Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Baker Hughes: Μειώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές ενεργειακές επιχειρήσεις   μείωσαν τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν για Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα   καθώς   ακολουθούν σχέδια για τη μείωση των δαπανών με την πτώση των τιμών του πετρελαίου λόγω της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.

Μειώθηκαν κατά πέντε οι εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα μέχρι τις 19 Ιουλίου, διαμορφώνοντας το συνολικό αριθμό σε 779, το χαμηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.

Αυτό συγκρίνεται..

Ο Μητσοτάκης βγάζει στο στο σφυρί αμέσως ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Από το tribune.gr
Πανέτοιμος να βγάλει στο σφυρί την ΔΕΗ, αλλά και τα ΕΛΠΕ και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του.

Η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειάζεται..

Το πιο "ακραίο" απ' τα "ακραία" καιρικά φαινόμενα "σημειώθηκε πριν ακριβώς 6.744 χρόνια!


Από το greeklignite.blogspot.com
Οι πολιτικοί απατεώνες μας έπρηξαν τελευταία με την "κλιματική αλλαγή", που τη βλέπουν σ' οποιαδήποτε μπόρα κι αν πέσει οπουδήποτε στον πλανήτη. Ασφαλώς τους διέφυγε πως ο φετινός τελικός τένις του Γουίμπλετον ολοκληρώθηκε μετά από 5 ώρες χωρίς να διακοπεί λόγω βροχής, αυτό κι αν είναι "απόδειξη" "κλιματικής αλλαγής".

Επειδή το ιστολόγιο δεν σας ταΐζει το σανό που μας δίνουν οι πολιτικοί, σας προσφέρει σήμερα ένα άρθρο απ' την εφημερίδα Μακεδονία, που δημοσιεύτηκε στο φύλλο της 30/6/1931, πριν από 88 χρόνια! Όση παραπληροφόρηση κι αν μας κάνουν απ' τα σημερινά Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης, τις παλιές καταγραφές δεν μπορούν..

Πώς οι ιθαγενείς πέτυχαν μια νίκη ορόσημο, προστατεύοντας τον Αμαζόνιο από τις εξορύξεις πετρελαίου (Μέρος Β΄)

Από το thepressproject.gr
Δημοσιεύτηκε στο Open democracy και μεταφράστηκε συλλογικά από μέλη της πλατφόρμας των 1101.

Αν θέλετε να διαβάσετε το πρώτο μέρος, πατήστε εδώ.

Συγκεκριμένα, το Άρθρο 57, παράγραφος 7 του Συντάγματος κατοχυρώνει “την προηγούμενη και εμπεριστατωμένη διαβούλευση, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό πλαίσιο, για σχέδια και προγράμματα έρευνας, παραγωγής και διάθεσης μη-ανανεώσιμων πόρων που βρίσκονται στις περιοχές τους, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν..