Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Πώς θα δηλώσουμε φέτος μισθούς, ενοίκια, έσοδα από μπλοκάκια - Αναλυτικές οδηγίες

Πώς θα δηλώσουμε φέτος μισθούς, ενοίκια, έσοδα από μπλοκάκια - Αναλυτικές οδηγίες
Να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους από το ίντερνετ το νέο φυλλάδιο οδηγιών συμπλήρωσης των φετικών φορολογικών δηλώσεων Ε1 (διεύθυνση), καλούνται  πλεόν οι φορολγοούμενοι. Οι οδηγίες δεν θα ταχυδρομηθούν αλλά είναι απαραίτηος "μπούσουλας" για όλους, αφού το έντυπο Ε1 έχει γίνει ουσιαστικά αγνώριστο από τις μεγάλες αλλαγές που έχει υποστεί.

Μεγάλη προσχοή χρειάζεται στη συμπλήρωση νέων κωδικών που έχουν προστεθεί, ενώ λείπουν άλλοι που γνώριζαν οι φορολγούμενοι (όπως πχ για πολλές φοροαπαλλαγές).

Όπως προκύπτει από τον πρόλογο που υπογράφει ο κύριος Χάρης Θεοχάρης, οι υπόχρεοι θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τη συμπλήρωση τους ειδικά στις περιπτώσεις που υπάρχουν διαφωνίες με τα στοιχεία των εκκαθαριστικών μισθοδοσίας, αφού εάν οι φορολογούμενοι τα συμπληρώσουν με επιφύλαξη, μπαίνουν αυτομάτως στη λίστα των υποψηφίων προς έλεγχο.

Μεγάλη προσοχή θα πρεπει να επιδείξουν επίσης οι φορολογουμενοι και για τα προσυμπληρωμένα στοιχεία για μισθούς, τόκους και παρακρατούμενους φόρους, αλλά και για το πώς θα δηλώσουν τα εισοδήματα από κάθε πηγή, ώστε να κριθεί αν θα φορολογηθούν σαν μισθός, ενοίκιο ή έσοδα από ελεύθερα επαγγ'έλματα.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει στον πρόλογο ο Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων:

 καθιερώνονται τρεις κλίμακες φόρου εισοδήματος: α) κλίμακα για μισθωτούς συνταξιούχους, β) κλίμακα για ελεύθερους επαγγελματίες και εμπορικές επιχειρήσεις και γ) κλίμακα για εισοδήματα από ακίνητα και κινητές αξίες.
καταργήθηκε το αφορολόγητο ποσό και προβλέπεται πλέον μείωση φόρου μέχρι 2.100 ευρώ για τα εισοδήματα που φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών, τα οποία δεν υπερβαίνουν το ποσό των 21.000 ευρώ.
στις ιατρικές δαπάνες περιλαμβάνεται και η δαπάνη για αγορά φαρμάκων.
ειδικά οι μισθωτοί που δεν εισέπραξαν δεδουλευμένες αποδοχές του έτους 2013 λόγω οικονομικής αδυναμίας του εργοδότη τους, ακόμα και αν δεν έχει γίνει επίσχεση εργασίας ή πτώχευση, και στους οποίους χορηγείται βεβαίωση αποδοχών στην οποία οι ανωτέρω ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές αναγράφονται σε διακεκριμένη σειρά, θα υποβάλλουν δήλωση φόρου εισοδήματος χωρίς να δηλώσουν τις ανείσπρακτες αυτές δεδουλευμένες αποδοχές.
οι αποδείξεις δαπανών δεν συνυποβάλλονται αλλά φυλάσσονται από εσάς, ώστε να είναι διαθέσιμες εφόσον ζητηθούν για έλεγχο.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ηλεκτρονική υποβολή είναι υποχρεωτική για κάθε φυσικό πρόσωπο, που έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν αποτελεί προστατευόμενο μέλος καθώς και για τους κατοίκους εξωτερικού.

Επισημαίνεται, όμως και ότι δεν υπάρχει πλεόν λόγος καθυστέρησης στην υποβολή της δήλωσης γιατί ανεξαρτήτως του χρόνου υποβολής, η καταβολή του φόρου σε τρείς δόσεις γίνεται στους ίδιους μήνες (Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Νοέμβριο), αντίθετα πιθανή καθυστέρηση μπορεί να οδηγήσει σε εκπρόθεσμες υποβολές με πρόστιμα και ταλαιπωρία για τους πολίτες.

Διαβάστε το βιβλιαράκι με τις οδηγίες συμπλήρωσης του φετινού Ε1

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Η ροή χρήματος στην Ελλάδα… Απλά κορυφαίο!

20140404-161442.jpg


ΠΗΓΗ:olympia.gr

Απεργία την Τετάρτη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα


Την Τετάρτη 9 Απριλίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε 24ωρη γενική απεργία, διαμαρτυρόμενες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι.

Η απεργιακή συγκέντρωση προγραμματίζεται για τις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην κινητοποίηση έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει πως θα συμμετάσχουν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές.

Προβλήματα αναμένονται και στις συγκοινωνίες καθώς στην απεργία συμμετέχει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Μία ημέρα πριν, την Τρίτη 8 Απριλίου, θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Η Τουρκία θα κατασκευάσει αγωγό φυσικού αερίου από το ισραηλινό «Λεβιάθαν»


Η τουρκική οικονομική σελίδα του «Ινστιτούτου Ενέργειας» επικαλούμενη πηγές από το "Stratfor" αναφέρει ότι η Τουρκία διατίθεται να κατασκευάσει υποθαλάσσιο αγωγό από το οικόπεδο «Λεβιάθαν» του Ισραήλ για τη μεταφορά ισραηλινού φυσικού αερίου στην Τουρκία.

Επιπλέον, το World Tribune αναφέρεται στο ίδιο θέμα:

«Η Τουρκία, παρά το στρατιωτικό και πολιτικό μποϊκοτάζ, σκέπτεται να αγοράσει φυσικό αέριο από το Ισραήλ.

Πηγές του κλάδου, είπαν ότι η κυβέρνηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εγκρίνει τις διαπραγματεύσεις με την ισραηλινή κοινοπραξία για το υπεράκτιο αέριο.

Οι πηγές ανέφεραν ότι η Άγκυρα εξετάζει τα σχέδια για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου από τα ισραηλινά αποθέματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο προς την Τουρκία».

Ενώ για την ίδια είδηση η ισραηλινή οικονομική έκδοση "Globes" γράφει ότι «επιπρόσθετα σε αυτήν την τιμή, οι προσφορές θα αξιολογηθούν με βάση τους εμπορικούς όρους, συμπεριλαμβανομένων των συνθηκών παραλαβής - πληρωμής καθώς και τον όγκο του φυσικού αερίου που θα αγορασθεί».

Σε δημοσίευμά της η ισραηλινή έκδοση της 25ης Μαρτίου, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, σημείωσε ότι η Τουρκία ενδέχεται να απορροφήσει επτά δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου, ετησίως, από το Ισραήλ.

Η Turcas Petrol, έχει πλειοδοτήσει υποβάλλοντας ένα σχέδιο 2,5 δις δολαρίων για την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου αγωγού από το Ισραήλ στη Νότια Τουρκία, στην επαρχία της Μερσίνας.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Έχουμε Χούντα! Χωνέψτε το!


"Δεν έχεις ιδέα τι εστί Χούντα!". "Είσαι πολύ μικρός για να μιλάς για Χούντα!". "Αν είχαμε πραγματικά Χούντα δεν θα τολμούσες να λες αυτά που λες".

Οι παραπάνω φράσεις είναι μόλις μερικά από τα επιχειρήματα που προτάσουν όσοι επιχειρούν να σε πείσουν ότι δεν έχουμε Χούντα, αλλά απλά μια Δημοκρατία με ψεγάδια που δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Εκτός από τους κυβερνητικούς, συνήθως αυτοί οι τύποι είναι και οι λεγόμενοι νεοφιλελεύθεροι. Κάποιοι τύποι που κάνουν μεν κριτική στην κυβερνητική πολιτική αλλά σε θέματα όπως η φορολογία της μεσαίας τάξης, ο φόρος ακινήτων στα βόρεια προάστια και η επέμβαση του κράτους στην ελεύθερη αγορά τους που τους στερεί το ανθρώπινο δικαίωμα του αναρχοκαπιταλισμού και του όλο και περισσότερου κέρδους. Άνθρωποι που πέρα από την κριτική την οποία κάνουν στην κυβέρνηση, τρομοκρατούνται...
μόνο και μόνο στην ιδέα ότι αυτή ίσως πέσει και αντικατασταθεί από αριστερή.


Τα επιχειρήματα συνήθως συνεχίζουν με φράσεις όπως "γίνονται εκλογές, οπότε μπορείς να ψηφίσεις ελεύθερα για το ποιος θα σε κυβερνά", "έχουμε το ελεύθερο να γράφουμε ότι θέλουμε στο ίντερνετ και να βγαίνουμε ελεύθερα στους δρόμους".

Αυτό που δεν γνωρίζουν οι "ορθολογιστές" νεοφιλελεύθεροι -ή τουλάχιστον επιλέγουν να μην γνωρίζουν- είναι ότι και οι Χούντες εξελίσσονται. Τα τανκς και τα όπλα μπορούν κάλλιστα να αντικατασταθούν με ΜΜΕ και δημοσιογράφους αν το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δηλαδή η επιβολή καταστάσεων και κυβερνήσεων. Ο Παπαδόπουλος σε παλαιότερη Χούντα επιβλήθηκε με τον στρατό και τα όπλα. Ο Σαμαράς επιβάλλεται και συντηρείται με την Digea, τον Πρετεντέρη και τον Πορτοσάλτε. Η ατυχία του στρατιωτικού δικτάτορα ήταν ότι η δύναμη της τηλεόρασης τότε δεν ήταν η σημερινή. Αν υπήρχε τότε Digea, δεν θα υπήρχαν τανκς. Απλά τα πράγματα. Ζούμε σε μια εκσυγχρονισμένη Χούντα.

Η Χούντα δεν γράφεται επίσημα στο καταστατικό του κράτους από την μια μέρα στην άλλη. Την βιώνεις σταδιακά και με απώλειες βασικών δημοκρατικών και συνταγματικών δικαιωμάτων.

- Τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες κρατουμένων από σωφρονιστικούς είναι Χούντα!

- Τα βασανιστήρια αντιφασιστών στην ΓΑΔΑ από χρυσαυγίτες μπάτσους είναι Χούντα!

- Η ενημέρωση του Mega, του Σκάι και των άλλων κυβερνητικών λυσσαλέα προπαγανδιστικών μαγαζιών της Digea είναι Χούντα!

- Η κατασυκοφάντιση από τα ΜΜΕ κάθε επαγγελματικής τάξης που απεργεί είναι Χούντα!

- Τα νομοσχέδια με την διαδικασία του κατεπείγοντος είναι Χούντα!

- Το κλείσιμο της ΕΡΤ με στόχο να αντικατασταθεί από κυβερνητικό φερέφωνο Δημόσια Τηλεόραση είναι Χούντα!

- Οι παρεμβάσεις της Εκκλησίας (λέγε με Άνθιμο Θεσσαλονίκης) στην πολιτική ζωή του τόπου με ύμνους προς Σαμαρά, Στουρνάρα και προς τις Τράπεζες από άμβωνος είναι Χούντα!

- Οι αισχρές απόπειρες αποδόμησης αντιπολιτευτικών πολιτικών (βλέπε Ραχήλ Μακρή, Ζωή Κωνσταντοπούλου) με το πρόσχημα του χιούμορ, είναι τακτικές Χούντας και μαφιόζων!

- Η απόλυση καθηγήτριας επειδή έπιασε γιο πρωθυπουργού να αντιγράφει είναι Χούντα!

- Η ιστορία με τις Σκουριές είναι Χούντα!

- Το ότι όλο το κράτος χορεύει στους ρυθμούς και στα "ΘΕΛΩ" 10 μεγαλοοικογενειών (λέγε με Μπόμπολας, Ψυχάρης, Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος, Μαρινάκης, Σάλλας) είναι Χούντα!

- Το ότι ο τόπος κυβερνάται από έναν εντολοδόχο των τραπεζών (λέγε με Στουρνάρα) και για λογαριασμό των συμφερόντων των τραπεζών, είναι Χούντα!

- Η φυλάκιση δημιουργών σατιρικών σελίδων στο facebook (λέγε με Παστίτσιος) είναι Χούντα!

- Η ύπαρξη ναζιστικών πογκρόμ τα βράδια στην Αθήνα με την ανοχή της αστυνομίας και της κυβέρνησης είναι Χούντα!

- Η ματαίωση θεατρικών παραστάσεων από νεοναζί βουλευτές και παραθρησκευτικές οργανώσεις με την ανοχή της κυβέρνησης είναι Χούντα!

- Η οικογενειοκρατία και οι αλλαγές σκυτάλης σε θεσμικές πολιτικές θέσεις πατεράδων-υιών είναι Χούντα!

Όποιος δεν βλέπει καμιά Χούντα εν έτει 2014 είναι πολύ απλά βολεμένος μέσα σε αυτή και κερδίζει από αυτή. Συνεπώς και είναι μέρος αυτής. Και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Από projector-revolt


ΠΗΓΗ:greki-gr.blogspot.gr

Big Brother τέλος στους εργασιακούς χώρους


Την απαγόρευση τοποθέτησης εικονοληπτικών μηχανών στους χώρους εργασίας, εστίασης, αναψυχής κλπ, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις, υπογραμμίζει η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με πρόσφατη απόφαση της.
Η Αρχή, με την απόφασή της, καθορίζει σε ποιους χώρους εργασίας απαγορεύεται η τοποθέτηση κάμερας και κάτω από ποιες προϋποθέσεις αυτή μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει.
Η Αρχή αναφέρει ότι απαγορεύεται η λειτουργία των εν λόγω μηχανών σε χώρους εστίασης και αναψυχής, στα δοκιμαστήρια, στις τουαλέτες και στους χώρους όπου εργάζονται υπάλληλοι καταστήματος και δεν είναι προσιτοί στο κοινό.
Επίσης, δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση εικονοληπτικών μηχανών με σκοπό την επιτήρηση των εργαζομένων εντός των χώρων εργασίας, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον αυτό δικαιολογείται από τη φύση και τις συνθήκες εργασίας και είναι απαραίτητο για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων ή την προστασία κρίσιμων χώρων εργασίας.
Αντίθετα, υπογραμμίζει η Αρχή, μπορεί να υπάρχουν κάμερες, σε χώρους που βρίσκονται τα ταμεία επιχειρήσεων ή υπάρχουν χρηματοκιβώτια ή ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός υπό τον όρο όμως ότι οι κάμερες θα εστιάζουν στο αντικείμενο που προστατεύεται και όχι στους χώρους των εργαζομένων.
Καταστροφή αρχείων σε 15 εργάσιμες
Εξάλλου, η Αρχή αναφέρει ότι τα βίντεο από τις κάμερες πρέπει να καταστρέφονται μέσα σε 15 εργάσιμες ημέρες, ενώ έμπροσθεν του χώρου όπου υπάρχουν οι κάμερες, πρέπει να έχουν αναρτηθεί πινακίδες οι οποίες να αναγράφουν ότι ο χώρος βιντεοσκοπείται.
Σύμφωνα πάντα με την εν λόγω απόφαση της Αρχής, η χρήση εικονοληπτικών μηχανών που έχουν τη δυνατότητα να εστιάζουν και να στρίβουν, επιτρέπεται μόνο στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο επιχειρηματίας, καταστηματάρχης, κλπ παρακολουθεί κινήσεις φυσικών προσώπων προκειμένου να επέμβει άμεσα προς αποτροπή κάποιου κινδύνου ή συμβάντος, όπως είναι σε εργοστάσια, αποθήκες, κλπ.
Εξάλλου, η Αρχή με την ίδια απόφαση διέταξε την «αποκαθήλωση» εν λόγω μηχανών που υπήρχαν σε κατάστημα πιτσαρίας και επέβαλε πρόστιμο 2.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της- και παράλληλα τον υποχρέωσε να καταστρέψει τις βιντεοκασέτες με προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων που διατηρούσε.
Ειδικότερα, ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας είχε εγκαταστήσει τρεις κάμερες στον χώρο παρασκευής και μία στον διάδρομο και όλες οι κάμερες είχαν τη δυνατότητα λήψης ήχου, εστίασης και στρέψης, ενώ υπήρχε και χειριστήριό τους. Στο κατάστημα δεν υπήρχαν ενημερωτικές πινακίδες για την λειτουργία των μηχανών και δεν είχε πάρει την απαιτούμενη άδεια από την Αρχή.
Η Αρχή αναφέρει ότι οι κάμερες στην πιτσαρία ήταν μεν σε χώρο εργασίας χωρίς όμως να δικαιολογούνται από τη φύση και τις συνθήκες εργασίας.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΗΓΗ:news247.gr