Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΠ.ΕΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ:                                       54 ΨΗΦΟΙ 2 ΕΔΡΕΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ:                                          98 ΨΗΦΟΙ 3 ΕΔΡΕΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ:                                                              114 ΨΗΦΟΙ 4 ΕΔΡΕΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΑΣΚΕ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ:                                       54 ΨΗΦΟΙ 
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ:                                         97 ΨΗΦΟΙ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ:                                                             103 ΨΗΦΟΙ 


Δ.Σ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΠΑΣΚΕ- ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ :                                      54 ΨΗΦΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ:                                         96 ΨΗΦΟΙ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ:                                                             131 ΨΗΦΟΙ 






24H - Οι μισθοί εν μέσω κρίσης

Στα 140 Δις Δολάρια τα Πετρελαϊκά Έσοδα των Εμιράτων Φέτος




Τα έσοδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τις εξαγωγές πετρελαίου αναμένεται να κορυφωθούν φέτος στα 140 δις. δολάρια, λόγω των υψηλών τιμών, αλλά και της αυξημένης παραγωγής.
Οι προβλέψεις της Saudi American Bank Group κάνουν λόγο για αύξηση της παραγωγής κατά 9% πέρυσι και για 4% φέτος. Η τράπεζα λαμβάνει υπόψη μια μέση τιμή 118 δολαρίων ανά βαρέλι για το πετρέλαιο φέτος, η οποία θα μεταφραζόταν σε έσοδα 140 δις. δολαρίων για τα Εμιράτα ή 11,6% του ΑΕΠ.
Σημειώνεται ότι τα ΗΑΕ έχουν το δεύτερο υψηλότερο ΑΕΠ στον αραβικό κόσμο μετά τη Σαουδική Αραβία  
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr

24H - Τι έχει αλλάξει στα εργασιακά

Οι ενεργειακές προκλήσεις στην Ελλάδα στο επίκεντρο του «ENERGY FORUM 2012»




Forum με κεντρικό θέμα την ενέργεια και κυρίως την αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας διοργανώνεται από την εταιρία Ether Energy στις 31 Μαϊου 2012.
Ειδικότερα, η διοργάνωση του «ENERGY FORUM 2012» έχει ως σκοπό την παρουσίαση των σημαντικών προκλήσεων που παρουσιάζονται στην αγορά ενέργειας, συμπεριλαμβάνοντας λύσεις για συστήματα συμβατικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπαραγωγής, ενεργειακών πληροφοριακών συστημάτων, εξοπλισμού συμβατικών σταθμών παραγωγής, αλλά και υπηρεσίες σχετικά με εξοικονόμηση ενέργειας και ενεργειακή διαχείριση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΕΗ: Δεν δίνουμε επίδομα...φαξ



Διαψεύδει κατηγορημαντικά η ΔΕΗ σημερινό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο εργαζόμενοι στην επιχείρηση εισπράττουν επίδομα φαξ ύψους 580 ευρώ μηνιαίως.
«Ρητά και κατηγορηματικά διαψεύδω σημερινό, πλήρως αναληθές, δημοσίευμα απογευματινής εφημερίδας- και μάλιστα κάτω από πρωτοσέλιδο τίτλο για "επίδομα φαξ 580 ευρώ το μήνα στη ΔΕΗ"», αναφέρει με δηλώσεις του προς το ΑΜΠΕ ο διευθυντής Τύπου της ΔΕΗ Κίμων Στεριώτης, κάνοντας λόγο επίσης για «αποκύημα νοσηρής φαντασίας ή σκοπιμότητας»                         ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

DowJones Newswires » Μεταφρασμένες στα Ελληνικά » Νέα Ποσότητα Πετρελαίου Ανακάλυψε η Eni στην Αίγυπτο

DowJones Newswires » Μεταφρασμένες στα Ελληνικά » Νέα Ποσότητα Πετρελαίου Ανακάλυψε η Eni στην Αίγυπτο

Motor Oil: Στις 30/5 η δημοσίευση των αποτελεσμάτων



Την Τετάρτη 30η Μαΐου 2012 θα δημοσιευθούν στον Τύπο τα οικονομικά αποτελέσματα της Motor Oil για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Η αλλαγή ημερομηνίας δημοσίευσης οφείλεται στην απεργία του κλάδου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012.


Την Τρίτη 29η Μαΐου 2012 η εταιρεία θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη στις 17:30. 
ΠΗΓΗ:http://www.naftemporiki.gr

Citypress-gr®: Κατάσχεση περιουσιών για 300 ευρώ...

Citypress-gr®: Κατάσχεση περιουσιών για 300 ευρώ...: Ειδοποιητήρια με απειλές κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων ακόμα και για ληξιπρόθεσμα χρέη 300 ευρώ, στέλνει σε περίπου 900.000 φορολογούμε..
.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ





Θέμα: Επικοινωνιακό τέχνασμα η δήθεν πρωτοβουλία ΣΕΒ
Θυμηδία προκαλεί η δήθεν πρωτοβουλία του ΣΕΒ για κοινωνικό διάλογο με την
επισήμανση ότι φροντίζει για τους εργαζόμενους.
Είναι μία απολύτως προκλητική ενέργεια καθώς ο ΣΕΒ κάνοντας χρήση των διατάξεων
του 2ου μνημονίου και των σχετικών απαράδεκτων εγκυκλίων που ακολούθησαν,
καταγγέλει όλες τις επιμέρους συμβάσεις που έχει υπογράψει ενώ μόλις πριν από 3 μήνες
δήλωνε ο Πρόεδρός του, ότι θα τιμήσει την υπογραφή του.
Είναι η αποθέωση της υποκρισίας καθώς μετά την καταγγελία της σύμβασης της
ΟΣΕΤΕΕ για τους διπλωματούχους και πτυχιούχους μηχανικούς της βιομηχανίας,
επέδωσε ως σχέδιο νέας σύμβασης, μισή σελίδα όπου αναφέρεται ότι όλα είναι από
μηδενική βάση.
Είναι η αποθέωση της υποκρισίας όταν τα μέλη του ΣΕΒ στον τεχνικό κλάδο,
συνεχίζουν να κρύβονται από τους εργαζόμενους αναμένοντας με ευχαρίστηση τη λήξη
της μετενέργειας.
Οι εργαζόμενοι είναι υποψιασμένοι και έτοιμοι να απαντήσουν δυναμικά και
αγωνιστικά.
Για την Ο.Σ.Ε.Τ.Ε.Ε.

Ειδήσεις » Ελληνικές » ΕΛΙΝΟΙΛ: Τη Μη Διανομή Μερίσματος Ενέκρινε η Γ.Σ.

Ειδήσεις » Ελληνικές » ΕΛΙΝΟΙΛ: Τη Μη Διανομή Μερίσματος Ενέκρινε η Γ.Σ.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΤΙΜΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.


Με την απόφαση της ΡΑΕ, η οποία προφανέστατα ζημιώνει τη ΔΕΗ, υποχρεώνοντάς την να πουλά κάτω του κόστους και μάλιστα σε μια τιμή πολύ χαμηλότερη από την ανταγωνιστική χρέωση, εγείρονται μια σειρά ερωτημάτων, που αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα κάτω από τη «σκιά» γεγονότων, όπως είναι το ότι δεν φαίνεται να υπήρξαν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ και παραγκωνίστηκε η ΔΕΗ.
     Σχετικά λοιπόν με την προνομιακή τιμή ρεύματος στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. καταθέτουμε τα εξής ερωτήματα/προβληματισμούς:
-          Γιατί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας καθόρισε μια προνομιακή τιμή παροχής ρεύματος προς την Αλουμίνιον του Μυτιληναίου από τη ΔΕΗ, την ώρα που παρόμοια τιμή δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη (όπως προκύπτει και από τα πλέον επίσημα στοιχεία της EUROSTAT).
-          Τις ζημιές της ΔΕΗ από την «αποικιακού χαρακτήρα» παροχή ρεύματος προς την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ σε τιμές «πολύ κάτω του κόστους» ποιος θα τις πληρώσει; Μήπως οι οικιακοί καταναλωτές μέσω της αύξησης των τιμολογίων τους ή οι άλλες επιχειρήσεις της χώρας;
-          Γιατί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας υποχρέωσε τη ΔΕΗ να πουλάει (υφιστάμενη ζημιές) ρεύμα στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, ενώ η κοινοτική νομοθεσία απαγορεύει τέτοιες πρακτικές που συνιστούν «επιδοτήσεις» σε αποκλειστικό όφελος της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΠΑ Αττικής: Στο 19% η Εξοικονόμηση το 2011 - 2012




