Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Ο τελευταίος αστροναύτης που περπάτησε στο φεγγάρι τινάζει στον αέρα την κλιματική απάτη.


Από το greeklignite.blogspot.com
4 αστροναύτες των ΗΠΑ που περπάτησαν στο φεγγάρι εξακολουθούν να βρίσκονται εν ζωή και είναι ο Έντουιν "Μπαζ" Όλντριν του Απόλλων 11 (1969), ο Ντέιβιντ Σκοτ του Απόλλων 15 (1971), ο Τσαρλ Ντιουκ Τζ. του Απόλλων 16 (1972) κι ο Χάρισον "Τζακ" Σμιτ του Απόλλων 17 (1972), που τον βλέπουμε σε εικόνα της ΝΑΣΑ να συλλέγει δείγματα. 

Η τελευταία αποστολή των ΗΠΑ στη Σελήνη ήταν το Απόλλων 17, συνεπώς η πιο πάνω εικόνα δείχνει τον τελευταίο που..

ΤΑΙΠΕΔ: Επόμενο στοίχημα το υποθαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου της Καβάλας

Από το newmoney.gr
Το υπό εξάντληση υποθαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου της Νοτίου Καβάλας, αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα για το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

«Επιδίωξή μας είναι να αξιοποιηθεί ως υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου» ανέφερε τις προηγούμενες μέρες ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ριχάρδος Λαμπίρης, μιλώντας στο «Athens Investment Forum 2018», που διοργάνωσε το ΤΕΕ. Πρόκειται για μια υποδομή..

Χορήγηση ετήσιας άδειας έως τέλος του έτους

Από το kepea.gr
H ΓΣΕΕ μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ, http://www.kepea.gr/) ενημερώνει τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σχετικά με τη χορήγηση άδειας του τρέχοντος έτους 2018.

Ολόκληρη η οφειλόμενη ετήσια άδεια..

Αλλαγές στην εμπορία αγορά καυσίμων - Σε ηλεκτρονική διασταύρωση δεδομένων προχωρά το ΥΠΟΙΚ

Από το worldenergynews.gr 
Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας καυσίμου η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εμπορία καυσίμων μέσω πρατηρίων, την πώληση πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και την προμήθεια..

Καμπανάκι Κομισιόν για τη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων

Από το naftemporiki.gr
Να συντομεύσει τη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων από άλλα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης κάλεσε η Κομισιόν την Ελλάδα.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να στείλει προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα σχετικά με τη μακρόχρονη διαδικασία για την αναγνώριση των προσόντων επαγγελματιών από άλλα κράτη - μέλη.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ε.Ε., οι αιτήσεις..

Ορόσημο θα αποτελέσει για τα ΕΛΠΕ το 2018, εκτιμά η διοίκηση

Από το energypress.gr
Αισιοδοξία δημιουργούν για τη διοίκηση των ΕΛΠΕ τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου, όπου σημειώθηκε ρεκόρ κερδοφορίας και εξαγωγών.

Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Ευστάθιος Τσοτσορός, σχολίασε ως εξής τα αποτελέσματα:

Το 2018 θα αποτελέσει έτος – ορόσημο για την ανοδική και διαχρονικά πλέον σταθερή κερδοφόρα πορεία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα Γ’ Τριμήνου – Εννεαμήνου 2018 να δημιουργούν..

Ν. Χουντής: «Παράνομη η διαδικασία πώλησης των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ)


Από το laiki-enotita.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νίκος Χουντής προς Κομισιόν:

«Παραβιάζεται το άρθρο 5 της Οδηγίας 2004/25 σχετικά με τις δημόσιες προσφορές εξαγοράς».

Την άμεση διακοπή της διαδικασίας πώλησης των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), διότι παραβιάζεται κατάφωρα..

ΕΛΠΕ: Αύξηση 20% στα κέρδη με ρεκόρ EBITDA στο εννεάμηνο του 2018 στα 731 εκατ. ευρώ

Από το worldenergynews.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα Εννεαμήνου και Γ’ Τριμήνου 2018. 
• Τα Δημοσιευμένα Κέρδη EBITDA κατά ΔΠΧΠ ανήλθαν στα €258 εκατ. στο Γ’ Τρίμηνο 2018 (+12%), οδηγώντας τα αντίστοιχα για το Εννεάμηνο στα €731 εκατ. (+20%), που αποτελεί επίδοση ρεκόρ. 
•τα Δημοσιευμένα Καθαρά Κέρδη ανήλθαν στα €135 εκατ. για το Γ’ Τρίμηνο (+28%) και €360 εκατ. (+32%) στο Εννεάμηνο, επίσης το υψηλότερο που έχει καταγραφεί, με τα Κέρδη ανά Μετοχή (EPS) στα 1,18.

Ο κύκλος εργασιών του Εννεαμήνου διαμορφώθηκε..