Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Οι άνεργοι, εκτός που «κοπριτεύουν» όλη μέρα, θέλουν και επίδομα ανεργίας!

 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Παναγιωτακόπουλος για το ερωτηματολόγιο του ΠΑΣΟΚ




ΠΑΡΤΕ    ΤΟ    ΠΙΣΩ    ΤΩΡΑ
 Δεν ήξερα ότι τα πολιτικά κόμματα λειτουργούν και με όρους εταιρειών δημοσκοπήσεων.
Δεν πίστευα ότι μια πολιτική διαδικασία θα μεταβαλλόταν σε ένα  “σούπερ μάρκετ” ανοησιών και πρωτοφανών τακτικών.
Δεν πίστευα ποτέ μου ότι στο ΠΑΣΟΚ θα ετίθετο το ερώτημα  για το αν είμαστε σοσιαλιστές ή τι άλλο!
Αυτά είναι πρωτοφανή πράγματα για το Κίνημα.
Υποβαθμίζουν και γελοιοποιούν κάθε έννοια πολιτικής διαδικασίας. Είναι κρίμα, που αντί να συζητάμε πολιτικά, καταντούμε να κάνουμε κουβέντες της πλατείας.
Θεωρώ, παντελώς, απαράδεκτο το να τίθεται από την ηγετική ομάδα και τους συμβουλάτορές της, με αυτόν τον τρόπο, θέμα αλλαγής συμβόλων και  ονόματος της παράταξης.
Κάποιοι θέλουν να τελειώσουν με το ΠΑΣΟΚ και η χαρά δεν τους αφήνει να κρυφτούν!
Μετά τα υποτιθέμενα κείμενα πολιτικού διαλόγου, έρχεται το ερωτηματολόγιο να προκαλέσει τη λογική και το συναίσθημα κάθε συντρόφισσας και κάθε συντρόφου.
Είναι ντροπή και πρέπει να αποσυρθεί ΤΩΡΑ!
Σε αντίθετη περίπτωση είναι υπόλογοι απέναντι στην ιστορία του κινήματος και θα θερίσουν θύελλες.
Τα πολιτικά θέματα λύνονται με πολιτικό διάλογο, αντιπαράθεση θέσεων,  διαδικασίες και όχι με ερωτηματολόγια που έχουν προσχεδιασμένο στόχο.
Είναι  προσβλητικό, ανιστόρητο, είναι ντροπή. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

GPO: “Η πλειοψηφία (54%) διαφωνεί, επίσης, με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις διαφόρων κοινωνικών ομάδων”




Τα σημαντικότερα ευρήματα στη δημοσκόπηση της GPO για την «Ανατροπή» είναι περισσότερο εκείνα που αφορούν την ψυχολογία και τις απόψεις των πολιτών για τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα, και λιγότερο οι μικρές – αλλά ενδιαφέρουσες -  μεταβολές στους πολιτικούς συσχετισμούς, που καταγράφονται και σε αυτή την έρευνα.
Συγκεκριμένα:
- Παρά το γεγονός ότι 2 στους 3 είναι αισιόδοξοι ότι θα παραμείνουμε στο ευρώ, οι μισοί Έλληνες είμαστε απαισιόδοξοι για το ξεπέρασμα της κρίσης και 2 στους 3 απαισιόδοξοι ότι δεν θα βελτιωθεί η ζωή μας τα επόμενα 2 χρόνια.
- Το 90% θεωρεί άδικη τη φορολογική πολιτική, το 54% αναποτελεσματική και το 60% ούτε καν αναγκαία.
- Το 55% πιστεύει ότι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μπορεί να γίνει με μείωση της φορολογίας και απλούστευση του φορολογικού συστήματος. Υπάρχει, άραγε, πολιτική δύναμη είτε στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση να ακούσει και, κυρίως, να κάνει πολιτική πράξη αυτή την αντίληψη;
- Η πλειοψηφία (54%) διαφωνεί, επίσης, με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις διαφόρων κοινωνικών ομάδων.
- Η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί ότι η οξύτατη αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ δεν βοηθά στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Συνεπώς η κοινωνία βιώνει μια κατάσταση μεγάλης ανασφάλειας, με τη μεσαία τάξη να συρρικνώνεται και να νιώθει περισσότερο φόβο παρά ελπίδα.
- Η επιχείρηση «νόμος και τάξη» που ασκείται ως τώρα από την κυβέρνηση, διαμόρφωσε για ένα διάστημα μια άλλη ατζέντα, βοήθησε τουλάχιστον προσωρινά τη ΝΔ και,  κυρίως, τον Αντ. Σαμαρά. Αυτή η στρατηγική όμως έχει οριακές προοπτικές, γιατί η μεσαία τάξη στο όνομα της οποίας στο παρελθόν μιλούσε η ΝΔ, ζει έναν εφιάλτη οικονομικής καταστροφής και δεν πείθεται πολιτικά από μια μόνιμη ατζέντα περί βίας, άκρων κλπ.
Το ΠΑΣΟΚ και  η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει, προφανώς, να επανακαθορίσουν τη στρατηγική τους, καθώς η πολιτική τους πρόταση και προοπτική τώρα είναι θαμπές.
- Απ’ τα καθεαυτά «πολιτικά» ερωτήματα, το πιο ενδιαφέρον είναι ότι το 76% θεωρεί ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας γίνει Πρωθυπουργός δεν πρόκειται να καταργήσει το Μνημόνιο. Στην πραγματικότητα, επομένως, η μεγάλη πλειοψηφία θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ πιθανή εναλλακτική πολιτική λύση μέσα στο πλαίσιο που κινείται η χώρα. Στο μέλλον και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρίνεται ως προς το αν μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα αυτή την κατάσταση και όχι αν θα οδηγήσει σε ριζική ανατροπή της. Αυτή η μεταβολή, αν οριστικοποιηθεί, θα επιφέρει ανακατατάξεις μέσα στο κόμμα αυτό.
*Το άρθρο του Τάκη Θεοδωρικάκου έχει αναρτηθεί και στο site της εταιρείας ερευνών και δημοσκοπήσεων GPO. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Κήρυξη 24ωρης απεργίας συμπαράστασης στην ΠΝΟ από την ΑΔΕΔΥ




Μετά τη ΓΣΕΕ, και η ΑΔΕΔΥ καταδικάζει με ανακοίνωσή της την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών και κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου.
Παρατίθεται η ανακοίνωση:
H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με απόλυτο τρόπο την κυβερνητική απόφαση να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών. Είναι η δεύτερη φορά, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, που καταφεύγει σε αυτήν την αντιδημοκρατική πρακτική ποινικοποίησης των εργατικών και απεργιακών αγώνων, επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι η Δημοκρατία, τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή.
Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζει η Κυβέρνηση ότι η συστηματική υπονόμευση των συνδικαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργατικοί αγώνες δεν αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό και πραξικοπηματικό τρόπο, σε μια Δημοκρατία ευρωπαϊκής χώρας, οι εργαζόμενοι δεν επιστρατεύονται και δεν ντύνονται "στο χακί".
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στους ναυτεργάτες και την ΠΝΟ που παλεύουν για τη διατήρηση των στοιχειωδών εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους. Καλεί την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση της πολιτικής επιστράτευσης που αναδεικνύει την αδιαλλαξία και καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό. 
ΚΗΡΥΣΣΕΙ
24ωρη παναττική απεργιακή κινητοποίηση για όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α., προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, στις 10:30 το πρωί, στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά.\ 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

ΤΕΤΑΡΤΗ 6/2/13 24ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ




Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της  η  ΓΣΕΕ και ως έκφραση έντονης διαμαρτυρίας και καταγγελίας της κυβερνητικής  και αντιδημοκρατικής απόφασης  για την επιστράτευση των ναυτεργατών της ΠΝΟ, προκήρυξε 24ΩΡΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ  για αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ 6/2/2013.  
Αντί η κυβέρνηση και ο Υπουργός Ναυτιλίας να δώσουν λύσεις με την υπογραφή ΣΣΕ και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, επέλεξαν για άλλη μία φορά την...
αυταρχική και αντισυνταγματική πρακτική της επιστράτευσης.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω τα μέτρα των επιστρατεύσεων και να εγκαταλείψει τις αδιάλλακτες συμπεριφορές σεβόμενη τα βασικά και θεμελιώδη δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων.  Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι της Αττικής να πάρουν μέρος στην 24ωρη Απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 10:30πμ στον Αγιο Διονύσιο στον Πειραιά και στην πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας.  
ΠΗΓΗ:.gsee.gr

Μειώνει την τιμή του αερίου προς την Ελλάδα η Gazprom




Σημαντική πτώση των τιμών του φυσικού αερίου που εξάγει προς την Ευρώπη αναμένει για το 2013 η Gazprom, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Izvestia. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, η μέση τιμή φέτος αναμένεται να διαμορφωθεί στα 360 δολάρια, τη στιγμή που κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 είχε αγγίξει τα 413,1 δολ.
Οι μεγαλές μειώσεις προβλέπονται για χώρες όπως Ελβετία, Δανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία, Βοσνία και Σλοβενία.
Όσον αφορά την Ελλάδα, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται ως «ο βασικός πονοκέφαλος της Ευρώπης», είναι πιθανό να υπάρξει μείωση, η οποία ωστόσο δε θα είναι σημαντική. 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ρωσικού κολοσσού που παρουσιάζει η Izvestia, στην περίτπωση της Ελλάδας αναμένεται μείωση από τα 476,7 δολάρια το 2012, στα 427,2 δολ. φέτος.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη υψηλότερη τιμή, μετά από αυτή της ΠΔΓΜ, όπου η τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί στα 497,5 δολάρια. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Την Παρέμβαση του Εισαγγελέα Ζητά ο Γ.Γ. Διαφάνειας για την Λαθρεμπορία Καυσίμων στο Στρατό




Tην άμεση παρέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Προϊστάμενο των Εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, Νικ. Παντελή, για την νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων, ζήτησε ο Γ. Γραμματέας Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας.
Μετά την επίσκεψη στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο κ. Σούρλας δήλωσε:
«Από χημικές αναλύσεις δειγμάτων καυσίμων που ελήφθησαν πρόσφατα από το Σ.Δ.Ο.Ε., από δεξαμενές στρατοπέδων διαπιστώθηκε ότι είναι νοθευμένα και επικίνδυνα. Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι λόγω της νοθείας πλην των άλλων επιπτώσεων καθίστανται πιο εύφλεκτα και «δυνατόν να προκαλέσουν βλάβη σε πρόσωπα».
Δυστυχώς, επισημαίνει ο κ. Σούρλας, παρά τις επανειλημμένες από 8ετίας και πλέον διαπιστώσεις για νοθεία, και την κατάθεση στην Στρατιωτική και Τακτική Δικαιοσύνη, 49 χημικών αναλύσεων καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων που τα χαρακτηρίζουν νοθευμένα και ακατάλληλα για την κίνηση οχημάτων, τα κυκλώματα ασύδοτα και ανενόχλητα συνεχίζουν την δράση τους αγνοώντας κάθε Αρχή και μάλιστα σε ένα εθνικό ευαίσθητο τμήμα που εννοείται ότι τηρείται αυστηρά η νομιμότητα.
«Πρέπει επιτέλους να τεθεί τέρμα στη δράση αυτών των κυκλωμάτων, να αναζητηθούν οι διαπλεκόμενοι και όχι μόνο να επιβληθούν κυρώσεις για τα εγκλήματα που διαπράττουν αλλά και να επιστρέψουν στο δημόσιο και τα δισεκατομμύρια που καταχράστηκαν», τόνισε ο κ. Σούρλας.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία των πρόσφατων αναλύσεων από τα οποία προκύπτει νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων εστάλησαν και στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη. 
ΠΗΓΗ:energia.gr