Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Νορβηγία: Νέος γύρος χορήγησης αδειών για πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr 
Η Νορβηγία θα πραγματοποιήσει νέο γύρο αδειοδότησης για υπεράκτια πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου διευρύνοντας περαιτέρω την έκταση ερευνών που είναι διαθέσιμη στις επιχειρήσεις ενέργειας, ανακοίνωσε το υπουργείο πετρελαίου την Τετάρτη 9/5/2018.

Περιοχές της Βόρειας Θάλασσας, της Νορβηγικής Θάλασσας και της Θάλασσας του Μπάρεντς θα προσφερθούν στις πετρελαϊκές εταιρείες οι οποίες θα..

ΕΙΑ: Μειώθηκαν τα αποθέματα και οι εισαγωγές πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου, βενζίνης και αποσταγμάτων των ΗΠΑ υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι εισαγωγές αργού πετρελαίου μειώθηκαν δραματικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ την Τετάρτη 9/5/2018.

Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 4 Μαΐου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για μείωση 719.000 βαρελιών.

Οι καθαρές εισαγωγές μειώθηκαν..

ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΣΕΩΝ ΓΣΕΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Από το gsee.gr
Τις θέσεις για την πρόσφατη μελέτη που εκπονήθηκε για λογαριασμό του ΥπουργείουΕργασίας, σχετικά με το ρόλο της διαιτησίας στο θεσμό των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, απέστειλε σήμερα η Συνομοσπονδία στην αρμόδια Υπουργό.

Στο κείμενο θέσεων, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι η πρόσφατη Μελέτη επιβεβαιώνει πλήρως τις απόψεις και τις θέσεις της για τη λειτουργία της διαιτησίας  και γενικότερα για το πλαίσιο και τη λειτουργία των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι..

«Βιολογική» μεμβράνη δεσμεύει το 90% του διοξειδίου του άνθρακα από τις εκπομπές των σταθμών παραγωγής ενέργειας

Από το naftemporiki.gr
Ερευνητές από τα εργαστήρια Sandia National Laboratories στις ΗΠΑ ανέπτυξαν μια νέα, βιολογικά εμπνευσμένη μεμβράνη που μπορεί να δεσμεύει διοξείδιο του άνθρακα από τις εκπομπές των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η φθηνή μέθοδός μας ακολουθεί το παράδειγμα της φύσης στη χρήση μιας μεμβράνης με βάση το νερό, πάχους μόλις 18 νανομέτρων, που ενσωματώνει φυσικά ένζυμα για να δεσμεύσει το 90% του διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνεται. Αυτή η επίδοση είναι..

Ποιές ενεργειακές εταιρείες έχουν υπογράψει συμβόλαια με το Ιράν

Από το worldenergynews.gr
Η απόφαση του Donald Trump για απόσυρση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που υπεγράφη το 2015, αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δημιουργεί προβλήματα στους Ευρωπαίους εταίρους των ΗΠΑ και φυσικά αυξάνει την αβεβαιότητα για τη ροή των προμηθειών πετρελαίου προς τη Δύση.
Ταυτόχρονα θέτει σε κίνδυνο μία..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΠΕΠ

Από το gsee.gr
Επιστολή στα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας απέστειλε η ΓΣΕΕ, σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσώπων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Η Συνομοσπονδία τονίζει  στην επιστολή της, το ιδιαίτερα συγκρουσιακό κλίμα το τελευταίο διάστημα στον Οργανισμό, με έντονα τα σημάδια ανορθολογικής και εμπαθούς διοικητικής κουλτούρας και γνωστοποιεί την απόφασή της να..

Στην κορυφή η Gazprom για τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Στην θέση του οδηγού βρίσκεται η ρωσική εταιρεία της Gazprom όσον αφορά τις συνολικές προοπτικές παραγωγής πετρελαίου έως το 2020 μεταξύ των εθνικών πετρελαϊκών εταιρειών (NOC), σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων GlobalData και την εταιρεία αναλύσεων σήμερα (9/5).

Οι εξαγωγές αερίου της Gazprom προς χώρες εκτός της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κράτων αυξήθηκε..

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την ΠΟΠΕΚ - Ο Ασμάτογλου πρόεδρος και πάλι

Από το energypress.gr
Στο Ηράκλειο της Κρήτης πραγματοποιήθηκε στις 6/5/2018 η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Όπως τονίζει η ΠΟΠΕΚ σε ανακοίνωσή της, με την παρουσία από όλη την Ελλάδα,  των εκπροσώπων των πρωτοβάθμιών οργανώσεων-μελών της Π.Ο.Π.Ε.Κ., διεξήχθησαν με συζήτηση,  τοποθετήσεις, προτάσεις όλα τα θέματα που απασχολούν..

Αισιόδοξο μήνυμα από τα ΕΛΠΕ για μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στα υγρά καύσιμα

Από το energypress.gr
Την ώρα που η ΕΕ διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο -σε παγκόσμιο επίπεδο- στο ζήτημα της αντιμετώπισης του φαινομένου της Κλιματικής Αλλαγής, ο ευρωπαϊκός κλάδος διύλισης δείχνει να αναλαμβάνει με αποφασιστικό τρόπο τα ηνία της προσπάθειας προκειμένου οι βιομηχανίες του κλάδου να περιορίσουν δραστικά τις εκπομπές αερίων, που συμβάλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. «Ναι, η αλλαγή του κλίματος είνα..

Το γεωπολιτικό προβάδισμα του East Med - Και τα προς απάντηση ερωτήματα

Από το energypress.gr
Ενα γεωοπολιτικό αβαντάζ έναντι άλλων λύσεων για την μεταφορά του ισραηλινού και κυπριακού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, έχει δώσει στο σχέδιο του αγωγού East Med, η σταθερή απομάκρυνση τα δύο τελευταία χρόνια της Τουρκίας από τη Δύση.

Το γεγονός ότι οι σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον και την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται στο χαμηλότερο..

Ευχαριστήρια επιστολή του Εκπροσώπου των Εργαζομένων



Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Κληθήκαμε στις 23 & 24 Απριλίου να αναδείξουμε με την ψήφο μας τους νέους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ της Εταιρείας αλλά και με την συμμετοχή μας να ενισχύσουμε αυτό τον θεσμό.  


Θέλω να σας εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ ..