Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η «Γκαζπρόμ» προωθείται σε νέα αγορά


Газпром
Η «Γκαζπρόμ» έχει συνάψει το πρώτο μεγάλο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο για την προμήθεια φυσικού αερίου στην ασιατική αγορά. Μέσω θυγατρικής της εταιρίας ο όμιλος φυσικού αερίου υπόγραψε συμφωνία για την προμήθεια υγραερίου στην ινδική εταιρία GAIL. Οι αναλυτές είναι πεπεισμένοι ότι από στρατηγική άποψη αυτό το βήμα έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για τη Ρωσία.
Το συναφθέν με τη GAIL συμβόλαιο για την προμήθεια γαλάζιου καυσίμου είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία της «Γκαζπρόμ». Βάσει των όρων του η Ινδία στη διάρκεια 20 χρόνων θα παίρνει ετήσια 2,5 εκατ. τόνους ρωσικού φυσικού αερίου. Οι προμήθειες θα αρχίσουν το 2019. Σχολιάζοντας αυτή τη συμφωνία, ο επικεφαλής της «Γκαζπρόμ» Αλεξέι Μίλλερ δήλωσε ότι θεωρεί την ινδική αγορά ως μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες στην περιοχή. Οι εμπειρογνώμονες συμφωνούν απόλυτα με την άποψή του. Η σύναψη του συμβολαίου με τη GAIL αποτελεί σημαντικό στάδιο της στρατηγικής προώθησης της «Γκαζπρόμ» στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας, λέει ο ανεξάρτητος αναλυτής Ντμίτρι Λιουτιάγκιν: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

thumb
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Πριν ένα χρονο κυνηγούσαν βουλευτές και τώρα κυνηγούν… πακιστανούς στα πανήγυρια



Τέτοια εποχή πέρυσι οι νέοι κυνηγούσαν βουλευτές στα στενά και στις καφετέριες, γιαούρτωναν αβέρτα  και παρήγαγαν  event   και video υλικο για  μας στα socia media.
Άλλες εποχές  τότε.  Γεμάτες χρώμα μουσική, φως, συνθήματα, συναισθήματα και ποιότητα. Μέρες γεμάτες χαρακτήρα.  Μια  εποχή που σε άφηνε να πιστέψεις ότι θα κυνηγούσαν καποια στιγμή και τον τραπεζίτη ή τον πετρελαιά,  τον μεγιστάνα και τον τροϊκανό. Μια εποχή που υπήρχε αντίδραση και ελπίδα
Ένα χρόνο μετά  οι ίδιοι οι νεολαίοι κατέληξαν να κυνηγάνε Πακιστανούς στα πανηγύρια να πλακώνονται μεταξύ τους χωρισμένοι με μαύρα και κόκκινα μπλουζάκια  και…
Ευτυχώς να λες
γιατί θα μπορούσαν να βάλλουν αυτά τα παιδιά  να κυνηγούν κατσαρίδες και ποντίκια με λύσσα και μίσος. Να τα  εξευτελίσουν τελείως! Να μας εξευτελίσουν τελείως σαν χώρα και σαν δομή και σαν γονιούς
Όσο το θρεφτάρι μας σηκώνεται από τον καναπέ για να γίνει φασίστας και ρατσιστής στα 18 του ή για να πλακωθεί με φασίστες  δεν έχουμε καμιά ελπίδα κύριοι!   Στα 40 της αυτή  η γενιά “θρεφταριών” θα έχει μοιράσει την χώρα σε δυο μέρη μεταξύ των οποίων θα υπάρχει πολύ αίμα.
Καμιά αλλαγή  δεν διαφαίνεται συνολικά για το έθνος.
όλα πάνε απολύτως λάθος.
 Θα γίνουμε σκόνη …
Tag: Διαπιστώσεις 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ANAKOINΩΣΗ Π.Σ.Ε.Ε.Κ


                                                                                           


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μετά την καταβολή επιδόματος που το βάπτισαν Πριμ Παραγωγικότητας για το 2011 δυστυχώς επαληθευτήκαμε για μια ακόμη φορά, ότι υπάρχουν κατάφωρες αρνητικές διακρίσεις εργαζομένων.

Ξέχασε η Διοίκηση ότι, οι Διευθυντές είναι επιτυχημένοι όταν έχουν και
επιτυχημένους εργαζόμενους.

Συνεπώς η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ.

Καλούμε την Διοίκηση της Ε.Κ να Εφαρμόσει την διαδικασία καταβολής του Πριμ Παραγωγικότητας 2011 που υπάρχει εδώ και δεκαετίες και αναφέρεται ρητά στις πολιτικές της Ε.Κ

Οι εργαζόμενοι θα προσπαθήσουν με κάθε ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ και ΝΟΜΙΜΟ μέσο να επαναφέρουν την εργασιακή δικαιοσύνη


O ρόλος των Αμερικανών και γιατί οι Ρεμπουμπλικάνοι θέλουν τώρα το Grexit



Σε μία κλωστή κρέμονται οι ισορροπίες πάνω από την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, και όσο οι ΗΠΑ πλησιάζουν προς τις προεδρικές εκλογές τους,  οι συγκρούσεις  μεταξύ των δύο στρατοπέδων, αυτών που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ και αυτών που τη θέλουν εντός, θα κλιμακώνονται  επικίνδυνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες κάθε στρατόπεδο κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών αγωνίζεται για να πάρει το πάνω χέρι. Οι συσχετισμοί έχουν περιπλακεί, τόσο σε στρατηγικό όσο και γεωπολιτικό επίπεδο, ενώ οι χειρισμοί των πολιτικών συνέβαλαν στην πολυπλοκότητα, που αντιμετωπίζει κάθε σοβαρός αναλυτής, ως προς το τι ή δεν συμβαίνει ή είναι πιθανό να συμβεί.
Στην πορεία, μερικοί από τους παίκτες έχουν αλλάξει πλευρές – κυρίως από τον Λευκό Οίκο. Τον περασμένο Ιανουάριο η κυβέρνηση Obama κινούσε Ουρανό και Γη για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας γύρω από αυτήν, ενώ την ίδια στιγμή ήλπιζε να διευρύνει τις προσβάσεις της σ’ αυτήν, ιδιαίτερα μάλιστα στα θέματα των στρατιωτικών βάσεων, του ενεργειακού τομέα και του ορυκτού πλούτου. Τώρα η αμερικανική κυβέρνηση έχει ασκήσει κάθε επιρροή για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, κάτι που θα διευκόλυνε την επανεκλογή Obama.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έτσι στήθηκε η ιστορία με τα 600 δις.



Σκάει σε λίγο η φούσκα της ιδιοφυϊούς απάτης των 600 ΔΙΣ.
Και λέω ιδιοφυϊούς επειδή :
Υπάρχει Πιστοποιητικό Κατάθεσης Τίλτων (Deposit Receipt)
Αλλά δεν υπάρχουν λεφτά.
Το μυστικό κρύβεται πίσω από το πιστοποιητικό, στους τίτλους.
Που είναι είτε κούφιοι……….. είτε άνευ αξίας …………..
Είναι Αμερικάνικα Ομόλογα ή …………………. ;;;;;
Θα πέσει πολύ γέλιο…
Το παιχνίδι είναι απλό.
Βρίσκεις μια παρατράπεζα της πλάκας,
καταθέτεις τίτλους μούφα
και βρίσκεσαι στα χέρια σου με ένα DR
(Deposit Receipt – Αποδεικτικό Κατάθεσης).
Και μετά έρχεσαι στους ιθαγενείς στην Ελλάδα,
για να τους πουλήσεις καθρεφτάκια.
Το παραμύθι πουλάει επειδή ελάχιστοι στην Ελλάδα γνωρίζουν τι είναι και πως λειτουργούν τα DR και, ακόμη λιγότεροι, τι είναι τα CDR (Chinese Deposit Receipts).
Και επειδή μιλάμε για Chinese, μη πιστέψετε ότι το μυστικό της απάτης  κρύβεται στην Άπω Ανατολή.
Στην εγχώρια Ανατολή κρύβεται…………….
ΥΓ. Το αδίκημα είναι κακουργηματική απάτη με ζημία του δημοσίου, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας (600 ΔΙΣ), και η προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης είναι τα ΙΣΟΒΙΑ. 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Εγκαινιάζεται η νέα διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών



Οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες μπορούν πλέον να αναρτούν αγγελίες κενών θέσεων εργασίας και οι αναζητούντες εργασία να καταχωρούν τα βιογραφικά τους σημειώματα.
Ειδικότερα, οι πιστοποιημένες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικά από το χώρο τους, να ανεβάζουν κενές θέσεις εργασίας, να τις ενημερώνουν και να τις απενεργοποιούν, όταν θα παύουν να ισχύουν, να αναζητούν άτομα που ενδιαφέρονται για εργασία και έχουν καταχωρήσει βιογραφικό σημείωμα στη βάση δεδομένων του portal, και να υποβάλλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής σε προγράμματα ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης του Οργανισμού.
Όσον αφορά τους πιστοποιημένους χρήστες που αναζητούν εργασία θα μπορούν να υποβάλλουν βιογραφικά σημειώματα, με βάση τα οποία θα τους αναζητούν οι υποψήφιοι εργοδότες, να αναζητούν κενές θέσεις εργασίας, να εκτυπώνουν βεβαιώσεις ανεργίας ή επιδότησης και να υποβάλλουν αιτήσεις για ένταξή τους σε προγράμματα επιδότησης του ΟΑΕΔ.
Επιπλέον, μέσω της νέας διαδικτυακής πύλης προσφέρονται, μεταξύ άλλων, καλύτερη και ευκολότερη ενημέρωση των λειτουργιών και δραστηριοτήτων του Οργανισμού, εξειδικευμένη πληροφόρηση στους χρήστες της πύλης μέσω της διαδικασίας ερωτήσεων/απαντήσεων, εξατομικευμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους συναλλασσόμενους με τον Οργανισμό καθώς και χορήγηση βεβαιώσεων ανεργίας και επιδότησης ανεργίας ηλεκτρονικά, ώστε να απαλλάσσεται ο πολίτης από την προσέλευση στον ΟΑΕΔ. 
ΠΗΓΗ:news247.gr

Πακέτο Μέτρων για την Πάταξη του Λαθρεμπορίου στα Καύσιμα Προωθούν ΥΠΑΝ, ΥΠΕΚΑ και ΥΠΟΙΚ



Πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης καυσίμων προωθούν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Περιβάλλοντος- Ενέργειας, με στόχο την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την άρση των στρεβλώσεων. 

Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και της ηγεσίας του υπουργείου με την τρόικα, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε και σχετική διυπουργική σύσκεψη, με στόχο τα μέτρα να ανακοινωθούν σε ορίζοντα λίγων εβδομάδων. Στα μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνεται και η έκδοση των αποφάσεων για την εφαρμογή του σχετικού νόμου που ψηφίστηκε πέρυσι και αφορούν μεταξύ άλλων τη σήμανση και παρακολούθηση των βυτιοφόρων, την ιχνηθέτηση των καυσίμων, την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου εισροών- εκροών κ.α. 
Στη συνάντηση με την τρόικα, σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, έγινε απολογισμός των δράσεων του υπουργείου και παρουσίαση των προτεραιοτήτων για την επόμενη περίοδο. Οι πληροφορίες από τις ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν έγινε ειδική συζήτηση για το θέμα των τιμών και της ακρίβειας, παρουσιάστηκε ωστόσο το σύνολο των παρεμβάσεων για άνοιγμα αγορών, άρση εμποδίων, πάταξη των καρτέλ, που εξετάζονται υπό το πρίσμα της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και του οφέλους για τους καταναλωτές. 
Δεν τέθηκε επίσης στη σημερινή συνάντηση θέμα αλλαγών στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αν και δεν αποκλείεται τούτο να τεθεί στο πλαίσιο και των συζητήσεων στο υπουργείο Εργασίας για τη διευθέτηση του ωραρίου απασχόλησης. Στη συνάντηση με την τρόικα συζητήθηκαν επίσης: 
- Ο νέος επενδυτικός νόμος που πρόκειται να ανακοινωθεί αργότερα από το υπουργείο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ιαπωνία πραγματοποίησε την πρώτη εξόρυξη πετρελαίου σχιστόλιθου



Η Ιαπωνία πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη στην ιστορία της εξόρυξη πετρελαίου σχιστόλιθου από τα δικά της κοιτάσματα στην επαρχία Ακίτα στο νησί Χονσού.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Japan Petroleum Explorration.
Υπολογίζεται ότι τα αποθέματα στην Ακίτα ανέρχονται περίπου σε 5 εκατομμύρια βαρέλια, κάτι που αποτελεί όλο κιόλο το 10% των ετήσιων αναγκών της χώρας. Παρόλα αυτά η σημερινή επιτυχία μπορεί να σταθεί για την Ιαπωνία ουσιαστικό άλμα στον τομέα της επεξεργασίας τεχνολογιών εξόρυξης πετρελαίου σχιστόλιθου.
ΠΗΓΗ: defenecenet.gr

Αποχώρηση-βόμβα του Γιάννη Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ λόγω της λίστας Λαγκάρντ



Παραθέτω τη δήλωση αποχώρησης του Γιάννη Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ:
Ως μέλος κυβερνήσεων που κλήθηκαν μετά το 2009 να αντιμετωπίσουν την υπερχρέωση της πατρίδας μας. Υπερχρέωση που είχε συντελεστεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, κατά τη διάρκεια της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης. Ως μέλος κυβερνήσεων που κατ’ επανάληψη βρέθηκα προ τετελεσμένων γεγονότων και υποχρεώθηκα να εγκρίνω περικοπές μισθών και συντάξεων, προκειμένου η...
...Ελλάδα να παραμείνει όρθια, θεωρώ πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο ό,τι έχει επιβεβαιωθεί σχετικά με την περιβόητη πια λίστα «Λαγκάρντ». Λίστα που αφορά στον πυρήνα της την αποφασιστικότητα ή μη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι.
Θεωρώ στο σύνολό τους αδιανόητα, για ευνομούμενη πολιτεία, όσα για πρώτη φορά ακόμη κι εμείς μαθαίνουμε και δύο φορές αδικαιολόγητα. Το ποτήρι ξεχείλισε.
Με βάση αυτά το λιγότερο που η συνείδησή μου επιβάλει είναι να αποχωρήσω από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, από ένα ΠΑΣΟΚ στο οποίο έχουν επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης.
Αντιλήψεις και πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στην ηθική παρακμή, καθώς και την ελληνική κοινωνία στην αγανάκτηση και στην οργή. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΩΝ "ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ"!...


 
Η τρόικα δεν δέχεται ότι οι Έλληνες έχουν «ματώσει» αρκετά και απαιτεί επιπλέον θυσίες. Σε αυτό το συμπέρασμα συγκλίνουν όλα τα ρεπορτάζ που δημοσιεύονται τις τελευταίες ημέρες. Ανάμεσα στα άλλα, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν από τους εργαζομένους περισσότερες ώρες δουλειάς με περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους, καθώς και γενναίο «ψαλίδι» στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων - με στόχο, όπως λένε, τη μείωση των δαπανών και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

 Ας ρίξουμε, όμως, μια σύντομη ματιά στα όσα μας λένε τα στοιχεία.

Πρώτον: Όσον αφορά στον χρόνο εργασίας, η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ αποδεικνύει ότι κάθε εργαζόμενος στην Ελλάδα αφιερώνει κατά μέσο όρο για τη δουλειά του 2.017 ώρες ετησίως. Ο αριθμός αυτός κατατάσσει αυτομάτως τη χώρα πρώτη ανάμεσα στους εταίρους της στην Ε.Ε. και δεύτερη ανάμεσα στις 34 χώρες-μέλη του διεθνούς οργανισμού. Άρα, δεν μπορεί να υφίσταται επιχείρημα ότι «ο Έλληνας δουλεύει λίγο».
Δεύτερον: Σε σχέση με τις αμοιβές, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΒΕΑ που προέρχονται από πρόσφατη έρευνα του επιμελητηρίου στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα παίρνουν τα λιγότερα χρήματα, που ανέρχονται σε 10.110 ευρώ τον χρόνο κατά μέσο όρο. Χαμηλότερα, δηλαδή, ακόμη και από τα 10.882 ευρώ των Πορτογάλων ή, πολύ περισσότερο, τα 16.382 ευρώ των Ισπανών. Κατά συνέπεια, είναι έωλο και το επιχείρημα ότι «ο Έλληνας είναι ακριβός».
Τρίτον: Αναφορικά με τους δημόσιους υπάλληλους, η απογραφή του 2010 τους καταμέτρησε σε 768.000. Την Ανοιξη του 2011, οι εταιρείες Icap Group και Hay Group, σε έρευνα για τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, τόνιζαν πως «το μέγεθος της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα συμβαδίζει με το αντίστοιχο μέγεθος των αναπτυγμένων οικονομικά χωρών, ειδικά της Ε.Ε.», ενώ διαπίστωναν ότι το 50% των δημοσίων υπαλλήλων είχε μεικτές αποδοχές κάτω των 1.639 ευρώ μηνιαίως. Και ένα χρόνο αργότερα, ο τότε αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Ρέππας δήλωνε ότι οι μόνιμοι στο Δημόσιο ανέρχονται σε 636.000. Έτσι, μάλλον είναι μύθος ο ισχυρισμός ότι «το Δημόσιο έχει υπεράριθμους εργαζομένους». Και ακόμη: Τα δύο προηγούμενα χρόνια, διαρκώς αυξάνονται οι ώρες δουλειάς, πέφτουν οι μισθοί και μειώνεται ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων.
Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η Ελλάδα βρίσκεται στην 96η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην ανταγωνιστικότητα ανάμεσα σε 144 χώρες, κατρακυλώντας έξι θέσεις από πέρυσι. Και την ίδια στιγμή, η μείωση του κόστους εργασίας δεν βοήθησε ώστε να πέσουν οι τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία, όπως σημειώνει η Eurostat, είναι στην πλειονότητά τους πολύ ακριβότερα σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ε.Ε.
Το συμπέρασμα είναι μάλλον αδιαμφισβήτητο: Τα επιχειρήματα των τροϊκανών καταρρίπτονται στην πράξη. Το δε ερώτημα είναι απολύτως φυσιολογικό: Με ποιο τρόπο καταφέρνουν και στριμώχνουν τους συνομιλητές τους; 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Reuters: "Η τράπεζα Πειραιώς απορροφά την Γενική"!



Η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται σε προκαταρτική συμφωνία με την γαλλική Societe Generale για την εξαγορά της ζημιογόνου θυγατρικής της Geniki (Γενική Τράπεζα) , μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές με ....
γνώση της υπόθεσης. 
«Υπάρχει μια προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, αναφέρει στο Reuters πηγή που βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις. 
«Εκτιμώ ότι θα χρειαστούν μία ή δύο εβδομάδες για να εξασφαλίσουν οι τράπεζες τις αναγκαίες εγκρίσεις» αναφέρει η ίδια πηγή. 
Δεύτερη πηγή από τον τραπεζικό κλάδο επιβεβαίωσε την προκαταρκτική συμφωνία και επισήμανε ότι θα χρειαστεί το πράσινο φως από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). 
Οι δύο τράπεζες δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο στο πρακτορείο. 
ΠΗΓΗ:pak-elta.gr

Η ConocoPhillips Εγκαταλείπει το Κασαγκάν



Η αμερικανική πετρελαϊκή ConocoPhillips δηλώνει έτοιμη να πουλήσει το μερίδιό της στο τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου Κασαγκάν, το οποίο ενδιαφέρεται να αποκτήσει η κυβέρνηση του Καζακστάν, όπως ανέφεραν κρατικοί αξιωματούχοι την Τρίτη.
Η εταιρεία κατέχει το 8,4% στο έργο και ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας, Σαουάτ Μινμπάγιεφ, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει η βούληση να πωληθεί. Ως πιθανός λόγος για την απόφαση αυτή της ConocoPhillips προβάλλεται η καθυστέρηση στην ανάπτυξη του Κασαγκάν.
Η κοινοπραξία που έχει αναλάβει την ανάπτυξή του, είχε προαναγγείλει ότι η παραγωγή θα ξεκινούσε αυτόν τον Δεκέμβριο, αλλά η ημερομηνία τελικά μετατίθεται για τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον υπουργό 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

Κόλπος Μεξικού: Αντί για πετρέλαιο βρίσκουν βόμβες!



Μεγάλες ποσότητες βομβών και χημικών όπλων που έριξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στον Κόλπο του Μεξικού μετά από το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για την υπεράκτια εξόρυξη πετρελαίου, σύμφωνα με ωκεανογράφους του Πανεπιστημίου του Τέξας A&M.
Όπως επισημαίνουν οι καθηγητές ωκεανογραφίας Ουίλιαμ Μπράιαντ και Νιλ Σλόουι, εκατομμύρια κιλά βομβών και άλλων πυρομαχικών που δεν έχουν εκραγεί παραμένουν στο βυθό του Κόλπου του Μεξικού και στα ανοιχτά τουλάχιστον άλλων 16 αμερικανικών πολιτειών, από το Νιου Τζέρσεϊ μέχρι τη Χαβάη.
Αυτό όμως δεν αποτελεί μυστικό. «Το ξέρουμε εδώ και δεκαετίες στις θαλάσσιες επιστήμες και την ωκεανογραφία», αναφέρει ο Μπράιαντ μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και άλλων χωρών έριχναν πυρομαχικά και χημικά όπλα στους ωκεανούς από το 1946 μέχρι την απαγόρευση της πρακτικής αυτής, το 1970, από την αμερικανική νομοθεσία και μία διεθνή συνθήκη, σύμφωνα με τον ίδιο.
Ωστόσο πλέον κανείς δεν γνωρίζει πόσο μεγάλες ποσότητες παραμένουν στους ωκεανούς και σε ποιες ακριβώς τοποθεσίες. «Αυτές οι βόμβες αποτελούν απειλή σήμερα και κανείς δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Αν χημικοί παράγοντες διαχέονται στη θάλασσα, αυτό είναι πραγματικό πρόβλημα. Αν κάποιες από αυτές μπορούν ακόμα να εκραγούν, αυτό είναι ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα», σύμφωνα με τον Μπράιαντ
 ΠEΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιράκ προς Τουρκία: "Εγκαταλείψτε άμεσα το βόρειο Ιράκ" ! - Από παντού σφαλιάρες



Απανωτά χτυπήματα δέχεται του τελευταίους μήνες η εικόνα της Τουρκίας ως μεγάλης γεωπολιτικής δύναμης με την Συρία να καταρρίπτει ατιμώρητη το RF-4E ενώ την ίδια στιγμή το PKK φαίνεται να έχει επιτύχει την εξουδετέρωση του τουρκικού Στρατού στο τουρκικό Κουρδιστάν. Σήμερα ήταν η σειρά της κυβέρνησης του Ιράκ μίας χώρας που ακόμα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, η οποία απαίτησε την απομάκρυνση των στρατιωτικών βάσεων που διατηρεί η Τουρκία στο Β. Ιράκ από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.
Πρόκειται για τις στρατιωτικές βάσεις στη Batufa, το εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο Bamerni όπου σταθμεύουν μεταγωγικά και επιθετικά ελικόπτερα, τη Begova και το Kanimasi, που βρίσκονται στην επαρχία Dohuk κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και στις οποίες ο τουρκικός Στρατός διατηρεί 2.000 άνδρες.
Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιρακινής κυβέρνησης Ali Debbag, «Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να κλείσει όλες τις ξένες στρατιωτικές βάσεις που λειτουργούν στο ιρακινό έδαφος και να εκδιώξει τα ξένα στρατεύματα που εδρεύουν στη χώρα, απαγορεύοντας ταυτοχρόνως και την είσοδο ξένων στρατευμάτων στο έδαφος της επικράτειας του Ιράκ». Συμπληρώνοντας ο Ali Debbag δήλωσε ότι, "το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει από το Κοινοβούλιο να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με βάση τις οποίες είχε αποφασιστεί η λειτουργία βάσεων ξένων χωρών στο έδαφος του Ιράκ". 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πετρέλαιο της Ρωσίας μπορεί να τελειώσει μετά από 22 χρόνια, λέει επιστήμονας


нефтяные платформа Апшерон Каспийское море нефть
Τα αποθέματα πετρελαίου στο έδαφος της Ρωσίας μπορούν να τελειώσουν σε 22 χρόνια, θεωρεί ο συνεργάτης του Κρατικού Πετρελαϊκού Χημικού Πανεπιστημίου της Ουφά Φαρχάντ Βιλντάνοφ.
Με αυτήν την εκτίμηση ο επιστήμονας, που μίλησε σήμερα Τρίτη στην 26η Διεθνή Επιστημονική-Πειραματική Διάσκεψη «Χημικά αντιδραστήρια και χημικές διαδικασίες ελαφρών βαρών Reaktiv-2012», επιβεβαίωσε την απαισιόδοξη πρόγνωση, που είχε γίνει νωρίτερα από το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομίας. «Δεν μπορούμε να βασιζόμαστε μόνο στις αισιόδοξες προγνώσεις των Ρώσων ειδικών, θεωρώντας ότι το πετρέλαιο επαρκεί για 150 έτη. Είναι απαραίτητο να περάσουμε σε νέες ενεργειακές πηγές από πρώτη ύλη», υπογράμμισε ο Φαρχάντ Βιλντάνοφ. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Εισαγγελέας για ΜΚΟ: Το πάρτι στο ΥΠΕΞ τελείωσε ... οι χειροπέδες έρχονται!



To πάρτι των ΜΚΟ και της διαχείρισης απόρρητων κοδυλίων κατά την περίοδο της υπουργείας του Γιώργου Παπανδρέου και του Δ.Δρούτσα το 2009-2010 στο υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται ότι θα τελειώσει με ... hangover: Σύμφωνα με πληροφορίες ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης που ερευνά την υπόθεση  έχει συγκεντρώσει σοβαρά στοιχεία που στοιχειοθετούν το αδίκημα της διάπραξης αξιοποίνων πράξεων. Η έρευνα των εισαγγελέων συμπεριέλαβε και τα «μυστικά κονδύλια» , που φέρεται ότι διατέθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών την περίοδο 2009-2010.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η έρευνα του αναπληρωτή οικονομικού Εισαγγελέα Σπύρου Μουζακίτη έχει ήδη εντοπίσει τουλάχιστον τρία πρόσωπα, υπηρεσιακούς παράγοντες, από τους οποίος ζητούνται πλέον εξηγήσεις.
Ο Σπύρος Μουζακίτης καλεί με την ιδιότητα του υπόπτου διάπραξης αδικήματος τους εν λόγω υπηρεσιακούς παράγοντες να λογοδοτήσουν ώστε να κρίνει αν θα προχωρήσει στη συνέχεια στην άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση.
Η εισαγγελική έρευνα είχε παραγγελθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη. Ας ελπίσουμε ότι οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί να καταφέρουν να σπάσουν αυτό το απόστημα που εργάστηκε κατά των συμφερόντων της χώρας στο πλαίσιο της "παγκοσμιοποιημένης" αντίληψης του Γ.Παπανδρέου.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

NYT για Ελλάδα: "Τους περιμένει ένα εφιαλτικό μέλλον και μια χαμένη γενιά λόγω Γερμανίας"



Ένα εφιαλτικό εγγύς μέλλον για την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία βλέπουν οι New York Times σε σημερινό τους κύριο άρθρο με το οποίο στηλιτεύουν την Γερμανία ότι με την επιμονή  της σε "αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας" οδηγεί στο χάος τον ευρωπαϊκό Νότο και το ευρώ στην διάλυση.
"Η υπομονή του κόσμου εξαντλείται, οι αντιδράσεις σε Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία αυξάνονται συνέχεια, οι αριθμοί των διαδηλωτών είναι πολύ μεγάλοι για να τους αγνοήσουν οι πολιτικοί" , λέει. Η εφημερίδα επικρίνει σφοδρά και την γερμανική πολιτική για τις "αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας που δεν αντιλαμβάνεται ότι χριεάζεται άμεση ρευστότητα για να μην καταρρεύσουν οι αγορές".
Ειδικότερα, όσον αφορά την Ελλάδα (με ποσοστό ανεργίας 24,4% τον Ιούνιο 2012), τονίζεται ότι, όπως και στην Ισπανία, η ανεργία έφτασε σε ιστορικά ύψη για την ευρωζώνη, ενώ παρ'όλα αυτά οι κυβερνήσει των δύο χωρών προχωρούν στα σχέδιά τους για αυστηρότερους προϋπολογισμούς λιτότητας, γεγονός που καθιστά ζοφερότερες τις προοπτικές στον εργασιακό τομέα. 
Παρατίθεται μάλιστα η σχετική δήλωση του Τζόναθαν Τοντ, εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της Eurostat: "Η ανεργία αποτελεί σοβαρή απειλή στην κοινωνική συνοχή και αυξάνει τον κίνδυνο πολιτικού εξτρεμισμού" εννοώντας τα ισχυρά εθνικιστικά κινήματα που αναπτύσσονται, ενώ η εφημερίδα θεωρεί σχεδόν βέβαιη την απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Oι Μουσουλμάνοι εξισλαμίζουν Έλληνες στην Κορυτσά



Οι Μουσουλμάνοι εξισλαμίζουν Έλληνες στην Κορυτσά, θυμίζοντας εποχές Τουρκοκρατίας. Και το κάνουν μέσω των σχολείων, γεγονός που δείχνει την επικινδυνότητα του εγχειρήματος. Οι Ελληνορθόδοξοι της Κορυτσάς καταγγέλλουν τις πρακτικές εξισλαμισμού του ορθόδοξου πληθυσμού, που χρησιμοποιεί το μουσουλμανικό λύκειο «Μεντρεσέ».
Όπως τονίζεται στην καταγγελία, «μέσω φυλλαδίων και ανθρώπων με μοντέρνα εμφάνιση και ρητορική, εξαπατούν κατά την ώρα της διδασκαλίας και του διαλείμματος τους μαθητές άλλων σχολείων. Αυτά τα άτομα διαφημίζουν ένα δήθεν λαϊκό και μοντέρνο σχολείο, ενώ είναι σε όλους γνωστό ότι το σχολείο αυτό είναι θρησκευτικό και στο οποίο μπορεί να πάει κάθε πιστός μουσουλμάνος με την ελεύθερη του βούληση. Αλλά δεν επιτρέπεται να εξαπατάς μαθητές με όνειρα και απληροφόρητους των άλλων θρησκειών, προσφέροντας τους «γη και ύδωρ» και καταπατώντας ξεκάθαρα τα δικαιώματα του ανθρώπου, ο οποίος επιλέγει ελεύθερα να πιστεύει εκεί που θέλει».
Οι Ελληνορθόδοξοι της Κορυτσάς προχωρούν και σε συγκεκριμένες αναφορές: «Καταγγέλλουμε όλες τις κρατικές υποδομές, διεύθυνση Εκπαίδευσης Κορυτσάς, την περιφέρεια, το υπουργείο Παιδείας, και όλες όσες από τις δημόσιες υπηρεσίες εμπλέκονται με την εκπαίδευση και δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν τα προβλήματα αυτά, που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά. Μήπως δεν τα ξέρουν; Η τα γνωρίζουν και κλείνουν τα μάτια μπροστά στα λεφτά των Τούρκων και των Αράβων;
Ακόμη καταγγέλλουμε την λεκτική βία  που ασκήθηκε στον ψάλτη (τ’ όνομα τους δεν το γράφουμε για ευνόητους λόγους) του καθεδρικού ναού Κορυτσάς, τον οποίο δύο άτομα από κάποια αδελφότητα «Βάσα» τον σταμάτησαν μετά τον εσπερινό και αφού του έκαναν παρατήρηση για τους ψαλμούς και τα τροπάρια, που είπε ελληνικά (ο ίδιος ξέρει να διαβάσει ελάχιστα αλβανικά) τον «συμβούλεψαν» να μην το επαναλάβει, γιατί θα το μετανιώσει». Και προσθέτουν: «Τώρα πια πέρασε πολύς καιρός που εμείς οι ορθόδοξοι διωκόμαστε και χτυπιόμαστε με όλους τους τρόπους. Τόσο πολύ, που σχεδόν όλοι φοβούνται να μιλήσουν». (katoci) 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr