Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Σε χαμηλό 3 μηνών το αργό πετρέλαιο


Σε χαμηλό 3 μηνών υποβάλλονται οι προθεσμιακές τιμές του αργού πετρελαίου τη Δευτέρα, όπως μεταδίδει το capital, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες από την πρόσφατη διόρθωση στην αγορά της Κίνας και την πιθανότητα μεγαλύτερης προσφοράς από το Ιράν.

Οι κινεζικές μετοχές έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες, ωθώντας την κυβέρνηση του Πεκίνου σε άλλη μία παρέμβαση μέσα στο Σαββατοκύριακο ώστε να ανακόψει τις πιέσεις.

Όλα τα σχέδια των αρχικών δημόσιων εγγραφών έχουν ανασταλεί και η κεντρική τράπεζα της Κίνας επιχειρεί να βοηθήσει να προτρέψει τους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές, όπως αναφέρει η  The Wall Street Journal.

Η πρόσφατη αναταραχή στην...

Και τώρα η υπερθέρμανση του Β. Ατλαντικού θα φέρει ΚΡΥΟ στη Δυτική Ευρώπη!


Το δημοψήφισμα τελείωσε, ευτυχώς μ' ένα πολύ ξεκάθαρο αποτέλεσμα, που απομακρύνει το διχασμό. Το Greeklignite, μέσα απ' τη σελίδα του στο Facebook, έδωσε τις προηγούμενες μέρες το δικό του αγώνα για πιο πλήρη κι αντικειμενική ενημέρωση, με συνεχείς αναδημοσιεύσεις σημαντικών διεθνών εξελίξεων, τις οποίες συστηματικά αποσιωπούσαν τα παραδοσιακά ΜΜΕ. Γιατί ο ενημερωμένος πολίτης δεν πέφτει εύκολα θύμα της "μαύρης" προπαγάνδας, που είδαμε όλοι να εξαπολύεται την προηγούμενη εβδομάδα. 

Επιστρέφουμε λοιπόν σε συνήθη θεματολογία, με μια μελέτη-έκπληξη. Απ' αυτό το ιστολόγιο έχουμε πει πολλές φορές πως η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε είναι να φροντίσετε για τη μόνωση του σπιτιού σας, καθώς θα σας βοηθήσει τόσο στην περίπτωση της "υπερθέρμανσης", που μας "πουλάνε" οι κλιματολάγνοι, όσο και στην περίπτωση που το κλίμα γίνει πιο κρύο, κάτι για το οποίο έχουμε όλο και περισσότερες παρατηρήσεις.

Τώρα λοιπόν μια ομάδα επιστημόνων απ' τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Νορβηγία, με μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στις 29/6 στο Nature Climate Change με τίτλο "Decreasing intensity of open-ocean convection in the Greenland and Iceland seas", έρχεται και μας λέει πως η υπερθέρμανση του Β. Ατλαντικού θα φέρει ΚΡΥΟ στη Δυτική Ευρώπη!

Οι μελετητές εξέτασαν στοιχεία της....

No Comments...