Η Επιτροπή Περιβάλλοντος του ΕΚ, ενέκρινε την Τετάρτη την περαιτέρω μείωση των ορίων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των επιβατικών οχημάτων νέας γενιάς μέχρι το 2020.
Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της πρότασης που αναλύει τους τρόπους μείωσης των εκπομπών CO2 σε 95gCO2/km μέχρι το 2020.
Το επιτρεπόμενο όριο διοξειδίου του άνθρακα σήμερα είναι 160gCO2/km και βαίνει μειούμενο κάθε χρόνο. Έως το 2050, οι εκπομπές των οδικών μεταφορών θα πρέπει να έχουν μειωθεί στο μισό.
Η πρόταση που εγκρίθηκε δίνει στις αυτοκινητοβιομηχανίες κίνητρα έτσι ώστε να προχωρήσουν στην κατασκευή αυτοκινήτων χαμηλών εκπομπών.
Συγκεκριμένα, εάν οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζουν αυτοκίνητα με παραγόμενες εκπομπές χαμηλότερες από τις απαιτούμενες σε ετήσια βάση, τότε κερδίζουν πόντους.
Σε περίπτωση που η εταιρεία ξεπεράσει το απαιτούμενο ετήσιο όριο εκπομπών, έχει τη δυνατότητα να κάνει χρήση των πόντων που έχει κερδίσει τις προηγούμενες χρονιές. Αυτό το σύστημα θα ισχύει μέχρι το 2020.
Σε περίπτωση που οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν καταφέρουν να φτάσουν τον στόχο των 95gCO2/km το 2020, τότε για κάθε γραμμάριο ανά χιλιόμετρο (g/km) εκπομπών παραπάνω πάνω από το επιτρεπτό όριο θα επιβάλλεται πρόστιμο.
Σημειώνεται ότι το ένα πέμπτο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη προέρχεται από τα αυτοκίνητα και μεταξύ του 1990 και 2008 η ρύπανση μόνο από τις οδικές μεταφορές αυξήθηκε κατά 26%.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr
'Το σχέδιο της Ευρώπης είναι να πεθάνει η Ελλάδα της πείνας", δήλωσε ο Κρίστοφερ Μαχόνι, πρώην αντιπρόεδρος της Moody's, υπεύθυνος στο ρίσκο κρατών, με τρες δεκαετείες εμπειρία στη Wall Street.
Ο Κρίστοφερ Μαχόνι μίλησε στην εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και υποστήριξε πως οι τράπεζες έπρεπε να κρατικοποιηθούν γιατί όσο πιο πολλές υπάρχουν τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες που οδηγούν σε κατάχρηση.
"Γιατί να έχουμε παρατεταμένη ύφεση πριν από τη μέρα της εξόδου, αν η έξοδος είναι αναπόφευκτη;", αναρωτιέται ο ίδιος και υποστηρίζει, ότι το σχέδιο της τρόικας οδηγεί την Ελλάδα στην πείνα.
Ο Μαχόνι υπήρξε επί σειρά ετών αντιπρόεδρος στον οίκο αξιολόγησης Moody’s, υπεύθυνος για την παγκόσμια εταιρική χρηματοδότηση, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και το μακροοικονομικό κίνδυνο Δημοσίου στη Moody’s Investors Service.
"Δεν ζηλεύω καθόλου τις επιλογές που πρέπει να κάνουν η ελληνική, η κυπριακή και η πορτογαλική κυβέρνηση" τονίζει ο ίδιος.
"Η Ελλάδα δεν δύναται να επαναλάβει το λάθος που έκανε η Κύπρος, να αγνοήσει ή να κατασχέσει τραπεζικές καταθέσεις", υποστηρίζει ο πρώην επικεφαλής της Moody’s.
Ο Κρίστοφερ Μαχόνι θεωρεί πως: "Το σχέδιο της τρόικας για την Ελλάδα φαίνεται ιδιαίτερα ανησυχητικό, αν το αναλογιστεί κανείς. Με βάση τη νέα φιλοσοφία της Ευρώπης για αυτοχρηματοδοτούμενα bail-out, το σχέδιο για την Ελλάδα είναι, κατά πώς φαίνεται, να πεθάνει της πείνας, όπως η Ρουμανία τη δεκαετία του ’80. Η Κύπρος θα ακολουθήσει".
ΠΗΓΗ: defencenet.gr
'Oπως είχε προβλέψει το defencenet.gr το καθεστώς Άσαντ θα άδραζε την ευκαιρία μετά την διπλή επιδρομή των Ισραηλινών, να προκαλέσει μια γενική ανάφλεξη στην περιοχή, η οποία θα έχει μεγάλα κέρδη για το ίδιο και έτσι ανακοίνωσε προ ολίγου ότι από τουδε και στο εξής Συρία-Ισραήλ βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, και συνεπώς οι Ισραηλινοί βρίσκονται πλέον σε αναμονή αντιποίνων!
Καθώς παραμένουν οι ανοιχτοί λογαρισμοί του Ισαραήλ, τόσο με τους Σιίτες της Χεζμπολάχ και του Ιράν, όσο και με τους σουνίτες ισλαμιστές της Αλ Νούσρα, του συριακού παρακλαδιού της Αλ Κάιντα, το καθεστώς Άσαντ μπορεί να βγει κερδισμένο από το ανακάτεμα αυτό της "τράπουλας" και να επιτύχει, μια λύση ευνοική για αυτό, αφού η Δύση βλέπει η κρίση την οποία η ίδια δημιούργησε, να απειλεί συμμαχικο της κράτος, και να εκτίθεται ακόμα περισσότερο.
Βέβαια το καθεστώς γνωρίζει ότι θα έχει την υποστήριξη μέχρι θανατου της Χεζμπολάχ, και έτοιμες "φρέσκιες" εφεδρείες που θα σταλθούν άμεσα από το Ιράν, οι οποίες με πολλή χαρά θα εμπλακούν σε συγκρούσεις με τον Ισραηλινό στρατό. Γνωρίζοντας ο Άσαντ την υποστήριξη των ισχυρών συμμάχων του ότι θα είναι δεδομένη, προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση μέσω του σύρου υφυπουργού εξωτερικών Φάισαλ αλ Μέκνταντ.
Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε ένα στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο κοντά στην Δαμασκό συνιστούν μια "κήρυξη πολέμου", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο CNN ο υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας Φάισαλ αλ Μέκνταντ.
Ο Μέκνταντ πρόσθεσε ότι η επίθεση αυτή αποτελεί απόδειξη ότι το Ισραήλ έχει συμμαχήσει με τους αντάρτες που πολεμούν για να διώξουν από την εξουσία τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.
Η Συρία, υπογράμμισε επίσης ο ίδιος, θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ στον δικό της χρόνο και με τον δικό της τρόπο.
Το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε παράλληλα ότι η επίθεση "σε θέσεις που ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις συνιστούν απόδειξη της συνεργασίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τρομοκρατικές ομάδες που ανήκουν στο Μέτωπο Αλ Νούσρα, μια από τις πτέρυγες της Αλ Κάιντα", μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, φυσικά στη Συρία γνωρίζουν ότι στην Αλ Νούσρα δεν θέλουν να ξέρουν ούτε το όνομα Ισραήλ, αλλά η κλιμάκωση και σύνδεση των δύο εχθρών τους, βολεύουν αυτή τη στιγμή.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