Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Με πτώση 4,9% στα 46,60 δολάρια το βαρέλι έκλεισε το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το pronews.gr
Η άνοδος του δολαρίου οδήγησε σε ισχυρές απώλειες το πετρέλαιο. Την ίδια ώρα η διατήρηση της παραγωγής αρκετών χωρών σε ιστορικά υψηλά επίπεδα υποδεικνύει ότι το ισοζύγιο προσφοράς - ζήτησης θα παραμείνει ελλειμματικό, ιδιαίτερα εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για περαιτέρω χαλάρωση του ρυθμού ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, του μεγαλύτερου καταναλωτή πετρελαίου στον πλανήτη.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω το προθεσμιακό συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό να υποχωρήσει 4,9% στα 46,60 δολάρια, ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησε και το Brent το οποίο αποδυναμώθηκε κατά 4,19% στα 48,04 δολάρια.

Ισχυρές οι πιέσεις και για το φυσικό αέριο, η τιμή του οποίου υποχώρησε 7% στα 2,76 δολάρια ανά ΒTU.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 28.06.16 πραγματοποιήθηκε σε μια μαραθώνια συνεδρίαση το τακτικό Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ με αρκετά θέματα. Πάγια θέση του ΣΚΕΕΠ είναι να τοποθετείται στα ζητήματα της ημερήσιας διάταξης με σοβαρότητα και χωρίς ίχνος αντιπολιτευτικής τακτικής.

Έτσι σε όλα τα ζητήματα που συμφωνούμε με τους χειρισμούς του Προεδρείου δόθηκε η θετική μας ψήφος και ιδιαίτερα θέλουμε να συνυπογράψουμε τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΣΕΕΠ στο θέμα των εργασιακών – ασφαλιστικών και φορολογικών ζητημάτων,  όσο και για το ζήτημα που αφορά τους συναδέλφους που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα εξαιτίας του τραγικού δυστυχήματος της 8ης Μαΐου.

Δεν μπορούμε όμως να μην αναφερθούμε σε δύο ζητήματα εξίσου σοβαρά..

Ολοκληρώθηκε το θερινό “volley camp” του Ομίλου ΕΛΠΕ για νέους στον Εύοσμο

Από το energypress.gr
Mε τη διεξαγωγή τουρνουά και την απονομή μεταλλίων, διπλωμάτων συμμετοχής, καθώς και αναμνηστικών από τον Γιώργο Καλαφατάκη, υπεύθυνο αθλητικών δραστηριοτήτων του Ομίλου ΕΛΠΕ, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου το θερινό VOLLEY CAMP του Αθλητικού Συλλόγου «Αίαντας Ευόσμου».

Το CAMP διεξήχθη υπό την αιγίδα του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ενώ τα παιδιά που συμμετείχαν, αγωνίστηκαν με μεγάλη όρεξη, διασκέδασαν και άκουσαν τις τελευταίες συμβουλές των προπονητών τους.

Συνολικά, περισσότεροι από ...

Καταλογισμός ευθυνών για το δυστύχημα στα ΕΛ.ΠΕ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Καταλογισμός ευθυνών για το δυστύχημα στα ΕΛ.ΠΕ.
Από το efsyn.gr
Ευθύνες στην εταιρεία «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛ.ΠΕ.) επιρρίπτει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το πόρισμα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 4 εργαζόμενους και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 2, στο διυλιστήριο της εταιρείας στον Ασπρόπυργο στις 8/5/2015.

Στο πόρισμα διαπιστώνονται σοβαρές παραβάσεις της νομοθεσίας από την εταιρεία, παντελής απουσία συντονισμού μεταξύ των αρμόδιων τμημάτων και μη τήρηση των εσωτερικών κανονισμών.

Υπενθυμίζεται ότι..

2.000.000 βαρέλια ιρανικού αργού για πρώτη φορά μετά την άρση των κυρώσεων εξάγονται στην Πολωνία


 Από το naftikachronika.gr
Ο πετρελαϊκός όμιλος της Πολωνίας Lotos, όπως προκύπτει από δηλώσεις Ιρανού αξιωματούχου στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Shana, έχει προβεί σε αγορά (one-off purchase) ποσότητας 2 εκατ. βαρελιών αργού πετρελαίου από το Ιράν. Βέβαια, ακόμα δεν έχει διευκρινισθεί πλήρως εάν η ποσότητα θα έχει τελικό παραλήπτη όντως την Grupa Lotos ή την PKN Orlen, η οποία επίσης ανήκει στο πολωνικό δημόσιο ή αν θα διοχετευθεί μέσω των αγωγών πετρελαίου στην Γερμανία.

Ο Διευθυντής διεθνών υποθέσεων στην Εθνική Ιρανική Εταιρία Πετρελαίου (NIOC), Mohsen Ghamsari, δήλωσε ότι..

Τα Ελληνικά Πετρέλαια και οι οφειλές Μαμιδάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το euro2day.gr
Καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής από την πλευρά των ΕΛ.ΠΕ., αναφορικά με το ύψος των (ανέγγυων) οφειλών του ομίλου Μαμιδάκη. Ανεπισήμως, πηγές της διοίκησης επισημαίνουν απλώς, ότι τα ποσά των οφειλών του ομίλου προς τα ΕΛ.ΠΕ. δεν αξιολογούνται ως σημαντικά.

Σύμφωνα λοιπόν με την ..

Η Qatargas υπογράφει πολυετείς συμφωνίες παροχής LNG σε Ευρώπη και Πακιστάν


Από το naftikachronika.gr
Με επίσημη ανακοίνωσή της, η παραγωγός LNG Qatargas ενημερώνει ότι έχει προχωρήσει στη σύναψη μίας μακροχρόνιας Σύμβασης Αγοράς και Πώλησης (SPA) με την Global Energy Infrastructure Limited (GEIL) για την προμήθεια 1,3 τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου προς το Πακιστάν σε ετήσια βάση και μία διάρκεια 20 ετών, με την δυνατότητα αύξησης του εξαγόμενου LNG στα επίπεδα των 2,3 εκατ. τόνων.
Το LNG θα παρέχεται ..

Το σχέδιο για να σωθεί η Jetοil μέσω του άρθρου 99

Αποτέλεσμα εικόνας για jetoil
Από το capital.gr
Την εκτίμηση πως με την ύπαρξη ενός ελάχιστα βελτιωμένου οικονομικού κλίματος, μπορεί να ξεπεράσει το σημερινό οικονομικό της αδιέξοδο, αρκεί να εισαχθεί σε διαδικασία εξυγίανσης, διατυπώνει η Mamidoil-Jetoil στην αίτηση για την εισαγωγή της στις διατάξεις του νέου Πτωχευτικού Νόμου.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1975 και διαχειρίζεται 600 πρατήρια με το σήμα "Jetoil”, πραγματοποιώντας πωλήσεις 842 εκατ.ευρώ (2014), αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, το οποίο εντάθηκε τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της να υπερβούν κατά πολύ τα ταμειακά της διαθέσιμα. η εταιρεία δηλώνει ότι είναι αδύνατη η χρηματοδότηση του ελλείμματος της με βραχυπρόθεσμο δανεισμό, ότι οι μέτοχοί της αδυνατούν να συνεισφέρουν με νέα χρηματοδότηση και προκειμένου να αποφύγει την παύση λειτουργία της, κατέθεσε αίτηση για την εισαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης (άρθρο 99 του Ν.3588/2007).

Όπως προκύπτει από ..