Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Τα κομμάτια του παζλ της κλιματικής απάτης μπαίνουν σιγά-σιγά στη θέση τους ...

https://news.google.com/newspapers?nid=1915&dat=20080623&id=R0dSAAAAIBAJ&sjid=cjYNAAAAIBAJ&pg=3527,1404245&hl=en
Ήταν Ιούνιος 1988 όταν ο James Hansen, διευθυντής του Goddard Institute for Space Studies της ΝΑΣΑ στο Μανχάταν, ενημέρωνε την Αμερικανική Γερουσία με κάθε επισημότητα πως "η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει ήδη ξεκινήσει", πως "υπάρχει 99% πιθανότητα η υπερθέρμανση να οφείλεται στη συσσώρευση CO2 και άλλων αερίων στην ατμόσφαιρα" και πως "το 1988 θα είναι το πιο θερμό έτος μέχρι τώρα". 20 χρόνια αργότερα, τον Ιούνιο 2008 ο Hansen, έχοντας χτίσει την καριέρα του πάνω στην υποτιθέμενη "ανθρωπογενή" υπερθέρμανση του πλανήτη, έδωσε ξανά μια κατάθεση σε Επιτροπή του Κογκρέσου και μιλώντας για το 1988 είπε, όπως βλέπουμε στο κόκκινο πλαίσιο αριστερά, στη φωτογραφία από εφημερίδα της εποχής, (που είδα στο πολύ καλό ιστολόγιο Real Science), πως "έλπιζε σε μια ζεστή ημέρα, για να υποβοηθήσει το μήνυμα που ήθελε να περάσει". Εκείνη η ημέρα αποδείχθηκε πως ήταν όχι απλά μια ζεστή, αλλά η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού και ο Hansen ψυχρά είπε...

Εβδομαδιαίο άλμα σχεδόν 10% για το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του Ιανουαρίου ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι τιμές του αμερικανικού αργού, καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στα σημάδια για μείωση της παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ και τις εν εξελίξει συνομιλίες για ενδεχόμενο πάγωμα της παραγωγής από άλλους μεγάλους παραγωγούς.

Η πτώση στον αριθμό των ενεργών εξεδρών εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ για 11η διαδοχική εβδομάδα, συνέβαλε στη...

BP: Στα 20 εκατ. δολάρια οι αποδοχές του επικεφαλής


Οι συνολικές αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου της BP Μπομπ Ντάντλεϊ αυξήθηκαν κατά 20% στα σχεδόν 20 εκατ. δολάρια πέρυσι, μια χρονιά κατά την οποία η πετρελαϊκή εταιρία προχώρησε σε διακανονισμό για ένα μεγάλο μέρος δικαστικών διώξεων σε σχέση με την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού ενώ επίσης κατέγραψε μεγάλες ζημίες καθώς βυθίστηκαν οι τιμές του αργού.

Η BP περιεκόψε χιλιάδες θέσεις εργασίας και μείωσε δραστικά τις επενδύσεις της πέρυσι ενώ κατέληξε σε διακανονισμό ύψους 20 δισεκ. δολαρίων για τη διευθέτηση των περισσότερων διώξεων που σχετίζονταν με την τεράστια πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε στον Κόλπο του Μεξικού το 2010. Οι αποδοχές του Ντάντλεϊ αποτελούν ..

Νέο σοκ στο ασφαλιστικό: Καταργείται το επίδομα συζύγου - «ψαλίδι» στο επίδομα τέκνων

Νέο σοκ στο ασφαλιστικό: Καταργείται το επίδομα συζύγου - «ψαλίδι» στο επίδομα τέκνων
Για νέα κρυφή ανατροπή στις αποδοχές των συνταξιούχων που αφορούν την κατάργηση του επιδόματος συζύγου 10% και τη μείωση των επιδομάτων τέκνων ετοιμάζεται η κυβέρνηση στο σχέδιό της για το νέο ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι αλλαγές αυτές θα περάσουν και στις σημερινές συντάξεις «αφενός γιατί το υπουργείο εντάσσει στην προσωπική διαφορά παλιών και νέων συντάξεων και τα ποσά των οικογενειακών επιδομάτων και αφετέρου διότι τρόικα έχει ζητήσει να ισχύσουν και για τους ήδη συνταξιούχους ό,τι θα ισχύει για τους νέους, με την ψήφιση του νόμου».

Ειδικά όσον αφορά το...