Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Η μάχη για την Bashneft

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Τους τελευταίους μήνες η Bashneft, μια πετρελαϊκή εταιρεία με έδρα το Bashkortostan που ελέγχεται από τη ρωσική κυβέρνηση, βρέθηκε στο επίκεντρο ενός μεγάλου πολιτικού δράματος: η Rosneft, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή της Ρωσίας, έχει θέσει στόχο να αποκτήσει την Bashneft, αλλά η κυβέρνηση δεν φαίνεται να μπορεί να αποφασίσει για το εάν η Rosneft έχει το δικαίωμα να ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία. O Putin δεν έχει πάρει θέσει και ακύρωσε την ιδιωτικοποίηση, αφήνοντας μετέωρη την πετρελαϊκή ελίτ, και ολόκληρη τον κλάδο.

Η Bashneft έχει μια ταραχώδη ιστορία που χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΗΝ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1992

.
Από το poenergias.gr
Συμπληρώνονται 24 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα στην ΠΕΤΡΟΛΑ με τους 15 αδικοχαμένους συναδέλφους μας και τους 24 τραυματίες.
Δεν αναζητούνται πλέον υπεύθυνοι…

Μετά και την τραγική εμπειρία του δυστυχήματος στις 8 Μάη 2015 είναι πλέον φανερό ότι .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Όσα χρόνια και αν περάσουν, η 1ηΣεπτέµβρη του 1992 παραµένει ως µία ακόµη µέρα που σηµάδεψε µε το χειρότερο δυνατό τρόπο τις µνήµες και τις ψυχές όλων µας.

     15 αδικοχαµένοι συνάδελφοί µας και 24 τραυµατίες, είναι µία ακόµα τραγική υπενθύµιση προς όλους µας, πως το αυτονόητο της ασφάλειας στην εργασία µας, δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουµε να γίνει ζητούµενο!

     24 χρόνια µετά, ο καθηµερινός αγώνας για ασφάλεια στους χώρους δουλειάς συνεχίζεται περισσότερο επίκαιρος από ποτέ.

   Όλοι µαζί και ο καθένας ξεχωριστά ας δώσει τον δικό του αγώνα έτσι ώστε πάνω από τους δείκτες, πάνω από τα EBITDA, πάνω από τα κέρδη, να είναι ο άνθρωπος, η οικογένειά του και το µέλλον των παιδιών του.

Τιµούµε τη µνήµη των συναδέλφων µας και ∆ΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ. 

Το Ριάντ εμμέσως πλην σαφώς επικρίνει τους στόχους της Τεχεράνης

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Ριάντ εμμέσως πλην σαφώς επικρίνει τους στόχους της Τεχεράνης
Από το naftikachronika.gr
O υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid al- Falih δήλωσε ότι το Ριάντ δεν θα θέσει κανέναν συγκεκριμένο στόχο ως προς τα ανώτατα επίπεδα εξαγωγών αργού πετρελαίου της χώρας, αφού το Βασίλειο δεν στοχεύει σε μια συγκεκριμένη στρατηγική εξαγωγικών στόχων. Το Βασίλειο σύμφωνα με τον υπουργό επιθυμεί η παραγωγή μαύρου χρυσού της χώρας να βασίζεται στις ανάγκες των πελατών .

«Εμείς στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας δεν έχουμε συγκεκριμένους αριθμούς που θέλουμε να πετύχουμε. Η παραγωγή του ..

Ηλεκτροπαραγωγή 7μήνου 2016: τι είπατε πως υποκαθιστά το λιγνίτη, κ. Σκουρλέτη;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Η επίδραση του "χαλαρού" 1ου πενταμήνου φαίνεται καθαρά στο πιο πάνω διάγραμμα για το σύνολο του 1ου επταμήνου: ιδιαίτερα μειωμένη η ζήτηση στη χαμηλή τάση κατά 2,4% ή 591 GWh, που δεν μπορεί ν' αντισταθμιστεί απ' την αύξηση της υψηλής τάσης κατά το ίδιο ποσοστό, που αντιστοιχεί όμως σε μόνο 95GWh. Για όσο διάστημα δεν αυξάνεται η ζήτηση ηλεκτρισμού στο εμπόριο και τη βιομηχανία δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα και στο σύνολο της οικονομίας: πόσο ρεύμα θα κάψει ένα μαγαζί με κατεβασμένα ρολά;

Σ' όλους τους μήνες του 2016 η ιδιοκατανάλωση της παραγωγής είναι αισθητά αυξημένη ως προς το 2015 κι αυτό δεν είναι καλό σημάδι, δείχνει πως..

AΦIEPΩMA ΣTH MNHMH TΩN NEKPΩN MAΣ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1992: Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΑ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ


«Οι νεκροί μας θυμίζουν/ ότι ζούμε. / Θυμήσου τους κ' εσύ/ για να ζήσουν», γράφει σε ένα ποίημά του από τη συλλογή «Γωνίες» ο Γιάννης Ρίτσος, τον Αύγουστο του 1981. Είναι χρέος μας να θυμόμαστε τους νεκρούς μας, και έχουμε πολλούς νεκρούς που δε βρήκαν δικαίωση.  Ο κατάλογος των εργαζομένων είναι ατελείωτος  και γενικότερα των θυμάτων που σκοτώθηκαν στο βωμό της μόνης «αξίας»  του κέρδους.


                                   AΦIEPΩMA ΣTH MNHMH TΩN NEKPΩN MAΣ

                                                             1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1992:

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΑ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΤΥΧΗΜΑ

Στη γέφυρα της… Αρκούδας

Αποτέλεσμα εικόνας για Στη γέφυρα της… Αρκούδας
Από το fmvoice.gr
Από τη μία οι Ιρανοί, από την άλλη οι Ρώσοι!

«Αλήθεια, προς τι η τόση… αγάπη για τα ελληνικά διυλιστήρια;», με ρώτησε χθες ένας γνωστός μου, που δεν έχει και τόσο μεγάλη σχέση με τα ενεργειακά. Η ερώτηση αγγίζει τα όρια της αφέλειας, για τους γνωρίζοντες, καθώς αρκεί και μόνο μία απλή ανάγνωση των οικονομικών στοιχείων της τελευταίας περιόδου.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα αποτελεί ..

Fast Finance: Τα θετικά μηνύματα που μας έδωσε σήμερα το ομόλογο των ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για Fast Finance: Τα θετικά μηνύματα που μας έδωσε σήμερα το ομόλογο των ΕΛΠΕ
Από το capital.gr
Ένα σημαντικά θετικό γεγονός μας αναδεικνύει σήμερα ο αναλυτής της Fast Finance, Ηλίας Ζαχαράκης, επισημαίνοντας την επαναφορά της τιμής του ομολόγου των Ελληνικών Πετρελαίων στην έκδοσή του. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το συγκεκριμένο ομόλογο των ΕΛΠΕ εκδόθηκε το 2014 την εποχή που είχαμε ισορροπήσει και που και η χώρα κατάφερε δοκιμαστικά να βγει στις αγορές. Σήμερα μετά απο αρκετές διακυμάνσεις και πιέσεις κατάφερε να βρεθεί και πάλι κοντά στην έκδοση του 5,25% γεγονός θετικότατο..., όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Η κίνηση δείχνει ..