Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Aυξήθηκαν τα αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας στα 268,5 δισ βαρέλια πετρελαίου το 2018

Από το worldenergynews.gr
Αυξήθηκαν στα 268,5 δισ βαρέλια τα αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας στο τέλος του 2018 σύμφωνα με το Bloomberg.
Το 2017 ήταν 266,3 δισ βαρέλια.
Οι ανακοινώσεις αυτές προηγούνται του IPO της Saudi Aramco που..

Η μια και μοναδική αγιαστούρα, που θα μπορούσε να διώξει τους καλικάντζαρους του ηλεκτρισμού.




Από το greeklignite.blogspot.com
Στην προηγούμενη ανάρτηση, ανήμερα των Θεοφανείων, είδαμε τον προγραμματισμό κατανομής των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής όπως τον έδινε μια μέρα νωρίτερα ο ΑΔΜΗΕ.  Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως θα ήταν ένας εναλλακτικός τρόπος κατανομής, δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στον 100% εγχώριο λιγνίτη, το δικό μας μαύρο χρυσό, και μειώνοντας αντίστοιχα το μερίδιο του 100% εισαγόμενου φυσικού αερίου. Ο προγραμματισμός αυτός φαίνεται στο 1ο πιο πάνω διάγραμμα, ενώ, για λόγους απευθείας σύγκρισης, ο προγραμματισμός του ΑΔΜΗΕ φαίνεται στο 20 διάγραμμα.

Όπως φαίνεται απ' τα πιο πάνω διαγράμματα, η ζήτηση φορτίου+απώλειες, η παραγωγή των υδροηλεκτρικών, των αιολικών και οι εισαγωγές παραμένουν αμετάβλητα. Στο 1ο διάγραμμα ωστόσο η παραγωγή των λιγνιτικών έχει αυξηθεί ..

Μείωση αποθεμάτων κατά 1,7 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η EIA - Πάνω από τα 50 δολ. το αργό

Από το worldenergynews.gr
Μείωση αποθεμάτων κατά 1,7 εκατ. βαρέλια ανακόινωσε η EIA  για τα αποθέματα ΗΠΑ
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν λιγότερο από ό, τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών ΕΙΑ την 
Τετάρτη 9/1/2019, γεγονός που οδήγησε..

Υπό προεκλογική αβεβαιότητα οι ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις και η αξιολόγηση

Από το mononews.gr
Σε πρώτο πλάνο έρχονται οι ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις, ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ και λιγνιτικά, εν όψει της 2ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης που ξεκινάει στις 21 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται στις 27 Φεβρουαρίου.

Ταυτόχρονα, στο τραπέζι θα μπουν και άλλα εκκρεμή θέματα, όπως η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού και της αγοράς φυσικού αερίου και η έναρξη..

Γεώτρηση Exxon Mobil: Από τι θα εξαρτηθεί η εύρεση κοιτάσματος

Από το energypress.gr
Δεύτερη διερευνητική γεώτρηση από την Exxon Mobil θα χρειαστεί, όπως όλα δείχνουν, εξαιτίας της  διαφορετικής γεωλογικής δομής μεταξύ των στόχων Δελφύνη και Γλαύκος, προκειμένου να εξακριβωθεί κατά πόσο υπάρχει εμπορεύσιμο κοίτασμα/τα στο οικόπεδο 10 της ΑΟΖ. Η πρώτη γεώτρηση στη Δελφύνη ολοκληρώθηκε σήμερα, με το Υπουργείο Ενέργειας να δηλώνει ότι, κατόπιν συνεννόησης..

Eurostat: Πρώτη η Κύπρος στη βενζίνη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης

Από το energypress.gr
Ακόμη μια πρωτιά για την Κύπρο, αφού είναι η χώρα με τα περισσότερα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν βενζίνη ως καύσιμο κίνησης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την Eurostat. 

Πιο αναλυτικά, κατά το 2016 πάνω από τα μισά αυτοκίνητα σε 15 από τα 25 κράτη μέλη χρησιμοποιούσαν βενζίνη.

Η Κύπρος κατέχει..

H Παγκόσμια Τράπεζα «βλέπει» μείωση τιμής του πετρελαίου σε 67 δολ. ανά βαρέλι για το 2019

Από το energypress.gr
Επιπλέον μείωση στην τιμή του πετρελαίου ανα βαρέλι προβλέπει η Παγκόσμια Τράπεζα, ακόμη χαμηλότερα σε σχέση με τις προβλέψεις που είχε πραγματοποιήσει τους προηγούμενους μήνες.

Η Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank) μείωσε τις προβλέψεις της για τη μέση τιμή του πετρελαίου για τα επόμενα δύο χρόνια στα 67 δολάρια το βαρέλι, 4 δολάρια κάτω από τις προβλέψεις του Δεκεμβρίου.

Τον Δεκέμβριο, η Παγκόσμια Τράπεζα ανέμενε..

Η BP ανακάλυψε ένα δισ. βαρέλια πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού με την βοήθεια της νέας τεχνολογίας

Από το worldenergynews.gr
Η BP ανακοίνωσε  ότι ανακάλυψε δύο νέα κοιτάσματα πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού και έχει εντοπίσει επιπλέον δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου σε έναν υπάρχοντα τομέα χάρη στη νέα σεισμική τεχνολογία.
Η βρετανική εταιρεία, ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη 8/1/2019 ότι σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγή στο πετρελαιοφόρο πεδίο Atlantis στον Κόλπο του Μεξικού, εδραιώνοντας την ιδιότητά της ως του μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου στην περιοχή αυτή.
Η εταιρεία έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην τεχνολογία και τις δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων τα τελευταία χρόνια, προκειμένου..

Με αμερικανική σφραγίδα, Carlyle και Glencore το φαβορί για τα ΕΛΠΕ αν ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση - Στο 1,3 δισ. ευρώ το 50,1%

Από το worldenergynews.gr
Η συνέντευξη του ΥΠΕΝ Γ. Σταθάκη στο Bloomberg επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα της πώλησης των ΕΛΠΕ, για το οποίο οι πληροφορίες σε επίπεδο κυβέρνησης διίστανται ως προς την τελική συμφωνία πώλησης.
Και αυτό γιατί υπάρχουν εκθέσεις που δίνουν κεφαλαιοποίηση στα ΕΛΠΕ 3,5 δισ ευρώ όπως αυτή της Goldman, με την σημερινή κεφαλαιοποίηση να υπολείπεται κατά 30% αυτής της αποτίμησης.
Από την άλλη πλευρά ο όμιλος Λάτση που είναι..