Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Στο 1,07 θα ηταν σήμερα ισοτιμία της Δραχμής με το Δολάριο λέει η WSJ


Ισοτιμία

Καταρρέουν και οι μύθοι τις βιβλικής καταστροφής εάν θα βγούμε από το ευρώ. Σε πίνακα που Δημοσιεύει η Wall Street  Journal  Το Νέο εθνικό νόμισμα σήμερα θα ήταν στο 1 προς 1,07$. Ισοτιμία σαφέστατα πιο δημιουργική και παραγωγική από το ευρώ που είναι το ακριβότερο νόμισμα στο κόσμο και εντελώς αντιπαραγωγικό.
Πηγή http://twitpic.com/c1xyto
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Τι αλλάζει με τους "έξυπνους" μετρητές ρεύματος


Τι αλλάζει με τους "έξυπνους" μετρητές ρεύματος

Την εγκατάσταση "έξυπνων", ψηφιακών μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος στους οικιακούς καταναλωτές της ΔΕΗ προωθεί το ΥΠΕΚΑ με σχετική απόφαση του αρμόδιου υφυπουργό Ασημάκη Παπαγεωργίου.

Όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα που έδωσε το υπουργείο, η αντικατάσταση των αναλογικών μετρητών με ψηφιακούς, θα αρχίσει το αργότερο μέχρι την 1η Ιουλίου 2014. Μέχρι την 30 Ιουνίου 2017 θα έχει αντικατασταθεί το 40% του συνόλου των υφιστάμενων μετρητών και μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του 2020 του 80%. Πιλοτικά θα εγκατασταθούν 100.000 μετρητές ως τον Αύγουστο του 2015, έργο ενταγμένο στο ΕΣΠΑ.
Όπως αναφέρει το υπουργείο "η αντικατάσταση των σημερινών μετρητών με "έξυπνους", αποτελεί προϋπόθεση για τη λειτουργία της απελευθερωμένης αγοράς και για την εξοικονόμηση ενέργειας".
Πλεονεκτήματα:
-η πρόσβαση στα δεδομένα του μετρητή ακόμα και εξ αποστάσεως
-πληροφορίες στον λειτουργό της αγοράς για βλάβες και άλλα προβλήματα στο δίκτυο
-σύνδεση ή διακοπή της ηλεκτροδότησης και περιορισμό της ισχύος ανάλογα με το συμβόλαιο εξ αποστάσεως χωρίς την ανάγκη των γνωστών συνεργείων.
-πρόβλεψη διαφορετικών ζωνών κατανάλωσης ανάλογα με την ώρα
-αποτροπή κλοπών ηλεκτρικής ενέργειας
Η υπογραφή της απόφασης για τους "έξυπνους" μετρητές, αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και χαρακτηρίζεται ως στρατηγική επένδυση, για την υλοποίηση της οποίας μπορούν να αξιοποιηθούν πιστώσεις από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
 ΠΗΓΗ:.fpress.gr

ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ Έγγραφο «φωτιά» του 2010 για μείωση του ελλείμματος




