Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Η ΄΄ΣΚΛΗΡΗ΄΄ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ

Στο στόχαστρο της εφορίας οι παροχές σε είδος


Στο στόχαστρο της τρόικας μπαίνουν πάλι όλες ανεξαιρέτως οι παροχές σε είδος που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από τις επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αγορά", οι δανειστές απαιτούν, στη βάση της συμφωνίας για το τρίτο μνημόνιο, την πλήρη εξάλειψή τους.
Το υπουργείο Οικονομικών είναι υποχρεωμένο να θεσμοθετήσει με το νέο πολύ-νομοσχέδιο την "εκμηδένιση των δυνατοτήτων αποφυγής της φορολογίας εισοδήματος", η οποία, σύμφωνα με τους δανειστές, πρέπει να περιλάβει τόσο τις "κουτσουρεμένες" από πέρυσι παροχές, όσο και τις υπόλοιπες.
Όπως αναφέρει η "Αγορά", πρόκειται για διευκολύνσεις που παρέχουν οι επιχειρήσεις σε εργαζομένους, όπως είναι η φύλαξη των παιδιών σε παιδικό σταθμό, η μεταφορά των εργαζομένων στον χώρο εργασίας τους, οι θέσεις στάθμευσης, οι διατακτικές και δωροεπιταγές, τα χαμηλότοκα δάνεια των τραπεζοϋπαλλήλων, οι εταιρικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας κ.ά. Αυτές θα θεωρούνται εισόδημα και θα φορολογούνται.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε έναν Έλληνα Μπερλουσκόνι;


Ο Αντόνιο Γκράμσι έγραψε κάποτε πως "Ο παλιός κόσµος πεθαίνει και ο καινούργιος πασχίζει να γεννηθεί. Ζούµε στην εποχή των τεράτων" και μετά την "Επιχείρηση Καθαρά Χέρια" του δικαστή Αντόνιο Ντι Πιέτρο, που διέλυσε τα παλιά και βαθιά διεφθαρμένα κόμματα, Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλιστές, η Ιταλία βίωσε τον Μπερλουσκονισμό.

Στην Ελλάδα ο θυμόσοφος λαός μας λέει διαχρονικά πως "ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται" και η πολιτική κατάσταση της χώρας στην πενταετία των μνημονίων μόνο "αναμπουμπούλα" θυμίζει, απ' το πουθενά εμφανίζονται ποτάμια, τελείες, μέχρι και την παμπάλαια Ένωση Κεντρώων είδαμε πρόσφατα να μπαίνει στη Βουλή, "δείχνοντας τη σκόνη της" σε πιο παραδοσιακά σχήματα.

Οι Ιταλοί λένε για μας πως είμαστε "una faccia, una razza", οπότε ίσως έχει έλθει η ώρα να δούμε στο πολιτικό σκηνικό την εμφάνιση ενός Έλληνα Μπερλουσκόνι; Όπως ο Ιταλός, έτσι κι ο Έλληνας δραστηριοποιείται στο ...

Το Ιράν καλεί τον ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου

Το Ιράν καλεί τον ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου
Τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ θα πρέπει να μειώσουν την παραγωγή αργού προκειμένου να ενισχυθούν οι τιμές και να κυμανθούν από 70-80 δολάρια το βαρέλι, επισήμανε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Namdar Zanganeh καθώς η χώρα του προετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή στον απόηχο των οικονομικών κυρώσεων, σύμφωνα με το Bloomberg.

«Κανείς δεν είναι ευτυχής» με τα σημερινά επίπεδα των τιμών πετρελαίου, δήλωσε ο Zanganeh σε δημοσιογράφους στην Τεχεράνη. «Ο ΟΠΕΚ θα πρέπει να αποφασίσει για τη διαχείριση της αγοράς, μειώνοντας το επίπεδο της παραγωγής» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι δεν αναμένει η ομάδα παραγωγών να αποφασίσει να περιορίσει παραγωγή όταν οι υπουργοί της συναντηθούν τον επόμενο Δεκέμβριο.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών έχει...

Η Ρωσία «Επεκτείνει» τα Σύνορα της στην Αρκτική με τα Πλούσια Κοιτάσματα Υδρογονανθράκων

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ρωσία «Επεκτείνει» τα Σύνορα της στην Αρκτική με τα Πλούσια Κοιτάσματα Υδρογονανθράκων
Χάρη στο λιώσιμο των πάγων, τα σύνορα της Ρωσίας στην Αρκτική «επεκτείνονται» και ταυτόχρονα ενισχύεται η πρόσβαση σε μία περιοχή όπου εκτιμάται ότι βρίσκεται το 20% με 25% των γνωστών αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου του κόσμου.

Συγκεκριμένα, ο ρωσικός Βόρειος Στόλος της Αρκτικής, σε συνεργασία με την Υδρογραφική Υπηρεσία του ρωσικού ναυτικού εντόπισαν εννέα νέα νησιά, επτά ακρωτήρια και πέντε νέους κόλπους. Με τα νέα δεδομένα, η ρωσική επικράτεια «επεκτείνεται» κατά 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Όπως δήλωσε στη...

Υποβαθμίζει τις Εκτιμήσεις της για τις Τιμές του Αργού η Moody's

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Στην υποβάθμιση των εκτιμήσεών του για τις τιμές του πετρελαίου προέβη η Moody's. Όπως αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης, η άνοδος των τιμών θα ακολουθήσει πολύ πιο αργό ρυθμό από ό,τι προβλεπόταν αρχικώς.
Συγκεκριμένα, η Moody's υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την τιμή του αργού Brentτο 2016στα 53 δολάρια το βαρέλι,από τα 57 δολάρια το βαρέλι. Σε ό,τι αφορά στην τιμή του πετρελαίου WTI, ο οίκος εκτιμά πως το 2016 θα διαμορφωθεί στα 48 δολάρια ανά βαρέλι από πρόβλεψη για 52 δολάρια ανά βαρέλι.
Η Moody's αναμένει πως...

Αποφάσεις ολομέλειας Διοίκησης ΓΣΕΕ και Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ

gsee
Συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και αφού συζήτησε διεξοδικά τα δραματικά αποτελέσματα για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας από το τρίτο επαχθές μνημόνιο αποφάσισε:
1. Την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας την 12η Νοέμβρη 2015, με πιθανότητα ανακαθορισμού της ημερομηνίας με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας και με βάση πάντα τις τρέχουσες εξελίξεις.
2. Τη διοργάνωση συλλαλητηρίου με την κατάθεση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων που θα κατατεθεί στη Βουλή .
Η 24ωρη Γενική Απεργία και οι υπόλοιπες κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν θα γίνουν σε συνεργασία της ΓΣΕΕ με άλλα κοινωνικά στρώματα, τα οποία επίσης πλήττονται από την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ επιταγή των δανειστών.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν....

Οι έρευνες για γιγαντιαία κοιτάσματα νοτιοανατολικά της Κρήτης πολλαπλασιάζονται

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Ενώ στην πατρίδα μας εξακολουθούν να υπάρχουν δηλώσεις συστηματικής απαξίωσης των δυνατοτήτων ύπαρξης ελληνικών υποθαλάσσιων κοιτασμάτων από διάφορους άσχετους που έχουν άλλα συμφέροντα μάλλον, παρατηρούμε ότι νοτιοανατολικά της Κρήτης συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η επενδυτική κοσμογονία για εντοπισμό και ανακάλυψη νέων γιγαντιαίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου, αλλά ακόμα και υπεργιγαντιαίων.

Όπως ήδη αναφέραμε, η χρήση νέου ερευνητικού γεωλογικού μοντέλου της ΕΝΙ, βάσει του κοιτάσματος Perla της Βενεζουέλας, για τον εντοπισμό κοιτασμάτων βιογενούς αερίου, ανοίγει το δρόμο για νέα κοιτάσματα, τα οποία αναμένονται..