Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Ζημιές 16,8 δισ. δολαρίων το β’ τρίμηνο για την BP

Η BP μείωσε στο ήμισυ το μέρισμά της μετά την ανακοίνωση ζημιών ύψους 16,8 δισ. δολαρίων για το β' τρίμηνο.

Η BP δήλωσε πως η ζημιά των 16,8 δισ. δολαρίων κατεγράφη μετά την επιβάρυνση 10,9 δισ. δολαρίων κυρίως από την απομείωση της αξίας διαφόρων έργων λόγω της πτώσης στις τιμές του πετρελαίου.

Ανακοίνωσε επίσης νέα μερισματική..

ΕΛΠΕ: Ορισμός τρίτου μέλους Επιτροπής Ελέγχου​

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε με την με αριθμό 1368/23.7.2020 απόφασή του τον κ. Ιορδάνη Αϊβάζη, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, ως (τρίτο) μέλος της Επιτροπής Ελέγχου σύμφωνα με την από 24.6.2020 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρείας.

Η σύνθεση της Επιτροπής Ελέγχου είναι:

Νέος Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Νίκος Ταγαράς

Νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος, είναι ο βουλευτής Κορινθίας, Νίκος Ταγαράς σύμφωνα  με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Νίκος Ταγαράς είναι πολιτικός μηχανικός και εξελέγη βουλευτής Κορινθίας στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012, ενώ επανεξελέγη στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Γεννήθηκε στο Χιλιομόδι Κορινθίας και είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του τιμήθηκε..

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ξεκινάει με εντολή να γράψει ο γιδοβοσκός ένα γράμμα αλλά δεν ήξερε γράμματα και απευθύνθηκε στο Βούλγαρο συνεργό του, να του το γράψει μετά από μια ημέρα. Έτσι και αλλιώς την υπηρεσία του χαφιέ την έχει ξανακάνει στο παρελθόν ο συνεργός του!!!!

Γνωρίζοντας ότι ο γιδοβοσκός δεν ξέρει να γράψει ούτε το όνομα του και φάνηκε ξεκάθαρα σε όλους στην απολογία του όταν έχασε ένα γίδι του, συνεχίζει και του το γράφει γεμάτο με ανακρίβειες όπως έχει συνηθίσει τόσα χρόνια!!!! 


Ξεπληρώνοντας έτσι..

Γερμανικό διυλιστήριο πετρελαίου θα κατασκευάσει μονάδα ηλεκτρόλυσης υδρογόνου 30 MW

Οι εταιρείες που συμμετέχουν σε ένα έργο υδρογόνου στο διυλιστήριο πετρελαίου Heide κοντά στο Αμβούργο ανακοίνωσαν τη Δευτέρα 3/8/2020 ότι θα κατασκευάσουν μια μονάδα ηλεκτρόλυσης 30 μεγαβάτ (MW) ως πρώτο βήμα για την ανάπτυξη της ενέργειας χωρίς άνθρακα σε εμπορική κλίμακα.

Η Γερμανία τον περασμένο μήνα συμφώνησε σε μια εθνική στρατηγική για το υδρογόνο προκειμένου να βοηθήσει στην απανθρακοποίηση της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης με 9 δις. ευρώ νέων έργων για τη..

Την "χρυσή τομή" μεταξύ τιμών και παραγωγής ΗΠΑ αναζητεί ο ΟΠΕΚ

Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του πρέπει να βρουν μια ισορροπία μεταξύ της στήριξης των τιμών του πετρελαίου και της διατήρησης της παραγωγής αργού στις ΗΠΑ, δήλωσε αξιωματούχος στο CNBC αυτή την εβδομάδα καθώς ο ΟΠΕΚ αρχίζει να περιορίζει τις περικοπές του εφοδιασμού.

Οι ιστορικές περικοπές παραγωγής των 9,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως έληξαν στις 31 Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Από τον Αύγουστο, οι περικοπές ..