Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Τι έχουν πει οι πρόεδροι των ΗΠΑ για την ύπαρξη εξωγήινων


«Έρχομαι εν ειρήνη», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα τον Μάρτιο του 2012 με το που προσγειώθηκε στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού, τον τόπο όπου κατέπεσε υποτίθεται ο περιβόητος ιπτάμενος δίσκος.

Οι περισσότεροι θεώρησαν φυσικότατα πως ο πρόεδρος αστειευόταν, αν και η ιστορία με τις εξωγήινες δηλώσεις των αμερικανών προέδρων μόνο για γέλια δεν είναι.

Μετά τη σπουδαία ανακοίνωση της NASA για το τρεχούμενο νερό στον πλανήτη Άρη λοιπόν, τα σενάρια για το ενδεχόμενο ύπαρξης εξωγήινης ζωής φούντωσαν και πάλι, φέρνοντάς μας στον νου τις αλλοτινές περιπέτειες των αμερικανών προέδρων με τους εξωγήινους.

Αν το τρεχούμενο νερό που κυλάει στα φαράγγια του Κόκκινου Πλανήτη κατά τους θερινούς μήνες είναι ικανό να υποβαστάξει ζωή στον αφιλόξενο Άρη μένει να φανεί, για την ώρα ας επιστρέψουμε στους πλανητάρχες και τις δικές τους εξωγήινες ιστορίες.

Διασκεδάζοντας λοιπόν τις φήμες για το άψυχο κορμί του εξωγήινου που βρέθηκε λέει μέσα στα διαστημικά συντρίμμια του Ρόσγουελ, ο Ομπάμα έσπευσε να απαντήσει: «Αν σας πω, θα πρέπει μετά να σας σκοτώσω … Εδώ φυλάμε καλά τα μυστικά μας».

Αλλά και...

Μειώνει τις προβλέψεις της για την τιμή του «μαύρου χρυσού» η Παγκόσμια Τράπεζα


Μειώνει στα 53 δολ. το βαρέλι τις προβλέψεις της για την τιμή του πετρελαίου το 2015 η Παγκόσμια Τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι σε έκθεση του περασμένου Απριλίου, η Παγκόσμια Τράπεζα έκανε λόγο για 57 δολ. το βαρέλι.

Αναλυτικότερα, στις νεότερες προβλέψεις της η Παγκόσμια Τράπεζα τονίζει ότι ...

Ελληνικά πετρέλαια: Από το No Man στο Yes Man!

Ελληνικά πετρέλαια: Από το No Man στο Yes Man!
Από το 1930 μέχρι σήμερα οι Αμερικανοί μένουν πιστοί στα πετρέλαια της Ελλάδας. Όσο για τους κυβερνώντες της χώρας ανέκαθεν ήταν… γενναιόδωροι μαζί τους, όπως άλλωστε παραμένουν και σήμερα - Τις τελευταίες ημέρες το Newsbomb.gr με σειρά δημοσιευμάτων αποκάλυψε τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Κατά περίεργο τρόπο όταν η χώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, πάντα πέφτουν στο τραπέζι τα πετρέλαια. Η ιστορία επαναλαμβάνεται για πάνω από έναν αιώνα. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την εξόρυξη υδρογονανθράκων εκδηλώθηκε από την πλευρά των Αμερικανών την....

Το θέμα της δημιουργίας σταθμού LNG στη Βόρεια Ελλάδα έθεσε στον Αλέξη Τσίπρα ο Τζον Κέρι


Τη δημιουργία σταθμού LNG στη Βόρεια Ελλάδα, μέσω του οποίου θα μπορούν να εφοδιάζονται και άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία, έθεσε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Kerry, όπως αποκάλυψε σε φιλική συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους ο κ. Τσίπρας. Πρόκειται για σχέδια τα οποία έχουν ήδη διατυπωθεί και υπάρχουν τουλάχιστον δύο όμιλοι (η ΔΕΠΑ για την Καβάλα και ο Όμιλος Κοπελούζου για την Αλεξανδρούπολη) που έχουν δημοσιοποιήσει την πρόθεσή τους να τα υλοποιήσουν. 

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για τις συνομιλίες του, για τις συζητήσεις που είχε για ενεργειακά θέματα, με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, κ. Kerry, είπε ότι η χώρα μας είναι «ανοιχτή να δεχθεί προτάσεις όπως η δημιουργία θαλάσσιας μονάδας υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στη Βόρεια Ελλάδα, που θα τροφοδοτεί με φυσικό αέριο τη Βουλγαρία και άλλες χώρες μέσω του ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB». 

Όπως είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός "αυτοί προτείνουν να γίνει ένα ...

Το ΣτΕ αναστέλλει την απόφαση Σκουρλέτη για τα μεταλλεία χρυσού

Το ΣτΕ αναστέλλει την απόφαση Σκουρλέτη για τα μεταλλεία χρυσού
«Ξεκλείδωσε» προσωρινά το Συμβούλιο της Επικρατείας το λουκέτο που είχε βάλει τον περασμένο Αύγουστο ο τότε υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης, στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων χρυσού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.

Το Τμήμα Αναστολών του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (σε σχηματισμό Ολομέλειας) δημοσίευσε αργά σήμερα το απόγευμα την υπ' αριθμ. 299/2015 απόφασή του (προεδρευών ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Ηλίας Μάζος), με την οποία διατάσσει την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του κ. Σκουρλέτη (19 Αυγούστου 2015), μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας προσφυγής, που συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του ΣτΕ (αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο).

Πάντως, δικηγορικοί κύκλοι έλεγαν ότι η σημερινή απόφαση του ΣτΕ αποτελεί σκληρό ράπισμα, τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και για τον ίδιο τον κ. Σκουρλέτη.

Ειδικότερα.....