Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Πετρελαιοφόρο υπό ελληνική σημαία ύποπτο για την πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της Βραζιλίας

Από το worldenergynews.gr
Δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία θεωρείται ύποπτο για την πετρελαιοκηλίδα που σημειώθηκε στις ακτές της βορειοανατολικής Βραζιλίας σε μήκος μεγαλύτερο των 2.000 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε σήμερα 1/11/2019 το υπουργείο Άμυνας, επιβεβαιώνοντας πως το πετρέλαιο που βγήκε στις ακτές προερχόταν από τη Βενεζουέλα.

Ένταλμα έρευνας εκδόθηκε..

Δελτίο Τύπου του Σωματείου ΕΝΕΡ ΔΕΠΑ

 

Η Κλιματική Παραπληροφόρηση

Από το energia.gr
Το νεαρό κορίτσι από τη Σουηδία εκφράζεται με μια βιτριολική επιθετικότητα εναντίον όσων δεν συμφωνούν με τις απόψεις της. Το κύριο επιχείρημά της, κατά εκείνων που δεν ακολουθούν τις επιταγές της για να «σωθεί ο πλανήτης», είναι πως η επιστήμη για δεκαετίες έχει παρουσιάσει την αλήθεια, αποδεικνύοντας..

Επενδύσεις $50 τρις απαραίτητες για ένα καθαρότερο περιβάλλον

Από το naftikachronika.gr
Καθώς ο πλανήτης εκπέμπει SOS, χρειάζονται γενναίες επενδύσεις $50 τρις σε πέντε τομείς της τεχνολογίας έως το 2050, προκειμένου να περιοριστούν οι επιβλαβείς αέριες εκπομπές και να επιτευχθούν οι στόχοι της Συμφωνίας του Παρισίου, σημειώνει σε πρόσφατη έκθεσή της η Morgan Stanley.

Για τον εκμηδενισμό των εκπομπών άνθρακα, οι αέριες..

Αρβανιτίδης: Αποσπασματική η νομοθέτηση της κυβέρνησης στα ενεργειακά

Από το energypress.gr
Ο κρίσιμος τομέας την ενέργειας απαιτεί μακροχρόνιο σχέδιο και όχι αποσπασματική νομοθέτηση, που θα χρειαστεί να αλλάξει ξανά και ξανά, όπως υποστηρίζει ο τομεάρχης ενέργειας του ΚΙΝΑΛ, Γ. Αρβανιτίδης.

Σε ανακοίνωσή του προσθέτει τα εξής:

ΗΠΑ: Οι επεκτάσεις των αγωγών πετρελαίου Midland-ECHO της Enterprise για να προστεθούν 450.000 bpd στο δίκτυο

Από το worldenergynews.gr
Η αμερικανική Enterprise Products Partners LP ανακοίνωσε τη Δευτέρα 28/10/2019 ότι αναμένεται οι επεκτάσεις του συστήματος αγωγών πετρελαίου Midland-ECHO 3 και 4 Permian θα προσθέσουν  χωρητικότητα περίπου 450.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) η καθεμία με πρόσθετη.

Το Midland-ECHO 4 επεκτείνεται..

Στην διεκδίκηση του πλήρους ελέγχου της ΔΕΠΑ Εμπορίας προσανατολίζονται τα ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Στην επιλογή να παραμείνει στην ΔΕΠΑ Εμπορίας καταλήγει σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων με ιδιαίτερα ενισχυμένο το ενδεχόμενο να διεκδικήσει το 65% που θα πουλήσει το Δημόσιο.

"Να μείνουμε με το 35% δεν έχει νόημα", λένε στην δίοικηση των ΕΛΠΕ, στοιχείο που προϊδεάζει για απόφαση του ομίλου να δώσει..

Η Lukoil υπογράφει πετρελαϊκή συμφωνία 10 δισ. δολ. με την ουγγρική Mol

Από το worldenergynews.gr
Ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, Lukoil, θα υπογράψει σύμβαση ύψους 10 δισ. Δολαρίων για την προμήθεια πετρελαίου στην ουγγρική ενεργειακή εταιρεία MOL, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lukoil Vagit Alekperov.

Ο Alekperov δήλωσε ότι η σύμβαση προβλέπει..