"Το ΔΝΤ ουδέποτε υποχρέωνε μία κυβέρνηση να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες  σε ένα μόνο έτος (στόχο που τον χαρακτήρισε υπερβολικά φιλόδοξο  και μάλλον ανέφικτο καθώς δεν υφίστατο προηγούμενο σε ιστορία παγκόσμιας οικονομίας" αναφέρει το τηλεγράφημα που είχε αποστείλει στις 29 Μαρτίου 2010 ο Π.Ρουμελιώτης, τότε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ
Με αυτό προειδοποιούσε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι «υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ θεωρούν πως μόλις συμφωνήσει η Ελλάδα να μπει σε μνημόνιο, θα πρέπει ταυτόχρονα να προχωρήσει σε μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους της, προκειμένου να καταστεί επιτυχές και βιώσιμο το πρόγραμμα».
Το συγκεκριμένο τηλεγράφημα, κοινοποιήθηκε όπως υποστηρίζει ο κ.Ρουμελιώτης και στον τότε πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου και τον τότε υπουργό οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.
Τρεις ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα την 1η Απριλίου του 2010, το ανώτατο διπλωματικό στέλεχος της ελληνικής πρεσβείας κ. Βράιλας με άκρως απόρρητο και επείγον τηλεγράφημα από την Ουάσιγκτον, ενημερώνει την ελληνική κυβέρνηση ότι στελέχη του ΔΝΤ αμφισβητούν έντονα το αν μπορεί το ελληνικό πρόγραμμα να αποδειχθεί βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση.
Ο πρέσβης τόνιζε μάλιστα πως το ΔΝΤ, χαρακτήριζε το στόχο «άπιαστο» και επεσήμαινε πως αν δεν υπάρξει αναδιάρθρωση θα υπάρξει έξαρση των κοινωνικών αντιδράσεων.
ellinonpaligenesia.blogspot.gr
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Κύπρος: Ετοιμάζει ενδιάμεση λύση για φυσικό αέριο




