Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Τοπική κοινωνία: Θεμέλιο ενεργειακής ανάπτυξης

Από το insider.gr
Μια θετική πνοή είναι η υπουργική απόφαση που υπογράφηκε τις τελευταίες εβδομάδες, σχετικά με την περιβαλλοντική έγκριση για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Διανύουμε μια περίοδο η οποία προσβλέπει σε μακροπρόθεσμες ενεργειακές αλλαγές. Μια θετική πνοή στις πρόσφατες εξελίξεις είναι..

Νορβηγία: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα επιβαρύνουν με 1,3 δισ. δολ. τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2040

Από το worldenergynews.gr
Το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας της Νορβηγίας αναμένεται να χρειασθεί  αναβάθμιση ύψους κατά 11 δισεκατομμύρια κορώνες (1,27 δισεκατομμύρια δολάρια) τα επόμενα 20 χρόνια για να καλύψει τη ζήτηση από το αναπτυσσόμενο στόλο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας, ενώ οι καταναλωτές πιθανόν να δουν επιβαρύνσεις ..

Μεσόγειος Ανατολικός Αγωγός

Από το energia.gr
Μετά τον «Μεγάλο Ανατολικό» , το μεγαλύτερο και τολμηρότερο μυθιστόρημα στην Ελληνική γλώσσα , του σουρεαλιστή Ανδρέα Εμπειρίκου , έχομε και την μεγάλη πρόκληση  του Ανατολικού αγωγού της Μεσογείου , γνωστου ως EastMed Pipeline. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο μεταφοράς των σημαντικών κοιτασμάτων..

Ο M. Bloomberg δίνει 500 εκατ. δολ. για απεξάρτηση της αμερικανικής οικονομίας από τα ορυκτά καύσιμα

Από το worldenergynews.gr
Ο δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος M. Bloomberg ανακοίνωσε, πως θα επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τη χώρα του να μειώσει την εξάρτησή της από τα ορυκτά καύσιμα και να καταπολεμήσει έτσι την κλιματική αλλαγή.

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμεύσουν κυρίως..