Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Βαρυσήμαντη Έκθεση ΙΕΝΕ για την ανάπτυξη των ελληνικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων

 






Αναρτήθηκε σήμερα (11/4) στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου (εδώ) η ειδική Έκθεση που εκπόνησε τις τελευταίες εβδομάδες το επιτελείο του ΙΕΝΕ για τις δυνατότητες εκμετάλλευσης του δυναμικού υδρογονανθράκων που αποδεδειγμένα διαθέτει η Ελλάδα. 

Η εν λόγω Έκθεση αναδεικνύει τις σημαντικές δυνατότητες που υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο για την ανάπτυξη του κλάδου των υδρογονανθράκων και την διενέργεια στοχευμένων ερευνών από τις ενδιαφερόμενες...

Η Dangote θα ολοκληρώσει το διυλιστήριο πετρελαίου της Νιγηρίας στο 4 τρίμηνο

 



Το διυλιστήριο πετρελαίου 650.000 bpd της Dangote που κατασκευάζεται στη Νιγηρία πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή έως το 4ο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με τον Devakumar Edwin, Executive του Ομίλου.

«Το 75% των υδραυλικών δοκιμών… καθώς και το 70% της τοποθέτησης ηλεκτρικών καλωδίων έχουν..

Οι περιβαλλοντολόγοι συνθλίβουν τις φιλοδοξίες της Ευρώπης για ενεργειακή ανεξαρτησία



Η Ευρώπη δεν πρόκειται να επιτύχει ανταγωνιστική ενεργειακή μετάβαση με τις τρέχουσες παρεμβατικές πολιτικές. Η Ευρώπη δεν εξαρτάται από το ρωσικό αέριο λόγω σύμπτωσης, αλλά λόγω μιας αλυσίδας λανθασμένων πολιτικών: απαγόρευση πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία, απαγόρευση της ανάπτυξης εγχώριων πόρων φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθήκη σε μια μαζική και δαπανηρή ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας χωρίς τη δημιουργία..

ΓΣΕΕ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΙΠΗ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 



Με δυσάρεστο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες των εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας για απολύσεις που οδηγούν σε προβλήματα ασφαλείας στη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Μπορεί η Διοίκηση της εταιρείας να μιλούσε για αναληθείς κατηγορίες, η μεγάλη σε έκταση και διάρκεια φωτιά όμως σε δεξαμενή των πετρελαίων το Σάββατο, αποδεικνύει..

Elpedison: Αίτηση για FSRU στον Θερμαϊκό Κόλπο

 



Αίτηση για τη δημιουργία FSRU στον Θερμαϊκό Κόλπο της Θεσσαλονίκης κατέθεσε η Elpedison στην ΡΑΕ. Ο στόχος είναι ο σταθμός υγροποίησης φυσικού αερίου να λειτουργήσει εντός του 2025.

Η εταιρεία θεωρεί ότι η αύξηση των αναγκών του δικτύου στη διακίνηση LNG θα επιδεινώσει τις συνθήκες ευχερούς πρόσβασης της μονάδας της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να κρίνεται συμφέρουσα η δημιουργία μονάδας για την...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ

 

 

Ελληνικά Πετρέλαια: 20 υποτροφίες για μεταπτυχιακά σε Ελλάδα και εξωτερικό

 


Για δέκατη συνεχή χρονιά ο Όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια» επιβραβεύει, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης «Proud of Youth», είκοσι (20) αριστούχους τελειόφοιτους και απόφοιτους Πανεπιστημίου που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ελληνικά και Διεθνή Πανεπιστημιακά Ιδρύματα κύρους, εμπλουτίζοντας περαιτέρω τις...