Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Η Ινδία απειλεί την «πρωτιά» της Κίνας στην ατμοσφαιρική ρύπανση

Από το naftemporiki.gr
Η ραγδαία επιδείνωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ινδία προκαλεί πλέον περίπου 1,1 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο, ξεπερνώντας την Κίνα, σύμφωνα με νέα παγκόσμια μελέτη για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ο αριθμός των πρόωρων θανάτων στην Κίνα που προκαλείται από τα επικίνδυνα σωματίδια γνωστά ως PM2.5, έχει σταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά έχει αυξηθεί απότομα στην Ινδία, σύμφωνα με την έκθεση από το Ινστιτούτο Επιπτώσεων στην Υγεία της Βοστώνης και το Ινστιτούτο Αξιολόγησης Δεδομένων Υγείας του Σιάτλ.

Στην Ινδία καταγράφηκε μια ιδιαίτερα ανησυχητική αύξηση, της τάξης σχεδόν του 50%, των πρόωρων θανάτων από σωματιδιακή ύλη, για το διάστημα μεταξύ 1990 και 2015, αναφέρει η έκθεση.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση επιδεινώθηκε..

Έκρηξη σε περιοχή άντλησης πετρελαίου με πολλούς τραυματίες στην Οκλαχόμα

Από το newpost.gr
Έκρηξη σημειώθηκε πριν λίγη ώρα σε πετρελαιοπηγή στην ανατολική Οκλαχόμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπως μεταδίδει το Associated Press. Η έκρηξη έλαβε χώρα κοντά την πόλη Κουίντον, περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Τάλσα.

Οι έως τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για πάρα πολλούς τραυματίες, χωρίς να υπάρχουν επίσημα στοιχεία. Δεν είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων και σωστικών συνεργείων έχει σπεύσει στο σημείο.

Μετά την απαξίωση του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου Νότια της Κρήτης τι πρέπει να γίνει

Στην Μνήμη της Αντιπεριφεριάρχου Ενέργειας Κρήτης ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΜΑΝΑΣΑΚΗ που πάντα πίστευε στην ανάδειξη του υποθαλάσσιου oρυκτού πλούτου της Κρήτης.

Mε την πρώτη εικόνα μας υπενθυμίζουμε ότι στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011 το Yπουργείο Eνέργειας προκήρυξε διεθνή διαγωνισμό διεξαγωγής μη αποκλειστικών σεισμικών ερευνών σε μία τεράστια θαλάσσια περιοχή 220.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων του Ιονίου Πελάγους και Νότια της Κρήτης. 

Σκοπός του Υπουργείου Ενέργειας ήταν η απόκτηση νέων γεωλογικών και γεωφυσικών πληροφοριών με αποκλειστικό στόχο την προσέλκυση επενδύσεων από Πετρελαϊκές Εταιρείες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Στον διαγωνισμό αυτό ανταποκρίθηκαν 8 μεγάλες εταιρείες με αντίστοιχες προσφορές εκτέλεσης δικτύου υποθαλάσιων σεισμικών καταγραφών δύο διαστάσεων. Μετά από αξιολόγηση ..

Γ. Μανιάτης : Καθυστέρησε 3 χρόνια η δημιουργία Χρηματιστηρίου Ενέργειας

Από το worldenergynews.gr
Καθυστερήσεις τριών χρόνων στη δημιουργία του ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας επισημαίνει σε ανάρτησή του στα social media ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μανιάτης  τονίζει ότι «από τον Οκτώβριο του 2014 προωθήσαμε..

Ανακοίνωση για ψηφοφορίες Γενικής Συνέλευσης ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τη ∆ευτέρα 20/02 και την Τρίτη 21/02/17 καλούµαστε να αποφασίσουµε για το αν εγκρίνουµε ή όχι το Πρακτικό Συµφωνίας της 10/02/17 για τη νέα µας ΕΣΣΕ καθώς και το νέο Εσωτερικό Κανονισµό Εργασίας. Μία συµφωνία που αποτελεί τεράστια επιτυχία του Σωµατείου και όλων των εργαζοµένων και κατοχυρώνει Συλλογική Σύµβαση, κανόνες και δικαιώµατα για τα επόµενα τρία χρόνια. 

Παράλληλα..

Η Rosneft ξεκινά γεωτρήσεις έρευνας στο κοίτασμα Solimoes στη Βραζιλία

Από το worldenergynews.gr
Η Rosneft Brasil, θυγατρική του ρωσικού πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft, αρχίζει τις γεωτρήσεις έρευνας για υδρογονάνθρακες στην λεκάνη Solimoes στην περιοχή του Αμαζονίου στη Βραζιλία, με την αξιολόγηση των στοιχείων που θα προκύψουν, να τοποθετείται στο β΄ τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η θυγατρική της Rosneft σχεδιάζει να προχωρήσει σε τουλάχιστον τέσσερις γεωτρήσεις, προκειμένου να αποκτήσει γεωλογικές πληροφορίες για τον προσδιορισμό του δυναμικού των πόρων υδρογονανθράκων.

Το έργο στο Solimoes κάνει την Rosneft έναν..

Δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, είναι 45 και δεν είναι οι 45 Γιάννηδες, οπότε, τι είναι;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Το 2011 το τσουνάμι της Φουκουσίμα σάρωσε το πυρηνικό εργοστάσιο της TEPCO στη ΒΑ Ιαπωνία, μας έκανε όλους να παρακολουθούμε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση τις αγωνιώδεις προσπάθειες των Ιαπώνων να περιορίσουν την πυρηνική καταστροφή και τρόμαξε τόσο τη Μέρκελ, που την έκανε να κλείσει εσπευσμένα 8 απ' τα πυρηνικά εργοστάσια της Γερμανίας. Το 2011 ακόμα οι πολιτικοί νόμιζαν πως με την Energiewende και την αθρόα ανάπτυξη αιολικών και Φ/Β θα μπορούσαν να υποκαταστήσουν τα πυρηνικά εργοστάσια, παρόλο που οι μόνοι αρμόδιοι, οι ειδήμονες τεχνικοί, είχαν προειδοποιήσει χρόνια πριν πως η εγγυημένη ισχύς των αιολικών είναι κάτω του 10% (και τείνει στο μηδέν, όπως αποδεικνύεται σε πολλές περιπτώσεις στην πράξη). Πλέον οι μόνοι που το πιστεύουν είναι κάποιοι πολιτικοί και μόνο επειδή βρίσκονται στις παραμονές των εκλογών της Γερμανίας, καθώς και κάτι "Έλληνες", που επιμένουν να σαμποτάρουν τη χώρα τους στα όργανα της ΕΕ, διεκδικώντας επάξια μια θέση δίπλα στους κατά καιρούς Εφιάλτες της χώρας.

Όσο ωστόσο ..

Απειλές του κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότας κατά των διαδηλωτών

Αποτέλεσμα εικόνας για Βόρειας Ντακότας κατά των διαδηλωτών
Από το energypress.gr
Ο κυβερνήτης στην πολιτεία Βόρεια Ντακότα, στις ΗΠΑ, διέταξε τους διαδηλωτές ν' αποχωρήσουν από κατασκήνωση διαμαρτυρίας δίπλα στην περιοχή του αγωγού Dakota Access Pipeline. Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη στην προσπάθεια αποχώρησης των διαδηλωτών από την περιοχή, που χρησιμοποιήθηκε ως βάση της διαμαρτυρίας των διαδηλωτών που εναντιώνονται στην κατασκευή του αγωγού.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Νταγκ Μπάργκαμ διέταξε τους διαδηλωτές ν' αποχωρήσουν, καθώς η κατασκήνωση για τη διαμαρτυρίας τους έχει στηθεί πάνω σε έδαφος που ανήκει σε μονάδα Μηχανικού του αμερικανικού στρατού, ενώ η αποχώρησή τους, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 22α Φεβρουαρίου.

Η αποχώρησή των διαδηλωτών, κρίνεται αναγκαία μετά..

Ενδιαφέρον της Gazprom για Συμμετοχή στον ΤΑΡ. Ανησυχία στην ΕΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για αγωγος ταπ
Από το energia.gr
Η προθυμία της Gazprom να συμμετάσχει έναν αγωγό ο οποίος στοχεύει να αποδεσμεύσει την Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο απειλεί να υπονομεύσει τον πυλώνα της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής και να καθυστερήσει τα σχέδια την ανάπτυξη και εκμετάλλευση άλλων αποθεμάτων στην ανατολική Μεσόγειο.

Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση αγωνίζεται να απεγκλωβιστεί από τους ρωσικούς αγωγούς, κάνει το άνοιγμα προς το Νότιο Διάδρομο φυσικού αερίου ο οποίος θα μεταφέρει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν μέχρι το 2020 προτεραιότητα.

Ο 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων χωρητικότητας (bcm) Trans Adriatic Pipeline (TAP) είναι..