Σε πλωτή μονάδα αποθήκευσης υγροποιημένου αερίου (LNG) θα στηρίξει η Κύπρος την τροφοδοσία της με καύσιμο. 
Η τροφοδοσία με φυσικό αέριο και η διαχείριση της μονάδας, θα ανατεθεί σε εταιρεία, μετά από διαγωνισμό ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη...
Η λύση αυτή... κρίθηκε ως απαραίτητη ενδιάμεση λύση από την Κυπριακή Κυβέρνηση, έως ότου ξεκινήσει η εκμετάλλευση του κοιτάσματος φυσικού αερίου, που ανακαλύφθηκε στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί πριν από το 2019. 
Ωστόσο όπως τονίζουν ειδικοί στα θέματα φυσικού αερίου, η εταιρεία που θα επιλεγεί για την τροφοδοσία της Κύπρου, μέσω της πλωτής μονάδας LNG, θα έχει σημαντικό λόγο παρέμβασης και για τις λύσεις που θα δοθούν στην εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων.
Έτσι, παρά το ότι η ποσότητα φυσικού αερίου για την οποία γίνεται ο διαγωνισμός ανέρχεται σε 0,8 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο, καταγράφηκε σημαντικό ενδιαφέρον από μεγάλες ευρωπαϊκές και ρωσικές εταιρείες. 
Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστές οι προτάσεις της ολλανδικής Vitol, η οποία ήδη επενδύει στην κατασκευή τερματικού αποθήκευσης υγρών καυσίμων στην Κύπρο. 
Επίσης της ρωσικής Itera, η οποία έχει παρουσία στην Λευκωσία με τη λειτουργία περιφερειακού επιτελικού της κέντρου, της ισπανικής Gas Natural Fenosa και της γαλλικής GDF Suez. Συνολικά έχουν κατατεθεί 17 προτάσεις στην κυπριακή ΔΕΦΑ. Ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι εταιρείες. 
Αναφορικά με τις προτιμητέες λύσεις για την τροφοδοσία της Κύπρου με φυσικό αέριο, για τα συγκεκριμένα μεγέθη προκρίνεται η λειτουργία Πλωτής Μονάδας Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης (Floating, Storage and Regasification Unit -FSRU) ή τροφοδοσίας μέσω διαδοχικών προσεγγίσεων πλοίων και μονάδας αεριοποίησης (Shuttle and Regasification Vessel - SRV). 
Το γεγονός που εκτιμούν ιδιαίτερα οι εταιρείες στην περίπτωση της Κύπρου, είναι ότι η εταιρεία που θα επιλεγεί για την τροφοδοσία και τη λειτουργία των πλωτών μονάδων, θα είναι αυτή που επί της ουσίας θα εισάγει το φυσικό αέριο στην Κύπρο και θα διαδραματίσει ρόλο στις διμερείς συζητήσεις Κύπρου και Noble Energy (επικεφαλής της κοινοπραξίας στο οικόπεδο 12) για την αξιοποίηση του φυσικού αερίου του κοιτάσματος.
«Μία διεθνής εταιρεία η οποία έχει δημιουργήσει μια ισχυρή βάση στο νησί, αποτελεί παράγοντα που αναγκαστικά θα λάβουν υπ΄όψιν και οι δύο πλευρές (Κύπρος, Noble), καθώς η υποδομή της θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την περαιτέρω αξιοποίηση του αερίου», τονίζουν πηγές. Επισημαίνουν δε ότι η «ενδιάμεση λύση» για την τροφοδοσία της Κύπρου με αέριο, αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την εκμετάλλευση των αποθεμάτων αερίου της Ανατολικής Μεσογείου.
Οι γεωτρήσεις 
Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις με τα προς έρευνα «οικόπεδα» της κυπριακής ΑΟΖ, μετά και τις τελευταίες συμβάσεις που υπέγραψε η Κυπριακή Κυβέρνηση με την TOTAL (οικόπεδα 10 και 11), στα συνολικά έξι που θα ερευνηθούν, δηλαδή 2,3,9,10,11,12, οι εταιρείες ανέλαβαν υποχρεώσεις για την πραγματοποίηση συνολικά 10 γεωτρήσεων μέσα στην επόμενη τριετία. 
Η δεύτερη επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο 12 (η πρώτη ανακάλυψε κοίτασμα περίπου 200 δις. κυβικών μέτρων) έχει μετατεθεί για τον προσεχή Ιούνιο λόγω στενότητας στην ενοικίαση πλωτών γεωτρύπανων. 
Όσο για την TOTAL, το ερευνητικό της πρόγραμμα σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιπρόεδρού της Αρνό Μπροϊάκ, κατά την υπογραφή της σύμβασης, σε πρώτη φάση θα πραγματοποιήσει δισδιάστατες σεισμικές έρευνες στο 10 και σε τρισδιάστατες στο 11.
Επίσης, η πρώτη γεώτρηση της TOTAL προγραμματίστηκε να γίνει στο οικόπεδο 11 (συνορεύει με το 12 που βρέθηκε αέριο) και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα στοχεύσει σε βαθείς γεωλογικούς ορίζοντες όπου οι πιθανότητες για εύρεση πετρελαίου είναι μεγαλύτερες. 
Τέλος, να σημειωθεί ότι και η δεύτερη γεώτρηση της Noble στο οικόπεδο 12 επίσης θα στοχεύσει σε ορίζοντες βαθύτερους από αυτούς που βρέθηκε το φυσικό αέριο, όπου και οι πιθανότητες για εύρεση πετρελαίου είναι σχετικά υψηλές. 
ΠΗΓΗ:greece-salonika.blogspot.com

"ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ" Αγία Σοφία: Εμφανίστηκαν οι Σταυροί κάτω από τον ασβέστη!




