Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Χούτι εξαπέλυσαν πυραύλους σε δεξαμενές διυλιστηρίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Χούτι εξαπέλυσαν πυραύλους σε δεξαμενές διυλιστηρίου
Οι Χούτι εκτόξευσαν σήμερα πυραύλους εναντίον δεξαμενών αποθήκευσης στο διυλιστήριο του Άντεν με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες.

Μαύρος καπνός υψώνεται πάνω από την εγκατάσταση στην περιοχή Μπουρέικαχ του Άντεν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

Παιχνίδι με τα spreads του Μεσογειακού Νότου στις πλάτες των λαών;


Η ατζέντα στο σημερινό Eurogroup ΔΕΝ είναι επί της πρότασης των "θεσμών", είναι σαφώς επί της Ελληνικής πρότασης, που κατατέθηκε στις 25 Ιουνίου. Μετά τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις, η συζήτηση είναι απ' την πλευρά της Ελλάδας προς τους δανειστές "take it or leave it". Όποιος λοιπόν απορρίψει την πρόταση ουσιαστικά λέει στην Ελλάδα "game over", χρεοκοπία ΕΝΤΟΣ ευρώ. Και αναλαμβάνει την ευθύνη να ξεκινήσει ένα νέο "game", αυτή τη φορά με παίκτες την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Μια που ο "πόνος" της Μέρκελ ήταν ό,τι γίνει να γίνει πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα, πόσο θα πάνε τα spreads του Μεσογειακού Νότου τη Δευτέρα; Ή μήπως κάποιοι κάνουν πάλι χρηματιστηριακά παιχνίδια με τα spreads, τους άνοιξε η όρεξη για τα καλά μ' αυτά που έγιναν με τα Ελληνικά spreads το 2010;


ΠΗΓΗ:greeklignite.blogspot.gr

ΑΛΛΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΤΕ Τι έλεγε ο Τσίπρας το 2011 για το δημοψήφισμα Παπανδρέου!

Τι έλεγε ο Τσίπρας το 2011 για το δημοψήφισμα Παπανδρέου!
Είναι Νοέμβριος του 2011 και ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει την πρόθεσή του να πάει σε δημοψήφισμα με το ερώτημα αν δέχεται ο ελληνικός λαός μια επώδυνη συμφωνία με την τρόικα ή όχι. Τα αποτελέσματα τα γνωρίζουμε με την οργή των δανειστών και τελικά την παραίτηση του κ. Παπανδρέου από την κυβέρνηση.
Ιδιαίτερη σημασία έχει όμως η απάντηση που είχε δώσει τότε ο Αλέξης Τσίπρας. Τοποθετήθηκε επί της πρότασης για δημοψήφισμα που ουσιαστικά είχε το ίδιο ερώτημα και έχει ενδιαφέρον τι είχε πει:

Διαβάστε αναλυτικά τι είχε πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΛΠΕ: Αποφάσεις ετήσιας Γενικής Συνέλευσης

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΠΕ
 Η "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε." ανακοινώνει ότι η Τακτική Γενική Συνέλευση των
Μετόχων της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε την 25.6.2015, στις 09.30 στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL (αίθουσα Μακεδονία, ημιώροφος), Λεωφ. Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα 16 121. Παρέστησαν, είτε αυτοπροσώπως είτε νομίμως εκπροσωπούμενοι 129 μέτοχοι, που αντιπροσωπεύουν 259.284.024 μετοχές και δικαιώματα ψήφου, επί συνόλου 305.635.185 μετοχών, ήτοι ποσοστό 84,84 % του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις, επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερήσιας διάταξη...

Ιάπωνες & Ινδοί χέρι-χέρι στο δρόμο για το Παρίσι. Κι όχι για κρουαζιέρα στο Σηκουάνα


"Βούιξε" πριν δυο μέρες η ειδησεογραφία πως η Ινδική Adani "διέκοψε τις εργασίες" για τη μεγάλη της επένδυση στο Αυστραλιανό κάρβουνο. Αλλά, ως συνήθως, η αξιοπιστία των μεγάλων ΜΜΕ είναι πολύ αμφισβητήσιμη.

Τι μετέδωσε "κατ' αποκλειστικότητα" ο Guardian; "Indian coal giant Adani has halted engineering work related to Australia’s largest proposed mine, say industry sources, raising speculation that the company is set to abandon the contentious project. - Ο γίγαντας του Ινδικού κάρβουνου Adani σταμάτησε τις εργασίες μηχανικών στην προετοιμασία του μεγαλύτερου ορυχείου της Αυστραλίας, λένε πηγές της βιομηχανίας, εγείροντας φημολογία πως η εταιρεία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το διαφιλονικούμενο έργο". 

Όταν η επιθυμία του "κλιματολάγνου" Guardian μπλέκεται με την πραγματικότητα, τότε η είδηση δεν αναμεταδίδεται, απλά "κατασκευάζεται". Την "είδηση" πήρε το Reuters και τη μετέδωσε στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά τα αυστραλιανά και τα ινδικά μέσα έδιναν εντελώς διαφορετική διάσταση, απλά δημοσιεύοντας ..

Άρειος Πάγος: "Δεν δικαιούνται αποζημίωσης οι συμβασιούχοι"

Αποτέλεσμα εικόνας για Άρειος Πάγος: "Δεν δικαιούνται αποζημίωσης οι συμβασιούχοι"
Παίρνοντας πίσω την πάγια νομολογία του ο Άρειος Πάγος προχώρησε σε μία άνευ προηγουμένου αντεργατική απόφαση για συμβασιούχους κρίνοντας ότι δεν πρέπει να πάρουν ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση για την εργασία τους σε συμβασιούχους.

Με την απόφασή του χαρακτηρίζει άκυρες τις συμβάσεις τους, απλές δηλ. σχέσεις εργασίας. Η μεταστροφή αυτή των αρεοπαγιτών προκαλεί, όπως είναι φυσικό, αντιδράσεις στους εργαζομένους από τη στιγμή μάλιστα που...