Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Ο, ΠΑΝΤΑ ΜΙΚΡΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ, Ο ΣΗΜΙΤΑΚΟΣ !...


Επιμένοντας στην τακτική της άκρατης ευλογίας του εαυτούλη του και στο ζενίθ της εμμονικής και πικρόχολης κριτικής του, ο Κ. Σημίτης με άρθρο του στην «Καθημερινή», αφ΄ ενός παρουσιάζει τον εαυτό του πλήρως ανεύθυνο για τις εξελίξεις στη χώρα και εκθειάζει, στο έπακρο, την πολιτική του, και, αφ΄ ετέρου, εξισώνει τον Καραμανλή με τον Παπανδρέου, σ΄ ό,τι αφορά τις ευθύνες για την έλευση των Μνημονίων !

Ναι, καλά διαβάσατε, κατά τον πρώην πρωθυπουργό, η κρίση ήλθε λόγω των πολιτικών που ασκήθηκαν μετά το 2004, (μετά, δηλαδή, τη δική του πρωθυπουργία…), και ευθύνες γι αυτό δεν έχει, μόνο, η Ν.Δ. κι ο Καραμανλής, αλλά και το ...ΠΑΣΟΚ κι ο Γ. Παπανδρέου !

Έτσι, λοιπόν, κατά τον Σημιτάκο, στην έλευση της κρίσης «…καθοριστικά συνέβαλε και η αμεριμνησία του ΠΑΣΟΚ από το 2007 και μετά. Αγνόησε σκόπιμα την οικονομική πραγματικότητα. Οταν ανέλαβε την κυβέρνηση το 2009 απροετοίμαστο, αναποφάσιστο και αλαζονικό, επέτεινε τον εκτροχιασμό…».

Επίσης, στην αναφορά του στο λαϊκισμό των κομμάτων, αφού αναφέρει πως η Ν.Δ. «…διόρισε χιλιάδες υπαλλήλους, κατήργησε φόρους, έδωσε παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις και πολλά άλλα και αποτέλεσμα ήταν η κρίση…», προσθέτει και το καταπληκτικό «…ο Γ. Παπανδρέου διαβεβαίωσε πριν από τις εκλογές του 2009 ότι λεφτά υπάρχουν. Καθυστέρησε να πάρει μέτρα και αποτέλεσμα ήταν η επέμβαση της Ευρωζώνης…».

Ο άνθρωπος δεν παίζεται, παραμένει ίδιος κι απαράλλακτος, ο λίγος, ο εμπαθής, ο μνησίκακος, ο πάντα μικρός, σε όλα, του, ο Σημιτάκος !...


ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΚΤΕΡ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ...ΥΠΟΥΡΓΟΣ !...


Αυτή η ιστορία με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έκρινε παράνομες τις ενισχύσεις, οι οποίες δόθηκαν στους αγρότες το 2008-2009 και ζητά τώρα την επιστροφή 387 εκατομμυρίων, θα ήταν χρήσιμο να εκδοθεί σε βιβλίο και να μοιραστεί στους 300 της Βουλής.


Ως πρόλογο 'Η εισαγωγικό να έχει το «πάθημα» γνωστού και ευπατρίδη κατά τα άλλα πολιτικού, ως κύριο θέμα τον λαϊκισμό και επίλογο, κάτι σαν ηθικό δίδαγμα, αυτή ακριβώς την απόφαση του Δικαστηρίου.

Η ιστορία είναι γνωστή. Ήταν αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν οι αγρότες συνδικαλιστές οργάνωναν τα γνωστά μεγάλα συλλαλητήρια και έστηναν τα μπλόκα στις οδικές αρτηρίες ανά την Ελλάδα. Κορυφαίο στέλεχος της τότε αντιπολίτευσης, της Νέας Δημοκρατίας, πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις αυτές και οδηγούσε το τρακτέρ στην κορυφή της πομπής που κατευθυνόταν προς την Εθνική Οδό. Καμαρωτός, καβάλα στο τρακτέρ, απαθανατίστηκε από φωτορεπόρτερ και κάμεραμαν.

Το σύνθημα όλων ήταν όντως ευρηματικό και είχε υιοθετηθεί πλήρως από την τότε αντιπολίτευση. «Ολα τα κιλά, όλα τα λεφτά», φώναζαν όλοι και μαζί οι βουλευτές.


Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα. Η Νέα Δημοκρατία δεν άργησε να έρθει στην εξουσία και ο ευπατρίδης πολιτικός, ο «οδηγός» του πρώτου τρακτέρ στις πορείες διαμαρτυρίας κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, ορίζεται ως ειδικός στο χαρτοφυλάκιο Γεωργίας.

Σε λίγα χρόνια, όμως, τα συλλαλητήρια των αγροτών υποβοηθούμενα από τη νέα αντιπολίτευση κατά της νέας κυβέρνησης φουντώνουν πάλι και ο νέος υπουργός μάταια προσπαθεί να καθησυχάσει τους αγρότες και να λύσει τα μπλόκα. 

Η χώρα αποκόπτεται, η οικονομία στενάζει και η αγορά δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί. «Ολα τα κιλά, όλα τα λεφτά» λοιπόν και πάλι ο υπουργός. Μοιράζει περίπου 500 εκατ. ευρώ στους αγρότες ως έκτακτο βοήθημα που το βαφτίζει αποζημιώσεις για τις καταστροφές από δήθεν χαλαζοπτώσεις, πλημμύρες, παγετούς, θεομηνίες και σαν Μεγαλέξανδρος λύνει τον γόρδιο δεσμό. 

Αλλά φευ. Μετά από έξι χρόνια η χώρα καταδικάζεται για παράνομες επιδοτήσεις ! 

Το σκεπτικό του Ευρωδικαστηρίου είναι κόλαφος. Ένα μάθημα-ράπισμα για τον λαϊκισμό. Η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση τώρα πληρώνει όσα έπραξε ως αντιπολίτευση. Όπως, βέβαια, πλήρωσε και το ΠΑΣΟΚ που ως αντιπολίτευση, αλλά και ως κυβέρνηση, μοίραζε διορισμούς στο Δημόσιο και επιδοτήσεις στους αγρότες και μικρομεσαίους. Είναι η μοίρα των λαϊκιστών ανά τον κόσμο να αποκαλύπτονται και να εκτίθενται. 

Δυστυχώς, όμως, στο τέλος, όπως και στην προκειμένη περίπτωση, ο λογαριασμός έρχεται στον φορολογούμενο. ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ των λαϊκιστών αναλαμβάνει μια άλλη αντιπολίτευση μέχρις ότου και αυτή γίνει... κυβέρνηση.
Αντώνης Δαλίπης

ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ


Νόμος είναι το δίκιο της καθαρίστριας!Νικος Μπογιοπουλος 
Μιλούν για «νομιμότητα». Μιλούν για «σεβασμό στο Σύνταγμα». Και φυσικά δεν αντέχουν ούτε το άκουσμα του συνθήματος «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Είναι αυτοί που με κάθε τους κίνηση, κάθε τους πράξη, κάθε τους απόφαση επιβάλλουν ως «νόμο το «δίκιο» του κεφαλαιοκράτη». Ε, αυτοί είναι που έβγαλαν «παράνομη» ακόμα και την προηγούμενη δικαστική απόφαση (!) που δικαίωνε τις καθαρίστριες. Όσο για την ομαδική απόλυση των εργατών στη Χαλυβουργία του Μάνεση, μας γυρίζουν στη δεκαετία του ’70 όταν με τον αντεργατικό νόμο 330 τα δικαστήρια επικύρωναν χιλιάδες διώξεις εργατών και συνδικαλιστών που απολύονταν από τους εργοδότες στη σκέψη ακόμα και της κήρυξης απεργίας.
Αυτή ήταν πάντα η πολιτική τους. Φτιάχνουν νόμους με τους οποίους τα δικαστήρια εκδίδουν αποφάσεις καταδικαστικές για το 95% (!) των «παράνομων» και «καταχρηστικών» απεργιακών κινητοποιήσεων. Που είτε με γαλάζιες είτε με πράσινες επιστρατεύσεις οι ναυτεργάτες οδηγούνται στα «στρατοδικεία». Που έφτασαν Πρωτοδικεία, όπως αυτό στην Αργολίδα πριν από μερικά χρόνια, στο σημείο να απαγορεύουν τη σύσταση αγροτικών συλλόγων με το αιτιολογικό ότι οι σύλλογοι στοχεύουν στην «ταξική συνειδητοποίηση των αγροτών»! Ποιος είπε, λοιπόν, ότι δεν έχουμε μια Δικαιοσύνη… ανεξάρτητη;

Ηταν οι Πράσινοι και οι Βένετοι που εδώκαι 40 χρόνια, ως εκάστοτε πλειοψηφών κυβερνητικό Σώμα, και από το 2012 από κοινού, φτιάχνουν τους νόμους, κομμένους και ραμμένους στα μέτρα της ταξικής πολιτικής (γενικά) και της εκάστοτε γαλαζοπράσινης κομματικής επιλογής που (ειδικά) θέλουν να «νομιμοποιήσουν».
Είναι και οι ίδιοι που δεν τηρούν ούτε τα αναγκαία προσχήματα έστω και αυτής της κατ” επίφαση δημοκρατίας αστικού τύπου, της κατά Μοντεσκιέ δηλαδή «διάκρισης των εξουσιών». Πότε ο ένας, πότε ο άλλος, και πότε μαζί, έρχονται και διορίζουν τους προέδρους, τους αντιπροέδρους, τους εισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Είναι αυτοί που καταστρατηγούν επετηρίδες, είναι αυτοί που (όπως συνηθίζουν να αλληλοκατηγορούνται), μέσω των «ιμάντων μεταβίβασης» των επιθυμιών τους, προάγουν, διορίζουν και μεταθέτουν δικαστικούς μέσω του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.
Ας μη σπεύσει, δε, κανείς «χάχας» της θεσμολαγνίας να μας χρεώσει ασέβεια προς το «ανεξάρτητον» της Δικαιοσύνης. Προς το παρόν, όσο κι αν κάποιοι θα ήθελαν να εντάξουν το Μαρξισμό… στα ποινικά αδικήματα, ο Μαρξισμός είναι – εκτός των άλλων – και επιστήμη που προσδιορίζει με σαφήνεια ότι «δεν μπορεί να υπάρχει ίσο δίκαιο μεταξύ άνισων ανθρώπων». Αυτά για τα περί «ανεξαρτησίας».
Οσο για το αν τα παραπάνω ισοδυναμούν με δημιουργία σκιών για την επιμέλεια ή την ακεραιότητα του ενός εκάστου εκ των δικαστών που λαμβάνουν αυτές ή τις άλλες αποφάσεις, απαντούμε ότι τελικά το ζήτημα της απονομής δικαίου δεν αφορά με στείρο τρόπο το πρόσωπο του εκάστοτε δικαστή, αλλά το πλαίσιο εντός του οποίου κινείται το πρόσωπο – δικαστής. Και εμείς απλώς την πρακτική των κυβερνώντων που καθορίζουν αυτό το πλαίσιο περιγράφουμε. Αν κάποιος διαπιστώνει «σκιές» δεν έχει, λοιπόν, παρά να απευθυνθεί σε εκείνους τους γαλαζοπράσινους ταγούς της «ισονομίας και της ισοπολιτείας» που τις παράγουν.
Ιδού, λοιπόν, η πολιτική «νομιμότητά τους»: Επί 60 χρόνια ο ελληνικός λαός πληρώνει διόδια για να έχει καλούς δρόμους, αλλά τα λεφτά τα τρώνε οι εργολάβοι και αντί για δρόμους έχουμε καρμανιόλες. Τι λένε οι κυβερνώντες; «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα».
Από το… 1821 και εντεύθεν οι εφοπλιστές ελέγχουν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες σε μια χώρα με εκατοντάδες νησιά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι ληστρικές, τα πλοία τους είναι «σαπάκια» που φτάνουν στον προορισμό τους με 48 ώρες καθυστέρηση, αλλά εισπράττουν τις παχυλότατες επιδοτήσεις από το κράτος κανονικότατα. Τι λένε οι κυβερνώντες; «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα».
Πριν από 35 χρόνια έλεγαν στον ελληνικό λαό ότι όταν θα μπει στην ΕΟΚ «θα τρώει με χρυσά κουτάλια». Αντίθετα, μετά από 35 χρόνια η πλειοψηφία του λαού έφτασε να ζει στην ανεργία, στην ανασφάλεια και κάτω από το όριο της φτώχειας. Τι λένε οι κυβερνώντες; «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα».
Πριν από 10 χρονια η ΝΔ έλεγε ότι θα βάλει τέλος στην ομηρία όλων των συμβασιούχων και ότι θα τους μονιμοποιούσε όλους. Σήμερα απολύει και τους συμβασιούχους αλλά και τους μονιμους υπαλλήλους. Τι λένε οι κυβερνώντες; «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα».
Δεν υπάρχει ούτε ένα από τα λεγόμενα μεγάλα έργα σε αυτό τον τόπο που να μην παραλήφθηκε από τους εργολάβους σε τιμές πολλαπλάσιες εκείνων που είχαν αρχικά προϋπολογιστεί, που να μην αποτελεί προϊόν «λεόντειων» συμφωνιών μεταξύ εργολάβων και δημοσίου και να μην έχει παραδοθεί η εκμετάλλευση και χρήση του στους ιδιώτες. Τι λένε οι κυβερνώντες; «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα».
Δεν υπάρχει τίποτα, από τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες μέχρι τον αέρα («Ολυμπιακή»), τη γη (ΕΤΑ), το νερό (ΕΥΔΑΠ), το υπέδαφος (ΕΛΠΕ) και τις κότες με τα χρυσά αυγά (ΟΠΑΠ)  που να μην του έχουν βάλει πωλητήριο για την ικανοποίηση των «επενδυτών». Τι λένε οι κυβερνώντες; «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα».
Σύμφωνα με το Σύνταγμα τα ΜΜΕ, και ειδικά η τηλεόραση, πρέπει να προάγουν τον πολιτισμό και τα ήθη. Αντίθετα, εδώ και 25 χρόνια προάγουν από τον Μαστοράκη και την Πάνια μέχρι την Τατιάνα. Βάσει του Συντάγματος τα ΜΜΕ δεν μπορεί να αποτελούν πολιορκητικό κριό για τις μπίζνες των ιδιοκτητών τους. Αντίθετα, έχουν γίνει το βασικό εργαλείο της «διαπλοκής». Τι λένε οι κυβερνώντες; «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα».
Ελεγαν ότι θα έκαναν μια Ολυμπιάδα του πολιτισμού, της αναβίωσης των αξιών και της προώθησης του αθλητισμού. Εκαναν μια Ολυμπιάδα των «χορηγών» και των αναβολικών, της ντόπας και των χρεών, της λεηλασίας που προηγήθηκε για να χτιστούν οι φαραωνικές εγκαταστάσεις και της λεηλασίας που ακολουθεί με την εκποίηση και την απαξίωσή τους. Τι λένε οι κυβερνώντες; «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα».
Λένε ότι η Δικαιοσύνη τους είναι ανεξάρτητη αλλά οι νόμοι βάσει των οποίων δικάζει η Δικαιοσύνη είναι δικοί τους. Λένε ότι είναι αμερόληπτη, αλλά όλες οι απεργίες των εργατών καταδικάστηκαν σαν παράνομες. Λένε ότι είναι δίκαιη, αλλά – επαναλαμβάνουμε: Δεν υπάρχει ίσο δίκαιο ανάμεσα σε άνισους ανθρώπους; Τι λένε οι κυβερνώντες; «Οποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα»…
Να, γιατί πρέπει να ανατραπούν: Οι νόμοι τους, η τάξη τους, η εξουσία τους. Να, τελικά, πόσο δίκιο είχε ο Μοντεσκιέ – ο «δικός τους» Μοντεσκιέ – όταν έγραφε ότι «είναι καλό να εξορκίσουμε τους νόμους πριν βρικολακιάσουν και ξεκινήσουν να πίνουν το αίμα μας».
ΠΗΓΗ: UNFOLLOW

ΠΗΓΗ:vathiprasino.blogspot.gr

14 χρόνια συμπλήρωσε ο νόμος EEG και τι ηλεκτροδοτεί τη Γερμανία το 2014; Οι ΑΠΕ; Εδώ γελάνε ...


Από σήμερα ισχύει στη Γερμανία ο EEG 2.0, οπότε αφιερώνουμε τη σημερινή ανάρτηση στους απανταχού ΑΠΕτζήδες, μήπως και καταλάβουν τι πραγματικά γίνεται.


Εδώ και 14 χρόνια, με το νόμο EEG για τις ΑΠΕ, η Γερμανία βρέθηκε στην παγκόσμια πρωτοπορία της εγκατάστασης αιολικών και Φ/Β, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα μια πολύ ισχυρή εξαγωγική βιομηχανία.  Όπως μάλιστα μας ενημέρωσε στις 28/7 το Ινστιτούτο Fraunhofer και βλέπουμε στο διάγραμμα, στις 16/7 η εγκατεστημένη ισχύς αιολικών και Φ/Β είχε περάσει αθροιστικά τα 72GW! 34,64GW τα αιολικά και 37,45GW τα Φ/Β! Τεράστια νούμερα! Σχεδόν πέντε φορές η εγκατεστημένη ισχύς της Ελλάδας από όλες τις πηγές ενέργειας!

Αφού "ο ήλιος είναι δωρεάν", "ο άνεμος φυσάει τζάμπα" και οι Γερμανοί τα κατασκευάζουν όλα μόνοι τους, θα περίμενε κανείς ότι ...
οι Γερμανοί θα απολάμβαναν φθηνό ρεύμα. Μάταιη αυταπάτη! Το ρεύμα στη Γερμανία είναι το 2ο ακριβότερο στην Ευρώπη! Πρώτοι είναι φυσικά οι Δανοί, οι άλλοι μεγάλοι εξαγωγείς ανεμογεννητριών για ιθαγενείς χρεοκοπημένων χωρών. Αφού λοιπόν πρώτα έκαναν το ρεύμα πανάκριβο για τους πολίτες, φαίνεται πως άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν λογάριασαν καλά και από πέρυσι άρχισαν να αλλάζουν ρότα. Χρειάστηκε βέβαια να προηγηθεί η έφοδος των Κινέζων στο διεθνές εμπόριο αιολικών και, κυρίως, Φ/Β, να χρεοκοπήσουν πολλά γερμανικά εργοστάσια και να μεταφερθούν κάποια άλλα στην Άπω Ανατολή, για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Καθόσον οι Κινέζοι έχουν φθηνή ενέργεια, από κάρβουνο, που στηρίζει τις επενδύσεις, στηρίζει τη χαλυβουργία και τη βιομηχανία τους.

Πρώτη προτεραιότητα της φετινής κυβέρνησης του "μεγάλου" συνασπισμού στη Γερμανία ήταν η αναμόρφωση της νομοθεσίας για τις ΑΠΕ. Πονηρά φερόμενη η Μέρκελ έδωσε το χαρτοφυλάκιο Οικονομικών & Ενέργειας στον κατά τα λοιπά σύμμαχό της Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ηγέτη των Σοσιαλιστών. Ας ταυτιστεί το SPD με την αποτυχία των ΑΠΕ και τους πανάκριβους λογαριασμούς του ρεύματος.Η Γερμανική βιομηχανία ωστόσο, (που δεν επιβαρύνεται απ' τις ΑΠΕ, αυτές επιβαρύνουν τους πολίτες), χρειάζεται ρεύμα και οι ΑΠΕ ρεύμα δίνουν όποτε φυσάει κι όποτε έχει ήλιο, με ρυθμό που εξαρτάται απ' τα καπρίτσια του καιρού. 37,5GW Φ/Β, υπερδιπλάσια απ' τη συνολική ισχύ της Ελλάδας, το βράδυ είναι ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό! 34,64GW αιολικά εξαρτώνται απ' το αν φυσάει, πόσο φυσάει και μέχρι πότε θα φυσάει. Αν τύχει και δεν φυσάει και είναι και βράδυ, τα 72GW είναι ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό! Η βιομηχανία αυτό δεν μπορεί να το δεχτεί με τίποτα και τα Γερμανικά νοικοκυριά δεν νομίζω ότι θα δεχτούν ποτέ το ενεργειακό πρότυπο της γκαζόλαμπας, που μας πλασάρουν εδώ Ταμήλος-Σαμαράς-Βενιζέλος, οπότε επιστρέφουμε στις παλιές καλές, δοκιμασμένες κι αξιόπιστες λύσεις: ο λιγνίτης είναι μακράν το Νο1 στη γερμανική ηλεκτροπαραγωγή, ο λιθάνθρακας το Νο2 και τα πυρηνικά το Νο3! Αιολικά και Φ/Β μαζί έδωσαν στο σύστημα λιγότερη ενέργεια απ' τα πυρηνικά, (αυτά που έχουν μόλις 12GW εγκατεστημένη ισχύ, το 1/6 των ΑΠΕ και θέλει η Μέρκελ να τα κλείσει).


Τι το κάνει η Γερμανία το τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα των ΑΠΕ; Κρατάει ένα μέρος για να καλύψει δικές της ανάγκες και το υπόλοιπο το εξάγει στους γείτονες, για να διαχύσει το πρόβλημα της τυχαιότητας της παραγωγής. Έχουμε ξαναγράψει για τα προβλήματα που δημιουργούν στους γείτονες Πολωνούς και Τσέχους οι εισβολές τυχαίων ριπών αιολικού ρεύματος στα δίκτυα. Έχουμε ξαναγράψει πώς το Γερμανικό αιολικό ρεύμα δεν πηγαίνει απ' τα βόρεια κρατίδια στο Μόναχο και τη Στουτγάρδη, πηγαίνει στο Γκράτς μέσω Κρακοβίας, επειδή από εκεί βρίσκει δίκτυα. Γι' αυτό και η Γερμανία καίγεται να φτιάξει γρήγορα το ενιαίο πανευρωπαϊκό δίκτυο υψηλής τάσης, ώστε να εξάγει σ' όλους τους υπόλοιπους το δικό της πρόβλημα, εκμεταλλευόμενη και τη γεωγραφική της θέση στη μέση της Ευρώπης. Καίγεται να επενδύσουν όλοι οι υπόλοιποι, σε έργα Πανευρωπαϊκού "κοινού ενδιαφέροντος", για να πουλάει η ίδια, να μετατρέψει τη εκροή ηλεκτρονίων σε εισροή ευρώ, μια νέα, σταθερή πηγή εμπορικού πλεονάσματος σε βάρος των υπόλοιπων Ευρωπαίων. Αν ρέει το χρήμα προς τη Γερμανία, τι τα θες τα τανκς και τα Ράιχ, όταν έχεις αιολικά και πρόθυμους πολιτικούς να τα βάλουν στις καταχρεωμένες χώρες; 

Κανείς δεν μπορεί να αγνοεί τα βασικά της ηλεκτροπαραγωγής: το ρεύμα δεν αποθηκεύεται με οικονομικά αποδεκτό τρόπο, η παραγωγή πρέπει να είναι κάθε στιγμή κάπως μεγαλύτερη απ' τη ζήτηση, υπάρχει μια ελάχιστη ζήτηση που είναι σταθερή όλο το χρόνο και αποτελεί το "φορτίο βάσης" του ηλεκτρικού συστήματος, που σ' όλο τον κόσμο καλύπτεται από θερμικές μονάδες: κάρβουνο, πυρηνικά, φυσικό αέριο, πετρέλαιο. Οι ΑΠΕ είναι ένα συμπληρωματικό σύστημα, που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σε σταθερή, αξιόπιστη και φθηνή ενέργεια. Διαβάζουμε κάθε μέρα πόσο έριξαν οι ΑΠΕ την τιμή της χονδρικής αγοράς ρεύματος στην Κεντρική Ευρώπη. Δεν διαβάσαμε όμως πουθενά, ούτε μια φορά, ότι λόγω των ΑΠΕ έπεσαν οι τιμές για τον απλό καταναλωτή. Παντού μόνο για αυξήσεις διαβάζουμε.

Η τιμή της χονδρικής έπεφτε κάποτε και στην Καλιφόρνια, θυμάται κανείς πώς ξύπνησε ένα πρωί η πανίσχυρη Silicon Valley, η 7η οικονομία στον κόσμο; Με μπλακ άουτ ξύπνησε, επειδή άλλο πράγμα η τιμή της χονδρικής κι άλλο πράγμα η ευστάθεια του συστήματος. Δώστε λοιπόν μια ανεμογεννήτρια στον Ταμήλο, για να ρευματοδοτεί τη γκαζόλαμπα στο χωριό. Εμείς, ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε! Εμείς μένουμε στο λιγνίτη! Όπως οι Γερμανοί!

ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

ΕΛΠΕ: Την πέρασαν στο ντούκου!! Την είδηση ότι θα πάρουν από την πώληση του ΔΕΣΦΑ 212 εκατ. ευρώ

ΕΛΠΕ: Την πέρασαν στο ντούκου!!
Μέχρι πρόσφατα, τα «αποκλειστικά ρεπορτάζ» ότι η Κομισιόν δεν θα επιτρέψει την πώληση του ΔΕΣΦΑ στη αζέρικη Socar βρισκόντουσαν στην ημερήσια διάταξη πολλών ΜΜΕ. Τώρα η πραγματικότητα τους επιφέρει ένα ηχηρό χαστούκι.

Για όσους γνώριζαν πράγματα και καταστάσεις ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα δινόταν το «πράσινο φως» από την Κομισιόν για την πώληση του ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους, πράγμα που επιβεβαιώθηκε πλέον και επισήμως. Πλην, όμως, την είδηση αυτή και την άκρως θετική εξέλιξη για τα ΕΛΠΕ οι περισσότεροι την πέρασαν στο ντούκου!!

Θυμίζουμε ότι τα ΕΛΠΕ θα πάρουν από την πώληση του ΔΕΣΦΑ 212 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο ποσοστό τους, με αποτέλεσμα ο καθαρός δανεισμός τους να μειωθεί περαιτέρω σε 1,410 δισ., δηλαδή να αποτελεί το 70% των ιδίων κεφαλαίων.

ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr

Έκλεβαν στρατιωτικά καύσιμα


Μεγάλες ποσότητες καυσίμων της πολεμικής αεροπορίας στην Οινόη Βοιωτίας έκλεβαν το τελευταίο διάστημα ενας 56χρονος ιδοκτήτης πρατηρίου, με 2 αλλοδαπούς συνεργούς. Οι 3 συλληφθέντες είχαν εντοπίσει σε ορεινή δύσβατη περιοχή, αγωγό της πολεμικής αεροπορίας, από το οποίο έκλεβαν το πετρέλαιο και στη συνέχεια αφού το νόθευαν το διοχέτευαν στην αγορά. 

ΠΗΓΗ:athina984.gr