Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ερχεται φόρος....ακόμα και στα πτυχία!


Ερχεται φόρος....ακόμα και στα πτυχία!
Νομοσχέδιο που προβλέπει την φορολόγηση των πτυχίων των Ελλήνων πολιτών, ετοιμάζει η κυβέρνηση,  σύμφωνα με δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής,. Μάλιστα, η φορολόγηση θα υπολογίζεται αθροιστικά.
Για την ακρίβεια, ο πολίτης θα υποχρεούται να δηλώσει στην Εφορία τον πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών του ώστε να ορίζεται ως τεκμήριο εισοδήματος βάση του πτυχίου που κατέχει.
Αυτό σημαίνει, ότι αφενός όσα πιο πολλά πτυχία έχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερο φόρο θα πληρώσει και αφετέρου όποιος πτυχιούχος δεν το δηλώνει για να αποφύγει τη δυσβάστακτη φορολόγηση, θα θεωρείται παράνομος και υπόδικος για ψευδή δήλωση και απόκρυψη στοιχείων από την Εφορία και το Ελληνικό Δημόσιο, με λίγα λόγια για φοροδιαφυγή(!)
Μετά από επικοινωνία δημοσιογράφου με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών, σε ερώτηση περί της εγκυρότητας του δημοσιεύματος για το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο, όχι απλά δεν διαψεύστηκε αλλά θεωρώντας το αυτονόητο τονίζουν ότι «βρίσκεται υπό εξέταση από τη σύσταση της επιτροπής των κομμάτων για να δούμε ποια από αυτά τα νέα φορολογικά τεκμήρια θα συμπεριληφθούν τελικά στο νέο σύστημα φορολόγησης». 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Δελτίο Τύπου - Πραξικοπηματική νομοθετική παρέμβαση στο θεσμό των ΣΣΕ και του κατώτου μισθού



Η Κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει την κοινωνία, επιχειρώντας να στείλει στον Καιάδα τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και τους συνταξιούχους. 
Ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας προαναγγέλλει νομοθετικές παρεμβάσεις κατ΄ επιταγή των μνημονιακών εντολών, παρεμβάσεις ύφεσης και ανεργίας, ευθέως αντισυνταγματικές και αντικοινωνικές όπως η κατάργηση των ΣΣΕ και της εργοδοτικής συμμετοχής σε ΟΕΚ-ΟΕΕ.  
Αυτές οι πολιτικές είναι πραξικοπηματικές, άδικες και αναποτελεσματικές. Είναι φανερό ότι και την κοινωνία εξαθλιώνουν και την οικονομία βυθίζουν στην ύφεση και την κρίση. 
Καταγγέλλουμε και απορρίπτουμε κατηγορηματικά τη νέα κυβερνητική παρέμβαση για τη νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα και την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και την πρόθεση κατάργησης του όποιου εργατικού δικαιώματος έχει απομείνει, με πολιτικές που ακυρώνουν προεκλογικές εξαγγελίες αλλά και συνταγματικές και ευρωπαϊκές συνθήκες και προβλέψεις. 
Ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας προαναγγέλλει μειώσεις μισθών αλλά και εργοδοτικών εισφορών χωρίς ωστόσο να υπάρχει σχέδιο για την κάλυψη των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων που βουλιάζουν μέρα με την ημέρα. Το μόνο σχέδιο που έχει η Κυβέρνηση είναι να «στηρίζει» τα Ταμεία περικόπτοντας από τους συνταξιούχους μέρος ακόμη και αυτής της πενιχρής σύνταξής τους. 
Η κυβερνητική πρακτική που στοχοποιεί σχεδόν αποκλειστικά μισθωτούς και συνταξιούχους θα βρει απέναντί της την κοινωνία και τα συνδικάτα και θα απαντηθεί ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ, ΑΜΕΣΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Σχέδια Εθνικοποίησης Εταιρειών Ενέργειας, Ανακοινώνει η Ουγγαρία



Τις ανησυχίες του επιχειρηματικού κόσμου έχουν προκαλέσει τα σχέδια της Ουγγαρίας περί εθνικοποίησης τομέων της οικονομίας. Η Κομισιόν φαίνεται να παρακολουθεί ανήσυχη τις εξελίξεις, ωστόσο δεν είναι ακόμα έτοιμη να λάβει δράση.
Η κυβέρνηση του Viktor Orbán ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα σχέδιά της να αναλάβει τις εργασίες ανακύκλωσης μετάλλου σε μια προσπάθεια να μειώσει το παράνομο εμπόριο.
Μια εβδομάδα πριν, ο κεντροδεξιός ηγέτης τόνισε ότι σχεδιάζει να μετατρέψει τη διανομή ενέργειας στα νοικοκυριά σε μια «μη κερδοσκοπική δραστηριότητα». Αργότερα τόνισε ότι η κυβέρνηση «θα αγοράσει την E.ON. από τους γερμανούς», χωρίς να διευκρινίσει εάν εννοούσε τις μονάδες εμπορίας και αποθήκευσης φυσικού αερίου της εταιρίας ή τις ευρύτερες επιχειρήσεις της στην Ουγγαρία.
Η ουγγρική κυβέρνηση έχει ήδη εθνικοποιήσει άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως τα προκεφαλαιοποιητικά συνταξιοδοτικά συστήματα, που αναλήφθηκαν σε μια απόπειρα να μειωθεί τεχνητά το δημόσιο έλλειμμα και χρέος σύμφωνα με τα κριτήρια του Μάαστριχτ. Εθνικοποίησε επίσης την εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για την τεράστια διαρροή τοξικής λάσπης τον Οκτώβριο του 2010.
Ερωτηθείς από την EurActiv να σχολιάσει τις ανακοινώσεις περί εθνικοποιήσεων στην αγορά ενέργειας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Olivier Bailly, είπε ότι η Επιτροπή δεν έχει αντιδράσει ακόμη διότι δεν έλαβε επίσημες κοινοποιήσεις από την Ουγγαρία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Nέα Παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ για τα Χρέη της Αλουμίνιον



Νέα παρέμβαση στο ζήτημα των οφειλών της «Αλουμίνιον» προς τη ΔΕΗ έκανε απόψε η ΓΕΝΟΠ, με αφορμή, όπως αναφέρει, «τα υπέρογκα χρέη της εν λόγω εταιρείας προς τη ΔΕΗ».
Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της επιχείρησης. «Θα περιμένουμε -αναφέρει η Ομοσπονδία- σαφείς απαντήσεις και σταράτα λόγια που δεν θα αφήνουν περιθώρια για νέα παιχνίδια στην πλάτη της Επιχείρησης» και προσθέτει: «Πάνω απ’ όλα αναμένουμε και απαιτούμε σαφή τοποθέτηση εάνη "ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ" σέβεται την υπογραφή της στις συμφωνίες που έχει κάνει με τη ΔΕΗ ΑΕ». 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Η ωφελιμότητα των βιολογικών προϊόντων – εμπορικός μύθος


япония землетрясение япония наса снимок
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ακριβή βιολογική τροφή δεν είναι πιο υγιεινή και ασφαλής από ό,τι εκείνη, που καλλιεργείται με τη χρήση φυτοφαρμάκων.
Έχει καθιερωθεί να θεωρείται ότι τα τρόφιμα, τα οποία φύονται στη γη χωρίς κανένα λίπασμα και παρασιτοκτόνο, είναι πιο υγιεινά για τον άνθρωπο, είναι δυσκολότερο να τα καλλιεργείς και κοστίζουν ακριβότερα.
Οι ειδικοί του ιατρικού κέντρου στο Πανεπιστήμιο του Στάντφορντ δεν βρήκαν καμία απόδειξη του ότι τα βιολογικά προϊόντα δίνουν στους ανθρώπους κάποια πλεονεκτήματα ως προς την υγεία τους. Πολύ περισσότερο στα δείγματα των βιολογικών φρούτων και λαχανικών επίσης εντοπίστηκαν παρασιτοκτόνα, αλλά σε μικρότερη ποσότητα. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Δηλώσεις Εφορίας: Περισσότερα χρήματα από τον Γιώργο Μαζωνάκη φαίνεται ότι κερδίζει η...Μαρίζα Κωχ!



Δεν ξέρω αν είναι απόλυτα αξιόπιστος ο παρακάτω πίνακας που δημοσιεύουν σήμερα τα ΝΕΑ αλλά σίγουρα έχει ένα ενδιαφέρον καθώς αφορά αναγνωρίσιμες φιγούρες της ελληνικής μουσικής σκηνής
Ρίχνοντας του μια...
 
p

...πρόχειρη ματιά θα διαπιστώσετε ότι το να είσαι Σάκης Ρουβάς δεν σου αποφέρει περισσότερα από 67.000 ευρώ τον χρόνο κι ότι μάλλον συμφέρει -πιο ξεκούραστα- να είσαι Μαρίζα Κωχ. 
ΠΗΓΗ: parapolitiki.com

Ρωσία-Ιαπωνία: Deal 13 δισ. δολαρίων για σταθμό LNG



Ενεργειακή συμφωνία υπέγραψαν Βλαντιμίρ Πούτιν και Γιοσιχίκο Νόντα για την κατασκευή εργοστασίου υγροποίησης φυσικού αερίου στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας, επένδυση ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η διεκδίκηση ρωσικών εδαφών (Κουρίλες Νήσους) από την Ιαπωνία, δεν απέτρεψε την Ρωσία από το να δεχθεί μια τεράστια επένδυση  που θα δώσει "ενεργειακή ανάσα" στην Ιαπωνία που στερείται σχεδόν παντελώς κοιτάσματα υδρογονανθράκων και θέλει να μειώσει την εξάρτησή της από την πυρηνική ενέργεια μετά το ατύχημα στην Φουκουσίμα.
Το μεγαλύτερο μέρος του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG: Liquified Natural Gas) που θα παράγεται – θα είναι περίπου 10 εκατ. μετρικοί τόνοι ετησίως – θα εξάγεται στην Ιαπωνία. Η Gazprom που εμπλέκεται στο επενδυτικό σχέδιο, αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή το διάστημα 2016-2017.
Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στην τιμή που θα πληρώνουν οι Ιάπωνες για να προμηθεύονται το φυσικό αέριο. Ωστόσο, είναι κοινό συμφέρον να βρεθεί λύση: Η Ρωσία είναι απογοητευμένη με την αντιμετώπιση που της επιφυλάσσει η Ευρώπη η οποία επιθυμεί την εξεύρεση εναλλακτικών προμηθευτών και η Ιαπωνία θέλει να ενισχύσει την εισαγωγή φυσικού αερίου, στο πλαίσιο της εξεύρεσης εναλλακτικών ενεργειακών πηγών λόγω της κακής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η πυρηνική ενεργειακή της υποδομή (όπως διαπιστώθηκε μετά το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα). 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Φόβοι για μεγάλο σεισμό σε Κωνσταντινούπολη και Μαρμαρά



Ο κίνδυνος ενός νέου ισχυρού καταστροφικού σεισμού στα παράλια της γειτονικής Τουρκίας είναι μεγάλος και, για αυτό το λόγο, Γερμανοί επιστήμονες, σε συνεργασία με Τούρκους συναδέλφους τους, άρχισαν τις εργασίες πολλαπλών γεωτρήσεων για την εγκατάσταση ειδικού υποθαλάσσιου εξοπλισμού παρακολούθησης. 
 Οι ερευνητές του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες Χέλμχολτς (GFZ), μόλις άρχισαν την....
εγκατάσταση ενός δικτύου σεισμικής επιτήρησης στη Θάλασσα του Μαρμαρά, κοντά στην Κωνσταντινούπολη.
 Ειδικά σχεδιασμένοι σεισμικοί αισθητήρες θα τοποθετηθούν μόνιμα σε οκτώ πηγάδια γεώτρησης βάθους 300 μέτρων το καθένα, που άρχισαν να ανοίγονται στα ανοιχτά της πόλης και γύρω από τη θάλασσα του ανατολικού Μαρμαρά.
 Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει ακριβής παρακολούθηση της μελλοντικής σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή, που θεωρείται υψηλού κινδύνου. Οι γερμανικοί σεισμογράφοι θα καταγράφουν και τις πιο ανεπαίσθητες σεισμικές δονήσεις στο βόρειο ρήγμα της Ανατολίας, το οποίο περνάει κάτω από το βυθό της θάλασσας του Μαρμαρά, περίπου 20 χιλιόμετρα απέναντι από την Κωνσταντινούπολη.
 Όπως δήλωσε ο καθηγητής Γκέοργκ Ντρέζεν του Kέντρου GFZ, «η Ιστανμπούλ, με τους πάνω από 13 εκατ. κατοίκους της, βρίσκεται σε μια περιοχή που είναι υπερβολικά ευάλωτη από τους σεισμούς.
 Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ένα ισχυρό σεισμό μεγέθους έως 7,4 στην περιοχή». Όπως είπε, οι νέοι σεισμογράφοι που εγκαθίστανται, «θα δώσουν σημαντικές πληροφορίες για τις τεκτονικές διεργασίες προτού συμβεί ένας μεγάλος σεισμός».
 Η πρώτη πιλοτική γεώτρηση γίνεται στη χερσόνησο Τούζλα και, αφού ολοκληρωθεί και κριθεί επιτυχής έπειτα από τις σχετικές δοκιμές των πρώτων εγκατεστημένων επιστημονικών οργάνων, θα ακολουθήσει το άνοιγμα και των υπόλοιπων επτά υποθαλάσσιων πηγαδιών γεώτρησης.
 Τα σεισμικά δεδομένα θα μεταδίδονται ταυτόχρονα σε πραγματικό χρόνο στο Πότσνταμ της Γερμανίας και στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα, όπου θα αξιολογούνται.
 Πάντως όπως αναφέρει το protothema.gr, ο επικεφαλής του προγράμματος καθηγητής του Κέντρου GFZ Μάρκο Μπόνχοφ φρόντισε να διευκρινίσει ότι «η πρόβλεψη ενός μελλοντικού σεισμού δεν είναι ο στόχος του έργου, επειδή τέτοια πρόβλεψη δεν είναι δυνατή». 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΝΟΤΟΥ



Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της γραπτής αξιολόγησης των υποψηφίων ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΟΥ (ΧΛΝ3), που διεξήχθη στις 
12/07/2012, δημοσιοποιείται η σειρά κατάταξής τους, με βάση τον προσωπικό κωδικό τους.  
Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τις επιδόσεις τους, μπορούν αυτοπροσώπως οι ίδιοι με την ταυτότητά τους 
ή μέσω εξουσιοδοτημένου, νομίμως, από τους ίδιους προσώπου, να προσέλθουν στα γραφεία μας στo Μαρούσι, Χειμάρας 8Α, Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προγράμματα Κοινωνικής Ευθύνης των ΕΛΠΕ στο Θριάσιο



Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με τη μακρά και διαρκή παρουσία τους στο Θριάσιο, προσφέρουν αξιοσημείωτα δείγματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ακόμη και κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Το Πρόγραμμα «Πάμε Κατασκήνωση», που ξεκίνησε το 2008, συνεχίστηκε και το φετινό καλοκαίρι δίνοντας την ευκαιρία σε 280 παιδιά από ευπαθείς κοινωνικά οικογένειες του Θριασίου να κάνουν δωρεάν καλοκαιρινές διακοπές σε επιλεγμένες θερινές κατασκηνώσεις.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεγάλο "φούσκωμα" του μάγματος κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης



Ο υπόγειος θάλαμος του μάγματος  κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης επεκτάθηκε σημαντικά, κατά περίπου 10 έως 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Απριλίου 2012, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Μπρίστολ, σε συνεργασία με 'Ελληνες συναδέλφους τους από το πανεπιστήμιο Αθηνών (Τμήμα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Εργαστήριο Ανώτερης Γεωδαισίας).
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το "φούσκωμα" του μάγματος έχει όγκο έως 15 φορές μεγαλύτερο από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Η προσθήκη αυτού του μάγματος, από άποψη όγκου, θεωρείται η σημαντικότερη που έχει λάβει χώρα από το 1955, λίγο μετά την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου.
Οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή ηφαιστειολογίας Ντέηβιντ Πάιλ και την ηφαιστειολόγο Μισέλ Παρκς του Τμήματος Γεωεπιστημών της Οξφόρδης, καθώς και την Τζούλιετ Μπιγκς του Τμήματος Γεωεπιστημών του Μπρίστολ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Geoscience", υπολόγισαν ότι η διόγκωση του μάγματος οδήγησε σε ανύψωση της επιφάνειας του νησιού κατά 8 έως 14 εκατοστά στο ίδιο χρονικό διάστημα. Οι επιτόπιοι υπολογισμοί στη Σαντορίνη έγιναν με τη βοήθεια εικόνων από δορυφορικά ραντάρ που παρείχαν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και η Γερμανική Υπηρεσία Διαστήματος (DLR), καθώς και μετρήσεων GPS από το έδαφος.
Αν και τα νέα στοιχεία ρίχνουν περισσότερο φως στη λειτουργία του ηφαιστείου (το οποίο γύρω στα 1600 π.Χ. σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες εκρήξεις στην παγκόσμια ιστορία, οδηγώντας πιθανώς στην καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού), σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν διαφωτίζουν για το μείζον ερώτημα: πότε το ηφαίστειο θα εκραγεί ξανά. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τουρκία: Πάνω από 460 νεκροί σε μάχες του τουρκικού στρατού-κούρδων ανταρτών



Συνολικά 461 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής φέτος από τις συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και των κούρδων ανταρτών στη διάρκεια περίπου 1.000 στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον μελών του PKK, όπως μετέδωσε σήμερα το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές. 
Ειδικότερα 88 στρατιώτες και 373 αντάρτες έχουν σκοτωθεί από την αρχή του χρόνου στη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη νοτιοανατολική Τουρκία, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο, σύμφωνα με τα στοιχεία του στρατού της χώρας. Ο τουρκικός στρατός έχει εντείνει φέτος τις επιχειρήσεις του εναντίον των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Τους τελευταίους έξι μήνες έχει εξαπολύσει 974 επιχειρήσεις στις οποίες πήραν μέρος χιλιάδες τούρκοι στρατιώτες με την υποστήριξη ελικοπτέρων και αεροσκαφών F-16. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Πρόκληση! Στη Δυτική Θράκη βαφτίζουν τα χωριά με τουρκικά ονόματα