Επάνω στο παχύ στρώμα ασβέστη με τον οποίο καλύφθηκαν από τους Τούρκους, εμφανίστηκαν οι Σταυροί στο ναό της Αγίας Σοφίας του αιώνιου συμβόλου της Ορθοδοξίας, στην Κωνσταντινούπολη!
Και δίκαια αναρωτιέται ο επισκέπτης, αφού δεν τους έβαψε μετέπειτα κάποιος, είναι δυνατόν να «πότισαν» από τον τοίχο μέχρι την εξωτερική στρώση του σοβά;
Και γιατί να εμφανιστούν μόνο οι σταυροί και να μην εμφανιστούν και οι υπόλοιπες τοιχογραφίες-αγιογραφίες, οι οποίες είναι και σε ψηφιδωτή μορφή (δηλαδή αποκλείεται ο «τυχαίος» εμποτισμός, αφού το επιστρωθέν υλικό είναι ψηφίδα);
Ακόμη όμως και εάν επρόκειτο για καλυμμένες με σοβά αγιογραφίες, αποτελεί πολύ παράδοξο γεγονός να μην φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά να αποτυπώνονται στον φωτογραφικό φακό! Τότε έχουμε μία παραδοξότητα, που ίσως θα πρέπει να ελεγχθεί..
Αγιογράφος, που έχει εργαστεί και σε ψηφιδωτές εικόνες, λέει χαρακτηριστικά:
«Για να καταλάβετε μιλάμε για ένα αδρανές υλικό π.χ. πέτρα (όπως τα ψηφιδωτά) είναι αδύνατον να αποδώσει χρώμα ως χημική αντίδραση στον νωπό σοβά (όχι και μόνο εμπεριέχει ασβέστη) ώστε να απεικονίσει το σχήμα Σταυρού»... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μιχάλης Κιούσης: Η ΟΒΕ Θα Είναι Αμείλικτη με τους Πρατηριούχους - Συνεργούς στην Νοθεία και το Λαθρεμπόριο




“ Όλα τα φτηνά δεν είναι παράνομα, αλλά όλα τα παράνομα είναι φτηνά”, δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης, αναφερόμενος στο ζήτημα της παράνομης διακίνησης και της νοθείας καυσίμων. Ένα έγκλημα που, όπως τονίζει, διαπράττεται σε βάρος τόσο των καταναλωτών, όσο και των επαγγελματιών του χώρου. "Αυτό το 5-6% της παραβατικότητας στον κλάδο μας", επισημαίνει ο κ. Κιούσης, "μαζί με την αύξηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα είχε και έχει βαριές επιπτώσεις. Τα αυτοκίνητα μεγάλου μέρους του πληθυσμού οδηγήθηκαν στην ακινησία, αλλά -πόσο οξύμωρο-, παράλληλα αυξήθηκαν επικίνδυνα οι τιμές των ρύπων. Σε ότι αφορά δε, τον κλάδο των πρατηριούχων, οι υψηλές τιμές, δεν απέφεραν έσοδα, αντίθετα οδήγησαν τις πωλήσεις σε πτώση της τάξεως του 17% και 1500 πρατήρια πανελλαδικά έβαλαν λουκέτο".
Το ζήτημα που ετέθη στην Βουλή από όλους τους φορείς, είναι πως το αφορολόγητο ναυτιλιακό πετρέλαιο, αντί να χρησιμοποιηθεί για τον ανεφοδιασμό των πλοίων, καταλήγει λαθρεμπορικά στην ξηρά έπειτα από αποχρωματισμό, όπως καταγγέλλει ο ΣΕΕΠΕ.
"Ο πρατηριούχος δεν έχει πρόσβαση στο ναυτιλιακό πετρέλαιο, όμως οι εταιρείες που με χρήση χημικών το αποχρωματίζουν, σίγουρα το διαπράττουν αυτό μέσω κάποιων πρατηρίων. Ο εντοπισμός αυτών των εταιριών και των συνεργαζόμενων πρατηρίων", επισημαίνει ο κ. Κιούσης "δεν είναι στις αρμοδιότητες της ΟΒΕ, που άλλωστε δεν έχει στο καταστατικό της πειθαρχικό και ελεγκτικό τομέα.
Όμως η θέση της Ομοσπονδίας, είναι και θα σταθεί αμείλικτη απέναντι στον οποιονδήποτε συμμετέχει, συναινεί, διαπράττει αυτό το έγκλημα. "Δεν είμαστε ντεντέκτιβ για να τους βρούμε, αλλά θεωρούμε, ότι όταν εντοπιστούν θα πρέπει και να κλείσουν οριστικά και αμετάκλητα".
Βεβαίως ο πρατηριούχος είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα αυτής της διαδρομής, που φέρνει το ναυτηλιακό πετρέλαιο κίνησης στην...άσφαλτο, αλλά δεν είναι καθόλου άμοιρος ευθυνών, καθώς όπως τόνισε στο energia.gr, ο πρόεδρος της ΟΒΕ, " ο πρατηριούχος που συνεργεί σε αυτό, φυσικά και το γνωρίζει, καθώς η διακίνησή του, γίνεται παράνομα, χωρίς καν παραστατικά".
Τον έντονο προβληματισμό της ΟΒΕ, εγείρουν επίσης οι ουρές για φτηνά καύσιμα καθώς ο καταναλωτής της κρίσης, -κατανοητόν αλλά και επικίνδυνο-, ξεχνά ότι " οι απαράδεκτα χαμηλές τιμές στα καύσιμα είναι ύποπτες..." και αυτό είναι κάτι που η Ομοσπονδία, προτείνει να το εξετάζουν από κάθε παράμετρο οι οδηγοί πριν μπουν στην ουρά για φτηνό πετρέλαιο κίνησης ή βενζίνη.   
ΠΗΓΗ:.energia.gr

Σαν σήμερα «έφυγε» ο μεγάλος Νίκος Ξυλούρης




Θυμάμαι τη μέρα που πέθανε ο Ξυλούρης, το είχε πει και στην τηλεόραση που ήταν ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ και που όσο ο «Ψαρονίκος» ήταν εν ζωή, τον απέφευγαν. Το «Πότε θα κάμει ξαστεριά» ήταν από τα πρώτα τραγούδια που μας έμαθε η δασκάλα, όταν άλλαξε η χρονιά και η κυβέρνηση. Το ’μαθα με την πρώτη. Φαίνεται τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Ξυλούρης το είχε κάνει σημαία της αντίστασης, μεσούσης της Χούντας, και οι φοιτητές ύμνο τους την μέρα της εξέγερσης της Νομικής, στις 21 Φεβρουαρίου του 1973, που ήταν και η μέρα που γεννήθηκα… Όταν πέρασε ένας χρόνος από το θάνατό του, η τηλεόρασης της Αλλαγής είχε φροντίσει να του κάνει ένα αφιέρωμα. Θυμάμαι και εκείνο το βράδυ. Έχω την εικόνα του Ξυλούρη με την καμπάνα, την φαβορίτα και το στενό εφαρμοστό πουκάμισο, να τραγουδά το «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί». Ήταν από τα «Τραγούδια της Φωτιάς» το 1975.
Ο Νίκος Ξυλούρης Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1936 στα Ανώγεια της Κρήτης. Είναι 5 χρονών όταν οι κατακτητές Γερμανοί καίνε το χωριό του και μεταφέρουν τους κατοίκους του, πρόσφυγες στο Μυλοπόταμο. Επιστρέφουν στ΄ Ανώγεια μετά την απελευθέρωση. Από πολύ μικρός δείχνει την κλίση του στο τραγούδι και στη λύρα. Στα δώδεκα ο πατέρας του τού αγοράζει την πρώτη του λύρα για να εξελιχθεί πολύ γρήγορα σ΄ έναν από τους πλέον περιζήτητους σε γάμους, βαφτίσια και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις, οργανοπαίχτες και τραγουδιστές της περιοχής του. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΑΝ, ΝΑΙ… ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ !...




Δεν πρόλαβε να μπει ο Φλεβάρης και τα πρώτα μαντάτα έφτασαν, μέσα από τα (ακόμα και πάντα…), στημένα, ΜΜΕ, της διαπλοκής και της ρεμούλας : «τρύπα» στα έσοδα του Γενάρη… πάμε για την ενεργοποίηση της «ρήτρας αυτόματης προσαρμογής», που υπάρχει στο 3ο Μνημόνιο !
Μπορεί να τόπαιξαν σωτήρες, για κάμποσο χρονικό διάστημα, μετά τη χορήγηση της «δόσης», μπορεί να πλασαρίστηκαν ως νοικοκυραίοι, απέναντι στους «αναρχοτέτοιους» και τους «νταντάδες» τους, μπορεί να έκαναν επίδειξη των χουντοφασιστικών ενδόμυχών τους, επιστρατεύοντας ό,τι απεργούσε, μπορεί, τέλος, εκμεταλλευόμενοι την «αιώνια μαλακία του έλληνα…», να τσίμπησαν, (ντάλα φτώχειας και πείνας), κάποια ποσοστούλια στις, οιονεί, αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκοπήσεις, ένα, όμως, είναι σίγουρο, στο τέλος : έτσι και εμφανιστούν ξανά, να παίρνουν μέτρα, παραπέρα, μείωσης των μισθών και των συντάξεων, τελείωσαν !
Κανένας αντιπερισπασμός, καμιά «χρυσωμένη» δικαιολογία, περί λάθους που προέρχεται από το ΔΝΤ ή από άλλον επικυρίαρχό μας, κανένας «θεός» του Αντωνάκη, καμιά μαλαγανιά του Βαγγέλα και καμιά τεθλιμμένη παράσταση του κυρ Φώτη, δεν πρόκειται να τους σώσει : ακόμα και η «λαϊκή μαλακία» έχει τα όριά της !... 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Βορίδης για απειλές προς UNFOLLOW

Σόρος: Η λιτότητα θα φέρει ύφεση και στο τέλος επανάσταση




Πυρά κατά του Βερολίνου εξαπέλυσε ο οικονομολόγος Τζορτζ Σόρος ο οποίος τόνισε ότι η πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η Γερμανία στον ευρωπαϊκό Νότο θα βυθίσει την Ευρώπη σε μία δεκαετία ύφεσης και εν τέλει στην επανάσταση και στη διάλυση της Ε.Ε..
Σε συνέντευξή  του, στην ολλανδική τηλεόραση, δήλωσε πως ανησυχεί πολύ για το ότι το ευρώ μπορεί να καταστρέψει την ΕΕ. "Υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος ότι η λύση στο χρηματοπιστωτικό πρόβλημα θα δημιουργήσει ένα μεγάλο πολιτικό πρόβλημα", είπε.
"Η Γερμανία πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική που επιβάλλει στην ευρωπεριφέρεια – το πρόγραμμα λιτότητας – είναι αντιπαραγωγική. Δεν μπορεί να επιτύχει. Αυτή τη στιγμή ασκείται ασυναίσθητα, χωρίς κακές προθέσεις, μια μεγάλη πίεση στο Νότο, αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι οδηγείται σε μια μακροχρόνια ύφεση", ανέφερε.
"Και μπορεί να κρατήσει περισσότερο από μια δεκαετία, στην πραγματικότητα μπορεί να γίνει μόνιμη, ώσπου ο πόνος να γίνει τόσο μεγάλος όπου μπορεί να ξεσπάσει ακόμα και επανάσταση, μια απόρριψη της ΕΕ και αυτή θα είναι η καταστροφή της ΕΕ. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο τίμημα για τη διατήρηση του ευρώ, το οποίο αρχικά είχε εισαχθεί για να υπηρετεί την ΕΕ", επεσήμανε.
"Μπορεί να κρατήσει πολύ καιρό, όπως και η Σοβιετική Ένωση, η οποία ήταν μια πολύ κακή συμφωνία, αλλά κράτησε 70 χρόνια. Ωστόσο, πιστεύω ότι τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι καταδικασμένη να διαλυθεί" προέβλεψε, αποκαλώντας τη διάλυση της ΕΕ μια τραγωδία.
Τέλος, πάντως, διευκρίνισε ότι η Γερμανία δεν προκαλεί εσκεμμένα τη διάλυση της Ε.Ε. Το πρόβλημα σύμφωνα με τον ίδιο είναι ότι η Γερμανία δεν κατανοεί την πολυπλοκότητα της κατάστασης.
 ΠΗΓΗ:news247.gr

Το ίντερνετ κρέμεται από 232 καλώδια, κυριολεκτικά [χάρτης




Το ίντερνετ δεν είναι παρά ένα καλώδιο ή καλύτερα 232 καλώδια. Η εταιρεία TeleGeography δημοσίευσε σήμερα το χάρτη των υποθαλάσσιων συνδέσεων του παγκόσμιου ιστού.
Πρόκειται για καλώδια που συνδέουν τις ηπείρους μεταξύ τους και επιτρέπουν να υπάρχουν οι τηλεπικοινωνίες του πλανήτη (τηλέφωνο και web). Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι το ουσιαστικό μέρος των τηλεπικοινωνιών βασίζεται σε αυτά τα καλώδια και όχι στους δορυφόρους.
Στα 232 παγκόσμια καλώδια θα προστεθούν ως το 2014 άλλα 12 καινούρια για να εξασφαλίσουν τη μεγάλη ζήτηση. 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Σχολικό βοήθημα παρουσιάζει τα εμφυτεύματα τσιπ ως «αθώα»!


ΣΟΚ! Σχολικό βοήθημα παρουσιάζει τα εμφυτεύματα τσιπ ως «αθώα»!

Σε ερώτηση προχώρησε προς τον υπουργό Παιδείας η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεσσαλονίκης Β’, κυρία Σταυρούλα Ξουλίδου η οποία ζητά εξηγήσεις, σχετικά με βοήθημα Αγγλικής γλώσσας της Α΄ Γυμνασίου που παρουσιάζει τα εμφυτεύματα μικροτσίπ σαν κάτι το …αθώο!
Η ερώτηση της βουλευτού κυρίας Σταυρούλας Ξουλίδου έχει ως εξής:
«Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού , Αθλητισμού, Θρησκευμάτων
Θέμα: Βιβλίο αγγλικών της Α΄ Γυμνασίου
Στις 07-09-2012 και με το έγγραφο με αρ. Πρωτοκ. 102710/Γ2 του ΕΝΙΑΙΟΥ ∆ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Π/ΘΜΙΑΣ & ∆/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ – ∆/ΝΣΗ ΣΠΟΥ∆ΩΝ ∆/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ -ΤΜΗΜΑ Α το οποίο κοινοποιήσατε σε όλες τις ∆ιευθύνσεις ∆/θµιας Εκπ/σης, στα Γραφεία Σχολικών Συµβούλων, στις Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις Εκπαίδευσης και περιέχει λίστα με την Έγκριση ελευθέρων βοηθηµάτων της Αγγλικής Γλώσσας για το Γενικό Λύκειο σχολικού έτους 2012-2013.
Μέσα στην παραπάνω λίστα υπάρχει το βιβλίο με τίτλο JOURNEYS B2 S’s και με τιμή 15,00€ , στο οποίο στο κεφάλαιο 4 ( unit 4) αναφέρει χαρακτηριστικά
«After school on Thursday, I wasted two hours at the doctor’s , waiting to have my new microchip implanted. The procedure itself ( a quick injection into my thumb ) took just a few seconds and barely hurt at all. The microchip looks like a tiny tube, and there’s lots it can do.Becides unlocking the house and my bike, it can be used on all the key readers to open doors and access things at school, and it also has my computer passwords on it. What is more, I can use the microchip like a credit card to buy things, as long as Mum and Dad upload my pocket money every week.»
Παραθέτω και την μετάφραση:
«Μετά το σχολείο την Πέμπτη , έφαγα δύο ώρες στο γιατρό , περιμένοντας να μου εμφυτεύσει το καινούργιο μου μικροτσίπ. Αυτή η διαδικασία (μια γρήγορη ένεση στον αντίχειρά μου πήρε μόνο λίγα δευτερόλεπτα και δεν πόνεσε σχεδόν καθόλου. Το μικροτσίπ μοιάζει με ένα μικροσκοπικό σωλήνα και είναι πολλά αυτά που μπορεί να κάνει. Εκτός από το ότι μπορεί να ξεκλειδώνει το σπίτι και το ποδήλατο μου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους αναγνώστες κλειδιών για να ανοίξει πόρτες και να έχω πρόσβαση σε πράγματα του σχολείου, και επιπλέον εμπεριέχει όλους τους κωδικούς του υπολογιστή μου. Μπορώ να χρησιμοποιήσω το μικροτσίπ και σαν πιστωτική κάρτα για να αγοράσω πράγματα , όσο η Μαμά και ο Μπαμπάς ανεβάζουν στην τσέπη μου χρήματα κάθε εβδομάδα»
Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1. Είναι η νεοταξίτικη προπαγάνδα μέσα στο πρόγραμμα σπουδών του Γυμνασίου και Λυκείου;
2. Θεωρείτε σκόπιμο ότι μέσα από την διδασκαλία μπορείτε να περάσετε στη συνείδηση μικρών παιδιών το εμφύτευμα μικροτσίπ;
3. Με ποια κριτήρια επιλέγονται τα ξενόγλωσσα βοηθήματα και βιβλία που χρησιμοποιούνται στο Δημόσιο Σχολείο;
4. Τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο σας ώστε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο βιβλίο αλλά και να ελεγχθούν και όλα τα υπόλοιπα για το περιεχόμενό τους;
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Σταυρούλα Ξουλίδου
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Απόφαση του ΣτΕ: Αντισυνταγματική η εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων




Βόμβα νούμερο δύο για την κυβέρνηση πυροδοτεί η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας περί αντισυνταγματικότητας της εφεδρείας Νο1. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του matrix24.gr, πρόκειται για το μέτρο της εφεδρείας που οδήγησε εκτός υπηρεσίας περίπου 5.000 Δημοσίους Υπαλλήλους.
Στο ΣτΕ προσέφυγε στις αρχές του προηγούμενου χρόνου η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζοντας ότι η εφεδρεία ανατρέπει βίαια και αιφνιδιαστικά κάθε οικογενειακό και υπηρεσιακό σχεδιασμό τους.
Η υπόθεση ολοκληρώθηκε για το σκέλος που αφορά στον στενό δημόσιο τομέα και όπως αποκαλύπτει το matrix24.gr η απόφαση κρίνει αντισυνταγματικό το μέτρο της εφεδρείας για τους υπαλλήλους στο δημόσιο. Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να κριθεί και το θέμα των εργαζόμενων στο Δημόσιο με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου.
Στο ΣτΕ προσέφυγε πριν από περίπου ένα χρόνο η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ακυρωθεί η σχετική υπουργική απόφαση, η οποία εκδόθηκε κατ’ επιταγή του Ν. 4024/2011 (ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία κ.λπ.).
Βάσει της προσφυγής, η προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα (εφεδρεία) παραβιάζει το άρθρο 103 του Συντάγματος το οποίο προβλέπει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να παυθούν χωρίς προηγούμενη απόφαση του υπηρεσιακού τους συμβουλίου.
Παραβιάζει επίσης, τα άρθρα 80, 73 και 74 του Συντάγματος, καθώς οι νόμοι που προβλέπουν και χορηγούν συντάξεις ή αμοιβές «πρέπει επί ποινή ακυρότητας να είναι ειδικοί» δηλαδή «να εντάσσονται νομοτεχνικά εντός ενός πλαισίου που αποτελείται από συνταξιοδοτικές και μισθολογικές ρυθμίσεις».
Παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας των πολιτών (άρθρο 4), της προστασίας της αξίας του ανθρώπου (άρθρο 2) και του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5).
Εισάγει δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων με βάση μόνο κριτήρια ηλικιακά.
Παραβιάζει το άρθρο 15 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προστατεύει το δικαίωμα στην εργασία. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net