Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΕΙΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Αύξηση μικρότερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα 6/2/201) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Τα αποθέματα αργούτων ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως την 1η Φεβρουαρίου 2019, έναντι των προβλέψεων..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ


Rystad Energy: Τα πέντε ζωτικά θέματα που θα διαμορφώσουν τις παγκόσμιες αγορές φυσικού αερίου το 2019

Από το worldenergynews.gr
Μια νέα έκθεση της Rystad Energy προσδιορίζει τα πέντε ζωτικά θέματα που θα διαμορφώσουν τις παγκόσμιες αγορές φυσικού αερίου το 2019.

Η σημαντική αύξηση της παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), η αύξηση του αμερικανικού σχιστολιθικού αερίου για την πρόκληση της ρωσικής κυριαρχίας στην Ευρώπη, η ακόρεστη ζήτηση ενέργειας στην Ασία, η πίεση στις τιμές σε επιλεγμένες περιοχές και η ανάγκη λήψης επενδυτικών αποφάσεων σε προγραμματισμένες μονάδες υγροποίησης είναι οι τα σημεία «κλειδιά» της αγοράς.

«Η παγκόσμια αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) είναι προσανατολισμένη για σημαντική ανάπτυξη εφοδιασμού το 2019, αντικατοπτρίζοντας..

Σεισμογράφοι... υποβρύχια, αναδύονται για να εκπέμψουν δεδομένα

Από το naftemporiki.gr
MERMAID (Μobile Earthquake Recording in Marine Areas by Independent Divers) είναι το όνομα που έχει δώσει διεθνής ομάδα ερευνητών σε επαναστατικούς ρομποτικούς σεισμογράφους, οι οποίοι «αιωρούνται» κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και αναδύονται για να στείλουν δεδομένα σε περίπτωση σεισμού.

Οι σεισμολόγοι χρησιμοποιούν κύματα που δημιουργούνται από σεισμούς για να εξετάζουν το εσωτερικό του πλανήτη μας κι αποτελούν σημαντικό..

ΠΡΙΝ Ο ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ - ΝΕΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΔΕΣΦΑ


Από το poenergias.gr
Τέλος του 2018 ολοκληρώθηκε η πώληση του ΔΕΣΦΑ και η Εταιρεία πέρασε στα χέρια των ιδιωτών.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, πριν την ολοκλήρωση της πώλησης δίνονταν υποσχέσεις από το Αρμόδιο Υπουργείο για μεν το μόνιμο προσωπικό ότι θα ανανεωθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έληγε τέλος του 2018, για δε το εργολαβικό προσωπικό ότι έχει γίνει συμφωνία μεταξύ Δημοσίου και Μετόχων για την μονιμοποίηση μεγάλου αριθμού συναδέλφων ...

Αγροτικά Φωτοβολταϊκά και Αγροτική Ανασυγκρότηση Προτάσεις και απαντήσεις υπάρχουν



Τη στιγμή που οι αγρότες ξαναβγαίνουν στους δρόμους, η αγροτική ανασυγκρότηση της χώρας αποτελεί ακόμα ζητούμενο. Σε μια Ελλάδα που ψάχνει το νέο παραγωγικό της μοντέλο, μετά από δέκα χρόνια παρατεταμένης κρίσης, ας μου επιτραπεί να καταθέσω ορισμένες προτάσεις που συνδέουν τον ενεργειακό τομέα με τον αγροτικό και που προσπαθούν να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στο ζητούμενο που προανέφερα.

Σήμερα, με ευθύνες των κυβερνώντων, τα αγροτικά φωτοβολταϊκά (φ/β) αντιμετωπίζουν προβλήματα με καθυστερήσεις..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ για 1Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΣΕ

Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες ,Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4-02-2019, στα Γραφεία της ΠΟΕ η πρώτη συνάντηση της Διαπραγματευτικής Ομάδας της ΠΟΕ με τους εκπροσώπους του ΣΕΒ και του ΣΕΕΠΕ.

Η εκπρόσωπος του ΣΕΕΠΕ κατέθεσε έγγραφο στο οποίο ο ΣΕΕΠΕ ισχυρίζεται ότι δεν είναι συνδικαλιστική εργοδοτική οργάνωση και δεν νομιμοποιείται ..

Πώς το αμερικανικό WTI έγινε "παίκτης" της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου

Από το capital.gr/forbes
Οι αγορές πετρελαίου είναι παγκόσμιες και, ως εκ τούτου, οι τιμές του πετρελαίου σε ολόκληρο τον κόσμο κινούνται εν γένει παράλληλα. Υπάρχουν διαφορές στις τιμές του πετρελαίου με βάση την ποιότητα και τη γεωγραφική θέση, αλλά η ευμετάβλητη φύση του εμπορεύματος συνήθως εμποδίζει συγκεκριμένους δείκτες να αποκτήσουν μεγάλη απόκλιση από άλλα σημεία αναφοράς. 

Στις ΗΠΑ, οι πιο γνωστοί "δείκτες" είναι το Intermediate West Texas (WTI) και το διεθνώς συναλλασσόμενο Brent. Το WTI είναι ελαφρώς..

Καθ' οδόν προς το Ισραήλ το γεωτρύπανο DrillMAX για τη γεώτρηση στο Καρίς

Από το energypress.gr
Ξεκινά το ταξίδι του προς το κοίτασμα Καρίς στο Ισραήλ το γεωτρύπανο DrillMAX της Stena Drilling, προκειμένου να πραγματοποιήσει γεώτρηση εκ μέρους της διαχειρίστριας, Energean.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεωτρύπανο ανεφοδιάστηκε στο Λας Πάλμας πριν ξεκινήσει την πορεία του προς την Ανατολική Μεσόγειο και η εταιρεία δημοσίευσε..

Πως οι Διεθνείς Πετρελαϊκές μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα στους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Από το worldenergynews.gr
Το ενδιαφέρον για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και οι πρόσφατες επενδύσεις αποτελούν μία μεγάλη ευκαιρία τόσο για τη χώρα όσο και για τις διεθνείς πετρελαϊκές εταιρείες να συνεργαστούν από κοινού, στο ξεκίνημα αυτού του εγχειρήματος που είναι σχετικά πρόσφατο στη χώρα, με στόχο την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ελλάδας έως το 2030.

Η στροφή  προς τους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (ΣΒΑ), σύμφωνα με τους οποίους η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να συνοδεύεται..

Να πώς η σούπερ αιολική Δανία κάνει το σούπερ ξεφόρτωμα του τυχαίου/άχρηστου/επιζήμιου αιολικού ρεύματος.


Από το greeklignite.blogspot.com
Η σημερινή ανάρτηση αποτελεί συνέχεια της προχθεσινής Η σούπερ αιολική Δανία: ακόμα μια φορά αξιοπιστία ηλεκτροδότησης με αιολικά λιγότερο από 3%!, η οποία συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και φαίνεται να συνεχίζει να κυκλοφορεί μέσω Facebook. Κάποια σχόλια βέβαια ήταν τυπικά νεοελληνικά, κάποιοι χωρίς να διαβάσουν είπαν πως "είναι προπαγάνδα του λιγνίτη", κάποιοι άλλοι επικαλέστηκαν το λήμμα της Wikipedia "Wind power in Denmark". Είναι εμφανές πως η προπαγάνδα έχει πιάσει τόπο, σε συνδυασμό με την έμφυτη τάση των νεοελλήνων να κοιτά κανείς τον τίτλο και να μη συνεχίζει..