Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Prinos 3D Seismic Survey 2015

Τι έχουν κοινό ο Ντάισελμπλουμ, ο Όσμπορν κι ο Βαρουφάκης;


Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, που συνεχίζει να παραμένει στην επικαιρότητα ό,τι κι αν πει, ό,τι κι αν κάνει, ό,τι κι αν φορέσει. Ίσως όταν τελειώσει η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών, που τώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, να ησυχάσουμε επιτέλους απ' τη "Βαρουφακειάδα". Ή ίσως όταν ο Βαρουφάκης αρχίσει να φορά πιο απλά πουκάμισα; Είναι και καλοκαίρι, ειδήσεις δεν πολυϋπάρχουν και τα ΜΜΕ παραδοσιακά δημιουργούν "ειδήσεις", για να συντηρούν το ενδιαφέρον του κοινού.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επίσης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, τον γνωρίσαμε καλά τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας. Είναι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και ταυτόχρονα ο Πρόεδρος του Eurogroup, μιας ομάδας Υπουργών που συνεδρίασε και συνεδρίασε και ξανασυνεδρίασε πολλές φορές μέσα στο 2015, μέχρι να κλείσει η συμφωνία της 12ης Ιουλίου, για το 3ο μνημόνιο. Για να μην ξεχνιόμαστε, είναι επίσης εκείνος ο Υπουργός Οικονομικών που ως εισηγητής της νέας “Κεντρικής Πολιτικής στη Δημόσια Ιδιοκτησία 2013” αποφάσισε πως η Ολλανδία δεν θα ιδιωτικοποιήσει τη Gasunie και τον Tennet, "επαναβεβαιώνοντας τη σπουδαιότητα της δημόσιας ιδιοκτησίας των δικτύων μας στο αέριο και τον ηλεκτρισμό".

Ο Τζορτζ Όσμπορν είναι ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας και ίσως δεν είναι τόσο γνωστός στη χώρα μας, καθώς η Βρετανία δεν μπήκε ποτέ στο "ζουρλομανδύα του ευρώ", κράτησε τη στερλίνα κι έχει το δικαίωμα να ασκεί τη δική της νομισματική πολιτική, μακριά απ' τις επιταγές του Σόιμπλε και της Φρανκφούρτης.

Αυτοί οι τρεις Υπουργοί έχουν κάτι κοινό, κάτι που έκαναν και οι τρεις κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, αλλά ...

Ανυπολόγιστος ορυκτός πλούτος κρύβεται στους αστεροειδείς - Ο Ελληνας που θέλει να… τους σκάψει

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανυπολόγιστος ορυκτός πλούτος κρύβεται στους αστεροειδείς - Ο Ελληνας που θέλει να… τους σκάψει
Ο ανυπολόγιστος ορυκτός πλούτος που κρύβεται στους αστεροειδείς είναι ισχυρό κίνητρο για ένα νέο κεφάλαιο στη διαστημική εξερεύνηση. Οι πρώτες αποστολές ετοιμάζονται ήδη πυρετωδώς

Πολλές εταιρείες θέλουν να δημιουρ­γήσουν ορυχεία πάνω σε αστεροειδείς για να εξορύξουν τις γιγάντιες ποσότητες ορυκτού πλούτου που διαθέτουν

Πριν από δύο εβδομάδες πέρασε πολύ κοντά από τη Γη ο αστεροειδής 2011 UW-158. Ο αστεροειδής αυτός έχει διάμετρο 450 μέτρων αλλά το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του είναι ότι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, στο εσωτερικό του υπάρχουν 150 εκατ. τόνοι πλατίνας. Με απλά λόγια η αξία του 2011 UW-158 υπολογίζεται σε 5,4 τρισ. δολάρια!

H έλευση του 2011 UW-158 επανέφερε στο προσκήνιο τις προσπάθειες που έχουν ξεκινήσει για την προσέγγιση αστεροειδών που περιέχουν ανυπολόγιστης αξίας ορυκτό πλούτο και τη δημιουργία ορυχείων σε αυτούς.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών για τον ορυκτό πλούτο που κρύβεται στους αστεροειδείς είναι τέτοιες ώστε δεν προκαλεί εντύπωση η άμεση....

Ποιοι οδηγοί ΙΧ μπαίνουν τον Σεπτέμβριο στο στόχαστρο της εφορίας

Ποιοι οδηγοί ΙΧ μπαίνουν τον Σεπτέμβριο στο στόχαστρο της εφορίας
Με περισσότερα από 400 ευρώ θα επιβαρυνθεί καθένας από τους περισσότερους από 650.000 οδηγούς ΙΧ που θα μπουν το Σεπτέμβριο στο στόχαστρο της εφορίας. Ήδη ετοιμάζεται το σχέδιο υπουργικής απόφασης που θα καθορίζει τους όρους και τις λεπτομέρειες για την αποστολή της «λυπητερής».

Στο στόχαστρο θα μπουν αυτή τη φορά οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν ...

«Βόμβα» στις συντάξεις του Σεπτεμβρίου - Δείτε γιατί (Εγκύκλιος)

«Βόμβα» στις συντάξεις του Σεπτεμβρίου - Δείτε γιατί (Εγκύκλιος)
Αισθητά μειωμένες θα είναι οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου καθώς με εγκύκλιό του το ΙΚΑ καθορίζει την ακριβή μεθοδολογία με την οποια θα γίνει η παρακράτηση της νεάς εισφοράς υπέρ του κλάδου υγείας.

Όπως προκύπτει από την εγκύκλιο, η παρακράτηση τόσο στις κύριες όσο και τις επικουρικές συντάξεις θα γίνει αναδρομικά από την 1η Ιουλίου, που σημαίνει ότι η σύνταξη του Σεπτεμβρίου θα είναι μειωμένη από 6 - 18 %.
Στην εγκύκλιο ορίζεται, επίσης, ότι το ανωτέρο ποσοστό υπολογίζεται επί του αρχικού μεικτού μηνιαίου ποσού της κύριας σύνταξης.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΕΔΩ


ΠΗΓΗ:fpress.gr

Tsipras Vs Tsipras!

Β. Γεώργας: Δικαστική δικαίωση για πρώην εργαζόμενους στα πετρέλαια του Πρίνου

Αποτέλεσμα εικόνας για πρινος
Πρώην εργαζόμενοι και σήμερα συνταξιούχοι στα πετρέλαια της Καβάλας δικαιώνονται από το δικαστήριο έπειτα από 17 χρόνια και έχουν λαμβάνειν από τις εταιρείες Ελληνικά Πετρέλαια και Calfrac αποζημιώσεις 5 εκατ. ευρώ για εργατικές διαφορές εκείνης της εποχής.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχεται με την υπ’ αριθμόν 1428/2015 προσωρινή διαταγή του την προσφυγή συνολικά 163 συνταξιούχων, πρώην εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του Πρίνου, και καλεί τις δύο εταιρείες να καταβάλουν ποσά από 14.000 έως 43.000 ευρώ στον καθένα.

Πρόκειται για οφειλές από μισθούς υπερημερίας για το χρονικό διάστημα από τις 8 Δεκεμβρίου 1998 ώς τις 8 Δεκεμβρίου 1999, όταν η εκμετάλλευση των πετρελαίων της Καβάλας (Πρίνος) ανήκε στην κοινοπραξία Εταιρεία Πετρελαίων Βορείου Αιγαίου North Aegean Petroleum Company.

Στην κοινοπραξία της εκμετάλλευσης, όπως και στην....

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών οι τιμές του πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγη
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών κινείτο η τιμή του πετρελαίου σήμερα, μετά τις νέες ενδείξεις για αύξηση της πλεονάζουσας παραγωγής και τα στοιχεία για επιβράδυνση της ζήτησης στην Κίνα, με τις τιμές του αργού να αναμένεται να καταγράψουν το πλέον αδύναμο τρίμηνο από το 2008.
Έρευνα του Reuters την περασμένη εβδομάδα έδειξε ότι η παραγωγή πετρελαίου από τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) ανήλθε τον Ιούλιο στο υψηλότερο μηνιαίο επίπεδό της στην πρόσφατη ιστορία...

Το πρώτο υβριδικό εμπορικό πλοίο

viking lady
Καθώς το πλοίο Viking Lady «σκίζει» τα νερά στη Βόρεια Θάλασσα, πηγαινοφέρνοντας προσωπικό και προμήθειες σε υπεράκτιες εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου από το λιμάνι της νορβηγικής πόλης Haugesund, τίποτε στην εξωτερική του εμφάνιση δεν μαρτυρεί πως αποτελεί ορόσημο στην εξέλιξη της ναυτιλίας. Και όμως, το συγκεκριμένο σκάφος της εταιρείας Eidesvik Offshore έχει κυριολεκτικά γράψει ιστορία, αφού είναι το πρώτο υβριδικό εμπορικό πλοίο με μπαταρίες σε κανονική λειτουργία - αποδεικνύοντας επομένως πως η ιδέα που πρωτοεμφανίστηκε σε αυτοκίνητα όπως το Toyota Prius μπορεί όντως να εφαρμοσθεί και στη θάλασσα, για να μειώσει και πάλι την κατανάλωση καυσίμων και την εκπομπή αέριων ρύπων.

Τα πλεονεκτήματα αυτά οφείλονται στο....

Επιταχύνονται οι Διαδικασίες για τις Έρευνες Πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Γρηγορότερη διαδικασία παραχώρησης των τριών χερσαίων περιοχών για έρευνες πετρελαίου αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα, υπό τον Παναγιώτη Σκουρλέτη, πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Ενώ ο προηγούμενος υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από το υπουργείο είχε υπογράψει απόφαση που παρέτεινε έως την 31η Οκτωβρίου την αξιολόγηση των προσφορών που υπέβαλαν τα ΕΛΠΕ και η Energean, την περασμένη εβδομάδα οι δύο εταιρίες κλήθηκαν για έναρξη διαπραγματεύσεων το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, δηλαδή το επόμενο στάδιο μετά την αξιολόγηση των προσφορών.
Έτσι, η διαδικασία επανέρχεται κοντά στο αρχικό της χρονοδιάγραμμα, το οποίο προέβλεπε ολοκλήρωση της αξιολόγησης των προσφορών στις αρχές Ιουλίου και έναρξη στη συνέχεια διαπραγματεύσεων με τους υποψήφιους επενδυτές για βελτίωση των προσφορών τους.

Οι περιοχές που διατέθηκαν για....

Πρώτο βήμα για την εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων από αστεροειδείς

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρώτο βήμα για την εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων από αστεροειδείς
Η αμερικανική εταιρεία Planetary Resources έκανε το πρώτο βήμα για την εξόρυξη πολύτιμων μετάλλων από αστεροειδείς, εκτοξεύοντας στις 16 Ιουλίου με επιτυχία από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το μικρό σκάφος Arkyd-3 Reflight (AR3). Με ιδρυτές τον Eric Anderson και τον Ελληνοαμερικανό Πίτερ Διαμαντή, στόχος της Planetary Resources είναι να δημιουργήσει «διαστημικά ορυχεία», αξιοποιώντας αστεροειδείς που κινούνται στη «γειτονιά» του πλανήτη μας, για να εξασφαλίσει σπάνιες πρώτες ύλες αλλά και νερό, με τα οποία θα παράγονται καύσιμα για τον εφοδιασμό διαστημοπλοίων έξω από τη γήινη ατμόσφαιρα.

Το AR3 θα παραμείνει για 90 ημέρες στο Διάστημα. Με αυτό, οι επιστήμονες της εταιρείας θέλουν να δοκιμάσουν σε πραγματικές συνθήκες αρκετές από...