλεκτροδότησης. Πού στρέφεται;

 




Ολοένα και μεγαλύτερες ανεμογεννήτριες ξεφυτρώνουν στη Βόρεια Θάλασσα και τη Βαλτική, όπως φαίνεται στο απόσπασμα χάρτη απ' το 4coffshore.com. Σε μια δεκαετία οι θάλασσες αυτές δεν θα είναι πια ελεύθερες στη ναυσιπλοΐα, δεν θα είναι πια ελεύθερες στην αλιεία και τον τουρισμό. Με τη βοήθεια και της ομίχλης δεν αποκλείεται να έχουμε και προσκρούσεις πλοίων και μην πείτε πως..