Σημαντική εξοικονόμηση 19% κέρδισαν οι καταναλωτές φυσικού αερίου στην Αττική σε σχέση με τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, για τη χειμερινή περίοδο 2011-2012, σύμφωνα με την ΕΠΑ Αττικής.
Τους τελευταίους μήνες μάλιστα τα επίπεδα εξοικονόμησης αυξήθηκαν φτάνοντας το 23% για τον μήνα Μάρτιο.
Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αποδέσμευση των τιμών του φυσικού αερίου από εκείνες του πετρελαίου θέρμανσης το 2011 ωφέλησε τους καταναλωτές φυσικού αερίου, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό προστατεύονται και από την επικείμενη επιβάρυνση του πετρελαίου θέρμανσης με πρόσθετο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης τον Οκτώβριο του 2012 (άρθρο 38 Ν.4024/2011,ΦΕΚ Α 226/27.10.2011).
Ειδικότερα εκτιμάται ότι από τον Οκτώβριο του 2012 η εξοικονόμηση του φυσικού αερίου θα ανέρχεται στα επίπεδα του 35%. Τέλος, σημαντική εξοικονόμηση προσφέρει το φυσικό αέριο και έναντι του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία ανέρχεται στο 43% (για τον οικιακό καταναλωτή με μέση κατανάλωση 1.600-2.000KWh).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σοβαρές οι Επιπτώσεις στον Ενεργειακό Τομέα αν Γυρίσουμε στη Δραχμή




Σοβαρές συνέπειες στην ενεργειακή αγορά συνεπάγεται η επιστροφή στο εθνικό μας νόμισμα. Μιλώντας στη χθεσινή συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου, με αφορμή τον ενεργειακό διάλογο στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνει το ΙΕΝΕ για έκτη κατά σειρά χρονιά, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Γιάννης Δεσύπρης επισήμανε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επιφέρει: αύξηση στο κόστος της ενέργειας, στροφή αποκλειστικά στο εθνικό καύσιμο, το λιγνίτη, επαναδιαπραγμάτευση των όρων εισαγωγών ενέργειας, αλλαγή στις ισχύουσες feed in tarif και στις επιδοτήσεις των ΑΠΕ, καθώς και ρίσκο στις εισαγωγές τεχνολογίας.
Επίπονη και οδυνηρή χαρακτήρισε από την πλευρά του τη μετάβαση στη δραχμή ο αντιπρόεδρος του ΙΕΝΕ και γενικός διευθυντής Κωστής Σταμπολής. Θα υπάρξουν, όπως είπε, δύο περίοδοι. Κατά την πρώτη, που θα διαρκέσει, σύμφωνα με την εκτίμηση του, 3-4 μήνες, η Τράπεζα της Ελλάδος θα αναγκασθεί να συγκεντρώσει ευρώ για να δημιουργήσει συναλλαγματικά αποθέματα, ώστε να μπορούν οι εταιρίες που κάνουν εισαγωγές (ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, τα δύο διυλιστήρια) να εξασφαλίζουν το αναγκαίο συνάλλαγμα 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με ριφιφί έκλεψαν το πετρέλαιο νηπιαγωγείου!





Κοντά στην εξάρθρωση οργανωμένης σπείρας κακοποιών που χτυπούν σχολικά κτίρια βρίσκεται η Ασφάλεια Καρδίτσας, μετά την σύλληψη ενός 25χρονου που έκανε ολόκληρο… ριφιφί για να αδειάσει την δεξαμενή πετρελαίου θέρμανσης ενός νηπιαγωγείου στους Σοφάδες!
Ο δράστης, μαζί με άλλους τρεις συνεργούς του, άνοιξαν μια τρύπα διαστάσεων 50Χ50 εκατοστών στον τοίχο του νηπιαγωγείου στο σημείο όπου βρίσκεται το λεβητοστάσιο. Από εκεί μπήκαν μέσα και άντλησαν 500 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης από την δεξαμενή του καυστήρα, ενώ έκλεψαν και ένα πιεστικό μηχάνημα!
Όμως, δεν σταμάτησαν εκεί… Στη συνέχεια, προσπάθησαν να διαρρήξουν το διπλανό δημοτικό σχολείο αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί τους αντιλήφθηκαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που έκαναν περιπολία και τους καταδίωξαν. Οι τρεις τράπηκαν σε φυγή και κατάφεραν να εξαφανιστούν εγκαταλείποντας έξι πλαστικά δοχεία με καύσιμα, ενώ ο 25χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.
(protothema 24/5/2012)              ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr