Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

ΠΔΓΜ: Ποινική Δίωξη Κατά της Διοίκησης της Μεγαλύτερης Εταιρείας Λιανικής Πώλησης Καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΓΔΜ: Ποινική Δίωξη Κατά της Διοίκησης της Μεγαλύτερης Εταιρείας Λιανικής Πώλησης Καυσίμων
Στην άσκηση ποινικών διώξεων κατά της διοίκησης της Makpetrol, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης καυσίμων στην ΠΓΔΜ, και στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της, προχώρησαν οι αρμόδιες Αρχές της χώρας, γεγονός που προκαλεί αρκετές αντιδράσεις και ενδέχεται να οδηγήσει σε ένα είδος ενεργειακής κρίσης στη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) άσκησε δίωξη κατά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Makpetrol Αντρέγια Γιοσίφοφσκι και κατά 20 ακόμη ατόμων, που φέρονται να συνδέονται με παράνομη μεταφορά κεφαλαίου από την εταιρεία Makpetrol στη μητρική εταιρεία της Oilko, από την οποία ζημιώθηκαν μέτοχοι της Makpetrol.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του...

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Έλεγχοι Εφαρμογής του Συστήματος Εισροών - Εκροών στα Πρατήρια Καυσίμων

Αποτέλεσμα εικόνας για Έλεγχοι Εφαρμογής του Συστήματος Εισροών - Εκροών στα Πρατήρια Καυσίμων
Με εξαιρετικά επείγον  έγγραφό του, προς τις περιφέρειες όλης της χώρας, το υπουργείο Οικονομικών ζητεί έως 30 Σεπτεμβρίου να έχουν αποσταλεί στη Γενική Γραμματεία Εσόδων (και να ενημερωθούν και οι δικές του υπηρεσίες), τα αποτελέσματα της διασταύρωσης των στοιχείων για την τοποθέτηση και λειτουργία των ολοκληρωμένων συστημάτων παρακολούθησης εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο

Στον αέρα η εφαρμογή των αλλαγών σε συντάξεις και ρυθμίσεις χρεών

Στον αέρα η εφαρμογή των αλλαγών σε συντάξεις και ρυθμίσεις χρεών
Μπορεί το τρίτο Μνημόνιο να ψηφίστηκε, να πήρε αριθμό ΦΕΚ 4336, να μπήκαν 17 υπογραφές και η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους, μπορεί ακόμα και εγκύκλιοι να άρχισαν ήδη να εκδίδονται, αλλά τίποτα από αυτά δεν ισχύει ακόμα, μέχρι τουλάχιστον να κυρωθεί και η δανειακή σύμβαση την Τετάρτη 19 Αυγούστου, όπως αναμένεται, από τα ξένα κοινοβούλια.

Ο νόμος που ψηφίστηκε για το 3ο Μνημόνιο εισάγει τον πρωτοφανή στα ελληνικά χρονικά κανόνα πως ....δεν ισχύει από την ψήφισή του ή την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αλλά, όπως προβλέπει επί λέξει (άρθρο 4) «η ισχύς του νόμου αρχίζει από την υπογραφή από τα συμβαλλόμενα μέρη της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (...) εκτός από τις διατάξεις της ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ Α΄του άρθρου 3 (σσ: αφορούν στις εξουσιοδοτήσεις προς τον υπουργό Οικονομικών για να υπογράψει την δανειακή σύμβαση) η ισχύς των οποίων αρχίζει από τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

Με άλλα λόγια, όπως παρατηρούν ..

Strommarkt 2.0: Ετοιμαστείτε, ό,τι επεξεργάζεται η Γερμανία, αργά ή γρήγορα θα μας έλθει ως πολιτική της ΕΕ.


Η Strommarkt 2.0 είναι η μελλοντική αγορά ηλεκτρισμού της Γερμανίας, αυτή που σχεδιάζεται από πέρυσι απ' το Υπουργείο Οικονομικών & Ενέργειας, με επικεφαλής το Σοσιαλδημοκράτη Αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Σκοπός του σχεδιασμού είναι να βρεθεί ένα σχήμα αγοράς που θα εγγυάται ασφάλεια εφοδιασμού, φθηνές τιμές και φιλικότητα προς το περιβάλλον όταν μεγάλο μέρος του εφοδιασμού θα γίνεται από ΑΠΕ.

Τον περασμένο Οκτώβριο ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για την "Πράσινη Βίβλο" της Γερμανικής αγοράς ηλεκτρισμού στα πλαίσια της Energiewende, της Ενεργειακής Μετάβασης (Ein Strommarkt für die Energiewende, Diskussionspapier des Bundesministeriums für Wirtschaft und Energie (Grünbuch)). Όπως είχαμε δει το Μάρτιο, με βάση τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα προετοιμαζόταν μέχρι τις αρχές Ιουνίου ένα σχέδιο "Λευκής Βίβλου", το οποίο με τη σειρά του θα τεθεί κι αυτό σε δημόσια διαβούλευση. Παράλληλα θα τρέχουν συζητήσεις με την Κομισιόν και τις γειτονικές χώρες, ώστε μετά το Σεπτέμβριο να συνταχθεί η κατάλληλη νομοθεσία. Μετά από περίπου 700 σχόλια στη δημόσια διαβούλευση της "Πράσινης Βίβλου", η πολυαναμενόμενη "Λευκή Βίβλος" δόθηκε στη δημοσιότητα τον Ιούλιο και αποκαλύπτει τις σκέψεις του Υπουργείου για τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου σχεδιασμού της αγοράς.

Τη Βίβλο παρουσίασε ο Υφυπουργός Ενέργειας Rainer Baake, θα παραμείνει ανοιχτή σε σχολιασμό δημόσιας διαβούλευσης μέχρι και τις 24 Αυγούστου, η ενδοκυβερνητική συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου είναι προγραμματισμένη για τον ερχόμενο Οκτώβριο και η ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας εκτιμάται για την άνοιξη 2016.

Στο νέο σχεδιασμό της αγοράς δεν προβλέπεται να υπάρχει μηχανισμός αποζημίωσης της ...

Δείτε τι φωτογράφισε Αμερικανός αστροναύτης και έμειναν στη ΝASA με το στόμα ανοιχτό

Δείτε τι φωτογράφισε Αμερικανός αστροναύτης και έμειναν στη ΝASA με το στόμα ανοιχτό
Ένας Αμερικανός αυστροναύτης, κατά την διάρκεια πτήσης του διαστημικου σταθμού που βρίσκονταν πάνω από τον Κεντρική Αμερική, κατάφερε να βγάλει μία σπάνια φωτογραφία ενός τεράστιου κόκκινου φαινομένου.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία που....

Στον Άρειο Πάγο η απόφαση για τη χρήση πετρελαίου θέρμανσης αντί κίνησης


Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει για το εάν η χρήση πετρελαίου θέρμανσης αντί πετρελαίου κίνησης σε πολυκατοικίες, ιδρύματα και νοσοκομεία στοιχειοθετεί το αδίκημα της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Αφορμή για τη διερεύνηση της υπόθεσης αποτέλεσε η περίπτωση υπεύθυνης γηροκομείου στη Θεσσαλονίκη, η οποία από το Μάιο του 2007 έως τον Ιούλιο του 2011 χρησιμοποίησε συνολικά 166.213 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης (αντί κίνησης) για τη λειτουργία του Boiler προκειμένου να έχει το γηροκομείο ζεστό νερό.

Η υπεύθυνη του γηροκομείου είχε συνδέσει τις δύο δεξαμενές καυσίμων (θέρμανσης και κίνησης) με σωλήνα, έτσι ώστε να μην μπορεί να ελεγχθούν οι ποσότητες από τους δύο τύπους πετρελαίου που καταναλώνονται.

Σύμφωνα με απόφαση που έχει....

Telegraph: "Πάρτι" εκατομμυρίων για τους υπαλλήλους της Ε.Ε. με επιδόματα και "εκτός έδρας"

Telegraph: "Πάρτι" εκατομμυρίων για τους υπαλλήλους της Ε.Ε. με επιδόματα και "εκτός έδρας"
Κι όμως δεν είναι μόνο στην Ελλάδα! Ρεπορτάζ της βρετανικής «Daily Telegraph» αποκαλύπτει τον πακτωλό χρημάτων που σπαταλούν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ε.Ε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα περίπου 103,4 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν μέσω πιστωτικών καρτών το 2013 για γεύματα σε ξενοδοχεία, για ταξίδια, για διασκέδαση αλλά και για τις προσωπικές αγορές περίπου 13.000 υπαλλήλων, την ώρα που εκατομμύρια Ευρωπαίοι στενάζουν από τις πολιτικές της λιτότητας.

Η γνωστοποίηση των στοιχείων έρχεται την ώρα που.....

Ο Βέλγος, ο Ιταλός, και ο Ολλανδός - Ποιοί είναι οι τρεις μνηστήρες για το 17% του ΔΕΣΦΑ


Τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες ενδιαφέρονται να αγοράσουν το 17% του ΔΕΣΦΑ, της κρατικής εταιρείας που ελέγχει το ελληνικό δίκτυο των αγωγών φυσικού αερίου.

Εφόσον κλείσει το ντίλ, τότε θα κλείσει και το συνολικότερο ντιλ, αυτό της έγκρισης από τη Κομισιόν της εξαγοράς του ΔΕΣΦΑ από τη Socar, δίνοντας τέλος σε ένα εννεάμηνο σίριαλ που εκτυλίσσεται κυρίως στις Βρυξέλλες με πάρα πολλά επεισόδεια.

Ποιές είναι λοιπόν οι τρεις ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν χτυπήσει το τελευταίο διάστημα τη πόρτα του ΤΑΙΠΕΔ για το 17% του ΔΕΣΦΑ; Σύμφωνα με ....

ΗΠΑ: Έδωσαν το «ok» στη Shell για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Αρκτική


Άδεια για να ξεκινήσει την εξόρυξη υδρογοναναθράκων στην Αρκτική, και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή Chukchi, έλαβε από την κυβέρνηση Ομπάμα η Royal Dutch Shell, σύμφωνα με το Reuters, μια κίνηση που επικρίθηκε από τα "πράσινα" κόμματα.

Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας άναψε το «πράσινο φως» στην πετρελαϊκή για να ξεκινήσει η εκμετάλλευση της περιοχής στη βορειοδυτική Αλάσκα.

H έγκριση δόθηκε αφότου η εταιρεία επιδιόρθωσε το πλοίο "Fennica" , το οποίο θεωρείται απολύτως απαραίτητο για την εξερεύνηση των κοιτασμάτων. Η άδεια στην Shell είχε δοθεί εξαρχής, ωστόσο το ατύχημα στο ερευνητικό πλοίο της εταιρείας το 2012, είχε μπλοκάρει την επιχείρηση.


ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ένα Ταμείο έως το τέλος του 2015- Πώς διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών

Αποτέλεσμα εικόνας για Ένα Ταμείο έως το τέλος του 2015- Πώς διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών
Την ενοποίηση των Ταμείων κύριας ασφάλισης σε ένα Ταμείο υπό την «ομπρέλα» του ΙΚΑ μέχρι το τέλος του 2015 προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο. Θα έχει προηγηθεί η ενοποίηση, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όλων των επικουρικών Ταμείων που είναι ΝΠΔΔ στο ΕΤΕΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας η συγχώνευση των Ταμείων κύριας ασφάλισης εντάσσεται στο πλαίσιο της καθιέρωσης ενιαίων προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, της εναρμόνισης των εισφορών και παροχών, και της εξάλειψης των όποιων εξαιρέσεων εξακολουθούν να υπάρχουν σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ασφάλισης.

Η ενοποίηση θα....