Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΕ ΓΙΑ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ

Από το poenergias.gr
          Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας στηρίζει τον αγώνα των Σωματείων μελών μας που αντιτίθενται στο προς κατάθεση Νομοσχέδιο διάσπασης της ΔΕΠΑ με τη δημιουργία δύο ξεχωριστών Εταιρειών σε δίκτυα υποδομών και σε εμπορία .

          Νομοσχέδιο που δεν λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των εργαζομένων για τη διασφάλιση των
εργασιακών δικαιωμάτων τους και την ένταξη ..

Οι Εξαγωγές Πετρελαίου της Βενεζουέλας μειώνονται απότομα στο πλαίσιο των κυρώσεων των ΗΠΑ

Από το sputniknews.gr
Η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα από τη δραστική συρρίκνωση των εξαγωγών πετρελαίου της χώρας, εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων καθώς και της κλιμακούμενης πολιτικής κρίσης.

Οι εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας μειώνονται σημαντικά εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων στον κρατικό ενεργειακό..

Διπλασιάστηκαν τα κέρδη της BP στα 12,7 δισ. δολ. το 2018

Από το worldenergynews.gr
Στα 12,7 δισ. δολάρια έφτασε το κέρδος της BP το 2018, λόγω της έντονης αύξησης της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Μάλιστα ξεπέρασε και τις αρχικές προβλέψεις των αναλυτών για κέρδη ύψους 11,88 δισ. δολαρίων.
Η BP ανακοίνωσε ότι η λειτουργική ταμειακή ροή της..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΚΟ



                                                                 Να’χαμε , Να λέγαμε...

Συναδέλφισσες – οι

Κατ’αρχάς χαιρετίζουμε, την άμεση απάντηση της παράταξης ΣΚΕΕΠ στην ανακοίνωσή μας στις 23/01/2019, που αφορούσε την ιδιωτικοποίηση του Ομίλου. Πραγματικά τόσο γρήγορη απάντηση σε ανακοίνωση δεν έχουμε ξαναδεί. Δυστυχώς, η απάντηση είναι πολύ χειρότερη από αυτή που
περιμέναμε..

Εμείς συνάδελφοι θέσαμε κάποια καίρια ερωτήματα , τα οποία απασχολούν το σύνολο των εργαζομένων κι εσείς κάνατε αυτό που ξέρετε..

Η ΕΕ προτείνει την απαγόρευση του 90% των μικροπλαστικών ρύπων

Από το naftemporiki.gr
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει μια ευρεία απαγόρευση των μικροπλαστικών που προστίθενται στα προϊόντα κατά την παραγωγική διαδικασία, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η πλαστική ρύπανση κατά περίπου 400.000 τόνους τα επόμενα 20 χρόνια.

Το νομοσχέδιο που προτάθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Χημικών Προϊόντων προβλέπει την απαγόρευση των μικροπλαστικών ινών και θραυσμάτων..

ΕΛΠΕ: Αρχές Μαρτίου η κατάθεση προσφορών

Από το fpress.gr
Για τις 12 Μαρτίου – εκτός απρόοπτου - έχει προγραμματιστεί η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 50,1% των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ).

Τα κοινοπρακτικά σχήματα που θα διεκδικήσουν τον ελληνικό πετρελαϊκό όμιλο είναι οι Glencore – CIEP Participations S.a.r.l. SICAR του Ομίλου Carlyle και οι Vitol Holding BV – Sonatrach.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι προσφορές θα..

Βόρειο Πέρασμα: αύξηση διακίνησης του όγκου φορτίου

Από το naftikachronika.gr
Αύξηση κατά 25% καταγράφηκε στον όγκο των φορτίων που διακινήθηκε μέσω του Βόρειου Περάσματος το περασμένο έτος.

Η αύξηση στη διακίνηση των φορτίων επήλθε λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που υπάρχει στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή για ανεύρεση και εκμετάλλευση πετρελαϊκών κοιτασμάτων και κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Η μεγαλύτερη αύξηση στη διακίνηση των ενεργειακών φορτίων σημειώθηκε στην Sabetta της Ρωσίας όπου βρίσκεται..

Ξεκίνησε η λειτουργία της μεγαλύτερης εικονικής μονάδας αποθήκευσης στον κόσμο

Από το energypress.gr
Τα ΗΑΕ έχουν προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε σημαντικές επενδύσεις στις νέες ενεργειακές τεχνολογίες σε μια προσπάθεια απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα. Μια από αυτές είναι η εικονική μονάδα αποθήκευσης ενέργειας που ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία της στο Άμπου Ντάμπι.

Αναλυτικότερα, η μονάδα έχει ισχύ 108 μεγαβάτ/648 μεγαβατωρών και χρησιμοποιεί μπαταρίες νατρίου-θείου. Πρόκειται για ισχύ πενταπλάσια..

Τρεις + τρεις μήνες προετοιμασίας για την πώληση της ΔΕΠΑ Εμπορίας - Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι

Από το worldenergynews.gr
Αναβρασμό στο εσωτερικό της ΔΕΠΑ, αλλά και ερωτηματικά στην ενεργειακή αγορά προκαλούν οι πληροφορίες για τις προβλέψεις του νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με το οποίο θα προχωρήσει ο διαχωρισμός της ΔΕΠΑ σε δυο εταιρίες με την προοπτική ιδιωτικοποίησης κατ΄ αρχήν της ΔΕΠΑ Εμπορίας και εν συνεχεία και της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, σχεδιάζει να καταθέσει στη Βουλή το νομοσχέδιο..

Το Ιράν διαμαρτύρεται γιατί Ελλάδα και Ιταλία δεν αγοράζουν το πετρέλαιό του

Από το naftemporiki.gr
Νέα δριμεία κατά των Ευρωπαίων εξαπολύει η Τεχεράνη, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο την Ελλάδα και την Ιταλία με αφορμή τις εισαγωγές πετρελαίου. Η χώρα μας και η Ιταλία είναι οι δύο από τις οχτώ οικονομίες, που έχουν εξασφαλίσει προσωρινή εξαίρεση από τις αμερικανικές κυρώσεις. Ωστόσο σύμφωνα με το Ιράν έχουν ήδη σταματήσει να αγοράζουν το πετρέλαιό του. 

«Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν αγοράζει..