Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Rallying Oil Prices Are A Headache For Airlines

 


As if the airline sector needed another trouble on top of the reduced travel demand due to the pandemic, oil prices at their highest in a year are set to raise jet fuel costs for the industry that has been suffering a lot from the lockdowns, flight bans, border closures, and quarantines with COVID-19.

Oil prices hit a one-year high this week amid signs of a tightening oil market and risk appetite..

Η Sumitomo πωλεί το μερίδιο της στο Eagle Ford και εγκαταλείπει το σχιστολιθικό των ΗΠΑ

 






Η ιαπωνική εμπορική εταιρεία Sumitomo Corp εγκατέλειψε την επιχείρηση σχιστολιθικού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, πωλώντας το μερίδιό της σε ένα έργο στο Eagle Ford κατά τη διάρκεια του τριμήνου Οκτωβρίου έως Δεκεμβρίου του 2020, ανακοίνωσε ..

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου 2021: πρόληψη των κινδύνων εμφάνισης καρκίνου στην εργασία

 


Κάθε χρόνο, στις 4 Φεβρουαρίου, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου εστιάζει την παγκόσμια προσοχή στον καρκίνο και στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία του, αναγνωρίζοντας τη δέσμευση των οργανισμών, των κοινοτήτων και των ατόμων να μειώσουν τον παγκόσμιο αντίκτυπο της νόσου.

Η πανδημία Covid-19 έχει επηρεάσει σημαντικά τους καρκινοπαθείς λόγω αναβολής του προσυμπτωματικού τους ελέγχου καθώς και των καθυστερήσεων και των τροποποιήσεων στις θεραπείες τους. Στο πλαίσιο αυτό, το ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου αποτελεί ευκαιρία για τον μετριασμό των επιπτώσεων της πανδημίας στην..

Marathon to shut Galveston Bay FCC, other units for overhaul

 


Marathon Petroleum Corp plans to shut the gasoline-producing fluidic catalytic cracker 3 (FCC 3) at its 585,000 barrel-per-day (bpd) Galveston Bay Refinery in Texas City, Texas, in mid-February for a planned overhaul, said sources familiar with plant operations.

The 140,000-bpd FCC 3, 31,500-bpd alkylation..

Η OMV δεν βλέπει καμία ανακύκλωση διυλιστηρίων το 2021



 Ο αυστριακός όμιλος πετρελαίου και φυσικού αερίου OMV αναμένει ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου το 2021 μετά τα αποτελέσματα του 2020 που επλήγησαν από την πανδημία κοραναϊού, παρόλο που δεν βλέπει βελτίωση στο ποσοστό χρησιμοποίησης των ευρωπαϊκών διυλιστηρίων.

Η OMV δήλωσε την Πέμπτη ότι το λειτουργικό..

Πόσο στοίχισε η πανδημία στην κατανάλωση πετρελαιοειδών

 




Στο -8,5% έκλεισε τελικά το 2020 η εγχώρια ζήτηση πετρελαιοειδών, επηρεάζοντας αρνητικά τις οικονομικές επιδόσεις των διυλιστηρίων, των εταιρειών εμπορίας και των πρατηρίων καυσίμων. Ωστόσο, ωφελημένες από τη συγκεκριμένη εξέλιξη βγήκαν οι ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς το ποσοστό πτώσης στα..

Πτώση των κερδών της Shell κατά 71% στα 4,8 δισ. δολάρια το 2020

 




Απότομη ήταν η πτώση των κερδών της Shell, καθώς ο κορωνοϊός συνέβαλε επιδραστικά στα αποτελέσματα της παγκόσμιας βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Όπως αναμεταδίδει το CNBC, τα ετήσια προσαρμοσμένα κέρδη της Shell μειώθηκαν στα 4,8 δισ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση 71% σε σχέση με το 2019. Οι αναλυτές που..

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου: #IAmAndIWill : Ενημερώνουμε Διεκδικούμε Εμπνέουμε

 


Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Ένωση για τον Έλεγχο του Καρκίνου (U.I.C.C)ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου αποτελώντας μία ημερομηνία-ορόσημο για ολόκληρη την ογκολογική κοινότητα, τους ασθενείς και τους οικείους τους.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου τιμάται εν μέσω..

Στροφή στις ανανεώσιμες για τα αμερικανικά διυλιστήρια

 


Μετά από ένα έτος ζοφερών απωλειών εν μέσω lockdowns λόγω της πανδημίας που μείωσαν τη ζήτηση για καύσιμα, τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα διυλιστήρια των ΗΠΑ προωθούν σχέδια για την ενίσχυση της παραγωγής ανανεώσιμων καυσίμων.

Τα ανανεώσιμα καύσιμα αντιπροσωπεύουν μια ασημένια επένδυση για διυλιστήρια..