Πρόκληση! Στη Δυτική Θράκη βαφτίζουν τα χωριά με τουρκικά ονόματα
Mε τουρκικά ονόματα  αναφέρουν χωριά στην δυτική Θράκη οι Τούρκοι σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν την Ελλάδα και να δημιουργήσουν πρόβλημα. 
Η Yeni Safak με τον τίτλο «Από το Οσμανγκαζί στο Σιρκελί (σ.σ την Φιλλύρα), βρύση με οθωμανικά μοτίβα» γράφει ότι το πανηγύρι Αλαντεπέ και ο αγώνας πάλης εκεί που οργανώθηκε από τον Δήμο “Κοσλουμπεκίρ” στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία.
Ο Δήμος Οζαμανγκαζι έλαβε μέρος στην εκδήλωση στο “Κοσλούμπεκιρ” που είναι αδελφή πόλη, με αντιπροσωπεία 17 ατόμων. Η αντιπροσωπεία που περιόδευσε στα χωριά- προσέξτε τις ονομασίες -  “Χιρτζάν” , “Χεμετλί” , “Ντουνταρλί” και “Σιρκελί” έγινε δεκτή πολύ θερμά από τον κόσμο.
Οι κάτοικοι του χωριού “Σιρκελί” είπαν ότι χρειάζονται μια βρύση στην πλατεία του χωριού και ζήτησαν βοήθεια. Στην συνέχεια εξετάστηκε η πλατεία όπου ζητείται να γίνει η βρύση 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ !...

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Λάρισα Έγδυσε ανήλικο επειδή είχε στη μπλούζα του την ελληνική σημαία!



Η θέα της ελληνικής σημαίας και του Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδα στην μπλούζα ενός ανήλικου αγοριού… «ερέθισε» έναν 35χρονο αντιεξουσιαστή, που δεν δίστασε να αναγκάσει το 12χρονο παιδί να… γδυθεί σε κεντρική πλατεία της Λάρισας!
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη τη στιγμή που ο 12χρονος έκανε βόλτα στην πλατεία μαζί με έναν φίλο του. Όταν το παιδί είδε τον 35χρονο να έρχεται οργισμένος προς το μέρος του και να του ζητά επιτακτικά να βγάλει αμέσως τη μπλούζα, τα έχασε και δεν τόλμησε να αντιδράσει, Έβγαλε την μπλούζα και αναγκάστηκε να επιστρέψει ημίγυμνος στο σπίτι του με δάκρυα στα μάτια!
Mόλις τον είδαν έτσι οι γονείς του, υπέβαλαν αμέσως μήνυση κατά του 35χρονου δράστη στο αστυνομικό τμήμα της πόλης. 
Οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ξεκίνησαν έρευνες, δεν άργησαν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν, ενώ στο σακίδιό του βρήκαν και την μπλούζα του 12χρονου που είχε κρατήσει ως… τρόπαιο του «κατορθώματός» του! 
ΠΗΓΗ:protothema.gr

Βρούτσης: Θα μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές 5%



Τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών συνολικά, κατά 5% μέσα στο 2013, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. 
Στόχος της πολιτείας είναι σύμφωνα με τον υπουργό, η άμεση μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ούτως ώστε να στηριχθεί η μεγάλη Εθνική προσπάθεια μείωσης της ανεργίας. 
Σε συνέχεια της απόφασης που ανακοίνωσε, εσπευσμένα, την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Βρούτσης, για μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1,1%, στο ΙΚΑ, ο υπουργός ανακοίνωσε σήμερα ότι άμεσος στόχος και προτεραιότητα του Υπουργείου και της κυβέρνησης είναι, η συνολική μείωση θα φθάσει το 5%. 
Παράλληλα, ο υπουργός υποστήριξε ότι θα μειωθεί και το γραφειοκρατικό κόστος, μέσα από την κατάργηση της αυτοπρόσωπης παρουσίας των εργοδοτών στο ΣΕΠΕ και τον ΟΑΕΔ, όπου η ηλεκτρονική διασύνδεση των επιχειρήσεων με τους οργανισμούς θα είναι υποχρεωτική από τον Μάρτιο του 2013.Η προαιρετική εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου. 
Σύμφωνα με τον υπουργό, εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί νομοθετικό πλαίσιο, κατόπιν διαβούλευσης του με τους κοινωνικούς εταίρους και με τη συνεργασία του Ξ.Ε.Ε., για την αναδιαμόρφωση και επανενεργοποίηση των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού για το 2013
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανοιχτό γράμμα σε μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς



Αγαπητοί και αγαπητές γονείς, μαθητές και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί
Θα μπορούσαμε να σωπάσουμε, κερδίζοντας την εύνοια των ισχυρών, αλλά προτιμάμε να μιλήσουμε όπως αρμόζει σε δασκάλους/ες οι οποίοι σέβονται τη δουλειά τους, τη γνώση και τους μαθητές τους. Η παραίτηση και η σιωπή δεν ταιριάζει σε αγωνιζόμενους και σκεπτόμενους ανθρώπους. Η εξουσία προσπαθεί να φιμώσει όσους σκέπτονται, να στρεβλώσει τις ιδέες μας για έναν καλύτερο κόσμο, να συκοφαντήσει τη νέα γενιά, για την οποία ετοιμάζει μια κοινωνική κόλαση. Εμείς  οφείλουμε να πάμε κόντρα στον καιρό, ακόμα κι αν το τίμημα είναι βαρύ. Λοιπόν, θα μιλήσουμε !
Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τους χειρότερους οιωνούς. Αντί κάθε οικογένεια και κάθε μαθητής/τρια-εκπαιδευτικός να καταστρώσει τον κατάλογο των υποχρεώσεων, των ονείρων και των προσδοκιών του, ασχολείται με τη “λίστα” των περικοπών, την οποία σκέφτηκε η Τρόϊκα και υλοποιεί η κυβέρνηση.
Λιγότερα και χειρότερα, αυτό είναι το γενικό πλαίσιο. Λιγότερα σχολεία, κλείσιμο των βρεφονηπιακών σταθμών, περικοπές στο μισθό, σύνταξη, ασφάλιση, ιδιωτικοποίηση ακόμα και στο νερό της φύσης, αύξηση πετρελαίου, τιμές-φωτιά, στο απόσπασμα υγεία-παιδεία-πρόνοια.
Το μνημόνιο φαντάζει σαν θηλιά στο λαιμό όλων μας. Μας λένε ότι θάρθουν καλύτερες μέρες. Σαν τον ορίζοντα που όσο τον πλησιάζεις τόσο απομακρύνεται. Η αυριανή μέρα, αν μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, θα είναι μέρα πένθους για όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Από όπου κι αν πέρασε το ΔΝΤ άφησε πίσω του χαλάσματα, θρήνο και οδυρμό. Η κερδοφορία του κεφαλαίου αποδεικνύεται ισχυρότερη, για τις υποτελείς κυβερνήσεις, από τις ανάγκες των ανθρώπων και της νέας γενιάς.
Εμείς δε θα γίνουμε Αγαμέμνονες για να θυσιάσουμε την Ιφιγένεια ώστε να φτάσουμε στην Τροία (των κερδών). Ο δάσκαλος πρέπει να βρίσκεται στο πλάι της Αντιγόνης για να πολεμήσει την εξουσία του Κρέοντα.
Σε αυτή τη ζωή είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χρυσή αποζημίωση απόλυσης ύψους €2,1 εκατ. σε 8 υπαλλήλους της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών !



Αποζημίωση απόλυσης που ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των €2,1 εκατ. προτίθεται να παραχωρήσει η Κυπριακή Εταιρεία Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών (ΚΕΑΠ), εταιρεία που ελέγχεται από το κράτος, σε οκτώ εργαζόμενους οι οποίοι απολύονται λόγω πλεονασμού.
Επιπρόσθετα, οι εν λόγω εργαζόμενοι θα λάβουν ποσό που αγγίζει τα €3,1 εκατ. που αποτελεί το ταμείο προνοίας τους.
Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» οι απολυθέντες είναι εργαζόμενοι με υπηρεσία γύρω στα 20 χρόνια ή και λιγότερη και μεταξύ αυτών είναι τεχνικοί και εργάτες.
Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο, η ΚΕΑΠ, μελετά την καταβολή αποζημίωσης ύψους €2,1 εκατ. Η κρατική εταιρεία αποτελεί τη μετεξέλιξη των διυλιστηρίων στη Λάρνακα, είναι εταιρεία ιδιωτικού δικαίου και ελέγχεται πλήρως από το κράτος.
Όπως αναφέρει ο «Φ» πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απολυθέντες θα λάβουν αποζημίωση που θα κυμαίνεται από €131.000 – €370.000. Επιπρόσθετα, θα επωφεληθούν από το ταμείο προνοίας ποσών που θα κυμαίνονται από €155.000 – €600.000.
Ειδικότερα, η διεύθυνση της Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών έδωσε επιστολές απόλυσης λόγω πλεονασμού σε έξι εργαζόμενους και σύντομα θα δώσει σε ακόμη δύο.
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΑΠ, Στέλιος Γεωργιάδης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, σημειώνοντας ότι το ζήτημα του ύψους της αποζημίωσης των απολυθέντων εκκρεμεί ενώπιον της διοίκησης και δεν λήφθηκε οποιαδήποτε απόφαση ακόμη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συρία: o Άσαντ μεταφέρει χημικά όπλα στη θάλασσα


сирия химическое оружие противогаз 2012 август коллаж
Ο αμερικανικός Τύπος γράφει ότι τα συριακά χημικά όπλα μεταφέρονται από τη στρατιωτική βάση κοντά στη Δαμασκό στην πόλη-λιμάνι Ταρτούς.
Αυτό εγείρει σοβαρές ανησυχίες στη Δύση ότι τα όπλα μαζικής καταστροφής μπορούν να πέσουν στα χέρια της Χεζμπολάχ και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.
Το έντυπο όργανο της σουνιτικής αντιπολίτευσης του Λιβάνου - η εφημερίδα Al-Nahar γράφει ότι τα χημικά όπλα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του «σχεδίου Β» του Άσαντ, ο οποίος σε περίπτωση ήττας στη Δαμασκό θα προσπαθήσει να δημιουργήσει νέα βάση αλαουιτική βάση της εξουσίας στην Ταρτούς και τις γύρω περιοχές. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Για Κακές Συνθήκες Εργασίας που Οδηγούν σε Ατυχήματα Κάνουν Λόγο οι Εργαζόμενοι στη Μεγαλόπολη



Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας σχετικά με το ατύχημα που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης. Τονίζεται ότι κυριαρχούν πλέον πολύ χειρότερες συνθήκες εργασίας και περιγράφονται οι συνθήκες του ατυχήματος.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Σημεία των καιρών ή ανικανότητα της τοπικής ιεραρχίας του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης να προστατεύσει τους εργαζόμενους και να εγγυηθεί την ασφάλεια της εργασίας;
Έχουν μετατρέψει, σε συνδυασμό με τις άδικες – αντεργατικές – αντικοινωνικές – αντιαναπτυξιακές και φοροληστρικές πολιτικές του κυβερνητικού συνδυασμού το μεροκάματο στο Ορυχείο της Μεγαλόπολης σε μεροκάματο αίματος.
Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί και το δεύτερο ατύχημα (μέσα σε λιγότερο από 3 βδομάδες) με τον άτυχο συνάδελφο Γεωργακόπουλο Γεώργιο, ο οποίος υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο πρόσωπο και στα χέρια, στην προσπάθειά του να σβήσει φωτιά στην Ν2 ταινία του αποθέτη Α11.
Οι εργαζόμενοι στο Ορυχείο Μεγαλόπολης υποχρεώνονται να εργαστούν κάτω από πίεση, εργοδοτική αυθαιρεσία και κάθε λογής φασιστική νοοτροπία και αντίληψη με μοναδικό εφόδιο το μπόλικο φιλότιμο , για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες ποινικοποίησης της ασθένειας – της ειδικής άδειας – της μητρότητας (με αναδρομική μάλιστα ισχύ), όταν προ ολίγων μηνών χορηγούσαν σωρηδόν βεβαιώσεις σε ημέτερους. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ο Μόντι επιβεβαιώνει τον Γέροντα Παΐσιο



"Η οικονομική δυσπραγία πυροδοτεί το διχαστικό εθνικισμό" Μόντι
"Θα βγεί στην επιφάνεια ο εθνικισμός και τότε..."Γέροντας Παΐσιος
 Ο Μόντι είπε πως πρότεινε να γίνει μια σύνοδος κορυφής στη Ρώμη για να συζητήσει την άνοδο του αντι-ευρωπαϊκού λαϊκισμού, τις διαιρέσεις...
ανάμεσα στο βορρά και στο νότο και τις εθνικιστικές προκαταλήψεις που έχουν καλλιεργηθεί από τη δυσαρέσκεια απέναντι στα μέτρα λιτότητας.
Ο Γέροντας Παΐσιος είχε πεί ότι:
"– Είναι αδύνατο, καί θά φανεί αυτό αργότερα, νά υπάρξει ποτέ συνεργασία τών Αγγλων, τών Γάλλων, τών Γερμανών, τών Ιταλών, τών Αυστριακών, κλπ. όταν υπάρχουν ακόμη.... άνθρωποι πού χάσανε στόν Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο τούς πατεράδες καί τούς θείους τους.
Είναι ποτέ δυνατόν νά ονομάζει ό ένας τον άλλο «σύμμαχε» καί νά τό εννοεί;
Μή βλέπουμε τά πράγματα κοντόφθαλμα καί μόνο χάριν τής Οικονομίας. Θά βγεί ό Εθνικισμός στήν επιφάνεια καί τότε…" 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Έτοιμη για Εγκατάσταση στο Διϋλιστήριο της Lukoil η Νέα Μονάδα Επεξεργασίας Καυσίμων



Η νέα, γιγάντια κεντρική μονάδα επεξεργασίας καυσίμων του διϋλιστηρίου της Lukoil στη Βουλγαρία έφτασε στις εγκαταστάσεις την Κυριακή το απόγευμα, μετά από ταξίδι δύο ημερών από το λιμάνι Μπουργκάς.
Η μονάδα έχει μήκος 57 μέτρων, ύψος 9 μέτρων και ζυγίζει 1.656 τόνους. Μάλιστα, κατά την μεταφορά της προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο, όπως ανέφεραν οι αρχές.
Ο λόγος που χρειάστηκαν 38 ώρες για να φτάσει στον προορισμό της ήταν η πολύ αργή ταχύτητα με την οποία εκινείτο, μόλις 1-5χμ/ώρα. Πλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο Novinite, η μονάδα είναι έτοιμη για εγκατάσταση στο διϋλιστήριο. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Αποσχίσεις… γέμισε ο κόσμος κράτη εν αναμονή…



Οι περιφερειακές εκλογές στον Καναδά δεν προβλήθηκαν ιδιαίτερα και ίσως στην Ελλάδα ο πολύς κόσμος να μην είχε πληροφορηθεί τα καθέκαστα εάν δεν είχε προκύψει ένα θανατηφόρο περιστατικό με την φερόμενη από πολλούς ως προσπάθεια δολοφονίας της εν αναμονή πλέον πρωθυπουργού της επαρχίας, Πολίν Παρουά…
Η νίκη όμως, την οποία κατήγαγε όμως αυτή την εβδομάδα το αυτονομιστικό κόμμα του Κεμπέκ «Parti Quebecois» (Κεμπεκουά λέγονται όλοι όσοι....
επιθυμούν την απόσχιση του Κεμπέκ από τον Καναδά) έγινε με ενθουσιασμό δεκτή… στην Ισπανία, από Βάσκους και Καταλανούς, αλλά και στη Σκωτία, από το Σκοτσέζικο Εθνικό Κόμμα, το οποίο έχει υποσχεθεί να προκηρύξει εκ νέου δημοψήφισμα -το 2014- με το ερώτημα της απόσχισης της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο και την ανακήρυξη αυτόνομου σκωτικού κράτους.
Οι τάσεις απόσχισης περιοχών από κράτη του διεθνούς συστήματος στην κυριολεξία έχουν αποδείξει την επιφανειακή αντιμετώπισης των μεταψυχροπολεμικών εξελίξεων από όλους όσοι προέβλεψαν με περισσή ελαφρότητα του έθνους-κράτους. «Long live the nation-state» είναι η απάντηση που λαμβάνουν όχι μόνο από επιστήμονες, αλλά και τον Τύπο, με τις εξελίξεις γενικά να τους δικαιώνουν και μια σειρά επαρχίες ανά τον κόσμο αναμένουν την ανεξαρτητοποίησή τους και την προσθήκη τους στη λίστα των κρατών-μελών του ΟΗΕ.
Μπορεί να μην απηχεί την πραγμαικότητα, δείχνει όμως μια τάση… 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η BP Προσπαθεί να Πουλήσει Άδειες στον Κόλπο του Μεξικού για να Καλύψει τις Αποζημιώσεις



Η ΒΡ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση ορισμένων από τις άδειες που διαθέτει στον Κόλπο του Μεξικού, τις οποίες ενδέχεται να αγοράσει η Plains Exploration & Production, έναντι τιμήματος 7 δις. δολαρίων.
Σκοπός της ΒΡ είναι να εξασφαλίσει χρήματα για την καταβολή των αποζημιώσεων για την καταστροφή του 2010 στο Deepwater Horizon. Σημειώνεται ότι το ακριβές ύψος των αποζημιώσεων δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί και η εταιρεία περιμένει την απόφαση των ομοσπονδιακών δικαστηρίων.
Η ΒΡ είχε ανακοινώσει ήδη από τον Μάιο ότι θα προχωρούσε στην πώληση ορισμένων οικοπέδων, ενώ η αγορά τους από την Plains αποτελεί σημαντική επιτυχία για τη συγκεκριμένη πετρελαϊκή, με έδρα το Χιούστον. Η Plains έχει κεφαλαιοποίηση 5,2 δις. δολαρίων και φιλοδοξεί να επεκτείνει την παρουσία της στην αμερικανική αγορά.   
ΠΗΓΗ:energia.gr

Καμιά προσευχή για τους … πεθαμένους



Βιάστηκαν να χαμογελάσουν κάποιοι αδαείς στην Αθήνα, με τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την απεριόριστη αγορά ομολόγων μικρής διάρκειας, ξεχνώντας  μεταξύ άλλων, πώς αυτή αφορά χώρες που συναλλάσσονται με τις αγορές και εκδίδουν ομόλογα. Δεν αφορά τις ήδη χρεοκοπημένες οικονομίες όπως η ελληνική. Δεν απευθύνεται δηλαδή στους…νεκρούς, αλλά στους ημιθανείς και μάλιστα με ιδιαίτερα αυστηρές προϋποθέσεις.
Η αλήθεια είναι ότι η…νεκρανάσταση της ελληνικής οικονομίας που τοποθετείται κάπου στις αρχές της επόμενης δεκαετίας(!), δεν θα είναι καθόλου απλή υπόθεση. Όποιο σενάριο κι αν δει κανείς, σχετικά με την εξέλιξη του ελληνικού δημόσιου χρέους, ακόμη και το πιο αισιόδοξο, ή έστω κι αυτά που διατυπώνονται από εγχώριους ημιεπίσημους κρατικούς φορείς, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι η υπόθεση δεν έχει τύχη. Η καλύτερα, δεν έχει…γιατρειά χωρίς να μπει νυστέρι, βαθιά μέχρι το κόκαλο.
Ακόμη και υπό…ονειρικές συνθήκες, με μείωση δηλαδή του επιτοκίου διακρατικού δανεισμού, με επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και με την επιμήκυνση του διαστήματος προσαρμογής, ώστε τα άγαρμπα μέτρα λιτότητας να διαχυθούν τουλάχιστον σε έναν ευρύτερο χρονικό ορίζοντα, η εξίσωση και πάλι δεν βγαίνει!
Στη καλύτερη περίπτωση το χρέος θα έχει διαμορφωθεί το 2020, μία ανάσα πιο κάτω από το απαγορευτικό 120% του ΑΕΠ και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι τουλάχιστον για μια πενταετία θα «τρέχουν πρωτογενή πλεονάσματα» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γεώτρηση σε βάθος 2.111 μέτρων!


Γεώτρηση σε βάθος 2.111 μέτρων!
Έσπασε το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ
Σε βάθος 2.111 μέτρων κάτω από το βυθό κατάφερε να κάνει γεώτρηση ένα ιαπωνικό ερευνητικό σκάφος, πετυχαίνοντας ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ υποθαλάσσιας γεώτρησης.
Η γεώτρηση από το πλοίο «Chikyu» έγινε στα ανοιχτά της χερσονήσου Σιμοκίτα στον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε η Ιαπωνική Υπηρεσία Επιστήμης και Τεχνολογίας Γης-Θάλασσας (JAMSTEC), στην οποία και ανήκει το σκάφος. Το νέο ρεκόρ επιτεύχθηκε στο πλαίσιο μιας διεθνούς επιστημονικής αποστολής (Integrated Ocean Drilling Program).
Ο υπεύθυνος επιστήμονας της αποστολής Φούμιο Ιναγκάκι δήλωσε ότι «το επιστημονικό σκάφος έχει ασύλληπτες δυνατότητες και μπορεί να εξερευνήσει πολύ μεγάλα βάθη, που ποτέ πριν δεν έχουν μελετήσει οι άνθρωποι. Τα δείγματα από αυτά τα βάθη είναι πολύτιμα και θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση της φύσης της ζωής και της Γης».
Ο επιστημονικός στόχος είναι να ανασυρθούν στην επιφάνεια της Γης δείγματα από τον μανδύα του πλανήτη μας, το στρώμα που βρίσκεται μεταξύ του φλοιού και του πυρήνα και στο οποίο η πρόσβαση είναι ευκολότερη με γεώτρηση κάτω από το βυθό, όπου ο φλοιός είναι πιο λεπτός. Αυτά τα δείγματα έχουν μεγάλη σημασία για τους γεωλόγους, προκειμένου να ρίξουν περισσότερο φως στο μυστηριώδες εσωτερικό της Γης, αλλά και τους βιολόγους, καθώς μία πληθώρα μικροβίων καταφέρνουν να επιβιώνουν σε αυτά τα βάθη, συγκροτώντας μία αφανή υπόγεια βιόσφαιρα.
Το Chikyu έχει τη δυνατότητα να κάνει γεώτρηση σε βάθος έως 10.000 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας (όχι του βυθού). Η αποστολή του, που ξεκίνησε φέτος τον Ιούλιο, θα συνεχιστεί για τρείς ακόμα εβδομάδες, με στόχο να φθάσει σε βάθος έως 2.220 μέτρων κάτω από το βυθό. 
ΠΗΓΗ:newsbeast.gr

Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ



Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τα δυσμενή για το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη του τόπου αποτελέσματα που θα έχει η κατάρρευση και το κλείσιμο του Ινστιτούτου Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου, η λειτουργική υποβάθμιση του οποίου ξεκίνησε ήδη από πέρσι και πλέον έχει κορυφωθεί.
Ήδη εδώ και έναν χρόνο με Κ.Υ.Α. το ΙΓΜΕ έχει συγχωνευτεί με το ΕΚΠΑ και 130 εργαζόμενοι οδηγήθηκαν σε καθεστώς εφεδρείας, απόφαση ωστόσο που μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί μετά και τις σθεναρές αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίοι κατέφυγαν στη δικαιοσύνη αποτρέποντας, μέχρι στιγμής, τη συγχώνευση και διατηρώντας τις 130 θέσεις εργασίας.
Χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό το ΙΓΜΕ Ξάνθης
Στο παράρτημα του ΙΓΜΕ στην Ξάνθη, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, παρατηρούνται σοβαρά οργανικά κενά, καθώς από τους 39 εργαζόμενους που απασχολούσε μέχρι σήμερα, έχουν απομείνει μόλις 26, 4 εκ των οποίων θα αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με το thrakitoday.  
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Ιδού ποιοι "φουσκώνουν" τις τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης



Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η βενζίνη (αμόλυβδη) έχει φτάσει να πωλείται σχεδόν δύο ευρώ το λίτρο και γιατί το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται 1,40 ευρώ από τον ερχόμενο μήνα.
Η απάντηση είναι απλή. Γιατί το κράτος δυστυχώς δεν μπορεί να καταπολεμήσει την λαθρεμπορία στα καύσιμα, άρα να έχει τα προβλεπόμενα έσοδα, και τα φορολογεί εξοντωτικά για να καλύψει την αδυναμία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με αποτέλεσμα να τα έχει καταστήσει είδος «πολυτελείας».
Δεν νοείται στα 1,83 ευρώ που διαμορφώθηκε η μέση τιμή πώλησης την προηγούμενη εβδομάδα, τα 1,03 ευρώ να είναι φόροι και τέλη. Δηλαδή πάνω από το μισά χρήματα ανά λίτρο να είναι χαράτσια. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το φυσικό αέριο αλλάζει το σκηνικό στην Μεσόγειο



Η έναρξη ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης σηματοδοτεί το πρώτο βήμα για την ένταξη της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη ως χώρας παραγωγού και όχι μόνο διέλευσης αγωγών. Η προοπτική αυτή, σε συνδυασμό με τις ραγδαίες εξελίξεις στο ενεργειακό πεδίο σε Κύπρο και Ισραήλ, δημιουργεί προϋποθέσεις εμβάθυνσης του άτυπου «άξονα» που ήδη οικοδομείται μεταξύ των τριών κρατών. Η Αθήνα αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί σε «άξονα», διότι θεωρεί ότι θα δημιουργήσει αντιδράσεις και επιφυλακτικότητα στο αραβικό ακροατήριο, η διατήρηση καλών σχέσεων με το οποίο συνεχίζει να αποτελεί σταθερά της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
Τους επόμενους μήνες, όταν βγουν τα αποτελέσματα των ερευνών, η Ελλάδα θα γνωρίζει τι κοιτάσματα έχει στις συγκεκριμένες περιοχές (Ιόνιο και νοτιοδυτικά της Κρήτης) και με βάση αυτά θα γίνουν οι επόμενες κινήσεις που θα «κουμπώσουν» το ελληνικό κομμάτι του παζλ με το κυπριακό και το ισραηλινό. Η παραγωγή ισραηλινού φυσικού αερίου αναμένεται να αρχίσει το 2015 και του κυπριακού μεταξύ 2018 και 2020. Στο μεσοδιάστημα, έως ότου η Κύπρος αρχίσει την εκμετάλλευση του δικού της κοιτάσματος, θα καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες με ισραηλινό φυσικό αέριο, κατόπιν πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Εν τω μεταξύ, η απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να δώσει το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή της ισραηλινής Delek στην εκμετάλλευση του Οικοπέδου 12 μαζί με την αμερικανική Noble Energy προώθησε περαιτέρω τη στρατηγική συνεργασία δημιουργώντας βαθύτερη εμπλοκή των Ισραηλινών στα κυπριακά κοιτάσματα με ό,τι αυτό σημαίνει για την αμυντική και τη διπλωματική προστασία τους.
Η Ελλάδα, στο θέμα των ερευνών, ακολουθεί περίπου το κυπριακό μοντέλο και ας μην έχει ακόμη προχωρήσει στην ανακήρυξη και την οριοθέτηση της ΑΟΖ της. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ Ολάντ: Θα τηρηθεί η δέσμευση για φόρο 75% στα υψηλά εισοδήματα


Ολάντ: Θα τηρηθεί η δέσμευση για φόρο 75% στα υψηλά εισοδήματα
Ολάντ: Θα τηρηθεί η δέσμευση για φόρο 75% στα υψηλά εισοδήματα
ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι οι δεσμεύσεις που ανέλαβε πριν από την εκλογή του θα "πραγματοποιηθούν", σχετικά με τον φόρο του 75% για τα πολύ υψηλά εισοδήματα, ο οποίος θα εφαρμοστεί για εισοδήματα "από 1 εκατομμύριο ευρώ".
Δεν διευκρίνισε πάντως αν πρόκειται για 1 εκατ. ευρώ για ένα νοικοκυριό ή για ένα μόνο άτομο.
"Θα υπάρξουν εκκλήσεις για αλληλεγγύη, είναι φυσιολογικό τα πολύ υψηλά εισοδήματα να συνεισφέρουν περισσότερο", είπε στο περιθώριο μιας επίσκεψης σε ένα εργοστάσιο εμφιάλωσης στο Evian, στην Άνω Σαβοΐα.
Ανάλογες δηλώσεις έκανε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.
"Επεξεργαζόμαστε τους τεχνικούς όρους. Αυτή η δέσμευση του πρόεδρου θα τηρηθεί αυστηρά", είπε ο Γάλλος υπουργός μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Διευκρίνισε ότι ο φόρος αυτός θα περιληφθεί σε νομοσχέδιο που θα παρουσιαστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στο υπουργικό συμβούλιο.
Οι γαλλικές εφημερίδες Les Echos και Le Figaro έγραψαν ότι ο "λογαριασμός" θα μπορούσε να ελαφρυνθεί για τους πιο πλούσιους: Ο φόρος θα ίσχυε μόνο για τους μισθούς και θα εξαιρούνταν τα εισοδήματα από κεφάλαια.
Επιπλέον, τα ζευγάρια θα πρέπει να φορολογούνται από τα 2 εκατ. ευρώ. Όμως όταν ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία ο Ολάντ είχε διαβεβαιώσει στις 29 Φεβρουαρίου ότι ο σούπερ-φόρος θα επιβληθεί σε εισοδήματα από ένα εκατομμύριο "ανά νοικοκυριό", σύμφωνα με τις εφημερίδες.
Σύμφωνα μάλιστα με την πρώτη εφημερίδα, οι εισφορές της κοινωνικής ασφάλισης θα περιλαμβάνονται στο φόρο του 75%, γεγονός που σημαίνει ότι επί της ουσίας ο φόρος θα ανερχόταν στο 67%.
Ο Μοσκοβισί διέψευσε όλες αυτές τις πληροφορίες, χαρακτηρίζοντάς τις "αβάσιμες". 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr