Σάββατο 5 Μαΐου 2012

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012

Εγκλημα χωρίς τιμωρία Δύο χρόνια από την τραγωδία της Marfin




Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από το ατιμώρητο έγκλημα της πυρπόλησης του πρώην υποκαταστήματος της Marfin στην οδό Σταδίου και τον τραγικό θάνατο τριών υπαλλήλων της τράπεζας, ανάμεσα τους και μιας γυναίκας εγκύου στον 4ο μήνα, από άγνωστους κουκουλοφόρους στη διάρκεια μαζικών διαδηλώσεων κατά του πρώτου Μνημονίου.
Η φωτιά προκλήθηκε μετά από ρίψη μολότοφ από κουκουλοφόρους και είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν μέσα στο νεοκλασικό κτίριο οι υπάλληλοι της τράπεζας, τρεις από τους οποίους βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη.
Στη δίνη εκείνων των τραγικών γεγονότων, στην απαρχή των δεινών που επέφερε στη χώρα και στους Έλληνες το Μνημόνιο, την τελευταία τους πνοή άφησαν η 32χρονη έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η 35χρονη Βιβή Ζούλια και ο 36χρονος Νώντας Τσακάλης. 
Περισσότερα.. 
ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr

Ongun Yoldemir: Τι Ισχύει Σήμερα στην Τουρκία Όσον Αφορά τις Έρευνες για Υδρογονάνθρακες (video)




Ο κ. Ongun Yoldemir, διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής Merty Energy, έδωσε πρόσφατα στο ελληνικό κοινό μια πλήρη εικόνα για το ρυθμιστικό και επιχειρηματικό καθεστώς που υπάρχει στην Τουρκία σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων. Παράλληλα, παρουσίασε το γεωλογικό προφίλ της χώρας, με έμφαση στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο, περιοχές οι οποίες ενδιαφέρουν και την ελληνική πλευρά.
Η ομιλία του (στην αγγλική γλώσσα) έγινε στα πλαίσια της πρόσφατης ημερίδας του ΙΕΝΕ για τους υδρογονάνθρακες, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή ειδικών και φορέων από τις χώρες της περιοχής της ΝΑ Ευρώπης.  
Περισσοτερα..
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr

Το Βενζινάδικο του Μέλλοντος θα Είναι Ηλιακό





Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αργούν ακόμα να υιοθετηθούν από το κοινό διεθνώς, λόγω του υψηλού τους κόστους αλλά και της έλλειψης υποδομών για τη λειτουργία τους. Στα πλαίσια αυτά, η Honda παρουσίασε τα σχέδιά της για τη δημιουργία σταθμών φόρτισης με φωτοβολταϊκά, ώστε να πραγματοποιήσει ευρείες δοκιμές.
Οι σταθμοί θα παράγουν την απαιτούμενη ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή τους, δημιουργώντας έναν πλήρη κύκλο παραγωγής και κατανάλωσης καθαρής ενέργειας.
Το πρόγραμμα αυτό πρόκειται να ξεκινήσει στις ιαπωνικές πόλεις Saitama, Kumagaya και Chichibu 
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr