Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Αύξηση 6,3% σημείωσαν τα εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα το 2016

Από το newsbeast.gr
Αύξηση 6,3% σημείωσαν τα εργατικά ατυχήματα στην Ελλάδα το 2016 σε σχέση με το 2015, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Από το σύνολο αυτών των 4.739 εργατικών ατυχημάτων το 2016, τα 3.432 αφορούν σε άνδρες (3.237 το 2015) και τα 1.307 σε γυναίκες (1.222 το 2015). Τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα ανήλθαν..

Μια φορά απατεώνες, για πάντα απατεώνες!


Από το greeklignite.blogspot.com 
Πριν 30 χρόνια, τον Ιούνιο 1988, μια φαρσοκωμωδία στήθηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ, προκειμένου να σερβιριστεί το παραμύθι της "παγκόσμιας υπερθέρμανσης": διάλεξαν την πιο ζεστή μέρα του χρόνου κι άνοιξαν τα παράθυρα, ώστε να μη δουλεύουν τα κλιματιστικά και να σκάνε απ' τη ζέστη οι Γερουσιαστές όση ώρα ξετυλιγόταν το παραμύθι.

Η ανθρωπότητα είχε μόλις μια δεκαετία μπροστά της να σωθεί απ' τους σεισμούς, λιμούς και καταποντισμούς που..

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες πετρελαίου για δεύτερη συνεχή εβδομάδα

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρίες ενέργειας μείωσαν τις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα και σημείωσαν την πρώτη μηνιαία πτώση από τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά τέσσερις την εβδομάδα έως τις 29 Ιουνίου, μειώνοντας το συνολικό αριθμό σε 858, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε  η Baker Hughes της General Electric Co την Παρασκευή 29/6/2018.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά..

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΠΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ENTERPRISE GREECE

Από το politisonline.com
Νέος Εκτελεστικός Πρόεδρος του Οργανισμού Enterprise Greece, ανέλαβε ο Γρηγόρης Στεργιούλης, Χημικός Μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές (MSc in Advanced Integrated Design) στη σχολή Houldsworth School of Applied Sciences του Πανεπιστημίου του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κ. Στεργιούλης διαθέτει σημαντική επαγγελματική εμπειρία στην πετρελαϊκή βιομηχανία και διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Πετρελαίων.

Δήλωση του κ. Στεργιούλη..

To Εκρηκτικό Μίγμα Λιβύης- Ιράν και Μειωμένων Αποθεμάτων Οδηγούν σε Άνοδο το Πετρέλαιο

Από το energia.gr
Ατελέσφορες αποδεικνύονται έως τώρα οι προσπάθειες των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές του πετρελαίου, διότι διάφοροι παράγοντες τις εξωθούν εκ νέου να κινηθούν ανοδικά. Μία εβδομάδα μετά τη νέα συμφωνία που υπέγραψε ο ΟΠΕΚ με τη Ρωσία για αύξηση της παραγωγής «μαύρου χρυσού» κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, η αναστολή των εξαγωγών πετρελαίου από τη Λιβύη και η απροσδόκητα μεγάλη..

Η έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα το 2018 και ο ρόλος της ΕΔΕΥ

Μετά από 16 μήνες δραστηριοποίησης, από τον Νοέμβριο του 2016, η ΕΔΕΥ βρίσκεται σήμερα στο κέντρο της οργάνωσης διεθνών διαγωνισμών για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, αξιολογεί τεχνικά, οικονομικά και νομικά τις εργασίες των αναδόχων εταιρειών.  Είναι με δύο λόγια ο διαχειριστής που υπηρετεί το ελληνικό κράτος στα θέματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Οι συμβατικές μας σχέσεις με τις γεωφυσικές εταιρείες πρόσκτησης δεδομένων είναι πια..

ΕΙΑ: Υποχώρησε η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ τον Απρίλιο

Από το worldenergynews.gr
Η αμερικανική παραγωγή αργού μειώθηκε οριακά κατά 2.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) στα 10.467 εκατομμύρια bpd τον Απρίλιο από το υψηλό που κατέγραψε τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA την Παρασκευή 29/6/2018 .
Στο Τέξας, τη μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής στις ΗΠΑ, αυξήθηκε κατά 30.000 bpd σε 4,22 εκατομμύρια bpd τον Απρίλιο, με υψηλό ρεκόρ που..

Εντυπωσιακό βίντεο από το Curiosity: Ο πλανήτης Άρης όπως δεν τον έχετε ξαναδεί

Από το pronews.gr
Εντυπωσιακά είναι  τα πανοραμικά πλάνα από την επιφάνεια του πλανήτη Άρη που έστειλε το εξερευνητικό όχημα «Curiosity» στους επιστήμονες της NASA. Τα πλάνα και οι φωτογραφίες που έστειλε το «Curiosity» δείχνουν πως ο βραχώδης πλανήτης παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τοπία στην επιφάνεια της Γης.

Μια από τις ενσωματωμένες κάμερες του εξερευνητικού οχήματος κατέγραψε ..