Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Γενικός Διευθυντής της Nestle. Όσοι πιστεύουν ότι το Νερό Αποτελεί Δημόσιο Αγαθό είναι Ακραίοι!



Ο Peter Brabeck-Letmathe είναι ο Γενικός διευθυντής της Nestle. Στο Video που ακολουθεί διατυπώνει με απίστευτο κυνισμό ότι το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό και όσοι το πιστεύουν αυτό είναι ακραίοι!

 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Οταν η κυβερνηση ξεπερνα την σατιρα!

 
ΠΗΓΗ:pak-elta.gr

ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΦ. ΡΕΠΟ ΣΤΗ ΒΑΡΔΙΑ



Με την υπογραφή της ΕΣΣΕ 2011-2013,συμφωνήθηκε να ισχύει σαραντάωρη απασχόληση στο προσωπικό της Εταιρείας.Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα ρεπό διαμορφώνονται ως εξής:52*2=104 τα ρεπό απο Σαββατοκύριακα
                                    ΕΩΣ 10 ρεπό οι επίσημες αργίες.
      Το σύνολο που προκύπτει (114) αφαιρείται από τις ημέρες εργασίας του κάθε συναδέλφου και έτσι προκύπτουν τα ρεπό που είται του οφείλονται είτε τα χρωστάει.Οταν η πρωτοχρονιά πέφτει Σάββατο ή Κυριακή,τότε προστίθενται στα 104 ρεπό των Σαββατοκύριακων και μια (1) επιπλέον ημέρα κάνοντας αυτά τα ρεπό 115.
      Λόγω του διαφορετικού προγράμματος στις ΒΕΘ,έπρεπε να γίνει αλλαγή στο πρόγραμμα για να προσαρμοστεί στο σαραντάωρο.Πράγματι, η αλλαγή έγινε με πρακτικό συμφωνίας το οποίο ορίζει ακριβώς τα ιδια πράγματα για τα Σαββατοκύριακα με την διαφορά ότι ορίζει ΔΕΚΑ και όχι ΕΩΣ δέκα επίσημες αργίες.
Αυτή η ρύθμιση δημιουργεί την εξής στρέβλωση:
Τα έτη 2011-2012 επειδή η πρώτη του έτους ήταν Σάββατο και Κυριακή αντίστοιχα ,τα ρεπό από Σαββατοκύριακα γίνονται 105 και ενώ στις ΒΕΘ εφαρμόζεται το πρακτικο συμφωνίας και τα οφειλόμενα ρεπό γίνονται 105+10=115 για το Νότο εφαρμόζεται η ΕΣΣΕ και τα ρεπό γίνονται 105+9(ΕΩΣ 10)=114.
Ελπίζουμε να καταλαβαίνουν πια ΟΛΟΙ πως δεν κατηγορούμε άδικα το προεδρείο για διαχωρισμό και ΠΡΟΣΟΧΗΗΗΗΗ....
Εμείς δεν θέλουμε να χάσουν ΤΙΠΟΤΑ οι συνάδελφοι των ΒΕΘ που τρώμε τα ίδια.....σκατά στη βάρδια.
                           ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΖΗΤΑΜΕ  
ΠΗΓΗ:toblogtisvardias.blogspot.gr/

Επιδότηση για μετατροπή των τζακιών σε ενεργειακά, μελετά το ΥΠΕΚΑ



Την παροχή κινήτρων ώστε να μετατραπούν τα τζάκια σε ενεργειακά –με διττλό το στόχο της εξοικονόμησης πόρων για θέρμανση και της άμβλυνσης του φαινομένου της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παρατηρείται σε έξαρση– επεξεργάζεται το ΥΠΕΚΑ.
Όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός, Σταύρος Καλαφάτης, το υπουργείο Περιβάλλοντος σχεδιάζει να εντάξει άμεσα το μέτρο της μετατροπής των συμβατικών τζακιών σε ενεργειακά στο πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ' οίκον» για να παρέχεται και για τη δράση αυτή επιδότηση προς τους πολίτες.
Ο κ. Καλαφάτης ενημέρωσε για το σχέδιο αυτό του ΥΠΕΚΑ την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων, τονίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες για άμεση υλοποίησή του σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ; Ποιες χώρες στηρίζουν την Ελλάδα για την ανακήρυξη ΑΟΖ - Συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν



Σιγουριά εμφανίζει η Αθήνα στις κινήσεις της ως προς την ανακήρυξη ΑΟΖ ("μερική" ή "ολική") και φαίνεται ότι παρά τον προβληματισμό που υπήρξε από την διαρροή των προθέσεων της να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση (η διαρροή αποδίδεται σε κύκλους του ΥΠΕΞ που δεν επιθυμούν μία τέτοια εξέλιξη) δεν αλλάζει ο αρχικός σχεδιασμός. Για τον λόγο αυτό και δεν απαντά ακόμα στον Τούρκο ΥΠΕΞ Α.Νταβούτογλου.
Η Ελλάδα θα προχωρήσει στην κίνησή της και έχει την κάλυψη σίγουρα Ρωσίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ισραήλ και σίγουρα δεν είναι αρνητικές οι ΗΠΑ. Υπάρχει βάθος διεργασιών για το όλο θέμα...
Αυτά ήταν γνωστά από το τέλος της χρονιάς, αλλά είχε γίνει προσπάθεια από την κυβέρνηση να μην διαρρεύσουν. Τώρα που διέρρευσε η πρόθεση και η Άγκυρα φυσικά αμέσως ανέβασε το θερμόμετρο, δεν αλλάζει τίποτα, εκτός από το ότι κρίνεται αναγκαίο να υπάρξει συνάντηση του Α.Σαμαρά με τον Ρ.Τ.Ερντογάν, η οποία θα πραγματοποιηθεί άμεσα, πιθανότατα στην Τουρκία, αν δεν αλλάξει κάτι στο μεταξύ.
Η Αθήνα θέλει να πολάβει τις εξελίξεις πριν η Τουρκία βγάλει ερευνητικό σκάφος στην περιοχές που έχει δεσμεύσει και βρίσκονται επί τις υφαλοκρηπίδας. Το σενάριο που συνδέει τις εξελίξεις στην Συρία με την ανακήρυξη ΑΟΖ είναι υπαρκτό, αφού θα υπάρξει τέτοια συσσώρευση ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή που για την Τουρκία δεν θα είναι εύκολο να κάνει τέτοιες κινήσεις. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ξεκινούν μείζονες αεροναυτικές ασκήσεις από την Ελλάδα στην Α.Μεσόγειο επάνω στις περιοχές που έχει αναγγείλλει έρευνες η Τουρκία.
Ήδη από τον περασμένο Μάιο η Αθήνα κατέθεσε στα Ηνωμένα Έθνητις θέσεις της με παράρτημα (ΑΝΝΕΧ) που κατέθεσε στον διεθνή οργανισμό, με το οποίος ενσωματώνει ενημερώνει για την ενσωμάτωση στη νομοθεσία της των προβλέψεων της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας στον νόμο 4001/2011, που ορίζει το καθεστώς ερευνών για κοιτάσματα υδρογονανθράκων και καθιστά τη διεθνή κοινότητα ενήμερη για τις θέσεις της όσον αφορά τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

KAI ΠΑΛΙ ΣΕΝΑΡΙΑ GREXIT, ENΩ... Κορυφαίοι αναλυτές και guru των αγορών "δείχνουν" παγκόσμια "θερμή" ένοπλη κρίση



Ο γνωστός για τις επιτυχημένες προβλέψεις του, guru του αμερικανικού hedge fund, Hayman Capital Management, Kyle Bass, αναμένει "θερμή" κατάληξη της έκρηξης του παγκόσμιου χρέους με έναν μεγάλο πόλεμο: «Όλο αυτό θα τελειώσει με πόλεμο», δήλωσε ο Bass, ιδρυτής του Hayman Capital Management με έδρα το Ντάλας και θεωρούμενος από πολλούς ανώτερος στις αναλύσεις του και πλέον ακριβής σε ότι αφορά την κατάληξή τους και από τον Ν.Ρουμπινί.
«Δεν ξέρω ποιος θα πολεμήσει ποιον αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια θα δούμε να ξεσπούν πόλεμοι και μάλιστα όχι μικροί», είπε σε ομιλία του σε συνέδριο.
Όπως μεταδίδει το Reuters, o Bass στηρίζει την πρόβλεψη του στο γεγονός ότι το χρέος της πιστωτικής αγοράς έχει ανέλθει στο 340% του παγκόσμιου ΑΕΠ, επισημαίνοντας πως "ο κόσμος δεν είχε ζήσει ποτέ στο παρελθόν ειρηνικά με τέτοιο φορτίο και ειναι πρακτικά αδύνατον να συμβεί κάτι άλλο πέρα από πόλεμο. Ειδικά οι ΗΠΑ μπορεί να δουν μια θερμή σύγκρουση ως απόδραση από το αδιέξοδο του χρέους".
Ο ίδιος εξηγεί πως "Ορισμένες κοινωνίες δεν θα αντέξουν τις πιέσεις τη στιγμή που χρέος τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί, επιφέροντας βαριές απώλειες σε εκατομμύρια επενδυτών.Αυτό αλλάζει μόνο με πόλεμο"
Ο Jean-Dominique Giuliani, επικεφαλής του Robert Schuman Foundation, ενός φιλοευρωπαϊκού think tank με έδρα το Παρίσι, λέει πως οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν διότι η κρίση δεν εμφανίζει σημάδια εξασθένισης.
Ο Charles Robertson, επικεφαλής οικονομολόγος της Renaissance Capital στο Λονδίνο είναι μεταξύ αυτών που αναρωτιούνται πόσα περισσότερα είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν οι ψηφοφόροι. Ο ίδιος προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το τρέχον έτος, ενώ δεν αποκλείει να ακολουθήσει η Ισπανία έως τα τέλη του 2014.
Δηλαδή βλέπουμε να επανέρχονται τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και κατάρρευσης της ευρωζώνης.
Η Ισπανία έχει ήδη αντέξει ένα χρόνο ανεργίας άνω του 25% αλλά πιθανότατα θα χρειαστεί να αντέξει τρία ακόμη προκειμένου να πετύχει τους χρηματοοικονομικούς στόχους που έθεσαν οι διεθνείς πιστωτές. "Αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί χωρίς ευρεία αναταραχή", καταλήγει ο Charles Robertson
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΠΛΑΚΑ" ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ; Ζητάνε και λεφτά για "ηθική" βλάβη υπέρ του Δημοσίου




Δεν φτάνει που ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει τους παράλογους φόρους "αναπνοής" που του έχουν επιβάλλει, θα διεκδικούν να του πάρουν επιπλέον χρήματα για ηθική βλάβη όταν δεν θα μπορούν να πληρώσουν όλον αυτόν το παραλογισμό. Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι έχουν δημιουργήσει οθωμανική φορολόγηση για τους "ραγιάδες" προσποιούνται ότι δεν τρέχει τίποτα με στιλ "έλα μωρέ που δεν έχεις να πληρώσεις 10 ψωροχιλιάρικα το χρόνο" και ας μην έχεις δουλειά (25% και βάλε ανεργία). Μόνο που στην Τουρκοκρατία ήταν ξεκάθαρο γιατί έπεφτε όλος αυτός ο συρφετός φόρων, για να κατασχεθεί εν ριπή οφθαλμού η ιδιοκτησία του "ραγιά". Αυτό γίνεται και τώρα. Τα σπίτια μας θέλουν σου λέει "είναι ζήτημα χρόνου να μην πληρώσετε και θα σας τα πάρουμε όλα." Άλλωστε από κάποιον που δεν έχει να πληρώσει είναι αδύνατον να προσδωκάς ότι θα πληρώσει και 2000 ευρώ "ηθική" βλάβη. Αλήθεια για όλους αυτούς που πήγαν ψυχίατρο εξαιτίας σας και όσους αυτοκτόνησαν εσείς τι ποσό πρέπει να επιδικάσετε στον εαυτό σας για "ανήθικη" βλάβη;
Με εγκύκλιο που εξέδωσε η Διεύθυνση Αναγκαστικής Είσπραξης του υπουργείου, δίνει εντολή στους εφόρους να στέλνουν τους υπαλλήλους τους στα δικαστήρια για να παρίστανται ως πολιτικοί ενάγοντες και να ζητούν την ποινική δίωξη και την καταβολή αποζημίωσης προς το Δημόσιο για υποθέσεις ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία. Με βάση τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, ορίζεται επί λέξει ότι οι έφοροι καλούνται «να δίνουν εντολή σε υπάλληλο της υπηρεσίας τους να εκπροσωπήσει το Δημόσιο σε παράσταση πολιτικής αγωγής, ζητώντας από το δικαστήριο να επιδικάσει σε βάρος του κατηγορουμένου και υπέρ του Δημοσίου ποσό ως χρηματική αποζημίωση από την ηθική βλάβη που υπέστη το Δημόσιο λόγω της προσβολής του κύρους του από τη συμπεριφορά του φορολογουμένου» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι Μεγάλες Πετρελαϊκές Αντιστέκονται στις Εκκλήσεις για Περισσότερη Διαφάνεια




Μια διεθνής πρωτοβουλία για περισσότερη διαφάνεια στην παραγωγή πρώτων υλών προσκρούει στη σθεναρή αντίδραση ορισμένων μεγάλων πετρελαϊκών.
Πιο αναλυτικά, η Extractive Industries Transparency Initiative (ΕΙΤΙ), που έχει στόχο της την ενημέρωση της κοινής γνώμης και των κυβερνήσεων, απαιτεί μεταξύ άλλων από τις εταιρείες που συμμετέχουν να αναφέρουν τις οποιεσδήποτε πληρωμές κάνουν προς τα κράτη όπου δραστηριοποιούνται. Πρόκειται για ένα κρίσιμο θέμα, καθώς αφορά τα συμβόλαια παραγωγής, τους φόρους που καταβάλλουν, καθώς και πιθανές ατασθαλίες στις συναλλαγές με τον πολιτικό κόσμο.
Το επίμαχο ζήτημα όμως είναι πόσο σφιχτοί θα πρέπει να είναι οι εν λόγω κανονισμοί διαφάνειας. Για παράδειγμα, η οργάνωση Publish What You Pay απαιτεί ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα, αλλά οι μεγάλες πετρελαϊκές αντιστέκονται σε αυτού του είδους την παρακολούθηση.
Στις ΗΠΑ, το Αμερικανικό Πετρελαϊκό Ινστιτούτο, που είναι και το μεγαλύτερο λόμπι, ξεκίνησε δικαστικό αγώνα ώστε να παρεμποδίσει την υιοθέτηση αυτών των σφιχτών μέτρων. Από τη στιγμή που στην EITI συμμετέχουν πέντε μεγάλες πετρελαϊκές, αναλογίζεται κανείς την σημασία της όλης διαμάχης. Σημειώνεται, τέλος, ότι εξ αυτών των πέντε εταιρειών, η Exxon, η Chevron και η Shell στηρίζουν το Ινστιτούτο στην δικαστική του μάχη, ενώ η BP και η Statoil επέλεξαν να κρατήσουν ουδέτερη στάση. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Μυστικές εισαγωγές αργού πετρελαίου από το Ιράν πραγματοποιεί η Τουρκία



Η τουρκική Tupras, ιδιοκτήτρια διϋλιστηρίων, ζήτησε από το κρατικό ινστιτούτο στατιστικής να παραμείνουν μυστικά στο εξής τα στοιχεία για τις εισαγωγές αργού πετρελαίου από το Ιράν, λόγω του εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το Reuters, το ινστιτούτο έπαψε να δημοσιεύει τα σχετικά δεδομένα από τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ μέχρι στιγμής η Tupras δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο επί του θέματος.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ανακοινώθηκε ο Νέος Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας - Τι προβλέπει



Την ολοκλήρωση της σύνταξης του νέου Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΚΠΗΕ), ο οποίος, μεταξύ άλλων, προβλέπει μέτρα για την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών, ανακοίνωσε η ΡΑΕ.  Όπως αναφέρει η Αρχή, ο Κώδικας έχει ήδη αποσταλεί στον Υπουργό ΠΕΚΑ για την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.
Ο ΚΠΗΕ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διατάξεις για το περιεχόμενο της Σύμβασης Προμήθειας, για τα ελάχιστα απαραίτητα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει ο λογαριασμός ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τις υποχρεωτικές υπηρεσίες/παροχές του Προμηθευτή σε σχέση με την εμπορική εξυπηρέτηση του Πελάτη.
Εξ ίσου σημαντικές είναι οι διατάξεις του ΚΠΗΕ που καθορίζουν τις υποχρεώσεις του Προμηθευτή προς τους Πελάτες του, αλλά και τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του καταναλωτή, καθώς και τις διαδικασίες αλλαγής Προμηθευτή, έτσι ώστε να διευκολύνεται η ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών, σύμφωνα και με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Ο ΚΠΗΕ περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για την παροχή υπηρεσιών Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου και Προμηθευτή Καθολικής Υπηρεσίας, οι οποίες ενσωματώνουν την αποκτηθείσα εμπειρία από την πρόσφατη ενεργοποίηση των υπηρεσιών αυτών, λόγω της παύσης δραστηριοποίησης στη λιανική αγορά ορισμένων Προμηθευτών.
Ακόμη, στον ΚΠΗΕ ενσωματώνονται τρία ειδικά Παραρτήματα, στα οποία καθορίζονται οι κατευθύνσεις και οι καλές πρακτικές που πρέπει να ακολουθούνται από κάθε Προμηθευτή: α) στην τιμολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, β) στα θέματα επικοινωνίας με τον καταναλωτή, και γ) στη διαχείριση των αιτημάτων και παραπόνων των Πελατών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ (Training Voucher) ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Β΄ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (TEE) [Κωδ. ΟΠΣ 374743 & 374744]




Θεματική ενότητα: Επαγγέλματα Τεχνικά και Μεταφορών
Περιφέρειες:
Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
Αττικής
Βορείου Αιγαίου
Δυτικής Ελλάδας
Δυτικής Μακεδονίας
Ηπείρου
Θεσσαλίας
Ιονίων Νήσων
Κεντρικής Μακεδονίας
Κρήτης
Πελοποννήσου
Προϋπολογισμός: 30.576.000,00 €
Κείμενο Πρόσκλησης: Κατεβάστε το αρχείο
Το ΤΕΕ, ενεργώντας ως Δικαιούχος κατά την έννοια του άρθρου 1 του Ν. 3614/2007 (ΦΕΚ 267/Α) των πράξεων με κωδ ΟΠΣ 374743 374744, από κοινού με την ΕΥΕ/ΕΚΤ, αναλαμβάνει την υλοποίηση της δράσης, με τίτλο «Κατάρτιση με επιχορήγηση (training voucher) ανέργων στον τομέα Β΄ της οικονομίας με υποχρεωτική απασχόληση».
Η δράση χρηματοδοτείται από το ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΕΠΑΝΑΔ), με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).
Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση των ανέργων στο μεταλλευτικό κλάδο και στον κλάδο άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου και η σύζευξη της κατάρτισης με τις ανάγκες σε εξειδίκευση που απαιτεί η παραγωγική βάση της οικονομίας.
Η δράση αφορά στην επιχορήγηση, με επιταγές κατάρτισης (training voucher), της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης 4.900 άνεργων τεχνιτών και διπλωματούχων μηχανικών (ΜΜΜ, ΜΜ, ΗΜ, ΧΜ) του μεταλλευτικού κλάδου και του κλάδου άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου για την απόκτηση δεξιοτήτων, ώστε να ανταποκριθούν στις ανάγκες και τις εξελίξεις του κλάδου.
Τα προγράμματα κατάρτισης (θεωρία & πρακτική άσκηση), διάρκειας 400 ωρών, θα υλοποιηθούν στα θεματικά αντικείμενα της παρούσας, με υποχρεωτική απασχόληση τουλάχιστον του 30% των καταρτισθέντων διάρκειας τουλάχιστον 4 μηνών, για τουλάχιστον 100 ημερομίσθια.
Η κατάρτιση θα παρασχεθεί από τα πιστοποιημένα στο ΘΠ «Επαγγέλματα Τεχνικά & Μεταφορών» από το ΕΚΕΠΙΣ, Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο ‘Μητρώο ΚΕΚ’, στο πλαίσιο της παρούσας.
Κάθε άνεργος, που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφ’ όσον επιλεγεί βάσει των κριτηρίων της παρούσας, θα εγγραφεί στο ‘Μητρώο Ωφελουμένων’ και θα παραλάβει προσωπική ‘επιταγή κατάρτισης’ (training voucher), η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να επιλέξει, σύμφωνα με τις ανάγκες του, το ΚΕΚ και το πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο θα παρακολουθήσει, στο πλαίσιο της παρούσας.
Η δράση (κατάρτιση και υποχρεωτική απασχόληση) θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας (πλην Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου) και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2014.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης δεν θα υπερβεί το ποσό των 30.576.000,00€, εκ των οποίων το ποσό των 15.288.000,00€ θα διατεθεί στις 8 Περιφέρειες Σύγκλισης και το ποσό των 15.288.000,00€ θα διατεθεί στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου.
Το ΤΕΕ, κατά την υλοποίηση της δράσης θα συνεργαστεί με την ΕΥΕ/ΕΚΤ επίσης δικαιούχο των ως άνω πράξεων, η οποία αναλαμβάνει την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την πιστοποίηση της υλοποίησης της κατάρτισης (θεωρία & πρακτική άσκηση).    
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πρώτο φορτηγό πλοίο που θα κινείται με φυσικό αέριο




Η ελληνική ναυτιλία συνεχίζει να πρωτοπορεί παγκοσμίως ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές. Η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία αναζητά νέες μορφές ενέργειας λιγότερο ρυπογόνων για το περιβάλλον με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου.
Και το πρώτο αποτέλεσμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι γεγονός. Στο πλαίσιο ελληνο-κινεζικής συνεργασίας με τη συνδρομή του Lloyd’s Register, ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη ναυπήγηση του πρώτου πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου, ενός bulk carrier το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί ως καύσιμο και φυσικό αέριο.
Πρόκειται για το σχέδιο «Καθαρός Ουρανός»- «Clean Sky» που αφορά πλοίο τύπου Kamsarmax το οποίο θα κατασκευαστεί στα ναυπηγεία της κινεζικής Cosco για λογαριασμό της ναυτιλιακής εταιρείας Golden Union συμφερόντων του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θοδωρή Βενιάμη. Πρόκειται για μια κίνηση που έχει τη δική της δυναμική που αφορά συγκεκριμένα τον τομέα των φορτηγών πλοίων.
Το σχέδιο άρχισε να μελετάται από τον Ιούνιο του 2011 προκειμένου να καταδειχθεί κατά πόσο είναι δυνατόν να κατασκευαστεί ένα φορτηγό πλοίο το οποίο θα είναι ανταγωνιστικό και θα καίει ως καύσιμο φυσικό αέριο.
Το σχέδιο «Clean Sky» είναι ευέλικτο αφού δίνει τη δυνατότητα στον πλοιοκτήτη να επιλέξει δύο ή και τρία ειδών καυσίμα για το πλοίο που θα ναυπηγήσει, ήτοι heavy fuel oil (HFO) ή diesel ή φυσικό αέριο.
Από την πλευρά της Golden Union επισημαίνουν ότι τα πλοία από το 2016 θα πρέπει να συμμορφωθούν με την αυστηρή νομοθεσία του ΙΜΟ και αυτό αυξάνει τις απαιτήσεις για λύσεις που αφορούν σύγχρονες τεχνολογίες για πρόωση οι οποίες θα ενσωματώνουν το κόστος λειτουργίας. «Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μια σημαντική στροφή προς το φυσικό αέριο ως καύσιμο κίνησης και στη λειτουργία του φυσικού αερίου σε μηχανές διπλού καυσίμου που έχουν ήδη συμμορφωθεί με τις
απαιτήσεις Tier III του ΙΜΟ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα βιοκαύσιμα επιβαρύνουν τη ρύπανση της ατμόσφαιρας...




Τα δέντρα και τα φυτά που καλλιεργούνται ειδικά για να μετατραπούν σε βιοκαύσιμα και τα οποία προωθούνται ως μια πιο καθαρή εναλλακτική λύση...
για την κλιματική αλλαγή σε σχέση με το πετρέλαιο και τον άνθρακα, έχουν μια δική τους άγνωστη ως τώρα σκοτεινή πλευρά, καθώς...
απελευθερώνουν στον αέρα μια ρυπογόνο χημική ουσία. Μάλιστα, αναμιγμένη με άλλες ρυπογόνες ουσίες, μπορεί επιπλέον να προκαλέσει μείωση στις αποδόσεις των γεωργικών καλλιεργειών.
Σ' αυτήν τη διαπίστωση κατέληξε μια νέα βρετανική έρευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Λάνκαστερ, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό για την κλιματική αλλαγή "Nature Climate Change", σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Η μελέτη δείχνει ότι τυχόν μαζική παραγωγή βιοκαυσίμων στο μέλλον, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ανόδου της θερμοκρασίας από την καύση των ορυκτών καυσίμων που αυξάνουν το διοξείδιο του άνθρακα, στην πραγματικότητα θα μπορούσε να επιβαρύνει κι άλλο την ατμόσφαιρα και την υγεία των ανθρώπων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Η μελέτη εκτιμά ότι τα βιοκαύσιμα θα μπορούσαν να προκαλέσουν περίπου 1.400 πρόωρους θανάτους ετησίως στην Ευρώπη έως το 2020, με κόστος 7,1 δισ. δολαρίων για την κοινωνία. Οι λεύκες, οι ιτιές και οι ευκάλυπτοι είναι ανάμεσα στα δέντρα που χρησιμοποιούνται ως πηγή ξύλων για βιοκαύσιμα. Όμως, σύμφωνα με τη μελέτη, όλα αυτά τα είδη δέντρων εκλύουν μεγάλες ποσότητες ισοπρένιου καθώς μεγαλώνουν. Το ισοπρένιο σχηματίζει τοξικό όζον, όταν αναμιγνύεται με άλλες ρυπογόνες ουσίες, παρουσία του ηλιακού φωτός. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι, εξαιτίας του τοξικού όζοντος, η ετήσια αξία των ευρωπαϊκών καλλιεργειών σιταριού και καλαμποκιού θα μπορούσε να μειωθεί κατά 1,5 δισ. δολ. λόγω της μείωσης των γεωργικών αποδόσεων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δε διαβασαν το μνημόνιο, Δε γνωριζαν για λίστες και ονόματα συγγενών, Δεν ειχαν ευθυνη για τιποτα




ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ?
 ΠΩΣ ΜΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΚΩΝ?
ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ ΚΑΛΕ?
 ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΙ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ?  
ΠΗΓΗ:news24gr.blogspot.gr/

ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ !...


 
Το όγδοο μεγαλύτερο ποσοστό παραοικονομίας -ως ποσοστό του ΑΕΠ- έχει η χώρα μας το 2012, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν. Παρά τις φορολογικές αλλαγές που έγιναν εντός του μνημονίου, η παραοικονομία φτάνει το 25% του ΑΕΠ, δηλαδή, περίπου 50 δισ. ευρώ.
Το υψηλότερο ποσοστό παραοικονομίας, ως ποσοστό του ΑΕΠ, καταγράφεται στη γειτονική Βουλγαρία με 31,9% και ακολουθεί η Εσθονία με 29,3% η Ρουμανία με 29,1% και η Λετονία με 28,5% Λιθουανία με 26,1%, την Κύπρο με 25,6% και τη Μάλτα με 25,3%, ενώ στο μέσο όρο της Ευρωζώνης είναι 15% και στην Ευρώπη των 27 στο 14,9%.
Θετικό πάντως είναι ότι το ποσοστό της παρα-οικονομίας στη χώρα μας βρίσκεται σε πτώση από το 2005, ακολουθώντας το γενικό κανόνα που θέλει την παραοικονομία να αυξάνεται ανάμεσα στην τριετία 2008 - 2010 και στη συνέχεια να υποχωρεί τη διετία 2011 -2012, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης που έφτασε στο αποκορύφωμά της.  
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΕΛΠΕ: Έκτακτη Γ.Σ. στις 29/1 για την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού




Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 29/1 καλούν τους μετόχους τους τα ΕΛΠΕ για την, μεταξύ άλλων, τροποποίηση των άρθρων 8, 9 παρ.3, 14 παρ.1 εδάφιο (γ), 20 παρ.8 του Καταστατικού της εταιρείας. Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα: 1. Τροποποίηση των άρθρων 8, 9 παρ.3, 14 παρ.1 εδάφιο (γ), 20 παρ.8 του Καταστατικού της εταιρείας και 2. Παροχή ειδικής αδείας σύμφωνα με το άρθρο 23α του Ν. 2190/1920, για τη σύναψη σύμβασης της εταιρείας με μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
ΠΗΓΗ:.energypress.gr

ΕΛΠΕ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 29 Ιανουαρίου




Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τους μετόχους της η Ελληνικά Πετρέλαια. Η ΕΓΣ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ.,  στον Ασπρόπυργο Αττικής, 17ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου. 
Θα συζητηθούν η τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της εταιρείας καθώς και η παροχή ειδικής αδείας για τη σύναψη σύμβασης της εταιρείας με μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.  
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

ΔΑΚΕ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ "Καλύπτετε τον Βενιζέλο κύριοι της κυβέρνησης"




Ότι καλύπτει τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατηγορεί την κυβέρνηση η ΔΑΚΕ των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, και την καθιστά υπεύθυνη για ότι ζημιά προκαλείται στα ημιτελή υποβρύχια που σαπίζουν στα υπόστεγα των Ναυπηγείων, και τα οποία έχουν πληρωθεί από το υστέρημα του ελληνικού λαού, τον οποίο λαό "γδέρνουν" αυτή την στιγμή.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η ΔΑΚΕ συνειδητά δεν παρέστει στην σημερινή ¨διαβούλευση¨ με την εταιρία, για την επιβολή και 4ου  συνεχόμενου τριμήνου εκ περιτροπής εργασίας, μόλις 1 ημέρας την εβδομάδα, αφού μας ανακοινώθηκε ότι οι εκπρόσωποι της εταιρίας δεν έχουν καμία δικαιοδοσία για διαπραγμάτευση με εμάς.
Οι συνεχείς εκκλήσεις μας προς την πολιτική ηγεσία πέφτουν στο κενό. Η αδιαφορία της Κυβέρνησης, οδηγεί στην απαξίωση των Υ/Β, του ΠΝ και των ΕΝΑΕ. Τόσους  μήνες δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό από την Κυβέρνηση για τους εργαζόμενους (εκτός του επιδόματος των 4 ευρώ/ημέρα).  
Με την εγκληματική σας αδράνεια κύριοι της Κυβέρνησης:
•    Καλύπτετε το κ. Βενιζέλο που εμπνεύστηκε και υλοποίησε την επιζήμια για το Ελληνικό Δημόσιο και τους εργαζομένους σύμβαση
•    Επιτρέπετε στον κ. Σάφα (επιλογή της οικογένειας Παπανδρέου), να παίζει τα παιχνίδια του εις βάρος της εθνικής άμυνας της χώρας
•    Αναλαμβάνετε την ευθύνη για τις ζημιές που θα προκύψουν στα Υ/Β και για το κόστος επισκευής τους
•    Καλείστε να λογοδοτήσετε στον Ελληνικό λαό γιατί τα Υ/Β που του κόστισαν 3,2 δις ευρώ σαπίζουν ημιτελή στα υπόστεγα των Ναυπηγείων
•    Είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα
Πόσο καιρό χρειάζεστε κ. Πρωθυπουργέ να καταλάβετε το αυτονόητο; Πόσοι σύμβουλοι και συντονιστές χρειάζονται για να αποφασίσετε; Τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβετε ότι με τη στάση σας αργοπεθαίνει η Ναυπηγική βιομηχανία της χώρας και μαζί της 10.000 οικογένειες.
Άμεσα όλοι μαζί οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου, θα πρέπει να επανακαθορίσουμε την στάση μας και να εκμεταλλευτούμε όλο το νομικό μας οπλοστάσιο, ώστε να προλάβουμε να σώσουμε τις οικογενειές μας από τον γκρεμό που μας οδηγούν.
Το Δ.Σ της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Σε απόγνωση οι φορολογούμενοι -Αλλοι πήραν το χαράτσι, άλλοι θα το πληρώσουν


Αλλοι πήραν το χαράτσι, άλλοι θα το πληρώσουν –Σε απόγνωση οι φορολογούμενοι

Στα... τυφλά βαδίζει το ΚΕΠΥΟ στη προσπάθεια του να εντοπίσει όσους έχουν αποσυνδέσει το Τέλος Ακινήτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ, χωρίς βέβαια να πληρώσουν το Τέλος. Είναι ενδεικτικό ότι για περίπου 100.000 ακίνητα δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο για τους ιδιοκτήτες, ενώ ακόμα και όσα ΑΦΜ διαθέτει η ΔΕΗ για χιλιάδες άλλους, είναι αμφίβολο εάν πρόκειται για τους πραγματικούς κύριους των ακινήτων ή πρόκειται για ενοικιαστές.

Με αυτό το δεδομένο, το υπουργείο καλεί τους ίδιους τους φορολογούμενους, που έλαβαν ραβασάκι από το ΚΕΠΥΟ αλλά δεν είναι είναι υπόχρεοι καταβολής του Τέλους, να βγάλουν το... φίδι από τη τρύπα. Τι πρέπει να κάνουν οι μη υπόχρεοι; Το πρόσωπο, σε βάρος του οποίου έχει βεβαιωθεί το ΕΕΤΗΔΕ, προσέρχεται στην αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματός του Δ.Ο.Υ. (και όχι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) προσκομίζοντας οποιοδήποτε πρόσφορο στοιχείο, προκειμένου να υποδείξει τον υπόχρεο σε ΕΕΤΗΔΕ κύριο ή επικαρπωτή του ακινήτου, ώστε το ΕΕΤΗΔΕ να βεβαιωθεί στον υπόχρεο.
Αν δεν γνωρίζει τον υπόχρεο, οφείλει να αποδείξει στον Προϊστάμενο της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. με κάθε δυνατό τρόπο (π.χ. βεβαίωση της ΔΕΗ) ότι δεν είναι κύριος ή επικαρπωτής του συγκεκριμένου ακινήτου και ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τον αναφερόμενο στην ατομική ειδοποίηση αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Η Δ.Ο.Υ., μετά την παραλαβή των σχετικών εγγράφων, διαγράφει το τέλος από το συγκεκριμένο πολίτη και παράλληλα ενημερώνει σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για τις δικές της περαιτέρω ενέργειες, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν από αυτήν. 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

ΥΠΟΠΤΑ ΓΙΑ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΑ ΞΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ...




Καμπανάκι κινδύνου κρούει ο γνωστός οικολόγος Βλάσης Βελλόπουλος σχετικά με μεγάλες παρτίδες ξύλων που εισάγονται στην χώρα μας και έχουν έρθει στην Αχαϊα και την Πάτρα μέσω Αλβανίας και τα οποία όπως καταγγέλλει, είναι ύποπτα για  απεμλουτισμένο ουράνιο, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία των πολιτών. Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο κ. Βελλόπουλος, οι παρτίδες των ξύλων που έρχονται μέσω Αλβανίας λόγω της μεγάλης ζήτησης που έχει προκύψει με την κρίση και την απόρριψη του πετρελαίου ως οικονομικού μέσου θέρμανσης στην χώρα μας, προέρχονται κυρίως από χώρες που έχουν ζήσει πρόσφατα πολέμους, όπως το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και η Σερβία, όπου έγινε χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου σε βόμβες και πυρομαχικά κατά τη διάρκεια του πολέμου, με απροσδιόριστες συνέπειες για το περιβάλλον, το έδαφος, το νερό και τα δάση.
Ο κ. Βελλόπουλος έχει θέσει τις πληροφορίες του για εισαγωγή καυσόξυλων από αυτές τις περιοχές, υπόψιν του Υπουργείου Περιβάλλοντος,  βουλευτών του νομού, του Δημόκριτου και καθηγητών πανεπιστημίου της πόλης μας και συνιστά μεγάλη προσοχή σε όσους προμηθεύονται φθηνά  ξύλα που έρχονται  μέσω Αλβανίας.
thebest.gr
ΠΗΓΗ:prezatv.blogspot.gr/

1960 Γεώτρηση για πετρέλαιο στον Πύργο Ορεστιάδας (Φώτο)


Ορεστιαδα

1960 Πετρέλαια στην Λεπτή Ορεστιάδας
Ίσως εξωπραγματικό αλλά αληθινό. Πάνω στον πύργο της γεώτρησης κυματίζει μαζί με την ελληνική και η Γαλλική σημαία. Η φωτογραφία είναι από Λεπτή Ορεστιάδας που τότε λέγονταν Τεκές και έγιναν πριν 50 χρόνια. Κατοικοι αναφερουν ότι είχε βρεθεί Αέριο όμως τελικά οι γεώτρηση τσιμεντώθηκε και σφραγίστηκε. Οι ποσότητες και οι ποιότητες δεν είναι γνωστές, όπως και δεν είναι γνωστό το αν οι εξορύξεις είναι συμφέρουσες. Το τοπωνύμιο της περιοχής είναι… Γκάζια. Σήμερα αυτή η φωτογραφία έχει κάποια αξία ως μαρτυρία.
 Μια άλλη ερμηνεία που πρέπει να ληφθεί  υπόψη μας δίνει για την τότε εποχη την εικόνα μιας περιοχής όπου η ενημέρωση είναι ελλιπή και ο ντόπιος πληθυσμός ήταν έρμαιο φημολογίας με αποτέλεσμα τα γυναικόπαιδα να κινούνται ως πρόσφυγες στην Βουλγαρία συχνά πυκνά φοβούμενοι πόλεμο με την Τουρκία
Η τότε  κυβέρνηση Κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή -ο οποίος είχε στενή σχέση με την Γαλλική κυβέρνηση- θέλει να καθησυχάσει τους ντόπιους και να τονώσει το ηθικό τους και η γεώτρηση έχει αυτόν τον σκοπό.  Ένας παππούς μας είπε  πριν λίγες ημέρες πως “οι Γάλοι δεν άφησαν τον Καραμανλή να επιτεθεί στην Τουρκία” εκεινη την εποχη.
Όποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω  να το προσθέσει 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Κοστολογικό έλεγχο στη ΔΕΗ ξεκινά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας




  Κοστολογικό έλεγχο στη ΔΕΗ με στόχο τη συμπίεση του κόστους παραγωγής, μεταφοράς, διανομής, προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και των ορυχείων λιγνίτη ξεκινά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία προκήρυξε διαγωνισμό για την επιλογή συμβούλου που θα αναλάβει το έργο.
  Όπως επισημαίνεται σχετικά στην προκήρυξη, το μερίδιο αγοράς της ΔΕΗ στην παραγωγή το 2011 ήταν 75% ενώ στην προμήθεια (μετά τη χρεοκοπία δύο εταιριών το 2012) φθάνει στο 99% της αγοράς. Συνεπώς, η μείωση του κόστους μπορεί να οδηγήσει συνολικά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
  Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η κοστολογική αξιολόγηση κάθε επιμέρους δραστηριότητας της ΔΕΗ τόσο εσωτερικά (π.χ. συγκρίνοντας δυο ομοειδείς μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της επιχείρησης) όσο και εξωτερικά (με αντίστοιχες επιχειρήσεις του εξωτερικού). Και τελικός στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι «οι τιμές που πληρώνουν οι καταναλωτές ηλεκτρισμού αντικατοπτρίζουν τη δομή κόστους μιας αποτελεσματικής αγοράς ενέργειας».
  Ο κοστολογικός έλεγχος της ΔΕΗ έχει σχέση και με την πλήρη απελευθέρωση των τιμολογίων του ηλεκτρικού, για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών εκτός από τις ευπαθείς ομάδες, από 1ης Ιουλίου, σύμφωνα με τα έως τώρα ισχύοντα.
  Στο μεταξύ εντός των ημερών αναμένονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τα τιμολόγια που θα ισχύσουν το 2013. Αναμένονται αυξήσεις σε τρεις δόσεις έως το καλοκαίρι, στο ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων, ενώ για τα κόστη μεταφοράς και διανομής η ΡΑΕ αποφάσισε μειώσεις από 2 – 15 % (για τους οικιακούς καταναλωτές το ποσοστό μείωσης είναι 7 %)
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Οριακή άνοδος 0,10% για το πετρέλαιο στα $93,19



Μικτά κινήθηκαν κατά την δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας τα προϊόντα που συνθέτουν τις δύο βασικές κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, με το εύρος διακυμάνσεων να είναι σχετικά περιορισμένο και την αγορά να αναζητεί κατεύθυνση με ελαφρά διάθεση ανόδου, κυρίως στο ενεργειακό μπλοκ.
  Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης και στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Φεβ.’13) έκλεισε στα $93,19/βαρέλι με οριακά κέρδη της τάξεως του 0,10%, ενώ στα products η εικόνα ήταν θετική, με τη σειρά Φεβ.’13 για την RBOB Gasoline να ενισχύεται στα $277,74cents/γαλόνι σημειώνοντας ημερήσια κέρδη κατά 0,5% και την αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης να κάνει settlement στα $303,21cents/γαλόνι, καταγράφοντας παρόμοια ποσοστιαία κέρδη.
  Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων, εξάλλου, η εικόνα ήταν μεικτή:
  Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού (σειρά Φεβ.’13) διαμορφώθηκε στα $1646,3/ουγκιά καταγράφοντας μικρές απώλειες της τάξεως του 0,15%, ενώ η σειρά Μαρτίου ’13 για το ασημί έκλεισε στα $30,082/ουγκιά, με κέρδη της τάξεως του 0,5%.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr