Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Οι υπογραφές για το θαλάσσιο οικόπεδο 2

Από το lygeros.org
Για την Ελλάδα και ειδικά για την Περιφέρεια Ιονίου, οι υπογραφές για το θαλάσσιο οικόπεδο 2 της ελληνικής ΑΟΖ με την κοινοπραξία Total, Edison και Ελληνικά Πετρέλαια, είναι ιστορικές. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της, που η Ελλάδα παράγει ένα έργο τέτοιας εμβέλειας και εκτός της κυριαρχίας της, επειδή αποφάσισε επιτέλους να αξιοποιήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. 

Είναι επίσης ένας τρόπος να θεμελιώσει μια στρατηγική σχέση με την Γαλλία και την Ιταλία, σε μια περιοχή που έρχεται σε επαφή με..

Το Αζερμπαϊτζάν επικύρωσε τη συμφωνία πετρελαίου με κοινοπραξία υπό την ΒΡ

Από το worldenergynews.gr
Το κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν επικύρωσε την Τρίτη 31/10  ένα νέο συμβόλαιο ανάπτυξης πετρελαίου με κοινοπραξίας υπό την ηγεσία της ΒΡ.

Η ΒΡ και το Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν..

Τρόποι υπολογισμού αποζημίωσης απόλυσης σε διάφορα συστήματα απασχόλησης και αμοιβής

Από το ergasiaka-gr.net
Σύμφωνα με το εδ. α' παρ. 1 του άρθρου 5 του Ν. 3198/55 ο υπολογισμός της αποζημίωσης, γίνεται βάσει των τακτικών αποδοχών του τελευταίου μήνα, πριν την απόλυση.

Ως τακτικές αποδοχές θεωρούνται ο μισθός και κάθε άλλη επιπλέον του νομίμου ή συμφωνημένου μισθού, σταθερά και μόνιμα, ως αντάλλαγμα της παρεχομένης εργασίας χορηγούμενη παροχή όπως είναι, εκτός άλλων κατά..

Στα 50-55 δολάρια το βαρέλι τοποθετεί η BP την τιμή του πετρελαίου το επόμενο έτος

Από το capital.gr
Η BP εργάζεται πάνω στην υπόθεση ότι οι τιμές πετρελαίου θα κυμανθούν από τα 50 έως τα 55 δολάρια το βαρέλι το επόμενο έτος καθώς τα παγκόσμια αποθέματα σταδιακά επιστρέφουν σε κανονικά επίπεδα, ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Brian Gilvary.

Η συμφωνία μεταξύ του OPEC και άλλων μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών κρατών για τον περιορισμό την παραγωγής προκειμένου..

Clement (Total): Χρειάζεται υπομονή για τα αποτελέσματα από τις έρευνες υδρογονανθράκων δυτικά της Κέρκυρας

Από το worldenergynews.gr
Σημείο καμπής και ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης την υπογραφή σήμερα της συμφωνίας μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της κοινοπραξίας Total - ΕΛΠΕ – Edison, για την ανάληψη του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή 2, δυτικά της Κέρκυρας.

Aξίζει να σημειωθεί ότι..

Υπεγράφη η σύμβαση παραχώρησης του οικοπέδου 2 στην κοινοπραξία Total - ΕΛΠΕ – Edison

Από το worldenergynews.gr
Σε μια πανηγυρική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο νέο κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης, υπεγράφη το μεσημέρι η σύμβαση παραχώρησης των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή 2, δυτικά της Κέρκυρας, μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της κοινοπραξίας Total - ΕΛΠΕ - Edison.
Η σύμβαση υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας των τριών εταιριών. 

Aναλυτικά..

Υδρογόνο: Έφτασε το καύσιμο του μέλλοντος

Από το gr.euronews.com
Θα εξελιχθεί το υδρογόνο στο καθαρό καύσιμο του μέλλοντος; Η εκπομπή Futuris ταξιδεύει στην Αγγλία και την Δανία αναζητώντας απαντήσεις στο ερώτημα αυτό…

Για πολλούς, μία από τις λύσεις για τη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι η αντικατάσταση βενζίνης και ντίζελ με υδρογόνο. Ένα εν εξελίξει ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενθαρρύνει την ανάπτυξη της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Σήμερα, μόνο μερικές εκατοντάδες οχήματα χρησιμοποιούν υδρογόνο στην Ευρώπη. Και η Δανία πρωτοπορεί…