Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Έτσι θα μέναμε χωρίς ρεύμα το Σάββατο 4 Απριλίου 2015. Τι είναι ΤΟ ΜΟΝΟ που μπορεί να μας σώσει


Ένα απ' τα επιχειρήματα των οπαδών των αιολικών είναι πως "κάθε στιγμή κάπου φυσάει", οπότε αν γεμίσουμε την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον πλανήτη ανεμογεννήτριες, ε, δεν μπορεί, θα έχουμε και ρεύμα. Φυσικά αυτό απαιτεί να έχουμε προηγουμένως γεμίσει την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον πλανήτη και καλώδια μεταφοράς υψηλής και μέσης τάσης, καθώς και μετασχηματιστές, αλλά εντάξει, εκεί θα μείνουμε; Έχουμε π.χ. τη Siemens και την ABB να μας εφοδιάζουν, τι θέλετε επιτέλους, να μείνουν οι Γερμανοί και οι πολυεθνικές χωρίς αντικείμενο;

Η τυπική καμπύλη λειτουργίας μιας ανεμογεννήτριας είναι όπως φαίνεται στο πάνω σχήμα: για να ξεκινήσει να περιστρέφεται η ανεμογεννήτρια θέλει μια ελάχιστη ταχύτητα ανέμου, συνήθως 3,5m/s (12,6Km/h ή 3 Μποφόρ). Αποδίδει το ονομαστικό της φορτίο όταν ...

ΠΟΕ

Καθυστερεί η αναβάθμιση των ρωσικών διϋλιστηρίων


Η πτώση των πετρελαϊκών τιμών και οι δυτικές κυρώσεις περιορίζουν την πρόσβαση των ρωσικών διϋλιστηρίων σε πηγές χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να ζητήσουν από την κυβέρνηση να καθυστερήσει το πρόγραμμα αναβάθμισής τους.

Σύμφωνα με το..

Νέο βίντεο από την έκρηξη στο εργοστάσιο χημικών στην Κίνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέο βίντεο από την έκρηξη στο εργοστάσιο χημικών στην Κίνα
Νέο ερασιτεχνικό βίντεο το οποίο παρουσιάζει τις τεράστιες φλόγες που ακολούθησαν την έκρηξη που σημειώθηκε σε βιομηχανία πατραξυλένιου στην κινεζική πόλη Ζανκζού, δημοσιοποιήθηκε από το Κινεζικό Κέντρο Τηλεόρασης.

Από την σφοδρή έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο χημικό εργοστάσιο στην Κίνα τραυματίστηκε ένας άνθρωπος ενώ το εργοστάσιο το οποίο παρήγαγε εύφλεκτα υλικά για τη δημιουργία πλαστικών τυλίχτηκε στις φλόγες. Τα ακριβή αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει γνωστά αναμένεται όμως να δειξαχθεί έρευνα μόλις ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων , οι οποίες υπήρξαν έντονες ήδη από την πρώτη στιγμή δημιουργίας του εργοστασίου, τώρα εκφράζουν φόβους για μόλυνση στην περιοχή.


ΠΗΓΗ:defencenet.gr

«Κλείδωσε» το νομοσχέδιο για εργασιακά

Αποτέλεσμα εικόνας για εργασιακα δικαιωματα
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπονται τα εξής:

- Ο νόμιμος κατώτατος μισθός των υπαλλήλων και το ημερομίσθιο των εργατοτεχνιτών καθορίζεται ως εξής:

Παρέμβαση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΕΕ


Το ΤΕΕ σε συνεργασία με τους Πρυτάνεις των Πολυτεχνείων και τους Κοσμήτορες των Πολυτεχνικών Σχολών, τους Επιστημονικούς Τεχνικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Επιστημονικού Έργου του ΤΕΕ ετοιμάζει ολοκληρωμένη παρέμβαση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχα-
νικών, στην κατεύθυνση της άμεσης και ριζικής αναθεώρησης του σχετικού νόμου 4254/2014. 
Στο μεταξύ ...

Greenpeace: Ακτιβιστές ανέβηκαν σε εξέδρα της Shell

Greenpeace: Ακτιβιστές ανέβηκαν σε εξέδρα της Shell
Ακτιβιστές της οργάνωσης Greenpeace σκαρφάλωσαν σε μια πετρελαϊκή εξέδρα της εταιρείας Shell η οποία κατευθυνόταν στην Αρκτική, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για τους κινδύνους από την εξόρυξη πετρελαίου.

Οι έξι ακτιβιστές .....