Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Νέα βάρη στους εργαζόμενους και το λαό θα φέρει ο νέος κύκλος ιδιωτικοποίησης

Από το 902.gr
Οι επιπτώσεις από την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ που αποφασιστικά προωθεί η κυβέρνηση υλοποιώντας το «μεταμνημονιακό μνημόνιο», αλλά και οι γενικότερες πολιτικές εξελίξεις βρίσκονται στο επίκεντρο περιοδειών που διοργανώνονται από την ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ σήμερα Πέμπτη 11 και αύριο Παρασκευή 12 Οκτώβρη στα διυλιστήρια σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα.

Υπενθυμίζεται ότι το κράτος, μετά τα κύματα ιδιωτικοποίησης των τελευταίων ετών κατέχει πλέον περίπου το 35% των ΕΛΠΕ και οι συμφωνίες της κυβέρνησης..

Νέα ενημερωτικά δελτία για τα νανοϋλικά και τα πρακτικά εργαλεία για τη διαχείριση των επικίνδυνων ουσιών

Από το osha.europa.eu
O EU-OSHA, για να υποστηρίξει την εκστρατεία «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας - Διαχείριση Επικίνδυνων Ουσιών» , συνέταξε νέα ενημερωτικά δελτία για δύο σημαντικά θέματα στον τομέα αυτό.

Στο δελτίο με θέμα Πρακτικά εργαλεία και κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις επικίνδυνες ουσίες στον χώρο εργασίας  εξετάζεται η σημασία των πόρων αυτών για τη μείωση της έκθεσης των εργαζομένων σε επιβλαβείς ουσίες. Παρέχονται..

E.E.: Τα καυσαέρια ντίζελ στις καρκινογόνες ουσίες

Από το energypress.gr
Τα καυσαέρια των κινητήρων ντίζελ συμπεριλαμβάνονται στις καρκινογόνες ουσίες που προστέθηκαν στον ευρωπαϊκό κατάλογο των ουσιών, από τις οποίες θα πρέπει εφεξής να προστατεύονται οι εργαζόμενοι στην ΕΕ.

Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία σχετικά με τη δεύτερη πρόταση της Επιτροπής να διευρυνθεί ο κατάλογος των αναγνωρισμένων καρκινογόνων χημικών ουσιών στον χώρο εργασίας. Με αυτήν τη συμφωνία , επιπλέον..

EIA: Αυξήθηκαν κατά 6 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα καθώς τα διυλιστήρια μείωσαν την παραγωγή τους, ενώ μειώθηκαν τα αποθέματα αποσταγμάτων, σύμφωνα με τη διοίκηση της Energy Information Administration.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 5 Οκτωβρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες..

Στον Γ. Σταθάκη για την DIAXON τα μέλη του σωματείου εργαζομένων

Από το paratiritis-news.gr
Συζήτησαν ζητήματα ανάπτυξης της εταιρείας αλλά και το θέμα της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ - Παρουσία των βουλευτών Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά

Θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της DIAXON, αλλά και την ανάγκη να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας σε περίπτωση που προχωρήσει η περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της μητρικής εταιρείας της, της ΕΛΠΕ, συζήτησαν..

ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΔΑ "Αλκυόνη"

Από το synelda.blogspot.com
Αγαπητοί συνεταίροι

Ο Συνεταιρισμός με εκφρασμένη την επιθυμία  των μελών μας για επίσκεψη στον οικισμό μας προτίθεται να οργανώσει εκδρομή - επίσκεψη.
Σε συνεργασία με το πρακτορείο ταξιδίων  IOANNOY TRAVEL θα πραγματοποιήσουμε εκδρομή την  ΚΥΡΙΑΚΗ  21  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2018  και το
πρόγραμμα της  εκδρομής θα είναι ...

Τι είναι τα δεκάδες σήματα που λαμβάνουμε από άλλους γαλαξίες;

Από το pronews.gr
Την Τρίτη, ο διευθυντής της NASA δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχει εξωγήινη ζωή και δη στο ηλιακό μας σύστημα. Ένα 24ωρο μετά, αστρονόμοι που διερευνούν υλικό από διάφορα τηλεσκόπια, ανακοίνωσαν ότι το τελευταίο διάστημα έχει εντοπιστεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός μυστήριων σημάτων από το βαθύ Διάστημα και δη από άλλους γαλαξίες, γεγονός που μπορεί να εκλειφθεί ακόμη και ως πιθανότητα επικοινωνίας εξωγήινου πολιτισμού με τη Γη.

Αυστραλοί επιστήμονες δήλωσαν δημοσίως ότι..

Δήμος Δέλτα: Δημιουργήθηκε νεός χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας

Από το dikaiologitika.gr
Ένα νέο χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους απέκτησε ο δήμος Δέλτα. 

Πρόκειται για το έργο "Ανακατασκευή πλατείας στην Εθνικής Αντίστασης" στη δημοτική κοινότητα Καλοχωρίου, που πραγματοποιήθηκε με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.

Το έργο, προϋπολογισμού 93.500 ευρώ, εγκαινιάστηκε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Από το pseep.gr
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το ΠΣΕΕΠ οργανώνει την Έκθεση Βιβλίου µε στόχο την επαφή των εργαζοµένων µε τον µαγικό κόσµο της γνώσης, δίνοντας τους την ευκαιρία για αγορά βιβλίων µε χαµηλότερο κόστος.

Για φέτος εξασφαλίσαµε 31% έκπτωση από τον προµηθευτή και επί της διαµορφωµένης αυτής τιµής, η εταιρεία επιχορηγεί µε επιπλέον 5% και διαµορφώνει µία συνολική έκπτωση γύρω στο 36% επί της αρχικής τιµής καταλόγου των βιβλίων.

Οι ηµεροµηνίες των Εκθέσεων ανά χώρο έχουν ως εξής

Από την επόμενη εβδομάδα λειτουργεί το νέο διϋλιστήριο στην Τουρκία

Από το energypress.gr
Η αζέρικη SOCAR πρόκειται να ξεκινήσει τη λειτουργία του νέου διϋλιστηρίου STAR στη Σμύρνη από την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε.

Πρόκειται για μια επένδυση 6,3 δις. δολαρίων και ταυτόχρονα το πρώτο..

Βάζουν σε «πολιτική» πλεύση τον Πορθητή - Το τουρκικό γεωτρύπανο είναι έτοιμο για την πρώτη γεώτρηση

Από το energypress.gr
Δεν επιβεβαιώνονται από κανένα μέχρι τώρα οι πληροφορίες από τα κατεχόμενα ότι το τουρκικό γεωτρύπανο Fatih (Πορθητής) θα πραγματοποιήσει την πρώτη γεώτρηση υπό τουρκική σημαία σε περιοχή νότια της Κύπρου και δη μεταξύ των τεμαχίων 8 και 9 της κυπριακής ΑΟΖ.  

Το γεγονός ότι ανάλογες πληροφορίες είχαν διοχετευτεί από την τουρκική πλευρά σε διάφορες περιπτώσεις, από τον Φεβρουάριο 2017 όταν..

BP CEO: Σε αχαρτογράφητα νερά η παγκόσμια αγορά πετρελαίου λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ στο Ιράν

Από το worldenergynews.gr
Αβεβαιότητα επικρατεί γύρω από την αγορά του πετρελαίου καθώς η επιβολή κυρώσεων των ΗΠΑ στο Ιράν ενδέχεται να προκαλέσουν μεγάλη αστάθεια στις τιμές του μαύρου χρυσού, σύμφωνα με τον CEO της BP, Bob Dudley.

Ειδικότερα, τόνισε ότι πρόκειται για 45 μέρες ακραίας αστάθειας με αμφίβολη έκβαση.

Τα σχόλια μάλιστα του Dudley έρχονται σε μια εποχή που..