Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Πώς η Γη Απέκτησε το Οξυγόνο της: Λύθηκε Ένα Μέρος του «Μυστηρίου»

 


Για μεγάλο μέρος της 4,5 δισ. ετών «ζωής» της, η Γη ήταν αφιλόξενη: Ο κόσμος μας επέτρεψε την εμφάνιση πολυκυτταρικής ζωής αφού απέκτησε οξυγόνο- ωστόσο αποτελεί ακόμα ερωτηματικό το πώς ακριβώς ο πλανήτης μας απέκτησε την οξυγονούχα του ατμόσφαιρα

«Αν το καλοσκεφτείς, αυτή είναι η πιο σημαντική αλλαγή που βίωσε ο πλανήτης μας στη ζωή του, και ακόμα δεν ξέρουμε πώς συνέβη» είπε ο Νίκολας Ντάουφας, καθηγητής Γεωφυσικών Επιστημών στο University of Chicago. «Οποιαδήποτε πρόοδος προς την κατεύθυνση αυτού του ερωτήματος είναι..

Πρόληψη MSD που σχετίζεται με την εργασία - πώς μπορεί να βοηθήσει η χαρτογράφηση σώματος και κινδύνου



Η χαρτογράφηση σώματος είναι μια μέθοδος για να μάθετε πώς η εργασία μπορεί να βλάπτει το σώμα των ανθρώπων, ενώ η χαρτογράφηση κινδύνων βοηθά στον εντοπισμό των κινδύνων στο χώρο εργασίας για την υγεία.

Αυτές οι διαδραστικές τεχνικές - που πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας απλά εργαλεία σε μια συνάντηση ή σε ένα εργαστήριο - βασίζονται στη γνώση και την εμπειρία των εργαζομένων και τους κάνουν..

Ανατολική Μεσόγειος: Κρύβει 122 τρισεκ. κυβ. φυσικού αερίου και 1.7 δισεκ. βαρέλια πετρελαίου!

 


Τεράστια φυσικά αποθέματα κρύβονται στο υπέδαφος της Ανατολικής Μεσογείου σύμφωνα με το Forbes!

Τα 122 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου και 1,7 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στη Λεκάνη της Μεσογείου αναδεικνύουν νέες συμμαχίες στην περιοχή, με την Τουρκία να προσπαθεί να περάσει από πολύ ισχνό νομικό έδαφος σε ένα «τραπέζι ισχύος», γεγονός όμως που..

Ένα πρωτοποριακό "πράσινο" έργο εξετάζουν τέσσερις "πετρελαιάδες" και ένας διαχειριστής δικτύου

 


Τέσσερα μεγαθήρια του πετρελαϊκού κλάδου «ενώνουν» τις δυνάμεις τους υπό την σκέπη ενός σχήματος με την ονομασία «Northern Endurance Partnership (NEP)», προκειμένου να αναπτύξουν μια υπεράκτια υποδομή μεταφοράς και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στα βρετανικά ύδατα της Βόρειας Θάλασσας. Πρόκειται για τις εταιρείες BP, Eni, Equinor, Total και τον διαχειριστή του δικτύου μεταφοράς της Βρετανίας National Grid, με την BP να αναλαμβάνει ρόλο operator.

Η εν λόγω υποδομή θα εξυπηρετήσει τα προτεινόμενα..

Μέμνησο Σαλαμίνα! – Ο υπουργός Ενέργειας γυρίζει την πλάτη στα κοιτάσματα φυσικού αερίου



 Η νίκη στην Σαλαμίνα, που γιορτάζουμε, οφείλεται στον λαυρεωτικό άργυρο, τον ορυκτό πλούτο της πόλης κράτους των Αθηνών, που επέτρεψε την κατασκευή πολεμικού στόλου. Η κυριαρχία στην θάλασσα αφορά το δικαίωμα ενός κράτους να έχει πλήρη έλεγχο σε μία υπεράκτια περιοχή. Ο έλεγχος αυτός δίνει το δικαίωμα, μεταξύ άλλων και της αξιοποίησης του υπεράκτιου ορυκτού πλούτου υδρογονανθράκων της περιοχής.

Περιλαμβάνει δύο βασικές ξεχωριστές δραστηριότητες που είναι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 






Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τα σχολικά είδη που συγκεντρώθηκαν από τους συναδέλφους, παραδόθηκαν στα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» για την Αθήνα και στο «Χαμόγελο του Παιδιού για τη Θεσσαλονίκη, που τόσο ανάγκη τα είχαν.

Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την ανταπόκριση και τα..

Looney (CEO BP): Το δεύτερο κύμα COVID "χτυπά" τη ζήτηση πετρελαίου περισσότερο από το αναμενόμενο

 


Το δεύτερο κύμα κρουσμάτων κοροναϊού στον κόσμο επηρεάζει την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου «ίσως λίγο περισσότερο από ό, τι νομίζαμε» στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BP Bernard Looney στο virtual 2020 India Energy Forum από το CERAWeek τη Δευτέρα 26/10/2020.

Όσον αφορά τη ζήτηση πετρελαίου, αναμφίβολα υπήρξε αντίκτυπος φέτος, «πιθανώς λιγότερο από ό, τι νομίζαμε στο πρώτο εξάμηνο και ίσως λίγο περισσότερο από ό, τι πιστεύαμε για το δεύτερο εξάμηνο καθώς το..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΠΕ